Skip to Menu Skip to Content Skip to Footer

Da li ste romantičar ili praktičar

Da li je vaš partner romantičan ?

 

OVAN – Kad i kako da bude romantičan, kad profesionalni izazovi za njega imaju veći čar od večeri pod mesečinom udvoje? Ovan baš i nema mnogo vremena da bude romantičan, pre je za direktan i otvoren pristup, što ne znači da nije emotivan, ali je nestalan. Iako grub i egocentričan, on je šarmantan i duhovit, ali od njega nemojte očekivati ljubavnu, već pre kratku i strasnu vezu u kojoj će vam dati sve. Nije ni taktičan, ni pažljiv, ali je zato vrlo praktičan i okrenut karijeri, a od vas očekuje podršku.

BIK – Romantični džentlmen koji uvek drži do manira, koji ume da se našali na sopstveni račun, vrlo sentimentalan i vrlo emotivan, pesnik u duši, ali kad treba i veoma praktičan. I kad je preterano uporan ili oprezan, ili je previše materijalistički nastrojen, čak i kad ga uhvati nostalgija ili obuzme posesivnost - žene mu uglavnom sve praštaju. U tome i jeste tajna njegove neodoljive muževnosti kojom će vas fascinirati, na nekoj romantičnoj večeri, uz muziku i njegov setan pogled koji ne skida sa vas.

BLIZANCI – Više praktičan, nego romantičan, muškarac Blizanac se duboko u sebi pribojava svega što ima veze sa romantičnim izlivima emocija. Zato se u startu prema ženama postavlja prijateljski, mada deluje seksipilno što vas može zavarati, bar na prvi pogled, ali će vas definitivno razoružati duhovitošću što je, u stvari, njegov odbrambeni mehanizam od emotivnog neuspeha. Praktičan u svim drugim životnim sferama, osim u ljubavi, on zaista može biti sjajan životni saputnik.

RAK – On je romantičan, nežan i kad deluje kao grubijan, mazi se i pleni urođenom stidljivošću, čeka da postane vaš “plen”. Zauzvrat, pun je razumevanja i dubokih osećanja kojima zaista pleni, osvaja, pogotovo kad vas izvede na neki splav ili restoran u blizini reke, gde će vam se suptilno udvarati, uz probrane specijalitete i fina vina, a vi ćete se topiti kao čokolada na suncu. Ako ste praktičan tip žene koja će umeti da upravlja njegovim životom, njegova romantična priroda doći će do punog izražaja.

LAV – On je detinjasto romantičan i zbog toga mu žene teško mogu odoleti, jer ih Lav osvaja toplinom i otvorenim nastupom, mada ume da bude i previše iskren. Nije toliko strastven, koliko je sujetan, pa zato ne podnosi konkurenciju čime će vas još više oduševiti, jer ćete se pored njega osećati kao jedna i jedina. Odvešće vas na neko ekstravagantno mesto gde ćete oboje biti zapaženi u krugu njegovih prijatelja, a šarmiraće vas duhovitošću i urođenom samouverenošću.

DEVICA – Iako je najmanje romantičan, a iznad svega praktičan, on je jedan od najvećih horoskopskih džentlmena. Pošto zna kako deluje na žene, on ume da bude i romantičan, jer će želeti da vam ugodi, da vam bude na raspolaganju, da vam pomogne kad treba, jednostavno - da bude vaš vitez. Ipak, okleva, pre nego što stupi u «romantičnu akciju» i odmotava film unapred, ne bi li predvideo neke neprijatnosti koje bi mogle da ga iznenade, jer muškarac Devica voli da zna na čemu je.

VAGA – Više romantičan, nego praktičan, muškarac Vaga u stanju je da vam pripredi nezaboravne trenutke, jer ume da stvori utisak «veštačkog raja» za kojim svaka žena pomalo ili ponekad žudi. Donosiće vam cveće i poklanjati parfeme, vodiće vas na pozorišne premijere i koncerte, pisaće vam, pevati ili recitovati pesme, i biće dobro dok vaša romansa na tome i ostaje. Jer i tako romantičan, on je vrlo neodlučan, pošto obično jedno oseća, a drugo misli, pokušavajući da «nađe vagu».

 

ŠKORPIJA – Naizgled rezervisan i ravnodušan, on će vam teško otkriti svoju dušu, baš kao što će vam teško pokazati i svoja osećanja. Ali kad Škorpion oseti želju za vama, učiniće sve da vas osvoji upravo onim skrivenim, romantičnim delom svoje prirode i tada će vam pokazati koliko ume da bude osećajan, odan, topao i strastven. On je istovremeno i romantičan i praktičan, jer ne troši vreme na sentimentalnosti, ali je zato kad treba - vrlo strastven. 

 

STRELAC – Iako je praktičan, kada je ljubavna romansa u pitanju, Strelac gubi svoj urođen smisao za logiku. Tada njegova romantična priroda dolazi do punog izražaja, pa će vam iskreno otvoriti srce i obasipati vas nežnostima - sve dok to njemu odgovara. Previše voli svoju slobodu, pa nije za dublje veze i teško se vezuje za jednu osobu. Traži odnose bez mnogo obaveza, kako ne bi morao mnogo da vam se posvećuje, već taman onoliko koliko njemu odgovara.

 

JARAC – On može da bude vrlo romantičan ili toliko praktičan da nikad ne biste mogli ni da pomislite da može da pati, zbog ljubavi. U suštini, vrlo je zaljubljiv, zna da bude duhovit, zabavan i društven, ali teško će sebe bilo kome dati do kraja. Uvek ostavlja mesta i vremena za svoj mir, za svoju samoću u kojoj uživa, a upornošću i strpljivošću – njegovim najjačim oružjem, pre će moći da vam pruži osećaj sigurnosti, nego da ispuni vaša velika sentimentalna očekivanja.

 

VODOLIJA – Iako je mističan i muzikalan, neuhvatljiv i šarmantan, on je više praktičan, nego romantičan, ali uvek razmišlja o tome šta vi volite, jer želi da vam ugodi. Ne voli da otkriva ni šta misli, ni šta oseća, ali vam pri prvom susretu, intuitivno, može pružiti osećaj romanse koju očekujete, uz vino i sveće. Njegova deviza je - «nikad dosadno», pa vas sledeći put može iznenada odvesti na neko rođendansko slavlje gde nikog ne poznajete, jer će biti znatiželjan kako ćete da reagujete.

 

RIBE – Njima nikad nije dosta ljubavi i nežnosti, pa su u ovom znaku rođeni najromantičniji muškarci, iako nisu ni dovoljno odlučni, ni dovoljno uporni. Međutim, vole da pobegnu od sumorne svakodnevice u neki svoj svet, da o nekom mašataju, sanjaju, pa makar se radilo i o platonskoj vezi. Sa njima ćete zaista uživati uz zvuke gitare i miris mora, jer će vas on «hipnotisati» toplinom svog glasa, nekom unutrašnjom dobrotom i plementošću kojom zrači.

Marina Jungić-Milošević ( Objavljeno u nedeljnom dodatku "Život Plus" Večernjih novosti - 2010.)

Photo :Copyright by

http://us.123rf.com/  
 

Astro Zenit Extra

images

Reklame

Reklame

Statistika sajta

Ukupno poseta
39.151.280

Pregledanih stranica
95.721.599

Danas poseta
22.729

Trenutno na sajtu
2.078

Vreme: 2014-04-25 08:04

Reklame