Faze punog Meseca u 2019. i njihovo značenje

Facebooktwitterpinterest

<Godišnji Astro Zenit Magazin

21.januara Vučji pun Mesec– tada nastupa pomračenje Meseca na 1.stepenu Lava zbog čega mnogi mogu biti skloni ljubomori i nepoverenjeu, scenama i  naziva se Super krvavi Mesec jer je u vreme pomračenja Meseca. Previše dramatike je naglašeno u ovoj simbolici ali na relaciji muško-ženskih odnosa nije baš sjajna perspektiva. Mars u kvadratu sa Plutonom i Saturnom donosi sklonost ka raspravama i ljutnji.Venera i Jupiter u Strelcu nagoveštavaju strastvenu romansu jer je dobar aspekt sa Marsom u Ovnu.


19.2.2019.-Snežni pun Mesec

Pun Mesec u vreme kada je  egzaktna konjunkcja Marsa na 3.stepenu Riba i Urana na 29.stepenu Ovnau dobrom apsketu sa Suncem na 0.stepenu Riba i Mesecom na 0.stepenu Device. Moguće romantične ljubavi između zemljanih zankova.

21.3.2019.- Crvljivi pun Mesec

Naziv datira kao i za sve nazive punog Meseca od amaričkih Indijanaca koji su živeli na severu na granici sa Kanadom gde je močvarno zemljište i u to vreme se otapao sneg, zemlja je bila vlažna i pojavljivali su se crvi. Kako je astrologija kod Indijanaca bila u funkciji poljoprivrede i lova, tako su i nazivi prilagođeni klimatskim prilikama.


Tog dana Mesec je na nultom stepenu Vage, Sunce na nultom stepenu Ovna i moguč je početak nove veze. Dobar aspekt između Marsa s jedne strane i Saturna i Plutona s druge daje priliku za povećanje prihoda upravo preko nekih praktičnih delatnosti.


19.aprila- Pun ružičasti Mesec

Naziv potiče od ružičastog cveća koje u to vreme cvetam Mesec je na 29. stepenu Vage, Sunce na 29,stepenu Ovna i sprema se da uđe u Bika a značajna je konjunkcija sa Uranom koji je na 2.stepenu Bika. Moguće su jake emocije, zaljubljnost, nova poznansva.Naglašen znak Riba sa Neptunom, Venerom i Merkurom, govori o romansi sa umetnicima ili lekarima.

18.maj- Pun cvetni Mesec

Ovaj pun Mesec donosi fatalne ljubavi jer je Sunce nad Plejadama, fiksnim zvezdama koje donose mnogo dramatike a Mesec na 27.stepenu Škorpije u dobrom aspektu sa Plutonom. Venera i Uran u konjunkciji u Biku daju strast i ljubav a dobar aspekt sa Marsom koji je popustljiv na prvom stepenu Raka a jak jer je na ovnovskom stepenu, zaljubljenost romantičnih muškaraca i nešto naglašeniju dominaciju žena.


17.jun- Pun jagodičasti Mesec

Veme kada se uživa u plodovima voća pa se tak i naziva ovaj pun Mesec koji pada u vreme vladavine znaka Blizanaca ali je Mesec tada u Strelcu u blizini Jupitera u napetom aspektu sa Neptunom, sklonost ka sanjarenju i pravljenju planova koji se odnose na putovanja u strane daleke zemlje.


16.jul-Pun Mesec mužjaka jelena

 Naziv je dobi po rogovima koji tada izbijaju iz mladih jelena i to je simbol snage i muževnosti, rasta dani su dugi i priroda je u punom sjajnu.Drugi naziv je Pun Mesec groma zbog letnjih oluja. To je vreme kada će bukvalno  biti veoma buran Mesec jer je Uran- oluja u dobrom aspektu sa Merkurom i Marsom u Lavu a Mesec u konjunkcij sa Plutonom . Venera dobro postavljena u dobrom aspektu sa Neptunom, snažene emocije, mnogo strasti i zaljubljivanja.


15.avgust- Pun Mesec Jesetre

Vrsta ribe koja se najlakše lovi u to dobra godine, prema kalendaru drevnih Indijanaca. Pun Mesec je na 22.stepenu Vodolije.Sunce u egzaktnoj konjunkciji sa Venerom i Marsom donosi snažne emocije, moguće su scene zbog ljubomore a slobodni se mogu zaljubiti negde na moru.


14.9.2019. Pun Mesec žetve

Mesec žetve. Pun Mesec na 21.stepenu Riba u blizni Neptuna a Sunce u konjunkciji sa Venerom i Merkurom na poslednjem stepenu Device, u toku tog dana ulaze u Vagu. Povoljan Mesec za biznis, sklapanje posla u medijima ili u domenu umetnosti, poslova sa javnšću.


13.10.2019.-Pun lovački Mesec

Period kada su lovci aktivni i prema kalendaru drevnih Indijanaca simbolizuje akciju i potragu za hranom.Tada je super moon- veoma veliki Mesec.Pun Mesec je na 20.stepenu Ovna a Venera i Merkur su u konjunkciji u Škorpiji daju smisao za biznis.


12.11.2019.-Pun Mesec Dabra

Mesec je na 19.stepenu Bika u odličnom aspektu sa Plutonom ,Saturnom i Neptunom daje mogućnost dobre zarade jer su Merkur i Sunce u konjunkciji u Škorpiji čak iako je Merkur retrogradan.


12.12.2019.-Pun hladni Mesec

Pun Mesec na 19. Blizanaca kada je Jupiter već ušao u Jarca a Sunce je u Strelcu,Dobar je biznis sa strancima i za bankarske transakcije. Ne pravi nijedan aspekt osim opozicije sa Suncem svi ostali su naporni i donose potrebu za prilagođavanje, sa Neptunom u kvadratu sa Venerom, Saturnom i Plutonom u inkonjunkciji . Potrebno je strpljenje da se prevaziđu problemi.

Facebooktwitterpinterest