Moje iskustvo sa homeopatijom

 
Da li mesečarite ili ste pod uticajem Meseca i to ima značaja u homeopatiji
 
Na ovo me podstaklo pitanje jedne FB prijateljica da li postoji lek za depresiju. 
Često koristimo taj izraz za tugu, za sve vrste melahnolčnog stanja, bilo da je kratkotrajno ili dugotrano. U homeopatiji se ne koristi taj izraz kao u oficijelnoj medicini. Traži se uzrok stanja a stanje je  posledica nekih fizičkih i psihičkih trauma.
 
Imam o tome ovde na www.astrozenit.com u rubrici Alternativna medicina imam i video o tome na youtube ali evo šta je poenta.

 
Dokotorka kardiolog, prijateljica koja je nažalost pokojna bukvalno me je naterala da učim homeopatiju. “Ti to možeš, ti si rođena za to”, i počne da me bombarduje sa knjigama, ona je to studirala i ja sam sve kopirala, što na srpskom, što na engleskom tri godine i dobro sam se primila, pre 18 godina.Prvi “pregled” kod nje je trajao tri sata. Šta volim, šta ne volim, od hrane, boja, aktivnosti, osobina, šta mi smeta zašto, da li sam često žedna ili ne pijem vodu često, da li sam zimogrožljiva ili mi je vrućina, kako spavam šta sanjam, ja mislim da za Legiju stranaca bih prošla ali kod nje nikad kraja. Kažem “Daj mi više nešto za depresiju mama mi je umrla šta me mrcvariš više zašto ne volim mleko i čokoladu” ( mama volela- aha) sve joj je bilo indikativno. A već je znala moje probleme sa srcem pa kako ti se vrti jel niz stpenice, uz stepnice, kad gledaš dole ili gore. ali bukvalno. Znači NIKADA me nijedan lekar nije to pitao nijedne specijalnosti u tome je specifičnost homeopatije. Toliko detalja kaže čovek je slojevita ličnost sada ćemo da skidamo slojeve kod tebe ima mnogo toga. Dotle smo išle da me je posle izvesnog vremena ponovo tako ispitivala kaže celu noć ću da proučavam ovo i ujutru ću ti reći koji si lek. Ja njoj kažem ja ću tebi reći. “To ne možeš, to je mogao samo Šankaran,” indijski homeopata, naravno da sada mnogi iskusni mogu,to je praksa i iskustvo i ja joj ujutru kažem- ispostavi se onaj koji je ona pronašla. Ona se zaprepasti. Ne može sa mnom da radi, previše sam za nju komplikovana, svojeglava daće me koleginicama.
 
Afinitet ili averzija  prema određenoj hrani  takođe su indikacija za lek
 
Dve fine doktorke, rešim da ih prevarim jer je izgled takođe važan, dignem kosu, tada sam nosila puštenu, obučem neke grozne sive tonove, stavim neki šizičarski prsten sa visećim srcima, naočare, totalno nisam tada ličila na sebe i ne uspem da ih prevarim. Provale me. Posle sam išla kod njih, bilo mi je bolje, progurala sam to.Naravno ja sam želela da znam koji su mi lek dale. Pitam ” Jel ste mi dale Phosporus ?”kažu “Sledeći put ćemo Vam reći” i posle mi kažu da je to bio drugi lek izbora dale su mi Platinu a to je lek koji je najviše opsednut rojalizmom, o čemu ja njima nisam pričala ali sam tada pomno proučavala poreklo Jelne Anžujske i sva geneaološka stabla i pitam ih kako znaju kada ja to njima nisam rekla. One su mi rekle da je to zbog noža jer sam rekla da imam strah kad vidim nož da mogu da izgubim kontrolu nad sobom i da sebe povredim ili nekog drugog. Posle sam shvatila čitajući tekstove iz psihijatrije da je to anksioznost i kompulsivni poremećaj i utešila se da je pola Holivuda sa dijagnozom pa šta ima veze. Ali zaista ta faza je prošla. Nastavila sam da proučavam. homeopatiju. Maca koju smo tada imali persijanka od 12 godina nije mogla da ide na sterilizaciju nisu bili u redu nalazi za jetru i mi smo joj davali homeop. lek, jetra se smirila. Onda je imala izraštaje na dojci i to se saniralo uz pomoć homepatije. Ja ne znam da li smo mi prenosili svoje misli i želje za ozdravljenjem na macu pa je to delovalo ali svakako nije primala oficijelne lekove.
Afinitet prema kućnim ljubimcima mnogo govori o osobi
 
Prošle jeseni je takođe jednoj maci dijagnostikovan can. pankreasa sa jako lošom prognozom- dve, tri nedelje, ja sam uz oficijelnu medicinu, vet. joj je davao kortikosteriode i vitamine a mi našu homeopatiju, poživela još osam meseci a bila je u stanju totalnog kolapsa kada smo počeli sa homeopatijom ništa nije mogla da jede, trpali smo joj na silu lekove i ona se oporavila,ugojila, ponašala normalno, nije bila povučena, kao u najboljim vremenima. Iako se osnovna bolest proširila na ceo stomak ona je uginula na način kako to nije uobičajeno za tu bolest- to jutro je jela. Da li je naša želja da joj produžimo život a imala je 14 god. i 2 meseca kada je uginula bila presudna ne znam ali ja pripisujem objedinjenom lečenju. 
 
Lečila sam članove porodice, sebe, mace, mora da se provali glavna emocija. Doktorka vet. je tražila da opišem u sitne detalje sve o njoj, s kim živi kako se ponaša, temperament, sve,našu porodičnu situaciju naše karaktere i temperament, sve utiče na sve. Što je i logično. Bolest je rezultat kompletne situacije u kojoj se oboleli nalazi i svega što je doživeo i nije uspeo da nadvlada i preboli a ne samo virusa ili nekih drugih faktora.
.
Mnogi homeopatski lekovi su na biljnoj osnovi
 
Znači morate da razgovarate sa homeopatom da vidi s kim ima posla. Svi smo povremeno tužni ali kako izražavamo to, šta je neposredan povod to je bitno. Jednom sam se setila nečega i toliko rasplakala ništa nije pomoglo od lekova za tugu pozovem doktorku kaže Uznite Pulsatilu – Ma kakva Plulsatila to je za plave debele žene, “Nema veze uzmite, čujem kako zvučite”. I smiri me. Dakle sva trojica nevernih Toma iz moje porodice su se prvo bunili a onda pristajali i uzimali i naravno pomoglo im. Nema tu mnogo filozofije jel veruješ ili ne u homeopatiju.Ako postoji kvantna fizika zašto ne bi postojala kvantna medicina? Ako samo pomažu lekovi koji sadrže supstancu onda ne bi smeo da postoji placebo efekat nego bi svi lekovi morali da 100% leče. Ako nekada ne pomogne to samo znači da nije odabran pravi lek. Depresija je često maskiran bes, treba dobro razmisliti o osnovnoj emociji. Analiza snova može mnogo da pomogne. Ponekada se ide na osnovnu karakternu crtu koja je autodestruktina tj. osoba zbog te osobine dolazi u konflit sa okolinom, npr. nezadovoljene ambicije, jako naglašena crta materijalizma, nisko samopoštovanje zbog čega se osoba vezuje za pogrešne partnere, osećanje krivice, sklonost ka samooptuživanju, grandomanija, čitava lepeza raznih preovladavajućih emocija koja onda pokreće određene mehanizme u organizmu preko organa koji oboljevaju npr. pluća i srce- tuga, bubrezi- strah i bezvoljost, jetra i žuč- bes i sl. 

Pre skoro tri godine sam se u kući tako povredila da sam na momente izgubila svest, udarila bradom i ovicu stola i raskela je, povredila koleno i prijateljica fizijatar mi je rekla da uzimam Arnicu dok bolovi ne prestanu na svakih 10 min. Posle sat su prestali bolovi, a tok oporavka za takvu povredu je bio neočekivano brz- naravno nastavila sam da je uzimam sve dok je bio ogroman otok u svi mogućim ljubičastim tonovima. Što više znate, bolje ćete sebi pomoći. Od homeopatije ne može ništa da vam škodi osim ako ne preterate sa konstitucionalnim lekom možda u prejakoj dozi a vi ste tada u afektivnom stanju pa postajete još afektivniji onda se poništi kafom ili čajem od nane.
Postoje lekovi niže potencije koji se uzimaju samo za fizičke tegobe koje nestaju bilo za nazeb, grip, sinusitis, visoku temperaturu, bolove i oni koji utiču kao konstitucionalni lekovi na kompletno stanje organizma koje je dovelo do pojave simptoma. Ako se pogodi koji je konstitucionalni lek on će delovati na simptome na lokalnom nivou i kada se uzme u visokoj potenciji. Za otklanje simptoma možete uvek kupiti u homeopatskoj apoteci lekove najboljd 30 c potencije jer je to najviša kada se uzima samo  za simptome.
 
JH.