Da li se treba plašiti pomračenja Meseca

 

Najavljeno veliko,dugotrajno pomračenje Meseca 27.7. 2018. koje će se videti sa teritorije Srbe, Balkana, Evrope i na mnogim drugim lokacijama u svetu trajaće preko pet sati a biće vidljivo a totalno pomračenje će trajati sat i 42 minuta. Faktički će se videti svugde u svetu osim u Severnoj Amerciji. 

Mnogi se plaše pomračenja Meseca uvereni da donosi fatalne događaja. Može reći da nije prijatno i da pomračenju Meseca naročito kada prelazi preko znakova u kojima je jak ( Bik, Rak, Ribe) ili u kojima je slab ( Škorpija, Jarac i Devica) simbolika je nešto jača. Ovog puta biće u Vodoliji i to donosi probleme u avio saobraćaju ali i sve što ima veze sa karakteristikama elementa vazduha, vetrovi, oluje i sve što se dešavalo u Atini je prethodilo tome jer je Jupiter ( vatre) krenuo direktnim hodom u vodenom znaku – blizu vode, Mesec je bio u fazi rasta u Jarcu – drevne lokacija a Mars u Vodoliji donosi veliki vetar, tako da požar ne bi bio tako strahovitih razmera da nije duvao jak vetar.

Niko ne može sa sigurnošću da zna šta će mu se dogoditi ali može da pretpostavi ako pogleda aspekte u nataljnoj karti.

Ko treba da se plaši zapravo ovog pomračenja ? Svi oni koji ne idu kroz život ispravnih stavova i čiste duše. Mesec je duša i podsvest i očekivanja, i raspoloženje, materinstvo, majka, sestra, ponekad simbolizuje ćerku, potomstvo, krvotok, telesne tečnosti i Mesec u fazi potamnjenja kada je u stvari Sunce dominantno može doneti osećanje kod žena da su iskorišćene, neshvaćene, da su u podređenom položaju i pošto je ovo pomračenje veoma dugo onda će i to osećanje potrajati ali ono će se nastaviti ako nakon pomračenja, dan ili dva kasnije počne da obrazuje napete aspekte unutar horoskopa sa nekim planetama i tada će se tenzija osetiti u okiviru simbolike tih planeta i astroloških kuća. Npr. ako imate neku planetu od 2. do 7.stepena bilo kog znaka ta planeta će biti pod uticajem agresivnog aspketa koji obrazuje konjunksija Marsa i Meseca na 4. stepenu Vodolije. Dobar aspekt između ove dve planete i bilo koje u Vašem horoskopu, može doneti potrebu da se oduprete lošm uticaju ove dve planete u konjunkciiji u fazi pomračenja, naročito ako je bila koja od njih dve u natalu loše aspektovana, bilo gde u zodijaku. Tumačite u tom slučaju pomračenje u kontekstu simbolike astrološkog znaka i kuće u koju padaju vaš Mesec ili Mars. Npr. ako vam je Mesec u petoj kući ljubavi a Mars u 8. kući erotike ili obrnuto u to u napetim aspektima, međusobnim ili sa nekim drugim planetama, osećate se ugroženo i napadnuto, neshvaćeno u domenu ljubavi, seska i erotike. Kako odnos ovih dveju kuća može da se odnosi i na novac posebno dobijen preko igara na sreću, moguće da ćete imati poriv za kockanjem ili ćete imati problema sa dugovima, plaćenjem, neispunjenim očekivanjima u vezi sa novcem.

J.Holclajtner


Pomračenje Sunca i Meseca u ličnom horoskopu