Skip to Menu Skip to Content Skip to Footer

Tarot

Tarot karte su veoma popularan vid proricanja. Potiču najverovatnije iz srednjeg veka i povezuju se sa raznim tajnim društvima. Poznati su Marsljeski Tarot, Kroulijev Tarot, Rajder,Vajtov Tarot i mnogo drugi. Interesantno je da su ga prihvatili i Kinezi i Japanci koji imaju svoje ilustracije Tarot karata. Mnogi smatraju da su Tarot karte "žive karte" tj. da predstavljaju vrstu energetskih moći koje preuzimaju informacije iz viših inteligencija i da se prema njima mora postupati s poštpovanjem. Za mnoge je Tarot samo instrument putem koga dolaze do potrebnih informacija, ne pridajući mu nikakav mističan element. Smatra se da Tarot karte treba poštovati, držati na polici najmanje u visini glave onoga čije su, da treba da sako ima svoje Tarot karte i treba da budu obmotane u belu ili teget tkaninu od prirodnih materijala. Takođe treba ih otvarati na plavoj ili ljubičastoj podlozi.

Postoje dva špila karata. Jedan, tzv. VELIKA ARKANA, sadrži u sebi 22 karte i predstavljaju u simboličnom smislu znanje, moć, intuiciju, zlo, ljubav, talenat i sl. One su kao i karte i za MALE ARKANE u vezi sa zodijačkim znacima, tj. svaka Tarot karta odgovara nekom zodijačkom znaku.
Karte iz špila VELIKE ARKANE podeljene su u četiri odvojene grupe, ima ih ukupno 56 i dele se na ŠTAPOVE ( element vatre, odgovaraju Ovnu, Lavu  i Strelcu) PEHARE ( element vode, odgovaraju Raku, Škorpiji i Ribama), MAČEVE ( element vazduha, odgovaraju Blizancima, Vagi i Vodoliji) i DINARI ( element zemlje, odgovaraju Biku, Devici i Jarcu). Svaka karta iz svakog od špila odgovara nekom stepenu određenog znaka u Zodijaku. To se uvek uzima u obzir pri tumačenju, u poređenju sa znakom osobe kojoj se karte otvaraju.
ŠTAPOVI - simbolizuju akciju, dinamizam, PEHARI - emocije, MAČEVI - komunikaciju i DINARI - novac, sigurnost.

NAČIN OTVARANJA TAROT KARATA

Ima bezbroj načina na koji se mogu otvarati Tarot karte, a i svaka osoba može osmisliti svoj način otvaranja Tarota.
Osoba može sama sebi da otvara Tarot a to može da učini i bilo ko drugi umesto nje.
Karte se dobro promešaju, nekoliko puta se okrenu naopako, tako da neke karte padnu u obrnut položaj a zatim se preseku dva puta neradnom rukom i ponovo skupe na jednu gomilu.

Prvi način otvaranja - 9 karata
Nakon presecanja poređaju se tri karte u gornjem redu - predstavljaju događaje iz prošlosti, zatim tri karte u drugom redu, ispod njih - predstavljaju sadašnju situaciju i zatim se poređaju tri karte ispod drugog reda - predstavljaju događaje koje treba očekivati u bliskoj budućnosti, tj. ishod situacije. Svakako treba pri presecanju karata pomisliti na neko određeno pitanje. Zatim se karte koje su poređene licem ka stolu, okrenu nagore, i tumače povezujući značenja jedne sa drugom.

Drugi način otvaranja - 7 karata

Nakon što su se karte promešale i presekle, ređaju se odozgo nadole, s leva na desnu stranu.

Prva karta gore - uticaji iz prošlosti

Druga , središnja karta u levoj koloni - sadašnja situacija

Treća, donja karta u levoj koloni - budućnostm kako će se situacija odvijati

Četvrta karta se stavi između treće i pete karte na dnu - Savet Tarota, šta Tarot preporučuje

Peta karta na dnu desne kolone - spoljašnji utiacji,

Šesta karta, središnja u desnoj koloni - ono što ometa povoljan razvoj situacije

Sedma karta na vrhu desne kolone - krajnji ishod situacije.

>Kako bi videli ostatak teksta, sa značenjima svake karte, morate biti prijavljeni.

 

Astro Zenit Extra

images

Reklame

Reklame

Statistika sajta

Ukupno poseta
39.082.909

Pregledanih stranica
95.653.306

Danas poseta
45.318

Trenutno na sajtu
1.368

Vreme: 2014-04-24 13:04

Reklame