LJUBAVNI HOROSKOP ZA 2014.GODINU

facebooktwittergoogle_pluspinterest

{jumi [*14]}

Wedding-Love-Couple-540x405

 

 

ovan

OVAN (21.3.- 20.4.)

U godinu ulazite sa već oslabljenim Marsom, vladaocem vašeg znaka u Vagi što donosi sklonost ka popuštanju i nedovoljnu aktivnost. Venera, planeta ljubavi,romantike, vladalac vašeg astrološkog polja partnerskih odnosa i braka početkom godina je slaba u Jarcu i može doneti probleme u ljubavnom ali i porodičnom životu zbog vaše velike rigidnosti ili sklonosti da partneru namećete svoju volju.

Početak godine je obeležen veoma teškim aspektima u kojima se formira veliki krst,aspekt između Merkura, Plutona, Meseca i Sunca u vašem astrološkom polju porodice ali i karijere i Jupitera, s jedne strane i između Marsa i Urana na relaciji prva-sedma astrološka kuća ( vi – partner). Ovaj aspekt može da pokrene osobu na akciju ali i na potrebu za promenom po svaku cenu zbog čega su mogući raskidi veza, brakova ali slobodnima može doneti iznenadne susrete i poznanstva koja mogu da prerastu u ozbiljne veze.

Ljubavni asteroidi tokom cele godine donose uzbuđenja na ljubavnom planu. U januaru imate zaštitu ljubavnih asteroida Ceresa i Veste iz astrološkog polja partnerskih odnosa što može simbolizovati nekog partnera koji će vam po mnogo čemu odgovarati, između ostalog će se truditi da vas osvoji. Generacije rođena krjem 60tih i početkom 70tih su najviše je pod uticajem tranzitnog Marsa i Urana zbog čega su na pomolu turbulente veze, jake strasti, sumnjičvost u iskrenost partnera i pored njegovog napora da vam dokaže suprotno biće dominantno osećanje nepoverenja. Asteroid Psiha uz Pluton u Jarcu početkom godine, do 15.marta donosi veliki uticaj članova porodice na vaše odluke lične prirode, uključujući i emotivni život, a zatim tranzitira preko znaka Vodolije sve do kraja godine i slobodnima donosi potrebu za proširenjem kruga prijatelja. Mnoga nova poznanstva mogu biti za vas veoma značajna. Sve do 1.februara kada Venera kreće direktnim hodom ali opet oslabljena u Jarcu, predsatvlja period u toku kojega možete imati problema ako ste u vezi sa nekim s posla, posebno sa Vagom, Bikom ili Jarcem.

U februaru treba da budete taktični jer u protivnom,  vaša svojeglavost  pri donošenju odluka u vezi sa porodičnim životom može doneti probleme. Asteroidi Karma i Eros svojim položajem u Strelcu donose mogućnost veze sa strancem ili poznastvo u inostranstvu u toku februara i tokom prve polovine marta. Tada je već asteroid ljubavi Juno ušao u vaš znak a naglašen znak Vodolije donosi i mnogo sadržajniji društveni život. Tada ćete biti skloni flertu.

Iako je Mars, planeta akcije i erotike, simbol muškog principa, tokom ovog proleća “slab”, u retrogradnom hodu  preko znaka u kome njegova svojstva ne dolaze do izražaja, u Vagi,  od 2.marta do 20.maja,  koji je istovremeno i znak braka, možete  oslabljenu snagu Marsa okrenuti u svoju korist. Ako  ako se budete potrudili da  budete, bar do kraja jula staloženiji, strpljiviji i tolerantniji, na filozofski način ćete rešiti eventualne probleme sa partnerom. Venera, planeta ljubavi, vladalac astrološkog polja partnerskih odnosa u svom tranzitu preko Riba doneti potrebu za romantičnom vezom od 18.marta gde će se nalaziti do 4. maja kada će ući u  vaš znak . Ovakav tranzit Venere preko znaka Riba do početka maja može doneti manje neprijatnosti u komunikaciji sa nekim kome ste neka vrsta opsesije.U proleće će biti naglašena potreba za romantičnom vezom i mladi Ovnovi mogu doneti želju za osnivanjem doma, braka, moguće je uvećanje porodice i uživanje u bračnoj harmoniji. Mnogi predstavnici vašeg znaka želeće da odu sa partnerom u inostranstvo na duže. Polovinom aprila možete doći u iskušenje da uđete u vezu sa Blizancima, Devicom ili Vodolijom ili u tajnu vezu sa Vagom, Bikom ili Ribama.

Uticaj sporih planeta na vaš znak nije zanemarljiv tokom ove godine. Saturnplaneta emotivne hladnoće, pesimizma i usamljenosti u Škorpiji,  u znaku preko kojeg tranzitira tokom cele godine, može doneti veliku dozu ljubomore i posesivnosti, naročito rođenima u drugoj i trećoj dekadi znaka, od 1.do 20.aprila. Sredinom aprila dobar aspekt između Venere i Saturna  može muškarcima Ovnovima  doneti prilično komplikovanu vezu, flert sa nekim koga će često viđaju na poslu ali moguće da će  i Ovan i partner biti nesigurni u svoje emocije. Saturn je retrogradan tj. oslabljen u svojoj moći ( manje tenzije, manje ljubomore) od 3.marta do 21. jula do kada bi trebalo da pokušate da sredite odnose sa partnerom, naročito ako u poslednje vreme pokazuje pojačanu zabrinutost, kako za svoj status na poslu tako i za finansije.

Uran, planeta eskcentričnosti u vašem znaku može vašem ličnom šarmu dati mnogo toga što će drugi prepoznati kao atraktivni deo vaše ličnosti i cele godine će vam pomagati da budete svoji, da ne dopustite da vam bilo ko poremeti planove u vezi sa ljubavnim životom ili da ima bilo kakav uticaj na vas. Krajem marta i početkom aprila konjukcija Sunca, Urana i asteroida Juno u vašem znaku može doneti poznanstvo koje bi onim Ovnovima koji su dugo u braku moglo uzdrmati bračnu harmoniju. U vreme pomračenja Meseca 15.aprila možete  takođe  imati osečaj da neko želi da vam narušiti dobre porodične odnose,moguće da će se neko mešati u vaš odnos sa partnerom, moguće  da će to biti i članovi partnerove porodice.  Problem će nastati usled vaše nedovoljne sigurnosti u sebe. Većina predstavnika vašeg znaka u proleće,u apriliu i maju može imati utisak da mora da napravi neku značajniju promenu u svom životu. Duge veze doživljavaju transformaciju a slobodni imaju prilike da uđu u vezu sa nekim u koga će se zaljubiti na prvi pogled.

Jupiter, planeta koja ima dobar uticaj na vas, bilo da ste u vezi sa nekim ko živi u inostranstvu ili ste u braku, dužoj vezi, sve do polovine jula  ipak ublažava uticaj oslabljenog  Marsa i uticaj pomračenja Meseca, štiti porodični život onih koji su spremni da promene nešto u svom karakteru ili bar ponašanju, stilu života jer Uran u vašoj astrološkoj kući ličnosti to od vas zahteva i čini vas spremnim da uđete u brak. U vreme pomračenja Sunca, 29.aprila, planete koja vlada vašim astrološkim poljem ljubavi mladi, nesigurni a zaljubljeni Ovnovi mogu biti pokolebani ponašanjem partnera, naročito ako im je podznak u nekom vodenom ili zemljanom znaku (Bik, Rak,Devica, Škorpija, Jarac, Ribe)

U maju Venera tranzitira preko vašeg znaka, što vam donosi jake emocije, burne strasti, sklonost ka flertu. Od 10.do 17. maja egzaktna konjukcija Venere koja u vašem znaku donosi impulsivnost i Urana, planete iznenadnih susreta, simbol vaših prijatelja, u opoziciji sa Marsom može značiti poznanstvo sa uniformisanim licem, sa nekim pilotom, stjuardesom, osobom koja nosi neku vrstu uniforme na radu ili poznanstvo posredstvom kolege, prijatelja.

U junu se nastavlja povoljan tranzit Venere, mada polovnom juna možete biti pod stresom ako budete u vezi sa starijim partnerom a polovinom jula ako budete negde putovali, moguć je prijatan susret i novo poznanstvo.U julu ulazak Jupitera u znak Lava martovskim Ovnovima donosi novu romansu I veoma romantično raspoloženje. Vaše interesovanje mogu privući neka Vaga, Bik, Rak ili neko ko je pod uticajem Marsa ( Ovan, Škorpija, Jarac) ili i ko ma Mars u lićnom horoskopu u nekom od ovih znakova, nezavisno od horoskopskog znaka.Moguće su strastvene ljubavi tokom leta, posebno na putovanju.

U prvoj polovini avgusta romantično ste raspoloženi a od polovine avgusta do polovine septembra možete biti sumnjičavi i veoma posesivni. Avgust je što se asteroida tiče sjajan mesec jer vam pozicija Sunca, Jupitera, Merkura I Crnog Meseca u Lavu početkom avgusta donosi mnogo raznih mogućnosti za ostvarenje srećne veze sa Lavom, Strelem, Blizancima, Devicom.Od druge polovine septembra nastupa vaše vreme, bićete dominantni, odlučni i spremni da svoj ljubavni život uzmete u svoje ruke.

Kada Mars, vladalac vašeg znaka bude ušao u Strelca polovinom septembra, počinje takođe period u kome je moguća romansa sa strancem a u prvoj polovini oktobra i pored  drugog pomračenja Meseca, 8.oktobra što se negativno  reflektuje na vaš ego, štiti vas dobra pozicija Venere u Vagi u vašem astrološkom polju partnerskih odnosa zbog čega vam se predstavnik ovog znaka ili neki Bik, Ribe ili Rak mogu udvarati. U drugoj polovini oktobra bićete u vezi sa osobom koja se bavi sportom ili često putuje. Novembar donosi konflikte u porodici i moguće nesuglasice a u decembru ulazak Marsa u Vodoliju pruža nove šanse za neko novo poznanstvo.

Zaključak – Tolerantnim stavom kako prema partneru, sadašnjem ili potencijalnom ali i prema članovima porodice postići ćete unutrašnji mir jer će umeti da cene promenu vašeg stave. Do polovine jula budite od pomoći članovima porodice, od sredine jula, mislite na sebe, priušite sebi više radosti. Moguće je uvećanje porodice i ulazak u brak u drugoj polovini godine. Na partnerovu pažnju se ne obazirite ali nemojte ni vi biti sumnjičavi i ispitivački nastrojeni.

 


bik

BIK (21.4.- 21.5)

Pred vama je godina u  kojoj imate mogućnost da rešite pitanje vašeg statusa u ljubavi, da uđete u brak osnujete  ili uvećate porodicu, mnogo toga lepog moglo bi da se dogodi onima koji su spremni da se aktivnije postave prema rešavanju nekih problema koji možda traju oko godinu dana i koji su spremni na svaku vrstu kompromisa.

Početak godine donosi napet aspekt između planeta koje tranzitiraju preko vaših astroloških kuća komunikacije, tajnih ljubavi, simpatija na poslu zbog čega bi oni koji zbog posla ili privatno često putuju, mogu očekivati romansu na putu.

Dve planete koje su važne za vaš ljubavni život, Venera, planeta ljubavi, vladalac vašeg znaka i Mars, planeta strasti, erotike, suvladalac vaše astrološke kuće partnerskih odnosa donose u prvoj polovini godine dosta problema. Venera će početkom godine u retrogradnom hodu preko znaka Jarca doneti dosta  konfuzije ako ste u vezi sa nekim ko je često u inostranstvu ili vezan poslovinim ili rodbinskim vezama za inostranstvo. Neće vam biti lako da sa partnerom uspostavite dobru komunikaciju. Venerin tranzit preko Jarca pogudje, čak i u retrogradnom hodu onima koji su spremni da uđu u vezu sa nekim ko ima prilično komplikovan život, moguće da se radi o izuzetno ambicioznoj osobi kojoj nećete moći lako da nametnete svoje stavove ili koja neće biti spremna u svemu da vam popušta. Ipak, vama kao zemljanom znaku koji je navikao da čeka svojih pet minuta tranzit Venere preko Jarca ništa ne remeti značajno naročito ako ste u vezi sa mlađim ili mladolikim partnerom. Krajem januara asteroid Amor ulazi u vaš znak i donosi mogućnost veze sa nekim umetnikom, lekarom, naučnikom, osobom prisutnom u javnosti. Polovinom februara strastvena veza sa drugim Bikom, Rakom, Škorpijom ili Jarcem moguća je čak i ako je osoba koja vam se dopada zauzeta, bilo da je u dužoj vezi ili braku. Pozicija asteroida Psihe uz Veneru u Jarcu donosi veoma intrigantnu vezu sa nekim ko živi u inostranstvu, moguće sa osobom koja je posvećena biznisu.Mnogi Bikovi mogu biti u vezi sa nekim ko je psiholog, sociolog, psihijatar, antropolog.

Od početka marta počinje period u toku kojeg ćete sve do kraja maja biti izloženi iskušenjima zbog retrogradnog Marsa i retrogradnog Saturna ( do 21.jula u retogradnom hodu) i biće vam potrebno mnogo više strpljenja za partnera koji može često biti odsutan ili može biti sklon neodlučnosti i promenama raspoloženja. Ipak, veza sa Vodolijom iz treće decade znaka može aprilskim Bikovima doneti mnogo zajedničkih prijatnih momenata u to vreme.

Asteroid Amor u Vašem znaku pogoduje krajem marta i početkom aprila rođenim u  poslednjoj dekadi znaka. Polovinom aprila možete doći u iskušenje da uđete u tajnu vezu sa osobom koju ćete upoznati na poslu, moguće na službenom putu ili će se raditi o sportisti, umetniku, nekom ko je možda mlađi od vas.Veza sa Strelecem, ako ste mudri i dobar diplomata može se uspešno obnoviti.

Pomračenje Sunca u vašem znaku 29. aprila može doneti pojačanu preosetlivost na kritike. Muškarci posebno mogu imati osećaj da su gurnuti u drugi plan i da se partnerka interesuje za neke druge aktivnosti. Ipak odgovara vam tranzit Venere ako ste u vezi sa umetnikom ili osobom koja želi da postane popularna, koja se bavi umetnošću, medicinom. U vreme pomračenja Sunca svi koji imaju bilo u poslednjoj dekadi Bika, u Blizancima ili u prvoj dekadi Raka Saturn ili Mars, trebalo bi da izbegavaju rasprave o novcu sa partnerom jer bi to moglo pogoršati već poremećene odnose. Oni koji imaju ovakve pozicije navedenih planeta a u srećnoj su vezi, imaće priliku da sa partnerom uđu u neki značajan zajednički projekat bilo da se radi o izgradnji kuće, preseljenju, poslovnom projektu ili ulasku u brak. Ipak, trebalo bi da sačekaju da prođe pomračenje i da u maju pristupe takvim aktivnostima.

U maju će partner,naročito ako ste u vezu ušli u poslednjih godinu i podana, biti veoma zahtevan, stalno će očekivati od vas više pažnje i vi ćete biti spremni da mu izađete u susret jer vas štiti dobra pozicija Plutona. Ipak, dame Bikovi treba da obrate pažnju na potencijalno mešanje neke druge žene u njihovu vezu tj. brak.

Mnogi predstavnici vašeg znaka mogu tokom maja imati utisak da partner često menja raspoloženje ili će imati mnogo obaveza, biće opterećen ambicijom ma čime da se bavi. Od 9. do 17.maja oni koji su skloni tajnim vezama mogu doći u iskušenje da uđu u vezu sa nekim ko je poznat u javnosti. Muškarci rođeni u znaku Bika mogu imati osećaj da se od njih očekuje mnogo više nego što mogu da pruže kako na finansijskom tako i na emotivnom planu.

Ako u tom periodu budete nesigurni u sebe ili se osećate usamljenim,  zapostaljenim, ne brinite se. Vaše osećanje da ste u drugom planu donosi vam potrebu da se radom rešite stresa i možete  partnera zanemarivati a upravo je obrnuto, partneru je potrebna vaša pažnja.

Polovinom maja dolazi do konjukcije Venere i Urana u vašoj astrološkoj kući tajnih ljubavi što može doneti bukvalno pravu eksploziju strasti u okviru tajne veze ali onim parovima koji su dugo nezadovoljni svojom vezom, naprotiv, rasprave i emotivne ucene.

Ulaskom Venere u vaš znak u  junu počinje period stabilizacije odnosa i harmonije za mnoge koji su u vezi sa romantičnom osobom kojoj će biti potrebno mnogo vaše pažnje, moguće da se radi o umetniku. U drugoj polovini   juna dame Bikovi mogu biti zainteresovane za gospodina Jarca ili Škorpiju koji nije slobodan. To se naročito odnosi na one koji su rođeni u poslednjoj dekadi znaka Bika. Krajem juna i početkom jula moguća je paralelna veza sa nekom Devicom, Blizancima ili Vagom.

Polovinom jula kada Jupiter bude ušao u znak Lava možete biti srećni  i zadovoljni razvojem situacije u ljubavi, naročito ako ste u vezi sa nekim ko ima poslovne kontakte sa strancima ili često putuje. Možda će do poznanstva doći na putu. Druga polovina jula je izuzetno dobra za  majske Bikove i one koji su rođeni krajem znaka. Crni Mesec Lilit u Lavu, asteroid Fortuna i Eros donose mnogo prijatnih momenata u vezi sa nekim ko će imati nešto škorpionsko u sebi, bilo da se radi o tajanstvenom izgledu, osobi koja ima podznak u Škorpiji ili bar dve planete u Škorpiji, jer će Mars, planeta strasti, vladalac vašeg znaka ući u vaše astrološko polje partnerskih odnosa koje pada u  Škorpiju. Ipak kako će Mars, planeta posesivnosti tokom avgusta tranzitirati preko Škorpije i ići u susret Saturnu, što je jedan od najtežih aspekata, trebalo bi da dame Bikovi budu mnogo tolerantnije jer mogu biti u vezi sa veoma posesivnim parnterom kome mogu dati povod za sumnju polovinom avgusta. Kako 21.jula i Saturn, planeta strogosti i vernosti kreće direktnim hodom preko vašeg astrološkog polja partnerskih odnosa, moguće da ćete, naročito ako ste dugo u braku ili vezi, morati da se drugačije postavite prema partneru, da budete fer, iskreni i iznad svega odani.

Tokom leta moguća je strastvena veza sa dosta turbulenih  momenata jer ćete, kako vi tako i partner biti ljubomorni. Slobodne dame Bikovi mogu biti u vezi sa nekim ko nije slobodan a muškarci Bikovi će biti skloni izletima van braka. Bračnim svađama biće skloni rođeni početkom 70tih. Rođeni sredinom 60tih mogu biti suočeni za preteranim finansijskim zahtevima partnera na koje neće biti spremni da odgovore. Oni koji žele da srede odnose sa partnerom, naročito ako se radi o prijateljskom razvodu imaju šanse da kupovinom nekretnine reše problem.

Početkom septembra dame Bikovi rođene u poslednoj dekadi znaka imaju priliku da se upoznaju sa nekim ko će često putovati zbog posla a rođeni početkom znaka biće zaokupljeni razmišljanjima kako da odu na neku romantičnu destinaciju ili će se baviti decom, planiraće proširenje porodice. Mladi, slobodni Bikovi mogu u tom periodu upoznati Lava ili Devicu i započeti romantičnu vezu. Moguće da će se raditi o osobi koja ima neke veze sa unifromom ili sa marketingom, medijima. Većina dama Bikova u ovoj godini može da uđe u brak i da planira proširenje porodice. Ne bi trebalo da u oktobru i novembru ulazite u rasprave sa Ovnom, Lavom ili Škorpijom ili sa partnerom koji je svojeglav, popuštanje će doneti rešenje problema. Moguće da će se postaviti pitanje zajedničkog života i većina će želeti da se negde preseli ili će biti obradovani vešću o uvećanju porodice. Drugo pomraćenje Sunca 23.oktobra može aprilske Bikova pomalo destabilizovati, naročito ako spadaju u one posesivnije predsatvnike ovog znaka ako su u vezi sa Lavom, Ovnom ili Škorpijom.Druga polovina oktobra može doneti poznanstvo na putu, strastvenu vezu sa Jarcem, Škorpijom. Asteroidi Eros I Karma vam svojom pozicijom idu u prilog i donose u vaš život dominantnog partnera koji međutim nema baš sjajnu narav.

U novembru je moguće poznanstvo na putu ili obnova veze sa osobom koja živi u inostranstvu ili se radi o strancu. Novembar je posebno povoljan za Bikove koji vole autoritativne partnere, za dame Bikove koje su u vezi sa ambicioznim partnerom koji gradi karijeru ili se bavi poslom koji ima veze sa uniformom.

Cele godine povremeno  ćete imati utisak da ste vi ona strana koja mora da mnogo više taktizira i da se trudi u vezi jer će Saturn, planeta emotivne hladnoće i uzdržanosti tranzitirati preko vašeg astrološkog polja partnerskih odnosa zbog čega će partnerovi problemi uvek biti prioritetni i vama se može činiti da ste pomalo gurnuti u drugi plan.U drugoj polovini godine, možete poželeti da razbijete monotoniju ulaskom u vezu sa nekim ko nije slobodan, moguće u tajnu vezu sa osobom s posla. Može se raditi o jednoj Vodoliji, Lavu ili Jarcu.

Zaključak – Dva partnera su u “igri” ali sedenje na dve stolice može rezultirati samoćom. Ospesivne ljubavi koje godinama traju u vidu platnoske ljubavi sa povremenim susretima uz beskonačnu nadu da će doći vaših pet minuta mogu dovesti do razočarenja. Iz prijateljskih odnosa javlja se ljubav. Inostranstvo igra veliku ulogu u ljubavnom životu bilo da se radi o privatnim ili poslovnim putovanjima. Moguće uvećanje porodice i ulazak u brak.


 

 

 blizanci

BLIZANCI (22.5.- 21.6.)

Ovo bi mogla biti jedna od onih godina koja se pamti, jer vam naruku ide tranzit Jupitera koji vam u prvoj polovini godine donosi mogućnost veze sa strancem ili mogućnost ulaska u vezu sa nekim ko živi u inostrasntvu a u drugoj polovini godine imate mogućnost da vezu,sa nekim ko će biti dobrog materijalnog stanja mudro iskoristite na obostrano zadovoljstvo i zajednički uložite novac u neki porodični biznis. Moguće da ćete ući  u brak, preseliti se u inostranstvo. Nećete dopustiti da vas retrogradni hod Venere početkom godine,  i tranzit ove planete ljubavi sve do početka marta preko Jarca destabilizuje ili da negativno utiče na vas učini vas sklonim da podlegnete ljubomori. Ovaj tranzit ipak donosi problematične odnose sa nekim za koga vam se može činiti da vas verbalno pomalo kinji, naročito ako je mnogo stariji od vas i ako ste dama Blizanci. Ulaskom Venere  u Vodoliju što vama mnogo više odgovara, upravo u vreme kada Mars, planeta strasti kreće retrogradnim hodom, a takođe i Saturn, planeta koja upravlja vašim astrološkim poljem posesivnosti, početkom marta menjate svoj način komunikacije i shvatite značaj diplomatije u ljubavi zbog čega ćete biti mnogo tolerantniji i spremniji da razmišljate o braku, naročito sa Lavom ili Strelcem.

Predstavnici vašeg znaka  biće spremni na razne vrste ljubavnih “ludorija”. Ako spadate u one koji su rođeni krajem 80tih, početkom 90tih, bićete veoma zaljubljeni. I sredovečni Blizanci, oni oko 60. te godine života, osećaće se kao u prvoj mladosti. Nema godišta koje neće biti uzdrmano retrogradnim Marsom, planetom erotike koji će sedam meseci boraviti u vašem astrološkom polju ljubavi, što retrogradnim, što direktnim hodom. Ipak takav hod Marsa može doneti nezaboravne ljubavi i mnogo romantičnih momenata u vezi sa nekim ko će želeti da se prilagođava vašim obavezama.

U vreme pomračenja Meseca 15.aprila i 8.oktobra predstoji manja konfuzija u vezi sa nekim za koga niste sigurni da li vam je prijatelj ili potencijalni ljubavni partner.

Veza sa ambicioznom osobom, posebno sa Jarcem, Škorpijom ili Ovnom može biti veoma komplikovana, naročito ako ste dama Blizanci. Bićete rastrzani između ličnih ambicija i partnerovih poslovnih planova i obaveza koje će često zahtevati od vas da se prilagođavate njegovom rasporedu.

Januar je veoma stresan za većinu predstavnika vašeg znaka jer ćete smatrati da se partner ponša previše nadmeno, posesivno i da vam ne pruža dovoljno ljubavi.

Jupiter, vladalac vašeg znaka u retrogradnom hodu preko astrološkog polja novca i posla sve do 6.mata donosi mogućnost konflikta ako ste u vezi sa ambicioznom osobom kojoj je cilj da što više  zaradi a i sami ste veoma ambiciozni a oboje posesivni. Igraćete se mačke i miša i naizmenično ćete menjati uloge. Ako je razlika između vas dvoje veća od pet godina, ne ulazite u nepotrene razgovore koji ne vode ničemu, bar ne razjašnjenju osnovnog problema koji vi možete smatrati da proističe iz partnerove nedovoljne iskrenosti.

Retrogradni hod Merkura, vladaoca vašeg znaka preko znaka Riba i Vodolije od 7.febraura do 1.marta može vas totalno destabilizovati ako ste dama Blizanci, romantična i u očekivanju da vam se javi osoba koja vam je veoma draga, prema kojoj osećate neku vrstu opsesivne ljubavi.

Početak marta je veoma značajan jer će tada Mars i Saturn krenuti retrogradnim hodom zbog čega ćete imati utisak da držite konce svog života u svojim rukama i da niko ne može da vas destabilizuje ili povredi. S druge strane Sunce u Ribama i Venera u Vodoliji donose mogućnost bogatijeg društvenog života i slobodni Blizanci se mogu nadati interesantnim susretima.

Oni koji su u vezama koje su povremeno u krizi i oni koji nemaju dobar odnos sa partnerom trebalo bi da pokušaju da izbegnu rasprave pošto se njima ništa neće postići, samo ćete pogoršati odnos.

Tokom marta možete doživeti romansu na poslu ili sa umetnikom, javnom ličnošću. Slobodni Blizanci tokom aprila mogu biti svesni do koje mere su popularni u društvu i moguće poznanstvo sa atraktivnom osobom koja pleni u društvu.

Ako ste u vezi ili braku bićete spremni da se uklapate u partnerove planove ali ako ste muškarac Blizanci više pažnje ćete poklanjati karijeri nego ljubavi. Slobodni Blizanci mogu polovinom aprila očekivati izuzetno romantičan susret ili vezu sa nekim ko će im se dopasti iako može biti veoma komplikovana ličnost.Vaš znak je pod uticajem Merkura, brze planete koja tri puta godišnje ide retrogradnim hodom a to će u 2014.godini biti u periodima od od 16.februara do 1.marta, od 18.juna do 2.jula i od 5.do 26.oktobra. Tada možete biti prilično neodlučni, nepouzdani i nedovoljno tolerantni. Mnogi od vas će smatrati da su naprotiv, veoma trpeljivi u porodičnim odnosima i biće skloni impulsivnim odlukama.

Polovinom aprila asteroid Amor ući će u vaš znak preko koga će tranzitirati  do prve polovine juna i dobar aspekt sa konjukcijom Venere i Urana  oko 15 maja u blizini tačke na kojoj je bilo pomračenje Meseca 15.aprila, i to u Ovnu, znaku strasti može doneti mogućnost veze sa sportistom, osobom koja nosi neku vrstu uniforme ili sa nekim ko je izuzetno atraktivan, šarmantan, omiljen u društvu.

U maju je moguća tajna veza ili povremeni izlasci sa nekim prema čijim obavezama ćete morati da se uklapate i verovatno ćete to rado činiti jer će partner biti veoma ambiciozan, uspešan i vredan vaše pažnje.

Burno leto u društvu osobe koja često putuje u inostranstvo, posebno od sredine jula kada Jupiter bude ušao u znak Lava  donosi mogućnost, naročito ako ste slobodni, novih poznanstava sa osobama koje su najverovatnije poznate u javnosti ili veoma popularne.U avgustu možete biti skloni konfliktima i verovatno nećete moći da se prilagodite nečemu što vam nikako neće odgovarati a ticaće se jednog Ovna, Lava, Jarca ili Škorpije. Od polovine septembra do kraja oktobra predstoji mogućnost veze sa nekim ko živi u inostranstvu i ko će vas prvi potražiti. U tom periodu moguća je i obnova veza sa nekim prema kome nikada niste bili ravnodušni a moguće da ste se poslednjih godina povremeno viđali. Najverovatnije se radi o osobi za koju često pomislite kako ne možete bez nje iako ima težak karakter. Asteroid Karma gotovo cele godine tranzitira preko vašeg astrološkog polja partnerskih odnosa u Strelcu što bi moglo kod vas stvoriti osećaj da je za vas idealan partner neko ko živi u inostranstvu ili često putuje u inostranstvo. Asteroid Psiha takođe je dobro pozicioniran od početka marta do kraja godine u Vodoliji donosi mogućnost da uz pomoć psihanalize rešite razne vrste emotivnih dilemma, naročito ako dugo traju i ovo je jedan od znakova sa kojim možete ostariti dobru komunikaciju iako će ovaj asteroid ići povremeno retrogradnim hododom doneseći vam priličnu konfuziju na emotivnom I duhovnom planu. Nećete biti načisto kako da se postavite prema nekom koga ćete smatrati veoma značajnim u svom životu a ko će često biti na putu.

U julu ćete biti pod velikim uticajem asteroida ljubavi Juno koji u konjukciji sa Venerom, planetom ljubavi donosi mnogo prijatnih momenata moguće sa Vagom ili Lavom. Tranzit Marsa, planete strasti od polovine septembra preko Strelca donosi sjajne mogućnosti na emotivnom planu, naročito ako u to vreme budete intenzivno sarađivali sa strancima. Septembar je mesec pun kontradiktornih osećanja jer će partner želeti jedno, vi drugo, vaša i njegova porodica će imati svoj stav prema vašoj vezi i pokušaće da se mešaju u vaš odnos, da utiču na vaše odluke.Oktobar donosi mnogo prijatnih momenata u vezi sa umetnikom, harmonizaciju odnosa ili slobodnima, izuzetno značajno poznanstvo sa osobom koja je prijatne naravi, spremna da vam po mnogim pitanjima izađe u susret.U vreme pomračenja Meseca 8.oktobra, neki Strelac, Ovan ili Lav mogu biti veoma uporni da vas osvoje a Vaga, će pružiti mnogo pažnje i razumevanja.

Krajem oktobra posle pomračenja Sunca koje se ne reflektuje značajnije na vas, ulazak Marsa u Jarca donosi nov period nesigurnosti, ljubomore i vezu sa izuzetno ambicioznom osobom.Veza koja započne u to vreme može biti veoma komplikovana ako dopustite sebi ljubomoru jer ovaj tranzit Marsa donosi pojačanu sklonost ka scenama, ljubomoru ili vezu sa sa nekim ko je izrazito posesivan. Ulaskom Marsa u Vodoliju 5.decembra za vas nastupa povoljan period za ljubav, naročito ako vam se dopada neki umetnik ili osoba koja radi u medijima.

Zaključak – Ako budete zadovoljni sobom i svojom karijerom i ne dozvolite da vam partner stvori bilo kakvo osećaj krivice, kompleksa niže vrednosti ali i ako sami ne budete previše arogantni, imaćete priliku da budete u vezi sa nekim ko je komplikovan ali veoma zaljubljen, strastven i moguće poznat. Prioritet dajte poslu, partneru ćete više imponovati ako i sami budete posvećeni karijeri a ako ste slobodni možete se nadati na novim poznanstvima na nekom putu. Moguća veza sa strancem.

 


rak

RAK (22.6.-22.7.)

Vaš znak je od polovine 2013.pod velikim uticajem Jupitera, planete dobrotvora koja štiti vaše interese ma sa kakvim problemom da ste suočeni. Jupiter tranzitira preko vašeg znaka sve do polovine jula tako da ćete, nezavisno od nekih manje povoljnih aspekata kao što je početkom godine tranzit retrogradne Venere, planete ljubavi  preko vaše astrološke kuće partnerskih odnosa i braka imati mogućnost da doživite mnoge nezaboravne momente.

Dame Rakovi su u nešto većoj prednosti od muškaraca koji će uglavnom svoju energiju usmeravati na posao. Rođeni sredinom 70tih mogu imati osećaj da mnoge probleme lakše rešavaju nego prethodnih godina, biće tolerantniji i spremniji na svaku vrstu ustupaka. Godište od početka 70.tih do početka 80tih je veoma osetljivo, spremno na razne “ludosti”, promene, ishitrene odluke.

Početak godine može biti veoma dramatičan za one Rakove koji imaju velika očekivanja kako od sebe, tako i od partnera i ako su veza ili brak izvesno vreme u krizi, biće spremni da se upuste ako treba i u paralelnu vezu. Oni koji su slobodni,takođe mogu početkom godine, sve do početka marta biti u nekoj vrsti dileme, ili dobiti želju da neobavezno izlaze sa dva partnera ili da održavaju komunikaciju sa osobama koje su im drage, očekujući da ih emocije odvedu na pravu stranu.

To se međutim neće tako lako dogoditi jer im Mars i Saturn, dve planete koje su veoma dominantne u znaku Jarca u koje pada njihovo astrološko polje partnerskih odnosa ne pogoduje svojim retrogradnim hodom od početka marta do kraja jula. U međuvremenu Mars će krenuti direktnim hodom  krajem maja ali pre toga  u februaru ili martu neko ko ima veze sa velikim institucijama, umetnošću ili javnošću može biti prilično uporan u želji da ih osvoji i moguća je srastvena veza. Iako će mnogi Rakovi imati potrebu da budu sa mnogo mlađim partnerom, takve veze, ma kog pola da su, neće doneti ništa dobro, naročito ako se radi o Blizancima, Devici ili Vodoliji. Mnoge Rakove intrigiraju Strelac i Bik i sve bi dali da mogu da budu sa njima, moguće i neka osoba rođena u znaku Riba ali takve veze neće biti jednostavne, ako do njih uopšte dođe.

Od početka marta kada Crni Mesec Lilit, simbol erotksih moći, bude napustio vaš znak vaše samopouzdanje može biti poljuljano naročito ako ste u komplikovanoj vezi sa nekim ko nije slobodan ili ko je od nedavano razveden, ili je raskinuo vezu zbog čega ćete morati da se prilagođavate njegovom/njenom tempu rada, moguće da će često biti odsutan iz vašeg mesta.

Asteroidi ljubavi imaju velikog uticaja na vas prvenstveno na dame Rakove. Početak godine donosi mogućnost obnavaljanja veze sa jednim Jarcem ili Škorpijom. Eros u Škorpiji i Psiha u Jarcu donose potrebu za intenzivnim emotivnim odnosom i potrebu da se psihološki analizira odnos. Prijaće vam veza sa lekarom, psihologom, psihijatrom. Eros će brzo ući u Strelca ali vam snagu Erosa već početkom februara zamenjuje uticaj Amora sa početnih stepeni Bika, što može doneti u vaš život osobu koja se bavi biznisom.

Asteroid Psiha u Jarcu sve do polovine marta čini vas spremnim da o svojim osećanjima iskreno razgovarate a već početkom marta Eros vam je ponovo naklonjen ulaskom u znak Jarca.

Ako ste rođeni sredinom ili krajem 80tih upravo tranzit Venere koji može doneti nekakve nepredviđene probleme ili nedoumice u vezi sa odlukama koje se tiču vaše veze, odnosno braka, početkom godine, može vam sredinom aprila doneti burnu strastvenu vezu prepunu ljubomornih scena i neočekivanih susreta sa jednom Vodolijom, Bikom, Vagom ili Ovnom. Oni koji su u braku u to vreme, tokom aprila treba da svoj prag tolerancije na svaki način produže do neviđenih razmera ako ne žele svađe.

Sredinom maja tranzit Venere vam može pomoći da nađete gotovo idealnog partnera u vidu neke Device ili neke Vage ili Bika. U maju vas može “proganjati “ neko rođen u znaku Blizanaca ko vas se povremeno seti i ima potrebu da proveri kako se kotira na vašoj listi obožavalaca. Tada se može dogoditi tajna, kratka veza sa nekim ko je mnogo mlađi od vas.

Jun bi mogao biti veoma uzbudljiv jer asteroid Amor ulazi u vaš znak, asteroid Eros je već u Jarcu u vašem astrološkom polju partnerskih odnosa i vi ćete biti u fazi iščekivanja da se nešto lepo dogodi u vašem ljubavnom životu, naročito ako ste slobodni.

Mnoge dame Rakovi biće u emotivnoj vezi sa nekim ko se bavi ozbiljnim poslovima, veoma odgovornim, moguće sa ekonomistima, lekarima i biće veoma praktične u pokušaju da sebi obezbede sigurnu vezu sa nekim ko ih neće izneveriti. Jupiter u vašem znaku ima dobar aspekt sa Saturnom, tokom većeg dela godine sve do jeseni, kada kreće napet aspekt sa ovom planetom principijelnosti zbog čega bi trebalo da budete manje zahteveni u finansijskom pogledu, naročito ako ste mlada dama Rak.Do kraja juna iskoristite povoljan aspekt između Jupitera, planete raskoši i jakih emocija i Saturna, planete praktičnosti, naročito ako ste rođeni posle 5. jula jer se ovaj aspekt  može povoljno odraziti na vezu sa uspešnim partnerom dok će rođeni u prvoj dekadi znaka, junski Rakovi biti pod uticajem romantičnog Neptuna iz Riba  cele godine i skloni idealizovanju partnera, empatični i spremni da im pomognu u vezi sa karijerom.

Rođeni  između 1974. i 1977. biće pod velikim uticajem Jupitera koji će prelaziti preko  njihovog natalnog Saturna, bilo u Raku ili u Lavu i od sredine jula biće tolerantniji kada su njihovi kriterijumi u pogledu toga kakav treba da bude njihov partner. Mnogo toga može krenuti u neželjenom pravcu ako ste rođeni početkom ili sredinom 50tih a spremni da obnovite neku vezu iz mladosti. U tom slučaju možete značajno iskomplikovati svoj život jer će retrogradni Mars praviti haos u vašem životu, naročito ako se radi o tajnoj vezi i to od početka marta do kraja maja. Ako ste u vezi sa Škorpijom koja je rođena sredinom 50tih ili 80tih takođe možete biti skloni stresu jer će partner biti, ma koliko zaljubljen, strastven, istovremeno i zahtevan i nedovoljno tolerantan.

Ako ste u vezi sa novim partnerom od polovine 2013.potrudite se da izdržite iskušenja koja će doneti pritisak okoline i porodice, naročito ako ste u vezi sa Bikom, Vagom, Jarcem ili Vodolijom, ako ste mladi, npr. rođeni početkom 90tih i spremni da vodite svoj život ne pitajući nikog za savet a u vezi koja je komplikovana ili u vezi sa nekim ko je prilično nepouzdan.

Sredinom aprila u vreme pomračenja Meseca, vladaoca vašeg znaka, možete doći u iskušenje da uradite nešto u afektu što neće biti povoljno po vas. Ipak, mnogo toga interesantnog  moglo bi da se dogodi Rakovima od juna do jeseni jer će Jupiter koji im donodi od sredine prošle godine mnogo novih uzbuđenja, nastaviti hod preko zodijaka koji Rakovima savršeno odgovara. On im donosi samopouzdanje i hedonistički pristup životu. Sa manje tenzije ćete pristupati rešavanju svih problema uključujući i ljubavne nedoumice

Asteroid Amor u tranzitu preko vašeg znaka od početka juna donosi mnogo interesantnih susreta.  Prva polovina juna može biti prilično turbulentna ako ste skloni paralelnim vezama. Neko na poslu, moguće ko radi za strance ili se bavi privatnim poslom, mogao bi vas zainteresovati za sebe i na pragu ste ozbiljne veze sa nekim s kim ćete imati prilike da provodite dosta vremena van zemlje. Saturn, vladalac astrološke kuće partnerskih odnosa i braka dobro postavljen u odnosu na vaš znak sve do kraja 2014. donosi mogućnost stupanja u vezu sa nekim ko bi mogao biti veoma  odgovoran i spreman da sa vama vrlo brzo uđe u ozbiljnu vezu a oni koji su već u braku, mogu očekivati proširenje porodice. Saturn u direktnom hodu od 21.jula donosi rođenima u poslednjoj dekadi znaka stabilnog partnera ili potrebu partnera da mnogo više učestvuje u zajedničkom životu i verovanto će pokušati da doprinese na svaki način stabilizaciji odnosa. Problemi bi mogli nastati samo ako ste u vezi sa Bikom, Ovnom ili Strelcem ili sa osobama koje su podznaku neki od ovih znakova. Od vaše istrajnosti da veza ili brak budu uspešni i od vaše tolerancije i razumevanja mnogo toga zavisi.

Ulazak Amora u prvoj polovini juna u vaš znak dok je Eros još uvek u astrološkoj kući partnerskih odnosa čini vas spremnim da započnete strastvenu vezu sa nekim ko je veoma ambiciozan, popularan i veoma šarmantan. Polovinom jula Eros u retrogradnom hodu vraća se u Strelca i vi možete ući u vezu sa nekim ko ima veze sa strancima.

Tokom avgusta trebalo bi da budete oprezni u emotivnim odnosima, naročito ako partner smatra da ste dominantna strana u vezi ili ako ste prisutni u javnosti. Ako ste rođeni početkom znaka, jedan Ovan, Jarac ili Škorpija mogli bi biti izuzetno zainteresovani za vas a ukoliko ste rođeni krajem znaka, trebalo bi da budete popustljiviji prema partneru, naročito ako se radi o Strelcu, Biku ili Ribama. Pazite da ne budete “žrtva” osbobe koja voli da laska i koja će po svaku cenu želeti da vas osvoji ali koja će ipak, najviše voleti sebe. Vaša potreba za emotivnom sigurnošću uz Lava ili Vagu neće biti tako lako zadovoljena. Asteroid Amor u Lavu uz Crni Mesec Lilit čini vas veoma probirljivim kada su partneri u pitanju ali će mnogi smatrati da ste kolekcionar obožavalaca.

U oktobru možete biti izloženi stresu, naročito kada je u pitanju veza sa strancem ili sa nekim ko zbog posla često putuje, ko nije spreman da svoj život podredi vama. Krajem oktobra nastupa nov period od mesec i po dana u toku kojeg su mogući interesantni susreti sa osobama koje su ugledne, poznate ili veoma ambiciozne. Rođeni na samom početku ili na samom kraju znaka biće pod stresom  u vreme pomračenja Sunca 23.oktobra ako tada budu u vezi sa Lavom ili Ovnom. Oni koji imaju bilo kakve probleme u porodici trebalo bi da u to vreme izbegavaju konflikte. Ukoliko budete imali probleme na poslu ili ukoliko vam se bude udvarao neko ko je višeg ranga od vas a nije slobodan, razmislite da li treba da se sa njim upustite u vezu.Do početka decembra možete uživati u društvu osobe koja je ambiciozna, a pozicija asteroida Karme uz Eros, Mars i Pluton u vašem astrološkom polju partnerskih odnosa donosi osećanje da ste u vezi koja vam je na neki način suđena.

Zaključak-Iskoristite sve prednosti koje donosi Jupiter u prelasku preko vašeg znaka i znaka Lava jer bi mogao pojačati kod vas želju za promenom stila života. Sledite svoju intuiciju i nemojte se previše opterećivati bilo kojim događajem iz prošlosti ili raskidima koje ste mislili da ne možete da prebolite. Strelac, Bik, Ribe ili neki drugi Rak uz Škorpiju i Jarca mogu biti za vas idealni partneri.


lav

LAV (23.7.-23.8)

Ako ste doživeli neočekivan obrt na ljubavnom planu tokom prethodne dve godine, možete se nadati interesantnom razvoju događaja jer će u julu posle dvanaest godina Jupiter, planeta jakih, pozitivnih emocija i optimizma ući u vaš znak. Do tada, čeka vas turbulentan period, naročito ako vam je u natalnom horoskopu loše postavljen Mars, u Raku ili Vagi. Ova planeta strasti koja utiče na vaš odnos sa članovima porodice ali i sa rođacima, može u okviru porodičnih odnosa doneti samo prividnu popustljivost u stvari, od kraja jula kada i Mars bude jak u Škorpiji, vi ćete rešiti da sredite svoj život po svojoj želji i po svom obrascu.

Početak godine sa retrogradnom Venerom, planetom ljubavi u Jarcu donosi potrebu za smirenim porodičnim životom, ali i spremnost da flertujete na poslu, moguće sa onima koji nisu slobodni. Osim direktnog hoda Marsa, planete koja utiče na vaš stav prema članovima porodice ali i na vaše duhovno stanje koji tokom proleća, oslabljen u tranzitu preko znaka Vage donosi uznemirenost, gotovo nijedna od planeta, naročito sporih vam ne “pomaže” sa izuzetkom Urana. Pozicija ove planete reformi i preobražaja, promena i vanbračnog života, raskida koji vlada vašom astrološkom kućom partnerskih odnosa dobro je postavljen u Ovnu i čini vas spremni da učinite nešto za sebe, naročito ako ste u nekoj vrsti vanbračne zajednice ili ako smatrate da je partner dominantan.

Tranzit Venere, planete ljubavi u retrogradnom hodu početkom godine ne deluje na vas naročito značajno  kada je u pitanju ljubavni život, više se odnosi na profesionalne dileme i sve do početka marta kada će  ući u vaše astrološko polje partnerskih odnosa možete se osetiti gurnutim u drugi plan i profesionalno i u vezi ali to kao da vam neće mnogo smetati. Od početka marta dolazi do promena u nekim vašim statovima, pristajete na nešto što će vam predložiti Vaga, Bik ili Jarac. Shvatićete da ako sledite svoju intuiciju po pitanju izbora partnera ili ako budete zadovoljni onim što imate i ne očekujete neke spektakularne susrete, imate šanse da budete srećni. Ka vašem znaku ide Jupiter koji bi mogao da donese značajne promene od sredine jula i njegov uticaj ćete osećati u vidu podrške osobe koja vam je draga u vezi sa načinom na koji želite da rešite svoje profesionalne probleme.

Tranzit Marsa, planete strasti, pomalo usporen u Vagi od početka marta do kraja maja čini vas nedovoljno spremnim da tolerišete sve što vam kaže osoba koja vam je draga ali zato ćete vi biti prilično otvoreni po nekim pitanjima, naročito kada je u pitanju zajednički put u inostranstvo.

Tokom prve polovine godine bićete uglavnom u mirnoj vezi posvećeni stalnom partneru ili ako ste u braku, porodici prilično kooperativni. Ništa značajno neće se dešavati onima koji su u stalnoj vezi dok bi slobodni Lavovi zbog asteroid Karme u Strelcu tokom cele godine mogli imati prilike da dožive novo poznanstvo, negde u teretani, na nekom većem skupu, na putovanjima i u martu je moguća lepa veza sa Vagom ili Bikom. Sredinom aprila u vreme pomračenja Meseca pazite s kim ulazite u vezu, nećete odoleti jednoj Vodoliji, Ovnu ili Blizancima. Nemojte rizikovati stalnu vezu zbog prolaznog flerta. Slobodni Lavovi mogu, naprotiv, doživeti susret koji bi mogao da znači početak nove veze ali do početka maja, nećete znati na čemu ste. Prva dva meseca mogu doprineti manjoj konfuziji u komunikaciji sa Vagom, Bikom ili Vodolijom. Vodićete zanimljve razgovore kako sa partnerom tako i u društvu i bićete rado viđeni na zabavama. Slobodni Lavovi biće u trendu i verovatno će obnoviti kontakte sa nekadašnjim simpatijama ili mogu biti skloni paralelnim vezama.Uran, vladalac vašeg astrološkog polja partnerksih odnosa može tokom proleća doneti nov ljubavni izazov u vidu nekog ko se bavi sportom ili umetnošću. Početkom godine Crni Mesec Lilit u vašem astrolškom polju  tajnih ljubavi može doneti razne vrste nesigurnosti u sebe ali i potrebau da obnovite komunikaciju sa nekim ko vam je posebno drag, možda se radi o nekom iz vaše prošlosti ili o osobi sa kojom nikada niste bili onoliko bliski koliko ste želeli da se to dogodi. Ulaskom Crnog Meseca Lilita u vaš znak početkom marta postajete sigurniji u sebe i ova pozicija ovog asteroida ljubavi će značajno da kompenzuje retrogradni hod Marsa, preko Vage, znaka u kome je slab što će vas učiniti nesigurnim kada je u pitanju razmišljanje o braku ili odlaskom u inostranstvo zajedno sa partnerom.

Polovinom marta ulazak asteroida Psihe u vaše astrološko polje partnerskih odnosa stavlja težište na dobru komunikaciju sa partnerom ali i potrebu da vas partner razume, možda će vam biti potrebno više razumevanje nego ljubav, naročito ako ste prešli 30tu godinu.  Asterod Psiha ostaje u ovoj poziciji do kraja godine tako da možete očekivati podršku od partnera i želju da vam pomogne.

Pomračenje Sunca, vladaoca vašeg znaka 29.aprila donosi manji pad samopouzdanja I pojačanu nervozu ako ste u vezi sa drugim Lavom, Vagom, Vodolijom ili Bikom. Maj donosi mogućnost novog poznanstva na poslovnom putu u inostranstvo ili preko posla.

Crni Mesec Lilit u konjukciji sa Fortunom u vašem znaku tokom juna i jula može doneti mnogo prijatnih momenata u društvu neke atraktivne, vesele osobe koja je spremna da preko mnogo čega pređe. Kraj juna i početak jula  može za većinu predstavnika vašeg znaka biti veoma interesantan period u svakom pogledu. Sredinom jula možete biti prilično konfuzni na polju emocija jer Jupiter iz astrološke kuće vaše podsvesti ulazi u vaš znak gde se već nalazi erotični Crni Mesec Lilit a Merkur i Venera donose romansu na putu, moguće tajnu ljubav, flert sa jednim Ovnom, Vagom ili Vodolijom. Bićete u centru pažnje, rado viđeni u svakom društvu.

Druga plovina jula je veoma značajna za predstavnike vašeg znaka jer će polovinom jula Jupiter, planeta egzaltiranih osećanja,  krenuti preko prvih stepeni vašeg znaka a Uran kreće direktnim hodom dok Mars ulazi u Škorpiju  što sve skupa može doneti nesuglasice u okviru porodičnih odnosa a od vaše dobre volje zavisiće ishod događaja. Bićete nestrpljivi, plahoviti, hedonistički nastrojeni ali ne mnogo tolerantni. Vaš ego izbija u prvi plan. Asteroid Karma vam pomaže da budete ubedljivi I da osvojite one koje želite. Bićete za mnoge neodoljivi ali ipak pazite da krajem avgusta ne uđete u konflikt sa Škorpijom, Ovnom, Jarcem.

Ako ste rođeni krajem 70tih i početkom 80tih, leto može biti za vas veoma burno. Imaćete veliku potrebu da napravite zaokret u svom životu.

Početkom avgusta prenaglašenost vašeg znaka može značiti poznanstvo sa strancem, mogućnost započinjanja zajedničkog života negde u inostranstvu, spremnost da uđete u vezu sa Blizancima, Devicom, Strelcem, drugim Lavom. Neki Bik ili Vaga biće vam lojalni ali morate poštovati pravila igre. Sredina avgusta može doneti mladim, zaljubljenim Lavovima koji žele da uzmu svoj život u svoje ruke, problem sa članovima porodice, posebno sa roditeljima. Konjukcija Marsa i Saturna u Škorpiji, jedan veoma težak aspekt može od sredine avgusta do početka septembra doneti problem u vezi sa Jarcem, Ovnom, Škorpijom. Ako tada budete u bilo kakvoj vrsti krize, naročito ako se radi o porodičnim odnosima ili smatrate da se bilo vaši ili roditelji vašeg partnera previše mešaju u vašu vezu, sačekajte da prođe planetarna “tenzija” jer ćete već sredinom septembra imati moguće drugačiji stav prema tim problemima. Neki rođak iz inostranstva ili neki prijatelj koji podržava vaše ambicije u vezi sa inostranstvom ili stručnim usavršavanjem, može vam ponuditi zadovoljavajuće rešenje ili će vam se naći pri ruci . Slobodni Lavovi mogu tada ući u vezu sa nekim ko ima veze sa uniformom.Septembar je mesec pun uzbuđenja, mogućeg susreta sa nekim s kim ste se povremeno viđali preko posla ili slobodnima donosi vezu sa šarmantnom osobom u koju se možete pouzdati.Veza s Blizancima sredinom oktobra može biti turbulentna. Jedna Vaga će pokazati za vas najviše razumevanja.

Polovinom septembra ulazak Marsa u Strelca u kome će boraviti do kraja oktobra mnogima donosi ulazak u brak i planiranje proširenja porodice ali i slobodnim Lavovima mogućnost veze sa nekog Vagom, Bikom ili Ribama koje će upoznati na putovanju. Od polovine oktobra do kraja novembra ne ulazite ni kakve rasprave posebno ne ako ste u vezi sa Jarcem ili vam je Jarac podznak.

U vreme drugog pomračenja Sunca, 23.oktobra može doneti prejake emocije, strast, nestrpljenje, posebno rođenima u julu i preteranu sklonost ka uzbuđenjima, nepromišljenim odlukama.  Situacija može biti prilično stresna u novembru i bilo bi dobro da sačekate ulazak Marsa u Vodoliju 5.decembra što može mnogima doneti veliku strastvenu ljubav ali ljubomornim predstavnicima znaka manje scene zbog ljubomore a slobodnima vezu sa sportistom ili umetnikom. Kako je prelomni moment za vas ulazak Jupitera u vaš znak, tokom druge polovine godine možete biti previše impulsivni jer će vas trnazit Jupitera činiti previše sigurnim u sebe i možete u afektu  poželeti da uđete u novu vezu i možete biti izrazito skloni flertu.

Zaključak-Ako je proteklih šest godina bilo turbulentno, ako ste ulagali velike napore da vam veza uspe ili ako smatrate da ste bili zapostavljeni u ljubavi, kreću vaših pet minuta koji će potrajati od sredine jula 2014.do sredine 2015. period u toku kojega će mnogi poželeti da stupe u brak, prvi ili drugi ili da ponovo osete radost, uzbuđenje i sreću u ljubavi. Ma kog pola da ste, imajte poverenja u partnera koji deluje stabilno, posvećen je karijeri i pruža vam podršku da istrajete u vašim poslovnim planovima.


 

devica

DEVICA (23.8. – 22.9.)

U godinu ulaziate sa prilično turbulentnim i naglašenim astrološkim poljem ljubavi što nekima nagoveštava godinu punu uzbuđenja, drugima strah da bi emotivna situacija, veza ili brak mogli biti dovedeni u pitanje.

Polovinom januara opozicija Venere iz Jarca iz vašeg astrološkog polja ljubavi i Jupitera u Raku može doneti obnovu ljubavi iz mladosti ili vezu sa nekim ko radi za strance, živi u inostranstvu ili ste ga upoznali preko Facebook-a.Ovo je period u kome se obrazuje dobar aspekt između Venere, Saturna i Jupitera što daje nadu da bi veze započete u tom periodu mogle da imaju perspektivu. S druge strane, tranzit Marsa i Urana u odnosu na vaš znak kvari utisak i čini vas pomalo nesigurnim u vaš sistem vrednosti ili možete biti u vezi sa nekim koga upoznate na poslu a ko nije slobodan.

Za većinu predstavnika vašeg znaka ovo bi mogla biti godina koja se pamti, naročito prva polovina godine. Tranzit Venere, planete ljubavi koja vlada između ostalog i vašom astrološkom kućom inostranstva i druge značajne veze  i to u retrogradnom do 1. februara a zatim direktnim hodom preko Jarca i Vodolije može doneti dosta problema u vezi sa nekim ko živi u drugom gradu ili državi ili sa nekim ko nema dovoljno vremana za vas. Upravo u prva dva i po meseca dok Venera ne uđe u znak Riba, biće vam potrebno mnogo ljubavi, pažnje i lako se može dogoditi da, ako ne steknete  utisak da ste voljeni i dovoljno poštovani, potražite utehu u društvu neke druge osobe čak i ako ste u dugoj vezi ili braku.

Od 7.februara do 1.marta retrogradni hod Merkura, vladaoca vašeg znaka preko Vodolije i Riba čini vas prilično nesmotrenim u komunikaciji sa nekim ko neće biti spreman da vam izađe u susret po mnogim pitanjima. Ipak, štiti vas pozicija asteroida Psihe a u martu ulaskom asteroida Erosa u Jarca postajete i dalje emotivno vezani za predstavnike ovog znaka, moguće za neku Škorpiju. Do početka marta tranzit Severnog Mesečevom čvora koji simbolizuje karmičke zadatke preko prvih stepeni Škorpije donosi vam raščišćavanje odnosa sa nekim ko je verovatno često odsutan ili radi za strance a u martu počinje retrogradnih hod Marsa, planete strasti preko Vage što se neće odraziti na većinu predstavnika vašeg znaka osim ako ste u vezi sa sportistom ili osobom koja nosi uniformu ili sa nekim koga ste upoznali na poslu.

Mnogi će u drugoj polovini marta, tokom aprila i maja biti skloni tajnim vezama, naročito tokom pomračenja Meseca oko 15.aprila. Polovinom maja sledi nov emotivni “udar” za vas jer bi neko s kim ste nekada radili zajedno a ko živi u inostranstvu ili ga mnogo ređe viđate mogao pokazati želju za pomirenjem. Možete imati opsesivnu želju za vezom koja bi mogla da vam donese mnoga uzbuđenja. U junu dobro postavljena Venera u Biku deluje pozitivno na vaše strpljenje i u prvoj polovini ovog meseca moguća je romansa sa Škorpijom, Bikom, Rakom ili Jarcem. Strelac bi mogao biti za vas i dalje veoma interesantan ali nećete imati u njega mnogo poverenja. Rođeni sredinom 60tih I 80tih mogu biti posebno skloni vezama sa osobama koje su veoma zahtevne ili sa kojima neće moći tako lako da izađu nakraj. Početak jula može doneti  poznastvo sa Rakom i nagoveštaj onoga što bi moglo da se dogodi u vidu tajne ljubavi ili obnove veze sa nekim ko je odavno za vas zainteresovan.

Retrogradni hod Merkura, vladaoca vašeg znaka donosi vam u periodu od  7.juna do 2.jula pogrešne poteze, možete biti skloni svađama za svaku sitnicu, uvredljivi ili nepostojani u svojim osećanjima. Retrogradni hod Merkura bi mogao prelaskom preko znaka Raka i Blizanaca doneti flert sa osobom koja radi u turzimu, medijima, često putuje ili bi neko površno prijateljstvo sa posla moglo da se pretvori u romansu.

Kada sredinom jula Jupiter bude ušao u znak Lava, mnogi predstavnici vašeg znaka neće odoleti iskušenju da uđu u vezu sa osobom koja nije slobodna ili koja je poznata a izbegava da se pojavljuje u javnosti ili sa nekim ko vam je duže vreme opsesija. Strastveno leto donosi i dosta problema u komunikaciji sa Ovnom, Škorpijom ili Jarcem.

Početak avgusta za mnoge predstavnike vašeg znaka može biti period prepun uzbuđenja jer će Merkur, vladalac vašeg znaka biti u strastvenom Lavu i vi ćete lako podlegati sumnjama, imaćete potrebu da naglo prekinete neku vezu, da se osamite ili da uđete u paralelnu vezu, da se, ako treba, osvetite partneru za nešto. Bićete u tom periodu vuk samotnjak kome ništa nije potaman, naročito ako vam je podznak u nekom vatrenom ili vazdušnom znaku. Oni koji su rođeni početkom znaka, krajem avgusta mogu očekivati ipak nešto bolji period ako izbegnu vezu sa drugom Devicom ili Blizancima jer će ih podržavati Mars iz Škorpije, zbog čega bi veza sa Škorpijiom iili Jarcem mogla biti ono o čemu maštate. Kraj jula i avgust mogu biti za vas prilčno stresni, naročito ako ste skloni flertu, ako ste dama Devica a privlače vas dominantni muškarci i sredinom avgusta kada Mars i Saturn budu obrazovali konjukciju u Škorpiji može vam se desiti romansa sa osobom za koju nećete znati da nije slobodna i verovanto ćete biti spremni na rizik. Muškarci Device mogu biti u vezi sa poslovnom ženom koja radi u banci ili u državnoj ustanovi, sa lekarkom ili mogu biti veoma opčinjeni nekom damom koja ima po mnogim pitanjima jasne stavove i učiniće im se da se oni mnogo ni za šta ne pitaju. To je period pojačane nervoze i mogućih rasprava kod onih koji su duže u braku ili vezi.

Početkom septembra imate šanse da se stabilizujete naročito ako ste rođeni krajem znaka, a sredinom septembra, avgustovske Device mogu ponovo biti izložene nekoj vrsti krize u odnosima. Tranzit Marsa preko vatrenog Strelca može kod vas pobuditi sumnje u vezi sa vernošću vašeg partnera. Možda će vam se udvarati na poslu neko ko je isuviše uporan da biste ga odbili ali vas neće previše privlačiti, naročito ako se radi o Vodoliji ili Ovnu.

Ujesen retrogradni hod Merkura preko Škorpije i Vage ponovo donosi mogućnost upravo romanse na poslu i to od 5. do 26.oktobra. Ovaj tranzit Merkura je čak i mnogo važniji jer će u to vreme doći do dva pomračenja, prvo Meseca 8. oktobra a zatim i Sunca 23.oktobra što će se loše odraziti na vašu sigurnost u sebe.

Rođeni krajem znaka, sredinom septembra mogu ući u vezi sa nekim Ovnom ili Škorpijom, a slobodne će privlačiti najverovatnije neki Bik ili Vaga a u drugoj polovini oktobra i novembra ponovo bi mogao da vas zainteresuje neko ko nosi uniformu, osoba na položaju dok će oni koji su u braku ili dužoj vezi, najverovatnije planirati proširenje porodice.

Od 24. oktobra do 20. novembra možete, ako ste slobodni, doživeti romantičan susret ili neko novo poznanstvo sa osobom koja nosi neku vrstu uniforme, radi u finansijskoj, medicinskoj ustanovi ili živi u drugom mestu.

Novembar je za mnoge predstavnike vašeg znaka sjajan mesec ako volite dominantne partnere. Ako se bavite sportom, bavite se politikom, ekonomijom ili arhitekturom, građevinom, moguće da čete u okviru nekog interesantnog projekta imati priliku da sretnete nekog prema kome nečete biti ni malo ravnodušnoi ali se može raditi o osobi koja nije slobodna. Asteroid Karma u Jarcu uz Mars I Pluton, Eros, čini novembar mesecom u kome je moguće da doživite jaku intenzivnu ljubavnu vezu sa Ovnom, Škorpijom, Jarcem.

Zaključak- Tranzit Jupitera iz Raka u Lava stavlja težište na promenu stila života. Dok se to ne dogodi, sredinom godine, pokušajte da sredite svoj ljubavni život a za to će vam biti potrebno mnogo taktičnosti i moraćete da se odviknete od želje da partnera kritikujete za svaku sitnicu. Veza sa umetnikom, lekarom ili nekom veoma uspešnom osobom može doneti zadovoljstvo i sreću ako se odlučite da budete mnogo popustljivji nego dosada.


 vaga

VAGA ( 23.9.- 23.10.)

Većina predstavnika vašeg znaka koja ima solidnu vezu ili brak moraće da se prilagođava potrebama partnera da bi se harmonični odnosi nastavili. Oni koji su nezadovoljni, posebno Vage koje su u zrelim ili poznim godinama i koje su dugo već u dilemi kako da organizuju život da bi sebe rasteretile neprijatnih scena ili rasprava, dok Mars u direktnom hodu prelazi preko njihovog znaka do početka marta,moći će dobrom taktikom da nešto postignu na emotivnom planu.

Slobodne Vage, posebno rođene početkom 70tih ili 80tih treba da budu oprezne kod donošenja odluka u vezi sa emotivnim životom jer se može dogoditi da uđu u vezu sa nekim ko im neće odgovarati. U ovu godinu ulazite sa Marsom u vašem znaku, slabim inače u ovoj poziciji koji obrazuje napete aspekte sa Uranom u astrološkom polju partnerskih odnosa i sa Plutonom i Merkurom u astrološkoj kući doma i porodice, sa Jupiterom u Raku. Imaćete utisak da ste na prekretnici i mnogi predstavnici vašeg znaka će imati potrebu za radikalnim rešenjima. Ako smatrate da već duže vreme trpite nešto što vam ne odgovara u partnerskom odnosu nikakav potez s vaše strane, bilo da se radi o napuštanju partnera ili prenjama neće doneti efekta jer je Venera, vladalac vašeg znaka slaba u Jarcu u retrogradnom hodu. Ipak, ona je jaka u četvrtoj astrološkoj kući što znači da bi bilo dobro da prihvatite situaciju takvu kakva je dok se ne dogodi nešto što će vam omogućiti da sredite svoj život na način na koji vi to želite. Želja da partnera naterate da se ponaša kako biste vi želeli, neće doneti rezultat jer je Uran u Ovnu previše jak u vašem astrološkom polju partnerskih odnosa da biste imali dovoljno strpljenja da se borite za svoje mesto pod suncem.

Vaš znak je jedan od onih kojima će biti u prvoj polovini godine, posebno do kraja maja potrebno mnogo nerava, snage, mudrosti I spremnosti  da pravite kompromise da biste uspeli da izdržite tenziju u odnosima kako sa stalnim partnerom tako I sa onima sa kojima ćete prvi put dolaziti u kontakst.

Januar i februar su meseci u kojima će porodični problemi kulmnirati zbog retrogradnog hoda Venere, vladaoca vašeg znaka preko Jarca i to na vas može delovati prilično deprimirajuće jer će i Mars, planeta akcije biti retrogradan u vašem znaku.Nećete imati snage da budete dovoljno istrajni.  Svaki čas ćete menjati mišljenje o partneru, moguće da će članovi porodice pokušati da utiču na vaše odluke ili ćete imati pogrešnu sliku o partneru. Drugi značajan tranzit koji utiče na predstavnike vašeg znaka je tranzit Severnog i južnog Mesečevom čvora na relaciji vaša astrološka kuća ličnosti – astrološka kuća partnerskih odnosa. Jednom u osamnaest godina ovaj tranzit donosi osvešćenje, otkrivanje svojih pravih potreba, pokušaj da se isprave greške iz prošlosti, spoznaju bitnih pitanja u vezi sa vašom ličnošću.

Slobodne Vage mogu biti emotivno zainteresovane za nekog ko ima dosta svojih porodičnih ili profesionalnih problema. U drugoj polovini marta može doći do pomirenja sa nekadašnjim partnerom, poznanstvo sa nekim ko je poznat po svojim zavodničkim sposobnostima, bićete spremni na ustupke, prilagodljivi, imaćete pred sobom cilj. U drugoj polovini marta asteroid ljubavi Juno u Ovnu i ulazak asteroid Psihe u Vodoliju mogu doneti neku vrstu olakšanja, spremnost da iz nekog drugog ugla sagleda situacija na poslu. Retrogradni hod Merkura od 7.februara do 1.marta može doneti problem u vezi sa Blizancima, Vodolijom, Ribama ili Lavom. Neko prijateljstvo može u martu postati mnogo više od toga, emotivna veza ili flert, avantura, pokušaj da sredite svoj život.Crni Mesec Lilit ulazi u Lava zbog čega veza sa ovim znakom može biti dobra samo ako niste isto godište.

Proleće može doneti problem u odnosima sa Vodolijom, Ovnom, Strelcem, Škorpijom i Jarcem. Često ćete se osećati prepušteni sami sebi i prilično usamljeni. Da biste uspeli da dovedte svoj život u red moraćete da budete veoma prisebni naročito u vreme pomračenja Meseca sredinom aprila i to ako ste u vezi sa osobom koja je prisutna u javnosti.Od početka aprila do druge polovine maja traje tranzit planeta preko vašeg astrološkog polja partnerskih odnosa i konjukcija Sunca i Urana oko 1.aprila može doneti potrebu da znate na čemu ste, ako ste u vezi koja vas ne čini srećnim ili ćete, ako ste slobodni, ući u novu vezu. Sredinom aprila u vreme pomračenja Meseca, planete emocija koja upravlja vašim astrološkim poljem porodice ali i karijere, dolazi do konjukcije Urana i Merkura u vašem astrološkom polju partnerskih odnosa, što znači mogučnost nove veze sa Blizancima ili Devicom. U maju nemojte biti impulsivni jer Venrera, vladalac vašeg znaka ulazi u Ovna što sasvim mladim ili sredovečnim Vagama može doneti popularnost u društvu i kako je tada asteroid Amor dobro postavljen prema vašem znaku, nemate o čemu da brinete. Treba da naučite kako da uživate u životu i da se pripremate za ulazak Jupitera u znak Lava. Polovina maja je veoma burna za one kojima se dopadju Vodolija, Bik, Ovan. Mars se u to vreme već sprema da krene direktnim hodom što vam može doneti potrebu za aktivnim učešćem u društvenom životu.

Od maja, Severni Mesečev čvor u vašem znaku tokom cele godine donosi potrebu da doživite ljubavnu vezu u kojoj ćete imati osećaj da vas partner izuzetno poštuje.

Asteroid Karma u Strelcu tokom većeg dela godine donosi mogućnost poznanstva sa nekim strancem ili osobom koja živi u inostranstvu.

Tokom  proleća, romantične, mlade Vage, rođene početkom devedestih mogu se zaljubiti u nekog ko će ih opčiniti.Polovinom marta Venera, vladalac vašeg znaka u Vodoliji i ulazak asteroida Psihe u ovaj znak slobodnih i razvedenih može doneti želju za odvajanjem od partnera. Uran, planeta ekstravagantnog ponašanja i naglih odluka u Ovnu u vašem astrološkom polju partnerskih odnosa uz asteroid Juno u martu i aprilu donosi mogućnost romantične ljubavi.

Početak jula može doneti nove mogućnosti na emotivnom planu, čak i ako vam se dopadne neko ko nije naročito pouzdan, neko ko često menja planove, moguće da često putuje u inostranstvo ili ćete i sami poželeti da negde otputujete a tamo predstoji susret. Jul bi mogao septembarskim Vama, doneti mnoga uzbuđenja.

Posebno  bi druga polovina jula mogla doneti  nove momente u vaš život, vezu sa nekim ko je stranac ili ćete ga upoznati na putu, moguće da se radi o kolegi. Avgust je veoma uzbudljiv ali pazite da se previše ne zaljubite u nekog  ko neće biti naročito spreman da vam ugađa, moguće da nećete primetiti da se radi o osobi kojoj je mnogo važnije da bude primećena, ako treba i u vašem društvu, koja će po svakoj ceni želeti da dominira i koja će biti spremna da fascinira I drugoe.

Druga polovina avgusta može biti veoma burna za one koji ne umeju da kontrolišu svoja osećanja i skloni su impulsivnim reakcijama Kratka putovanja, naročito u inostranstvo donose nove mogućnosti i na ljubavnom planu.Sredinom avgusta možete biti u procepu između dve sasvim različite osobe, možete imati dve simpatije. Mogući su neprijatni razgovori sa stalnim partnerom o nekretninama.Polovinom septembra ulazak Marsa u znak Strelca mnogim Vagama donosi uzbuđenja, naročito ako su prisutne u medijima ili rade sa osobama koje su na neki način poznate.

Oktobar je mesec koji može doneti mnoge lepe doživljaje, posebno u kontaktima sa Lavom, Strelcom ili nekom drugom Vagom. Novembar međutim donosi ponovo veoma napete odnose sa članovima porodice, stalnim parnterom i imaćete osećaj da vas niko ne razume. Uz pomoć jedne Vodolije u decembru možete rešiti dilemu kako da organizujete svoj život tako da svi budu zadovoljni a vi da budete srećni.

Zaključak Teška godina, naročito prvih šest meseci ako budete pokušavali da sebe stavite u prvi plan. Što budete uporniji u tomei, to je moguće i veće razočaranje. Ponašajte se filozofski. Nemojte dopustiti da vas bilo ko provocira, ne ulazite u rasprave niti, ako ne morate, ne razmišljajte o raskidu, razvodu ili o drugačijem stillu života osim ako sebi to zaista možete da obezbedite. Inostranstvo i što češća putovanja je za vas pravo rešenje. Od sredine jula, obnovite društveni život, potražite stare prijatelje, među njima, moguće da se nalazi vaša nova ljuba.


skorpija

ŠKORPIJA (23.10.- 21.11.)

Iako je Saturn, planeta strogosti, principijelnosti i emotivne uzdržanosti u vašem znaku od jeseni 2012. vi sasvim dobro funkcionišete u svim sferama života uključujući i ljubavni. Uspevate zahvaljujući stoičkom stavu, rešeni ste da izdržite sve što vam život priredi ali ne odstupate od svojih stavova. Ipak, ne biste bili mudra Škorpija kada u svemu što radite ne biste imali neki interes. Čak i ako se on odnosi na vaš psihčki mir, na pravo da imate svoj izbor i svest o tome da je ponekad mudro nešto oćutati, istrpeti ili sačekati svojih pet minuta.

Retrogradna Venera, planeta ljubavi slaba u Jarcu a vladalac vašeg astrološkog polja partnerskih odnosa i braka i vladalac vašeg astrološkog polja tajnih ljubavi i tajnih neprijatelja pre oslikava vašeg partnera kao osobu koja je uverena da se oseća nedovoljno voljenom ili je pomalo uzdržana, nepoverljiva, nego što oslikava vašu pozicjiu u vezi ili braku. Venera će biti retrogradna do početka  februara kada kreće direktnim hodom preko Jarca, zbog čega ćete tada verovatno uzeti aktivno učešće u partnerovim odlukama koje se tiču bilo stručnog usavrašvanja, posla sa strancima ili rešavanja pitanja koja se odnose na partnerov status na poslu. Ako ste u vezi sa izuzetno kreativnom osobom koja je spremna da se stručno usavršava ili bavi umetnošću i planira svetsku karijeru, bilo bi dobro da je podržite.

Tranzit Venere preko Vodolije može doneti previše intelektualni odnos sa partnerom, lišen jake erotike ali vi ćete veoma dobro znati šta vam je prioritet. Ne smete da se previše prepuštate ljubavi da ne biste gubili tempo u drugim sferama života. Možete sebe  iscrpljivati radom, jer retrogradni Mars, jedan od dva vladaoca vašeg znaka u retrogradnom hodu preko Vage od početka marta do 20. maja znači da biste mogli razmišljati o promeni taktike i bilo bi dobro da pokažete spremnost da, sve do kraja jula dok ne uđe u vaš znak, budete maksimalno popustljivi prema osobi koja vam je draga, ne toliko da biste njoj ugodili koliko da biste sebe poštedeli nepotrebnih rasprava. Ipak, vi nećete tako lako odustati od svojih želja i planova i pre ćete izabrati i samoću ako treba, naročito ako ste rođeni sredinom 80tih nego da uđete u komplikovanu vezu koja vas čini depresivnim. Rođeni početkom 70tih takođe mogu biti izloženi stresu u pokušaju da reše neke probleme koji verovanto traju izvesno vreme.

Od 7.februara do 1. marta možete ući u flert sa nekim ko je mnogo mlađi od vas ili ko je prilično neodgovoran, radiće se  više o prijateljskom neobaveznom odnosu.

Severni Mesečev čvor, tačka presecanja Zemljine ose sa ekliptikom poslednjih godinu dana bio je u vašem znaku i ulazi u Vagu, jer ide suprotnim kretanjem od kretanja planeta i donosi rasterećenje od osećanja krivice ali povremeno možete pokušati da tražite neka nova rešenja koja vam mogu izgledati komplikovana. Ipak, rasteretiće vas svog prisustva i vi ćete želeti da se više radujete životu a to se može dogoditi u martu jer će neko ko vam stalno pravi problem u ljubavi početi da biva popstljiv što će i vas učniti tolerantnijim. Saturn u vašem znaku vas muči poslednjih godinu i po dana ali Jupiter iz Raka vam pomaže da baveći se onim što volite a većina Škorpija to ume u stvari se rasterećujete i briga u vezi sa ljubavnim životo pokušavajući da ih rešite na najjednostavniji način.

Vaše brige, ako ste slobodna Škorpija mogu se odnositi na traženje iedalnog partnera, naročito ako ste blizu 30.te i sada vać želite da se skrasite, uđete u brak i osnujete porodicu. Asteroid Karma u Strelcu donosi tokom većeg dela godine mogućnost avanture ili poznanstva preko posla a Eros uz Pluton u Jarcu ipak vas upućuje na neku ambicioznu osobu koja je moguće već afirmisana u društvu i sa kojom možete zajedno da radite na nekom vežem projektu. Od početka juna kreće mnogo bolji period a dotle možete da se pomalo povučete iz javnosti i kao da ćete osećati neku vrstu opasnosti , posebno od bivših partnera ili od nekog ko vas smatra konkurencijom u ljubavi. Možete smatrati da i mogao da vam se previše meša u život. Venera u Biku je savršeno postavljena u junu i na vas čak neće delovati ni pomračenje Meseca 15.aprila ni pomračenje Sunca 29.aprila, bar ne ništa značajnije, mnogo će više to osetiti partner u vidu neke vrste nesigurnosti u sebe i uznemirenosti. U junu retrogradni hod Merkura može od 7.juna do 2. jula može doneti u vaš život opet nekog ko vas može smatrati veoma atraktivnim i zgodnim za flert. Ako ste slodobni, ili imate za sobom, jedan ili dva braka, bićete veoma spremni da uđete u vezu sa Rakom, Blizancima, Devicom.

U prvoj plovini jula, Sunce i asteroid Amor u Raku gde ubrzanim hodom Jupiter ide ka Lavu, čine vas romantičnim i spremnim da učinite sve što se od vas očekuje samo da biste bili u vezi sa nekim ko vas je impresionirao, moguće negde na putu u inostranstvu.Ulaksom Jupitera u znak Lava, sredinom jula i ulaskom Marsa, planete strasti u vaš znak krajem jula, postajete mnogo zainteresovaniji da sredite pitanje finansija, statusa nego što ćete imati vremena za osobu koja vam je draga.

Avgust je vaš mesec u kome ćete se pokazati u punom sjaju, naročito ako ste ambiciozni, u vezi sa osobom koja je takođe posvećena karijeri i vi ćete biti ona strana koja postavlja uslove pod kojima će se veza odvijati što će za mnoge značiti mogućnost ulaska u brak. Ovo je mesec mogoućih uspeha na poslovnom planu kada će vam uspeh otvoriti mnoga vrata i na polju ljubavi jer će  mnogima biti bitno da budu u vašem društvu.Sredinom avgusta budite taktičniji u odnosima sa Lavom, Stelcem, Vagom ili Bikom. Bićete izuzetno nestrpljivi,ambiciozni, nedovoljno taktični i mogući su konflikti sa članovima porodice, kako vaše tako i vašeg partnera.Nemojte se previše upuštati u rasprave o nečemu što niti vi niti partner možete da rešite preko noći. Neko veoma uspešan i ambiciozan želeće da bude u vašem društvu i organizovaće susrete čak iako ste u stalnoj vezi ili braku. Rođeni krajem 70tih mogu biti veoma neprijatni kao partneri jer neće razumeti vašu ambiciju i očekivaće da im poklanajte više pažnje. Veza sa nekom drugom ambicioznom Škorpijom ili  Jarcem može biti ono što će vam odgovarati tokom jeseni naročito u novembru. Septembar može biti povoljan mesec za ljubav ako vam se dopadaju neka Devica, Lav ali sa Ovnom ili Vodolijom nećete lako moći da izađete nakraj.

Ulazak Venere, vladaoca vašeg astrološkog polja partnerskih odnosa u Devicu 6.septembra sve do 30.septembra može doneti obnovu veze koja je više bazirala svojevremeno na prijateljstvu nego na strasti. Ako ste rođeni početkom 80tih, moguće je razmišljanje o braku ili proširenju porodice.

Rođeni početkom znaka u vreme pomračenja Sunca 23.oktobra trebalo bi da izbegnu nepotrebne rasprave sa partnerom, naročito ne u vezi sa rešavanjem pitanja njihovog statusa.

Tranzit Venere, planete ljubavi tokom jeseni donosi vam mnoge prijatne momente u društvu osoba koje su vam drage i sa kojima možete ostvariti izuzetno stabilnu vezu a mnogi od vas će planirati zajedno sa partnerom zajednički odlazak za inostranstvo ili posao sa strancima.

Zaključak – Dok mnogi znaci čekaju sredinu godine da uđe Jupiter u Lava, vi ćete pokušati da iskoristite tranzit Jupitera preko Raka što vam mnogo više odgovara za zajendička putovanja. Retrogradni hod planeta ne bi trebalo da ozbiljnije uzdrma one Škorpije koje su u dugoj vezi ali obaveze koje možete imati u okviru zajedničkog života mogu vas povremeno prilično iscrpljivati.


 

 

copules

strelac

STRELAC (22.11.- 21.12.)

Predstavnici vašeg znaka već tri godine unazad  osećaju tranzit Urana, planete promena i ekscentričnosti preko vašeg petog astrološkog polja ljubavi zbog čega ste skloni da šokirate okolinu svojim izborom ili ćete biti skloni da se upuštate u veze sa osobama koje vam po mnogo čemu ne odgovaraju.Uran ostaje još dovoljno dugo u ovom polju što donosi sklonost ka lakom zaljubljivanju i potrebu za zabavom, provodima, često i promenama partnera i ako ste muškarac Strelac, mnoge dame koje se bave bilo sportom, biznisom ili umetnošću, uspeće da privuku vašu pažnju.Veliki krst, aspekt koji se formira između Urana u petom polju ljubavi, Marsa u Vagi u vašem astrološkom polju društvenog života i uzvraćenih emocija, zadovoljstva, Jupitera u astrološkom polju erotike i Plutona, Sunca i Merkura u astrološkom polju posla može doneti iznenadnu vezu sa nekim ko vam može u velikoj meri iskomplikovati život, naročito ako ste u braku ili dugoj vezi a radi se o osobi koju poznajete preko posla. Može se dogoditi da vi poželite da vezu prekinete ali partner to neće želeti. Moguće da ćete ući u jednu prilično komplikovanu situaciju koju ćete misliti da možete da rešite ali to neće ići baš tako lako.

Retrogradna Venera preko Jarca može doneti onima koji nemaju  mnogo iskustva ili rođenima sredinom ili krajem 80tih mnogobrojne probleme u komunikaciji i odmeravanje snaga ko će kome da nametne svoju volju. Vi ćete biti ona strana koja nije naročito iskrena ili ćete biti neubedljivi u pokušaju da zavarate trag da biste partnera poštedeli istine. Možda ćete intenzivno misliti  na nekog Raka, Jaraca ili Blizance i moguće da ćete želeti da ostvarite solidnu vezu sa njima ali to neće biti moguće, bar ne tako lako ako je neko od vas dvoje već u vezi ili braku.

Retrogradni Mars, oslabljen u Vagi od početka marta do kraja maja preko astrološkog polja društvenog života i javnosti može doneti obnovu neke romantične veze iz prošlosti ili ćete biti spremni da započnete vezu sa osobom koju smatrate prijateljem. Ovako postavljen Mars može doneti i diskretno nametljivog udvarača, nekog ko će stalno želeti da bude u vašoj blizini i ko će vam se na rafiniran način udvarati.

Merkur, kao vladalac vaše astrološke kuće partnerskih odnosa tri puta godišnje je u retrogradnom hodu a vama to donosi probleme u komunikaciji sa partnerom. Potrebno je da budete oprezni u odnosima sa osobom koja vam je draga od 7.februara do 1.marta od 7.juna do 2.jula kao i od 5. do 26.oktobra. Tada nemojte donositi odluke koje su od važnosti za nastavak veze ili za ulazak u vezu sa mlađom ili mladolikom osobom. Jupiter, vladalac vašeg znaka, ulaskom u vama srodan znak Lava sredinom jula donosi veliki optimizam i želju da maksimalno uživate u životu, na putovanjima, a oni slobodni, imaće priliku da se upoznaju sa nekim ko će vam po mnogo čemu odgovarati.
Sve do jula bićete u nekoj fazi čekanja da li će se dogoditi ono o čemu maštate. Asteroid Karma u vašem znaku tokom cele godine čini vas svesnim da se nalazite u vezi koja je za vas karmički određena. Ako ste u vezi sa osobom koja je vaša generacija, utoliko pre, naročito ako se radi o nekom vatrenom znaku. Ulaskom Merkura u Vodoliju početkom januara postajete mnogo drštveniji i imate veliku potrebu da se pomirite sa jednom Vodolijom, Ovnom ili Blizancima. Polovinom februara Eros je već prešao više od polovine vašeg znaka i tranzitirao preko Karme zbog čega ćete u tom periodu biti veoma aktivni na svim poljima. Do početka marta bićete skloni flertu i manje više površnim odnosima ili platonski zaljubljeni u nekog ko vam je veoma drag a ko moguće nije slobodan ili ne želi da vam da na znanje koliko mu se dopadate. Mars početkom marta kreće retorgradno preko Vage i to može značiti veliku popustljivost prema osobi koja vam je draga, veliku zaljubljenost a kod nekih Strelčeva i osećanje nemoći da utiču na osobu koja im je draga. Istovremeno kada Mars kreće retrogradno i Crni Mesec Lilit, simbol erotike ulazi u znak Lava sa kojim se dobro slažete i ako ste rođeni početkom znaka možete doživeti u to vreme veliku romansu. Početak meseca donosi strastvenu vezu sa Lavom ili Ovnom, sportistom ili medijski poznatom osobom. Pomračenje Meseca oko 15.aprila može se odraziti na vaš društveni život ili na vezu sa nekim koga smatrate samo prijateljem. Ipak u to vreme odnosi sa stalnim partnerom mogu postati mnogo bolji, naročito ako ste spremni da učinite nešto za njega i to neki neočekivani gest ljubavi. Ako ste u vezi sa Vodolijom, Blizancima ili Lavom, imaćete veoma buran period u aprilu a ako ste u stalnoj vezi ili braku, mougće je poznanstvo koje će vas destabilizovati jer nećete biti načisto da li možete toj osobi da verujete ili ne. Slobodni Strelci tada mogu očekivati mnogo više nego što pretpostavljau da je moguće. U to vreme asteroid Psiha je već uveliko ušao u vaše astrološko polje komunikacije u Vodoliju i pravi aspekt sa Venerom zbog čega ćete biti izuzetno popularni u društvu i pozivani na mnoge društvene događaje. Polovina aprila je do te mere značajna jer i ljubavni asteroid Amor ulazi u vaše astrološko polje partnerskih odnosa preko koga će prelaziti do početka juna a tranzit Merkura, vladaoca vašeg astrološkog polja partnerskih odnosa preko Blizanaca tako da ta pozicija planeta  donosi mnogo prijatnih momenata sa nekim Ovnom, Vagom ili strastvenu vezu sa Rakom, Strelcem ili Bikom.

Ako ste u vezi oko godinu i po dana sa istim partnerom, verovatno imate utisak da morate da prihvatite partnerove mane, njegove poslovne probleme pokušavate da rešite i spremni ste da preuzmete neku novu odgovornost u vidu organizacije zajedničkog života, ulaska u brak ili želite uvećanje porodice. Jun i jul mogu biti stresni osim ako ste u vezi sa Vodolijom ili Ovnom. Mars od kraja maja kreće direktnim hodom preko Vage i vi ćete se osećati mnogo prijatnije u društvu nekog vazdušnog znaka s kim možete ostvariti veoma lepu vezu. Rođeni sredinom 80tih mogu doživeti romansu sa nekim ko je veoma ambiciozan i opterećen finsijama.
U julu ste potpuno opčinjeni Vagom Blizancima, Ovnom, Vodolijom. Jedan Lav i Škorpija mogu biti veoma uporni da vas osvoje i da vas možda ubede da uđete u tajnu vezu s njima. Sredinom jula  možete biti u nekoj vrsti parlalne veze ili možete imati uz stalnog partnera još neku simpatiju međutim preovladaće kod vas zdrav razum i želećete da znate na čemu ste. Lav vas u potpunost osvaja sredinom jula kada Jupiter, vladalac vašeg znaka ulazi u Lava ali s druge strane krajem jula Mars ulazi u Škorpiju u vaše astrološko polje tajnih ljubavi i donosi i neprijatnosti u vidu nekog ko će želeti da vam napravi probleme, bilo da se radi o bivšem partneru ili o nekom ko će pokazti veliku dozu ljubomore. Možda će svesno raditi nešto što vama ne odgorava, bilo da neće imati vremena za vas ili će želeti da kod vas provocira osećanje ljubomore.

Asteroid Amor u Lavu, Merkur, vladalac vašeg astrološkog polja partnerskih odnosa  i vladalac vašeg znaka Jupiter ojačani prisustvom Sunca odlično se pozicioniraju u vašem astrološkom polju inostranstva početkom avgusta. Crni Mesec Lilit u Lavu donosi erotsku avanturu u inostranstvu. Polovinom avgusta bilo bi dobro da ne ulazite u konflikte sa Lavom, Ovnom, Škorpijom ili Jarcem. Mnogi će biti zavidni na vašu vezu i pokušaće da intrigare.

Od septembra kreće povoljan period za većinu predstavnika vašeg znaka jer donosi mogućnost da realizujete svoj ljubavni život na način na koji vama odgovarati jer će vaša astrološka kuća ličnosti biti ojačana tranzitom Marsa, što posebno pogoduje muškarcima rođenim u ovom znaku, naročito onima koji nose neku vrstu uniforme, možda i sportski dres, dok će žene biti mnogo energičnije i zahtevnije, direktnije u odnosima sa stalnim partnerom. Pripremite se za ulazak u brak ili za preuzimanje ozbiljnih odgovornosti u vezi sa partnerskim odnosom jer se Saturn, planeta odgovornosti približava vašem znaku  i u 2015.tranzitiraće preko njega donoseći vam potrebu da o svom životu razmišljate sa stanovišta odgovornosti i da imate mnogo ozbiljniji pristup svim segmentima života uključujući i ljubavni.

Komentar – Jedna od retko dobrih godina za one koji nameravaju da odu u inostranstvo zajedno sa partnerom ili planiraju proširenje porodice, ulazak u brak. Oni koji su u drugoj značajnoj vezi mogu se nadati mnogim prijatnim momentima koji će ih navesti da donesu ozbilje odluke u vezi sa zajedničkom budućnošću.


jarac

JARAC (22.12.- 19.1.)

Ovo je, posebno za mlade predstavnike vašeg znaka ili za one slobodne, godina koja se pamti. Naročito će pod velikim uticajem planeta biti rođeni oni koji imaju bar dve planete u Jarcu, Ovnu, Raku ili Vagi.

Od kako je sredinom 2013. Jupiter, planeta koja vlada vašim astrološkim poljem tajnih ljubavi ušao u astrološko polje partnerskih odnosa, postali ste mnogo otvoreniji, ili bar prividno, ostavljate utisak kao da vam je svejedno da li ste slobodni ili u vezi. Lakše stupate u kontakt, komunikativniji ste, ali samo prividno veseli. U stvari, čeznete za vezom koja bi vas u potpunosti ispunila u svakom pogledu  i verovanto ćete biti u prilici da uđete u vezu sa nekim ko bi, ako se to dogodi između početka januara i kraja maja mogao biti veoma  komplikovana osoba sa brojnim nerešenim problemima ili sa velikim ambicijama. Godina počinje sa  nekoliko planeta u vašem znaku i vi ste jedan od onih znakova koji je pod velikim uticajem napetog aspekta koji obrazuju Jupiter, Sunce, Uran, Mars, Merkur, Pluton i sve se to reflektuje na vas mnogo više nego što će možda vaš nervni sistem moći da izdrži. Ulazak asteroid Karme u vaše dvanaesto astrološko polje karmičkih dugova donosi preispitivanje grešaka iz prošlosti  i vi ćete mnogo više slediti svoju intuiciju nego savete prijatelja na koje bi, naročito ako se radi o mnogo starijim ili iskusnijim, mogli da vam budu sjani vodiči kroz ljubavni život. Asteroid Psiha prvih meseci u vašem znaku može vas nagnati na razmišljanje o svom životu,na analiziranje svojih ali i partnerovih propusta. Retrogradna Venera u vašem znaku početkom godine može označiti celu godinu kao period čekanja da se nešto dogodi umesto godinu akcije, što će se ipak, najverovatnije promeniti od sredine jula.

Venera je u Jarcu do 6. marta a to je period priličnih emotivnih lomova, moguće i samosaželjenja osim ako ste muškarac Jarac koji ima Veneru ili Mars u vatrenom znaku u kom slučaju možete biti previše sigurni u sebe i veoma egocentrični, bar u ovom periodu.Oni koji imaju Veneru u Jarcu u natalnom horoskopu ili nekoliko planeta u Jarcu moraju da se opredele šta hoće od svog života. Bilo bi dobro da zaborave na prošlost, ranjen ego i da se ako treba konsultuju sa nekim ko je dobar poznavalac duše, psihologom, homeopatom, psihijatrom ili teologom. Nečija pomoć biće vam potrebna da biste dobili savet kako sebe više da cenite, jer je to ono što vam nedostaje, naročito mladim predstavnicima znaka Jarca.

Skoro sve vreme dok je u retrogradnom hodu Venera, planeta vladalac vašeg astrološkog polja ljubavi, pravi napet aspekt sa Uranom u astrološkom polju doma i porodice i pozicija Marsa u Vagi može vas učiniti prilično odgovornim ali povremeno i neraspoloženim jer ćete se osećate usamljenim i nesposobnim da rešite svoje emotivne problem. Saturn, vladalac vašeg znaka na početku godine je u konjukciji sa asteroidom Erosom u Škorpiji i to vam donekle daje snagu da sledite svoje želje i moguće je obnavljanje nekih kontakata i veze sa nekim ko vam je posebno veoma drag i u koga imate veliko poverenje. Već početkom februara konjukcija asteroida Erosa sa Karmom u Strelcu može doneti avantru na putu, bilo da se radi o nekom mestu podalje od kuće ili u inostranstvu. Slobodni predstavnici vašeg znaka mogu biti spremni da uđu u vezu sa strancem ili osobom koja često putuje ili ima planove u vezi sa tim. Početak februara je posebno veoma naporan za one neodlučne a strastvene Jarčeve koji žele da dožive strastvenu vezu jer su Venera, Pluton i Psiha u vašem znaku u dobrom aspektu sa vašim vladaocem Saturnom i dame Jarčevi mogu biti u vezi sa osobom na položaju a muškarci Jarčevi u vezi sa veoma ambicioznim partnerom.Početkom marta kada Mars bude krenuo retrogradnim hodom preko Vage, Sunce i Neptun u Ribama vam savršeno odgovaraju svojom pozicijom u romantičnom znaku i možete ući u vezu sa umetnikom, psihologom ili lekarom. Ulazak Venere u znak Riba 18. marta donosi romantičnu ljubav sa umetnikom ili lekarom.

Početkom aprila počinje jedan naporan period posebno za one koji su skloni konfliktnim situacijama ili koji smatraju da treba da svoj porodični i privani život dovedu u red. Nećete imati mnogo razumevanja od stalnog partnera jer će 15. aprila pomračenje Meseca u velikoj meri poremetiti vaše planove. Neka Devica može biti neprijatna prema vama bez razloga ali već u maju, posebno sredinom maja, Vaga, Bik ili Ribe biće  znaci koji bi mogli pokušati da vas osvoje, da vam pruže osećanje sigurnosti ali ako se radi o Vodoliji, nemojte imati mnogo poverenja, pitanje da li će u tome uspeti.

U aprilu tranzit Venere preko Riba donosi mnogo romantičnih momenata. Bićete lepo raspoloženi ako ste u vezi sa nekim vodenim znakom ili u vezi sa nekim Bikom, Strelcem ili Vagom čak i ako ta veza podrazumeva   da morate da napravite mnoge ustupke.Krajem aprila pomračenje Sunca reflektuje se najviše u vidu nekakve nestabilnosti na emotivnom planu naročito kod Jarčeva rođenih u poslednjoj dekadi znaka. Krajem maja, direktan hod Marsa preko Vage počinje da se reflektuje na vaš ljubavni i porodični životu u vidu upornog udvaranja neke osobe sa kojom ste u dobrim odnosima a poznajete je preko poslovnih kontakata. Jun može doneti nova udvaranja na poslu a u julu tranzit Sunca preko vašeg astrološkog polja partnerskih odnosa u kome se do sredine jula nalazi i Jupiter pogoduje onima koji planiraju da u to vreme negde putuju. Krajem jula već je Jupiter ušao u Lava i donosi strastvenu vezu sa posesivnom osobom a kako i Mars, planeta strasti ulazi u Škorpiju, ako budete aktivniji na društvenom planu što se posebno odnosi na Jarčeve rođene u prvoj dekadi znaka, moguća je veza sa Ovnom, Škorpijom, Strelcem ili nekim drugim Jarcem.

Ako ste skloni flertu, neobaveznim strastvenim avanturama, ako vas smatraju  detinjastim, početkom avgusta mnogo planeta u znaku Lava, Sunce, Jupiter, Merkur, Crni Mesec Lilit i asteroid Amor donosie vam mnogo prilika za emotivne veze ali i za neobavezne avanture. Ovo bi moglo označiti i period strastvenih veza u koje ulazite nasumice ne razmišljajući mnogo što može kasnije doneti neprijatne scene od strane Lava, Strelca, Blizanaca ili Device. Neki susret u ovom periodu može se pretvoriti u početak dugotrajne veze ako budete dobar taktičar.Polovinom avgusta naglašen znak Škorpije do te mere može doneti uzbudljive događaje i verovatno ćete biti u procepu između Ovna, nekog drugog Jarca ili Škorpije.

Da biste izašli nakraj sa prilično tajanstvenim partnerom, koji se može pojaviti u vidu nekog Lava, moguće da ćete preuzeti njegov model ponašanja ali Vaga, Bik ili Ribe mogu biti za vas previše zahtevni u emotivnom pogledu.

Leto je za većinu Jarčeva prelomni period. Mnogi predstavnici vašeg znaka ući će u brak, planiraće proširenje porodice ili će zajedno sa partnerom otputovati u inostranstvo.Oni koji budu dugo oklevali u vezi sa nastvakom veze sa nekim ko im je prvenstveno odan prijatelj  mogu ostati kratkih rukava. Pazite da u svojoj samouverenosti ne uradite nešto što je protivno vašim interesima. Ako ste planirali ulazak u brak ili ako ste želeli da uđete u vezu koja bi mogla voditi ka braku, nemojte biti previše nametljivi ili previše uporni da partneru nametnete svoj sistem vrednosti. U septembru ćete pokazati interesovanje za jednu Devicu, Lava ili Škorpiju. Na vas najveći uticaj i dalje ima pozicija Saturna u Škorpiji jer se radi o vladaocu vašeg znaka i kako će do kraja godine doći do kraja Škorpije i ući će u Strelca, potrudite se da više vremena posvetite svom ljubavnom životu na najkvalitetniji način. Ako ste rođeni sredinom 80tih verovatno ćete imati veliku potrebu da uđete u vezu sa jednim Rakom, Jarcem, Škorpijom ali jedna Vodolija, potpuno neočekivano može očekivati od vas da joj posvetite mnogo vremena.

Od polovine septembra do početka novembra tranzit Marsa preko Strelca može dovesti do pada morala, nezadovoljstva i povremenih trazavica u vezi sa nekim ko vam je inače veoma naklonjen ali je povremeno veoma netaktičan.  Da ne biste ulazili u sukobe, trebalo bi da budete maksimalno tolearntni i da sačekate svojih pet minuta kad Mars bude ušao u vaš znak u novembru, kada postajete mnogo aktivniji i odlučniji da rešite svoju emotivnu situaciju na zadovojavajući način.

Zaključak Oni koji su u braku mogu uvećati porodicu, oni koji su slobodni ili u površnoj vezi imaće potrebu da od svog života urade nešto, da ga srede na način na koji to njima najviše odgovara. Nemojte se previše trošiti ne porodične trzavice jer će se odnosi srediti i bez vašeg nerviranja. Nemojte kriviti sebe ni za šta, vi se jedan od najpožrtvovanijih znakova, ako oni za koje činite i više nego što možete to ne cene, to je njihov problem.

 


vodolija

VODOLIJA (20.1.- 19.2.)

Za mnoge predstavnike vašeg znaka ovo je godina koja se pamti kao i svaka dvanaesta kada Jupiter, planeta egzaltiratnih oscećanja ulazi u vaše astrološko polje braka i partnerskih odnosa. Jupiter inače vlada vašim astrološkim poljima društvenog života, posla uzvraćenih ljubavi a njegova svojstva dolaze do punog izražaja u vašoj astrološkoj kući posla i doma, porodice. Tokom ove godine na posredan način ove astrološke kuće mogle bi se aktivirati od jula kada će Jupiter ući u polje partnerstva i vi možete, ako ste već u vezi, očekivati od partnera da reši sve vaše probleme koji se odnose na posao, finansije, dom, nekretnina, društveni život. Kako je Uran, vladalac vašeg znaka u egocentričnom Ovnu, Vaš ego je dominantan, ali uglavnom na rečima. Slatkorečivost je vaše oružje. Bićete voma omiljeni u svakom duštvu u uglavnom ćete uspevati da sprovedete svoju volju i u okviru ljubavnog života, ali pazite da vam jedan Ovan ne smrsi račune.

Nove ljubavi i poznanstva su pred vama i vi ćete želeti da uživate u svemu što život pruža, međutim sve do proleća, moraćete da budete mnogo strpljivji, naročito ako vam se dopadaju Vaga, Bik ili Škorpija.

Bićete spremni na nova iskustva, nove doživljaje i oni koji zbog posla često putuju ili inače budu planirali putovanje u ovom periodu, mogu očekivati izuzetno prijatne momente udvoje ali i u nekom većem društvu.Početak godine donosi razne vrste uzbuđenja, nesigurnost u sebe, mogućnost tajnih veza, nečim ćete moguće biti nezadovoljni, naročito ako ste u drugoj vezi.Sve do početka marta trebalo bi da budete mnogo prilagodljiviji ako ste u braku jer će partner uporno pokušavati da vam nametne svoj stil. Direktan hod Marsa preko Vage može doneti sve do početka marta romantičnu vezu sa osobom koja nema mnogo vremna za vas, koja je prisutna u javnosti ali koja verovatno ne obraća mnogo pažnje na vas.Ako ste u vezi sa Vagom ili Ovnom, cenite napore partnera da vam reši neke probleme, biće neuobičajeno taktičan i spreman da vam pomogne da se finansijski stabilizujete ili da krenete u neke nove poslove.

Početkom marta Venera, planeta ljubavi ulazi u vaš znak zajedno sa asteroidom Psihom i obrazuje dobar aspekt sa vladaocem vašeg znaka Uranom. Ovo bi mogao biti nagoveštaj veze sa osobom koja je inače veoma popularna u društvu. Kako tada Mars kreće retrogradnim hodom preko Vage, ako ste u vezi sa umetnikom ili osobom prisutnom u javnom životu ili bar veoma ambicioznom, ne očekujete od nje previše. Vaša popularnost u društvu i emotivne veze,flert i avanture mogu doneti i poslovne šanse jer ćete verovatno biti u vezi sa osobama vaše struke koje će biti oduševljene vama i nudiće vam i zajedničku poslovnu saradnju.

Bićete skloni flertu, moguće sa nekom drugom Vodolijom, Strelcem, nekim Ovnom ili Bikom. Ako spadate u one predstavnike ovog znaka koji ne žele ništa da propuste, prilika će biti dosta, koliko na poslu, toliko i u okviru izlazaka sa društvom.Pred vama je proleće koje može biti nezaboravno. Ipak retrogradni hod Marsa preko Vage od početka marta do kraja maja donosi probleme u komunikaciji sa partnerom koji je posvećen karijeri. Partner može biti preosetljiv i može vas smatrati netaktičnim.

Dok će većina zodijačkih znakova osetiti tranzit retrogradnog Marsa preko Vage u vidu preterane osetljivosti, ljubavnih problema, vi kao da ćete profitirati iz ovog aspekta jer će sredinom marta Uran, vladalac vašeg znaka biti u konjukciji sa asteroidom ljubavi Juno, zbog čega bi neka druga Vodolija ili Ovan mogli da zaokupe vašu pažnju. Početkom aprila konjukcija Sunca koje je jako u Ovnu u konjukciji sa Uranom vašim vladaocem može doneti eksploziju strasti, u vezi sa umetnikom ili sportistom, ili onima koji su dugo u vezi manji šok jer će partner možda dati na znanje da očekuje drastičnu promenu vašeg ponašanja ili će mu se možda dopasti neko drugi. Vi ćete na mogućnost tako nečeg razmišljati po prinicipu “slično se sličnim leči” ili “klin se klinom izbija” i nećete čekati ni minuta, upustićete se takođe u flert. Ako je partner neki Ovan,Blizanci ili Devica, do razjašnjenja situacije dolazi sredinom aprila kada će Merkur doći iznad Urana a pri tom je i pomračenje Meseca u Vagi zbog čega ćete, ako želite da se upustite u ozbiljan razgovor sa partnerom, morati da imate jake adute.

Sredinom maja, Venera, planeta ljubavi u konjukciji sa vašim Uranom donosi nov nalet emocija. Jedan Strelac može biti sve vreme veoma provokativan, često u vašem društvu i pokušavaće da vas osvoji. Amor je u to vreme već u vašem astrološkom polju ljubavi u konjukciji sa Merkurom, planetom komunikcije, putovanja i ovo bi za vas mogao biti mesec, od 15.maja do 15.juna  u kome možete imati veoma buran društveni život i mnogo prijatnih novih susrata i poznanstava.Tokom ovog perioda veoma naglašen znak Vage sa Marsom koji dobija na snazi  jer presatje njegov retrogradni hod u Vagi uz asteroid Ceres i Vestu donosi mladim Vodolijama poznanstvo preko studija ili studijskih putovanja. Svaka vrsta putovanja može doneti mnogo radosti i prijatnih momenata u društvu onih koji će vam se udvarati. Ako ste u vezi sa posesivnim partnerom, upravo u to vreme pokušajte da izbegnete neprijatne rasprave na temu ljubomore, naročito ako se radi o Ovnu, Škorpiji ili Jarcu.

Do sredine jula morate biti veoma dobar taktičar ako ne želite da u vezi sa Ovnom, nekom drugom Vodolijiom, Škorpijom ili Strelcem propustite šansu da ostvarite solidnu vezu. Ako ste u stabilnoj vezi, moguće da ćete često biti razdvojeni od partnera zbog njegovih poslova ili ćete biti skloni da vodite neki svoj paralelni život. Sredovečne Vodolije mogu biti sklone vezama sa mnogo mlađim partnerima, naročito partnerkama a mlade Vodolije mogu planirati ulazak u brak i proširenje porodice.Uran, vladalac vašeg znaka kreće 22. jula retrogradnim hodom u isto vreme kada i Jupter ulazi u Lava a Mars u Škorpiju, zbog čega ćete biti mnogo suptilniji u načinu zavođenja. Za mnoge je upravo ovaj period sve do kraja septembra veoma bitan za dalju organizaciju zajedničkog života ili će slobodni imati više želje za stalnim, romantičnim vezama a manje za površnim flertom.

Pomračenja Sunca i Meseca ne reflektuju se mnogo na vaš ljubavni život osim ako ste rođeni krajem znaka u kom slučaju jesenje pomračenje Sunca 23. oktobra može doneti iznenadni susret sa nekim ko je poznat u javnosti ili se bavi umetnošću, sportom, biznisom.

Problematični period za vas može biti sredina avgusta kada ćete poneti snagom Jupitera i brojnih planeta koje će pozitivno uticati na vas prvih petnaest dana avgusta biti prilično uvereni u svoj uticaj koji imate na partnera i pravićete pogrešne poteze koji će nejega nervirati. Ako ste u braku, u zajednici sa njegovim ili vašim roditeljima ili jedni i drugi imaju primedbe na vaš način života, moguće nisu oduševljeni ni vašim izborom, moraćete da taktizirate a najbolji način da izbegnete pogoršanje odnosa je da se do početka septembra uzdržite od bilo kakvih ozbiljnih komentara na temu vaše veze tj. braka. Sredinom oktobra slobodne Vodolje mogu upoznati stranca a one koje su zbog posla orijentisane ka inostranstvu trebalo bi da se posvete svojoj karijeri i ako im se ukaže prilika da negde otputuju sve do kraja oktobra, imaće priliku da se emotivno stabilizuju. Novembar međutim donosi manje neprijatnosti, upravo u vezi sa Vodolijom,Ovnom, Škorpjom. Ljubomora i nesigurnost u sebe biće izrazito naglašeni. Ipak početkom decembra Mars ulazi u vaš znak i vi ste rešeni da uzmete svoj život u svoje ruke.

Zaključak – Ne budite preterano sigurni u sebe i u svoje zavodničke sposobnosti. Ma koliko da ste popularni u društvu, nemojte dozvoliti da vas ponese osećanje sigurnosti da u svakoj situaciji možete da se snađete jer ako budete u vezi sa izrazito dominantnim partnerom, on neće pristajati na vaš stil života. Nemojte provocirati one koje volite, budite im oslonac, posebno kada je njihova karijera u pitanju.

 


 ribe

RIBE (20.2.- 20.3.)

Predstavnicima vašeg znaka ova godina može biti prilično burna. Trebalo bi da svakako iskoristite period do sredine jula jer biste mogli i pored raznih manje povoljnih aspekata koje će planete obrazovati međusobno, moći da sredite svoj život, da upoznate nekog ko će vam odgovarati i da utvrdite svoje pozicije u vezi ili braku.

Venera, planeta ljubavi koja ima velikog uticaja na vas, tokom prva dva i po meseca prelazi retrogradnim hodom preko astrološkog polja prijatelja i javnosti, preko astrološkog polja tajnih ljubavi i vi možete biti pod priličnim pritiskom da li da uđete u emotivnu vezu sa nekim ko nije slobodan ili ne. Venera će biti u Jarcu i Vodoliji sve do druge polovine marta što vam neće mnogo značiti u pozitivnom smislu, ne može doneti neka veća uzbuđenja, romansu, osim ako ste od nedavno u braku ili vezi. Kad vas je sve pomalo pod velom tajnosti i ako ste u braku i ako ste slobodni, ne želite da bilo ko zna nešto značajnije o vašem životu. Tranzit retrogradnog Merkura, planete koja vlada vašim astrološkim poljem partnerskih odnosa i braka od 7.februara do 1. marta može doneti u vaš život osobu koja je prilično nepouzdana ali verovatno veoma šarmantna i ako se radi o strancu ili o osobi koja živi u drugom mestu, možda ćete je često viđati negde na putu. Svi oni predstavnici vašeg znaka koji često putuju, imaju priliku da dožive brojne flertove, naročito ako ste umetnik ili prisutni u javnosti. To se naročito odnosi na one koji su ambiciozni i imaju bar jednu ili dve planete u Vodoliji ili Ovnu. Ako ste u poslednje vreme napravili neki značajniji zaokret u privatnom životu, ako ste raskinuli vezu ili započeli novu, čuvajte se rasprava sve do kraja jula. Simbolika nekakve nausaglašenosti je pristuna, naročito ako ste u vezi sa Vagom, Ovnom, Jarcem. Početak godine bi mogao doneti upravo sa predstavnicima ovih znakova nekakvo romantično putovanje ili poznanstvo sa istim negde u inostranstvu.

Kako će tokom cele godine u određenim intervalima, prvo u februaru i to odo 7.februara do 1.marta, zatim od 7.juna do 2.jula i od 5.do 26.oktobra, Merkur, vladalac vaše astrološke kuće partnerskih odnosa biti u retrogradnom hodu, često ćete imati utisak da partner okleva i da ne zna tačno šta želi. Ipak sve do sredine jula štiti vas Jupiter, planeta pozitivnih osećanja iz Raka i Saturn iz Škorpije. Svaka duža veza ima šanse da opstane a ako ste na početku veze, više šanse imate u ljubavi sa nekim ko se bavi umetnošću, medicinom,naukom, trgovinom ili politikom nego nekim drugim poslom. Mnoge Ribe mogu biti zaljubljene u osobu koja radi u banci ili radi u stranom predstavništvu. U martu kreće veoma buran period. Naglašena će biti astrološka kuća posesivnosti, ljubomore konkurencije, ali vi ćete umeti da se sa njom izborite na diplomatski način. Ako ste slobodni, neko na poslu od početka aprila do početja maja neće vas ostavljati na miru. Asteroid Psiha početkom godine u Jarcu donosi interesnatno poznanstvo sa osobom sa kojom ćete imati o čemu da pričate i to je neko ko će vam se u određenim intervalima javljati a ukoliko ste u vezi ili braku, pokušajte da izbegnete rasprave u vreme pomračenja Sunca, 29.aprila posebno u vezi sa zajedničkim obavezama ili planovima kao i 15.aprila u vreme pomračenja Meseca. Druga polovina maja može doneti romantičnu vezu sa Bikom ili Škorpijom. Mars, suvladalac Škorije slab od 5. marta do 20. maja u Vagi može simbolizovati nekog ko čeka svojih pet minuta da vam se nametne i da ga primetite. Pokušaćete da izbegnete veze sa onima koji nisu slobodni ali vam to neće baš lako polaziti za rukom.

Od 7.juna do 2.jula retrogradni hod Merkura, planete prevrtljivosti nad Rakom I Blizacima a vladalac je vašeg astrološkog polja partnerskih odnosa može doneti nepoverenje prema partneru, naročito ako ste dama Ribe a partner je mladolik, šarmantan ili možda u godinama ali se ne “predaje”. Ako ste muškarac Ribe, bićete mnogo tolerantniji prema čestim promena raspoloženja vaše partnerke naročito ako je okupirana poslovnim obavezama.

Mnogima ćete biti zanimljivi naročito jednoj Škorpiji krajem jula kada Mars bude ušao u ovaj strastveni znak prema kojem nikada niste bili ravnodušni. Pre toga sredinom jula ulazak Jupitera u znak Lava odgovara samo onima koji su rođeni krajem znaka dok rođeni početkom znaka mogu se osetiti pomalo desatbilizovanim i mogu imati utisak da se partener udvara i drugima ili da previše pleni pažnju okoline zbog čega ćete biti prilično ljubomorni. Kada 2.jula krene diretknim hodom iz treće dekade Blizanaca i kada 14. jula uđe u Raka, osetićete nekakvo olakšanje ali samo privremeno. Jupiter napušta vaše astrološko polje ljubavi koje je u Raku i prelazi u pomalo neozbiljnog, veselog i neodgovornog Lava koji će biti za vas prava enigma, naročito ako se radi o kolegi koji je često odsutan na poslovnom putu u inostranstvu.

Mnoge Ribe su često nesigurne u sebe i teško ih je razuveriti da imaju bilo kakav razlog za to ali će pokušati da saznaju nešto o prošlosti partnera. Crni Mesec Lilit u Lavu simbolizuje nekog ko će biti spreman na sve da bi potkopao vašu sigurnost u sebe, mnogi vam nisu naklonjeni jer ih iritirate i ako ne mogu da vas na profesionalnom planu destabilizuju, pokušaće da učine to na emotivnom.Ribe koje su rođene početkom ili sredinom 60tih trebalo bi da paze u kakve veze ulaze, naročito ako se radi o damama Ribama koje su vezi sa onima koji se bave krupnim biznisom ili se rad o odnosu sekretarica-direktor, mlada dama-osoba na položaju. Muškarci Ribe međutim imaće potrebu za vezom sa inteligentnom, sposobnom i preduzimljivom parnterkom i neće imati nikakav kompleks ako se radi o nekom ko je na višem položaju od njih.

Prva polovina avgusta može biti veoma zanimljiva, mnoge intrige su na pomolu, mnogi vam se udvaraju a sredinom avgusta morate da uzmete stvar u svoje ruke naročito ako smatrate da vaš život nije onakav kakav biste želeli da vodite. Najbolje bi bilo da odete negde na odmor sa partnerom. Sredinom avgusta slobodne Ribe mogu biti predmet udvaranja Blizanaca, Device, Lava ili Škorpije.

Jesen donosi mnogo prijatnih momenata, posebno onim Ribama koje su zaljubljene u osobu s posla ili se bave istim poslom kao i partner. Septembar je period ljubavi a oktobar period ljubomore. Mars u oktobru prelazi preko Strelca što većini predstavnika vašeg znaka ne donosi ništa dobro ako ste tipična Riba koja traži pažnju i nežnost a partner je okupiran poslom, putovanjima i karijerom. Ipak novembar  je vaš mesec u svakom pogledu. Možete stupiti u vezu sa nekim ko je veoma popularan, damama Ribama mnogo više odgovara ovaj mesec nego muškarcima koji neće podnositi autoritativne partnerke. Oni koji su u drugoj značajnoj vezi ili braku moraće da raščiste odnose iz prošlosti jer bi partner mogao biti previše zahtevan kako u pogledu rešavanja finansijskih pitanja ali bi takođe mogao da vam stvori osećanje krivice ili da vas na neki način “proganja”. Ribe rođene krajem 60tih nalaze se na prekretnici da li da uđu u brak sa jednom Škorpijom, Devicom ili Jarcem.

Zaključak –  Prvi deo godine povoljan za brak, proširenje porodice, romansu, drugi deo povoljan za tajne veze, strastvene ljubavi ali moguće su i neprijatnosti ako ne budete držali situaciju pod kontrolom. Nemojte donositi prenagljene odluke u vezi sa ljubavnim životom, naročito ako ste u vezi sa nekim vatranim znakom.


 

 

Jasminka Holclajtner

Photos by

http://blogs.diariodepernambuco.com.br

http://piccry.com/couple-kissing-images/

http://samriddhirai.blogspot.com/2011_11_22_archive.html

http://www.hdwallpapersimages.com/wedding-love-couple/9888/

Zodiacal signs designed by Nikola Mijalković, e-mail: ilusiondn@nadlanu.com

facebooktwittergoogle_pluspinterest