Godišnji horoskop

Facebooktwittergoogle_pluspinterest

 

GODIŠNJI HOROSKOP

Horoskop za 2017. godinu

ovan

 

 

OVAN (21.3.- 20.4.)

Posao 
Za one koji su poznati u javnosti ili koji žele da se proslave, da se bave poslom koji bi mogao da im donese popluarnost, tranzit Jupitera, planete inostranstva, simbol bogatstva, može do 10.oktobra doneti sjajne šanse da im se želje ostvare.

Značajan je tranzit Venere, planete koja upravlja vašim poljem novca i posla i partnerskih odnosa u februaru kada vam pruža mogućnost za sklapanje dobrih poslova ali pazite da   ne dođe do nekih nepredviđenih problema. U februaru, Mars,planeta energičnosti, vaš vladalac prelazi preko vašeg znaka a Venera će biti u retrogradnom hodu od 4.marta preko vašeg znaka, do 3.aprila kada se vraća u znak Riba a zatim ponovo ulazi u vaš znak 29.aprila gde će boraviti do 6.juna. što će doneti izvesna kolebanja u vezi sa izborom poslovnih partnera i načinom ulaganja novca u nove poslove.Imaćete želju da budete osoba koja upravlja svojim životom, koja planira i kojoj se planovi ostvaruju.Saturn, planeta koja  upravlja vašim poljem javnosti i karijere boraviće sve vreme u Strelcu i 20. decembra tek ulazi u polje karijere, što može doneti nešto komplikovanije odnose sa strancima. Do kraja decembra bilo bi najbolje da se držite dugogodišnjih poslovnih veza sa stranim partnerima.

Godinu započinjete sa slabim Marsom u Ribama ali on može doneti ipak veliku kreativnost i dobar je  za umetnika. Kada bude  ušao u vaš znak 28. januara bićete motivisani da započnete neke nove poslove i sve do 10.marta bićete pod uticajem ove planete. Posle toga će njegov hod preko Bika doneti izvestan zastoj u poslovanju a to će biti od od 10.marta do 21.aprila  tako da će u stvari za vas mart, april i i maj biti veoma značajni po pitanju donošenja  važnih odluka. Bićete često izloženi pritiscima sa strane da donsete odluke koje drugima odgovaraju. U maju možete računati na podršku mlađih kolega i onih koji imaju originalne ideje i verovatno ćete imati priliku za uveđanje zarade.Kada početkom juna dobijete neku ponudu od Vage ili Vodolije, ne oklevajte. Ipak, Mars je u Raku slab, od početka juna do 20.jula zbog čega možete biti preterano sentimentalni ili popustljivi prema onima koji su vam manje više dragi ali vas u stvari na neki način pomalo iskorišćavaju. Finansije će se polako popraviti, posebno mlađim Ovnovima, zahvaljujući podršci roditelja.Poslovi sa inostranstvom mogu biti izazov ali i mač sa dve oštirice, najbolje je da pregovore u vezi sa poslom u stranoj zemlji prepustite Vagi, Lavu ili Raku.U maju i junu bi odnosi sa Jarcem ili Strelcem mogli da se komplikuju, posebno kada je u pitanju privatan biznis ili neki veći projekat.Prvih dvadeset dana jula može biti prilično stresno a onda kada Mars krajem jula uđe u znak Lava martovski Ovnovi će umeti da iskoriste neke situacije čak mogu da se upuste i u neke rizične poslove. Privatni poslovi sa nekretninama i strancima dobro će se odvijati od sredine avgusta. Vodolija će vam biti velika podrška u svemu. U septembru ćete želeti da iskoristite neke nove poslovne šanse na najbolji način a konkurencija vam može biti neka Škorija. Jarac će vas podržavati dok biste sa Devicom  i Vagom u oktobru mogli imati napete odnose. Posle 15.oktobra  imaćete podršku upravo Vage ili Bika i krećete sa velikim projektima koji bi trebalo da se isplate.Vaga i Bik će vas podržavati do sredine novembra i neki poveći novac možete tada dobiti a u decembru možete preći na novo radno mesto.

 

Ljubav

Veoma komplikovan početak godine i komplikovano proleće sa mnogo raznih obrta, posebno ako ste u vezi sa Vodolijom jer vam u februaru pomračenja ni Sunca ni Meseca nikako ne odgovaraju za vezu sa Vodolijom, Ribama, Lavom i Rakom.Prvih dana januara možete imati vezu sa veoma ambicioznom osobom. Mars, Neptun i Venera u januaru u polju tajnih ljubavi, čini vas spremnim da se upustite u tajnu vezu ili ćete imati neku vrstu opsesije kada su u pitanju neki Jarac ili neki Strelac. Venera ulazi u vaš znak 3.februara do 4.marta možete imati dobre odnose sa Ribama, Vagom, Rakom ili Bikom. Kao vladalac astrološke kuće posla i novca ali partnerskih odnosa u retrogradnom hodu od 4.marta do 3.aprila donosi priličnu tenziju u odnosima sa partnerom, naročito ako ste istovremeno povezani i poslom. Sve do 28.aprila dok ne bude ponovo ušla u vaš znak bićete u nekoj vrsti nedoumice i želećete da uspostavite harmonične odnose sa Strelcem, Rakom, Ribama, Bikom ili Vagom.  Ulazak Severnog Mesečevog čvora u Lava 10.maja može doneti mnogima prvu veliku strastvenu ljubav, ma koliko godina da imaju. Imaćete priliku da doživite u sledećih godinu i po dana snažne emocije prema nekom koga možda tretirate kao prijatelja ili ćete ga upoznati na nekom većem društvenom skupu.Sve do juna imaćete utisak da se sve odvija kako ste želeli iako će biti raznih trzavica posebno sa Blizancima, Strelcem, Devicom dok u junu počinjete da razmišljate konformistički i filozofski. Ako ste uspeli da u aprliu sredite svoj ljubavni život i da u maju doživite neke prijatne momente sa stalnim partnerom, možda i na putu ili ako ste planirali brak, moguće da ćete u junu i julu želeti da sve to realizujete. Mnogi Ovnovi se mogu odlučiti na brak dok budu negde na zajedničkom putu sa partnerom.

Kada je Mars u Raku, a to će biti u junu i julu, Ovnovi će, biti spremni da popustljivi po mnogim pitanjima. Ići ćete ka cilju a to je bračni život ili da ga organizujete kako vama odgovara. Partner će biti prilično uporan da vam nametne neki svoj stil. Vaga, Strelac i Jarac će vam biti najveća konkurencija na ljubavnom planu. Ne bi trebalo da se ni na koji način previše  obavezujete na ono što nećete biti u stanju da ispunite.Avgust je takođe mesec strasti dok su septembar, oktobar i novembar prilično stresni. U septembru će vam se činiti da je partner nezadovoljan i zahtevan, u oktobru ćete pokušati da pravite kompromise a u novembru ćete možda biti popustljivi ali ne naročito zadovoljni, ne osećate se dobro  kada ne dominirate. Novembar donosi slobodnima romansu sa strancem, a ta mogućnost inače postoji tokom cele godine ali će u proleće i najesen biti nešto izražajanija dok vas u decembru može zaintrigirati neka veoma ambiciozna osoba sa kojom ćete možda zajedno raditi na nekom značajnom radnom mestu. 

Zdravlje- Mogući problemi sa jetrom.


 

bik

 BIK ( 21.4.- 21.5.)

Horoskop za 2017. godinu

 

 
Posao –

Ovo je godina  od koje očekuje značajne promene. Imate utisak da neki veliki preokret treba da se dogodi u vašoj karijeri, da krenete sa neke tačke na kojoj dugo već stojite kao da tapkate u mestu. Pozicija mnogih planeta vam nije odgovarala poslednjih godina i vi ćete biti spremni da radite na promenama koje bi mogle doneti promenu statusa kako na poslu tako i u ljubavnom životu.U januaru treba da radite na razradi vaših ideja u vezi sa umetnošću ili ako imate neke planove koji se odnose na timski rad, možete biti veoma uspešni.

Venera, vladalac vašeg znaka biće u retrogradnom hodu preko vašeg polja tajnih neprijatelja, zatim će se vratiti u polje prijatelja a zatim će ponovo tranzitirati poljem neprijatelja koje je istovremeni polje intuicije tako da bi trebalo da budete zatvoreniji u sebe da ne pričate o svojim planovima ali da se raspitujete za ono što se dešava na vašem radnom mestu. Drugi značajan tranzit je Jupitera koji će početom oktobra ući u Škorpiju i vaše polje partnerksih odnosa donoseći neke nove šanse kada su partnerski odnosi u pitanju.
Faktički sve do 21.aprila bićete pod priličnim stresom, ne samo zbog tranzita Merkura i Venere koji će donositi priličnu konfuziju na mentalnom planu jer će se kod vas smenjivati entuzijazam i malodušnost, stvaraćete nova poznanstva, sklapati neke aranžmane koji će biti na prilično klimavim osnnovama, već i zbog nekih objektivnih okolnosti. Kada Venera bude ušla u vaš znak to će biti početak juna a dotle, moraćete da se snalazite, radeći često i neke poslove koji nisu vaše osnovno opredeljenje, za vas kreće dobar period. Pre toga Mars ulazi u vaš znak 10.marta što sve do 21.aprila donosi nekakav pomak ali ipak, Mars je spor u vašem znaku zbog čega ni vi nećete biti naročito efikasni. Mnogo će vam više odgovarati period početkom maja, kada Venera, vladalac vašeg znaka iz Ovna bude pravila dobar aspekt sa Saturnom jer ćete tada imati utisak da imate nečiju podršku, moguće od jednog Jarca ili Device. Škorpija i Strelac mogu biti u tom periodu naporni saradnici. Ulaskokm Marsa u Blizance 29.aprila kreće jedan veoma dobar period koji će se protezati tokom maja jer Mars u Blizancima donosi mnogo novih ideja. U tom periodu treba da se čuvate Riba, Strelca i Jarca jer mogu povremeno sa njima iskrsavti problemi. U junu je moguća ponuda od Vage ili Vodolije od 6.juna preuzimate svoje poslove u svoje ruke. Tokom leta ćete biti veoma aktivni na svim poljima i verovatno ćete dominirati u okviru timsog rada.U avgstu vaše ambicije su velika au septembru sve ćete obavljati jednostavnije.Oktobar je mesec velikih aktivnosti, vaša kreativnost dolazi do izražaja i vi stičete nove poslovne partnere. Ulazak Jupitera u Škorpiju 10.oktobra donosi mogućnost nalaženja dobrih poslovnih partnera  i do kraja godine imate utisak da vas mnogi podržavaju i daju vam šanse na koje ste čekali.Od oktobra do kraja godine radićete na proširenju kruga saradnika i to će biti za vas pun pogodak, posebno ako se orijentišete na Škrpiju, naročito ako je starija od vas ili na nekog Jarca.

Ljubav-Početak godine zatiče vas u romantičnom raspoloženju jer će biti naglašen znak Riba sa Venerom, vladaocem vašeg znaka, Marsom, planetom strati koji vlada vašim poljem partnerskih odnosa i tajnih ljubavi i Neptunom koji donosi romantične veze.Kada je Venera u prolećnim mesecima   u retrogradnom hodu a to će se dogoditi ovog proleća, od 4.marta do 3.aprila i to vladalac vašeg znaka, moraćete da veoma mnogo taktizirate, da čekate da ona druga strana donese odluku, ne  u vezi sa vama dvoma nego u vezi sa sopstvenim životom. Često nećete imati strpljenja za partnera jer će tokom proleća mnoge brze planete praviti napete aspekte sa Plutonom, vladaocem vašeg polja partnerskih odnosa koji je u Jarcu i što vaš partner ima više veze sa inostranstvom, bilo poslovno ili porodično, to će vama biti teže da se snađete u problemima sa kojima ćete biti suočeni.Vašu potrebu za ljubavlju i pažnjom niko neće razumeti osim možda nekog drugog Bika ili Vage. Ribe takođe mogu biti sasvim solidan ljubavni partner ali vi nećete imati uvek poverenja u njih.Moguće da će vam se dopasti neko ko nije slobodan ili oboje niste slobodni ali strast neće biti ništa manja, naprotiv. Tražićete načine kako da svoj ljubavni život dovedete u red, ali će prvo Venera biti retrogradna preko strastvenog Ovna a onda će ići direktnim hodom kada će partner verovatno uzeti stvar u svoje ruke a to će biti u maju, nametnuće vam se, očekivaće da mu pružite potrebnu pažnju.Kada 10.marta bude Mars ušao  u vaš znak sve do kraja aprila možete dobiti želju da ugađate sebi nezavisno od mišljenja okoline. U junu slabi snaga Marsa koji će prelaziti preko Raka a jača snaga Venere, vladaoca vašeg znaka i vi ćete biti spremni da rešavate pitanje statusa u vezi što će vam poći za rukom mnogo lakše jer će partner pristajati na vaše  uslove. Ulaskom u Lava Mars  ponovo pokazuje snagu i od 20.jula do 5. septembra moguće su strastvene scene ali ne bez povremenih izliva ljubomore. Reči će igrati veliku ulogu u julu, kako komunicirate sa partnerom, prijaće mu da čuje i laži ako treba samo da budete prema njemu ljubazni a vi možete često biti pomalo ljuti upravo u tom periodu  Avgust i septembar donose slobodnimBikovima novu ljubav sa nekim ko je veoma posvećen poslu, moguće da će se raditi osobi koja ima veze sa medicinom, naukom, uniformisanim licima ili bankom.Novembar i decembar su meseci ljubavi.

Zdravlje-Provetite šećer u krvi.

 


 

blizanci

 BLIZANCI (22.5.- 21.6.)
 

Horoskop za 2017. godinu

 
 

Posao 

Ovo je veoma značajna godina, posebno do početka oktobra.Ukoliko ste ušli u neki aranžman sa strancima i očekujete da se on realizuje imaćete prilike da sprovedete svoje planove do početka oktobra.Vaš  znak je zaštićen dobrim aspektima između vašeg Sunca, Jupitera i Saturna. U nekoj vrsti manje krize su rođeni na samom početku znaka, majski Bliznaci koji mogu biti previše samouvereni a s druge strane nezadovoljni svojim statusom na poslu. Majski Blizanci će biti više puta u krizi jer su veoma ambicozni i svojeglavi. U februaru i martu mnogo toga može izgledati kako da kreće s mrtve tačke posebno početak februara ali posle bi situacija mogla da se preokrene u neočekivanom pravcu. Ma koja dekada Blizanaca da ste, morate pokazati spremnost za timski rad mada je većina predstavnika vašeg znaka spremnija da se bavi nekim samostalnim poslom.Početkom marta rođeni u poslednjoj dekadi mogu biti veoma društveno aktivni a od početka juna moguć je posao u privatnoj firmi ili rad na umetničkom projektu. Leto je povoljno ako se izuzme kraj avgusta i početak septembra kada može doći do konflikta sa saradnicima- Ipak u to vreme mogu pritrčati u pomoć neka Vodolija ili neki Ovan. Vama jesen može doneti neke nove poslovne ponude, posle 10.oktobra koje bi mogle značiti ulaganje novca u privatne projekte ili poslove koji zahtevaju dobru fizičku kondiciju.Oktobar je mesec pun uzbuđenja jer će različite energije delovati na vas. Venera i Mars iz Device početkom meseca delovaće iritantno i stimulativno na one koji žele da se obogate a tranzit Sunce, Merkura i Jupitera može doneti potrebu za konkrentnom akcijom. Lav i Devica ali i neki drugi Blizanac mogu se pokazakti kao jaka konkurencija. Od oktobra pa do kraja godine, izbegavajte konflikte sa Škorpijama i Jarcima.
Merkur, vladalac vašeg znaka biće retrogradan ( slab, to znači i Vaš način racionalnog zaključivanja biće slab) do 12.januara zatim od 9.aprila do 3.maja, od 13.avgusta od 5.septembra i ponovo od 3. do 22.decembra.U tim periodima treba da budete oprezni kod zaključivanja ugovora ali i kod donošenja odluka koje bi mogle biti za vas nepovoljne. U većini slučajeva Merkur će biti u retrogradnom hodu preko vatrenih znakova što znači da ćete previše ishitreno i spontano reagovati u situacijama u kojima bi bilo bolje da budete racionalniji.

Ljubav- U vreme retrogradnog Merkura ( pogledajte Pozicije planeta u 2017.) pazite da ne pravite pogrešne poteze na emotivnom planu. Imaćete priliku da obnovite vezu sa nekim iz prošlosti ali je pitanje da li će vam ta osoba odgovoriti isitim žarom, već prvih dana januara. Saturn, planeta koja upravlja vašim poljem strastvi nalazi se u  polju braka i partnerskih odnosa u kojima je veoma jak i retrogradan hod ove planete od 6.aprila do 13.avgusta donosi vam prilično kolebanje osobe koja je prvenstveno zatvorena u sebe, ambiciozna i veoma tvrdoglava. Ona se može ponašati drugačije ali njena prava priroda je zapravo drugačija od one koju pokazuje.Jupiter, vladalac polja partnerskih odnosa u Vagi može vam doneti u život kako u proleće, u martu, aprilu i maju tako i tokom septembra i oktobra, osobu koja se okrenuta ka inostranstvu u profesionalnom smislu ili nekog ko je prisutan u janosti. Godina počinje retrogradnim hodom Merkura preko polja partnerskih odnosa i neverstva i vi ćete sumnjati da li vam je partner odan. Sledeći meseci su veoma burni zbog tranzita Venere koja će vam prvo u feburau i martu doneti neka nejasna udvaranja osobe sa kojom možete biti i profesionalno povezani ili ćete pokušati da osvojite naklonost osobe koja je prilično emotivno nezrela.Bićete voema angažovani na raznim društvenim događanjima gde ćete imati prilike da sretnete mnoge zanimljive osobe koje će vam se udvarati. Vaše vreme nastupa ulaskom Marsa u znak Ovna što će biti od 29.januara do 10.marta i zatim ulaskom Marsa u vaš znak od 24.aprila do 5.juna. Nakon tog perioda postajete nešto povučeniji u sebe i nespremni da se borite za osobu do koje vam je stalo. Ponovo će Mars doći u pomoć 20.jula ulaskom u znak Lava i sve do 5.septembra imaćete priliku da obnovite ljubav sa nekom Vagom, Lavom, Vodolijom, Ovnom ili Strelcem. Vaš znak je veoma popularan ali vi ni najmanje ne koristite mogućnosti koje vam se ukazuju.Venera od 5.jula u vašem znaku donosi strastvenu ljubav sve do 20.septembra i ako u junu uđete u tajnu vezu, leto je pravi period za vas.Ovo bi mogla biti za  mnoge nezaboravna godina koja može rezultirati ulaskom u brak i proširenjm porodice.

Zdravlje- Bićete nervno labilni.

 


 

rak

 

RAK (22.6.-22.7.)

Horoskop za 2017. godinu

 

 Posao 
 Ulazite u period pojačane poslovne aktivnosti naročito ako se bavite privatnim poslom kao i velikih ambicija ali zapitajte se imate li dovoljno energije da sami sprovedete svoje zamisli u delo.Početak godine može doneti nesigurne poslovne partnere koji gledaju samo svoje interese. Mesec vladalac vašeg znaka često vam donosi oscilacije raspoloženja a Uran u polju karijere vam takođe može doneti i sjajne saradnike i one koji su nepouzdani na koje ne možete da računate jer su previše egocentrični. U februaru i martu možete dobijati razne poslovne ponude od kojih će neke biti privlačne, neke nedovoljno realne po pitanju profitabilnosti.

Malo toga vam ide naruku sve dok Venera ne uđe u Bika a to će biti tek 6. juna tako da biste do tada morali da se naoružate strpljenjem jer mnogi saradnici mogu se pokazati kao otvoreni neprijatelji, kao konkurencija sa kojom ne možete lako da izađete nakraj. Pozicija Venere u Ribama, zatim u Ovnu u retrogradnom pa u direktnom hodu, može do 6.juna ukazivati na vašu potrebu da sa koleginicama uspostavite dobre odnose jer će mnoge od njih imati dobre ideje.Mars od 21.aprila do 4.juna može doneti neprijatnosti razne vrste, kritike na vaš račun posebno od strane kolega, ma kog pola da ste. Ulaskom Marsa u znak Lava od 20.jula mogao bi da krene nešto bolji period. Jupiter, planeta bogatstva, simbol inostranstva u Vagi može doneti poslovne partnere koji su u poslovnim kontaktima sa strancima kao i neke novine u radu u okviru privatne firme.Trebalo bi da se spremite za sve ono što vas tek čeka početkom oktobra ulaskomom Jupitera u znak Škorpije a događaji upravo tada kreću u pravcu u kom ste želeli i zato nemojte biti malodušni naročito ako budete imati komplikvane odnose sa sardnicima. Pokušajte da na nađete zajednički jezik sa Devicom. Ulazak Severnog Mesečevog čvora u vaše polje posla i novca može značiti za vas od 10.maja, a osećaće se skoro godinu i po dana, i doneće potrebu da se maksimalno realizujete na finansijskom planu. Tranzit Venere preko vašeg znaka u avgustu a zatim preko Lava i Device sve do 14.oktobra mogao bi biti period realizacije vaših planova i uvećanja prihoda. Ulaskom Jupitera početkom oktobra u znak Škorpije za vas bi mogao započeti jedan mnogo bolji period na finansijskom planu.Do kraja godine, imaćete osećaj da ste superiorni i da se mnogo toga okreće u vašu koristi. Mnogi će doživeti veliki uspeh, doći će do velikog novca i moći će da se postave kako treba kada je u pitanju njihova karijera, jer će biti mnogo racionalniji i spremniji da prihvate razne izazove.

Ljubav

I vama, kao vodenom znaku početak godine može doneti mnogo toga romantičnog, lepog i neočekivatnog. Mars i Neptun u Ribama, donose jake emocije, pridružiće se i Venera koja će doneti romantična sećanja na nekadašnju ljubav ili ćete imati utisak da se nalazite u vezi koja izgleda nemoguća.Možete imati utisak da vam se dešava ljubav na koju niste računali, da ćete imati prilike da se sa nekim pomirite, možda ćete do proleća planirati zajednički život ili brak. Ipak kada Mars bude u Ovnu od 28.januara do 10.marta možete da imate osećaj da vas niko ne razume, naročito ne stalni partner a upravo je to ono što mislite da vam je potrebno,njegovo razumevanje. Zapitajte se da li ste oduvek bili fer prema njemu i ako bude malo ljut na vas, izdržite to jer su „napadnute“ vaše astrološke kuće autorieta, porodičnog života pa je Rakovima koji su u braku ili u dužoj vezi, više nego potrebno da budu taktični. Ulazak Marsa u znak Ovna pojačava vaše osećanje nesigurnosti i potrebu za pažnjom a  posle 10. Marta tranzit Venere koja će ići malo direktnim, malo retrogradnim hodom preko Riba i Ovna činiće vas totalno konfuzinim jer ćete imati potrebu da držite kontrolu nad svojim životom a to će biti nemoguće. Vladalac polja partnerskih odnosa u Strelcu u šestoj kući donosi sumnju u partnerove iskrene ambicije. Venera, planeta ljubavi tranzitira preko vašeg znaka u julu i ti letnji meseci kada će i Mars prelaziti preko znaka Lava mogu doneti strastvenu ljubav. Povremeno možete imati osećaj nesigurnosti ali vaša  želja za iskrenom ljubavi može biti previše naglašena, partner zbog svojih obaveze često neće moći da vam izađe u susret. Mogući su tajni susreti, tajne poruke, nekanova poznanstva, nezavisno od statusa, da li ste u braku, vezi ili slobodni ali na kraju bilans će biti – nećete znati na čemu ste, ukoliko ste uvezi sa vatrenim znakom dok oni koji su  u vezi sa vodenim ili zemljanim  znakom biće u harmoničnim odnosima. Oni koji su u stabilnoj vezi mogli bi planirati brak nezavisno od nekih manjih trzavica i to bi moglo da se realizuje u maju ili jun ili od oktobra pa do kraja godine. Nemojte pokazivati pravu prirodu, sklonu oklevanju i ako budete u stalnom  očekivanju maksimalne pažnje  to će vam doneti  vam probleme u komunikaciji sa osobom koju volite. Situacije kreće nabolje od oktobra. Najzad možete smatrati sebe osobom koja nalazi sreću i, ako ste slobodni, ulazi u vezu ili brak.

Zdravlje- Moguće je proširenje porodice ili problemi sa žuči i jetrom.

 


 

lav

 

LAV (23.7.-23.8)

Horoskop za 2017. godinu

 

Posao 

Ulazite  u godinu sa prilično teškom pozicijom planeta u Ribama koja vam može doneti konfuziju na finansijskom planu u saradnji sa poslovnim partnerima koji su nepouzdani ili nerealni a u februaru dobijate podršku Marsa iz znaka Ovna  zbog čega ćete moći da započnete nov posao ili da pređete na novo radno mesto.

Vaš znak će biti u priličnoj konfuziji do 10.aprila jer ćete biti pod uticajem Venere koja će ići direktnim pa retrogradnim pa opet direktnm hodom, u martu i aprlu, pod uticajem Marsa i sve to preko vaših astrološkh polja inostranstva i karijere da biste tek u drugoj polivni aprila shvatili da morate da se bi odredite jedan cilj, primarni i da se usredsredite na njega. Severni Mesečev čvor, vaši karmički dugovi, simbol onoga što morate da uradite, ulazi posle 19 godina u vaš znak. Nemate šta da razmišljate nego da plivate niz maticu i da radite šta vam se kaže. Imaćete potrebu da polemišete, da namećete drugima svoje stavove ali Jupiter, simbol velikog noca i bogastva preko vaše kuće komunikaicije može doneti više problema nego dobiti osim ako ste umetnik, pisac, radite u medijima. Saturn, planeta izdržljivosti i ambicije u petoj kući u Strelcu je slab i vi ćete ipak dugo pokušavati da nađete lak izlaz iz problema. Jedina planeta koja vam zaista pomaže je Uran u Ovnu.  Moraćete da napravite zaokre u karijeri čak iako budete smatrali da to nije dobro za vas. Možete imati uspeha u svim delatnostima koje predstavljaju vaše pravo opredeljenje, u poslu u kome uživate. U junu možete donositi pogrešne odluke ,možete biti malodušni i možete biti prilično naivni. To je period kada ne bi trebalo od 4.juna pa sve do 20.jula da ulazite ni u kakve aranžmane sa nekom Škorpijom ili Jarcem. Ako radite posao koji je stresan, napravite drugačiji raspored svojih obaveza i  zatražite pomoć od Strelca ili Jarca, naći će vam se pri ruci, posebno krajem aprila u maju zatim krajem jula i u avgustu. To je vaše vreme. Tokom leta možete imati bezbroj ideja kako da unapredite svoje finansijsko stanje i da se odlučite da  započnete neki posao koji že zahtevati dobre organizacione sposobnosti.Mars, planeta akcije ući će početkom septembra u Devicu a zatim u Vagu i vi ćete imati prilike da pokažete svoje sposobnosti kada je u pitanju neki samostalan posao, honorarni ili neki projekat koji podrazumeva dobru komunikaciju sa strancima, sa saradnicima i originalne ideje. Oni čiji posao ima veze sa nekom vrstom uniforme mogu se nadati uspehu ili ako traže posao, daće ga naći.Ulaskom Jupitera u znak Škorpije, dobijate priliku da od 10.oktobra dobijete priliku da se istaknete u okviru neke velike, finansijski moćne privatne firme. Neko će vam pružiti šanse o kojima ste maštali.

Ljubav

Mnogi misle za vas da ste posesivni što je verovatno naglašeno poslednjih godina od kako je Pluton u Jarcu ali zapravo vi ste jedan od najpasivnijih znakova. Čekate da se nešto dogodi. Da vam se neko javi, da vas neko potraži. Ne pravite prvi korak jer ste prilično nesigurni u sebe. Najbolje prolaze oni Lavovi koji su se ušuškali u neku vezu, u braku su i sve prepuštaju partneru. Neptun u Ribama može doneti neke sumnje u pogledu partnerove vernosti, iskrenosti ali i fascianciju nekim ko vam je nedostupan. To može biti posebno naglašeno u januaru  a Neptun, planeta zabune i strahova, posebno da biste mogli biti iznevereni biće biti više puta tokom godine aktiviran tranzitom planeta kako Venere, Marsa tako i drugih i vi ćete isto tako povremeno imati potrebu za jakim uzbuđenjima, za romantičnim i strastvenim vezama ali vaše rasuđivanje neće biti sjajno jer je Jupiter u vašoj trećoj kući logike u kojoj je slab.U februaru vam savršeno odgovara tranzit Marsa preko vatrenog Ovna i vi ćete verovatno zaljubiti u nekog ko ima veze sa uniformom, moguće u sportistu, lekara u nekog ko često putuje ili radi sa strancima.Jupiter vlada vašim petim poljem ljubavi i osmim poljem erotike i  kada bude najesen ušao u Škorpiju, on će biti u znaku kome je slab ali u astrološkoj kući u kojoj je jak, u kući porodice i vi ćete biti mnogo strpljivji jer će vam biti važnije s kim ste nego kako je vama lično. Biće vam potreno osećanje sigurnosti i steći ćete ga uz nekog ko će biti priličan autoritet za vas. Dotle, proleće donosi mnoge mogućnosti, susrete, poznanstva, posebno muškarcima Lavovima koji se mogu zaljubiti u nekog Bika, Ovna, Ribe, i biće prilično naivni, brzopleti i spremni na svakakve ludosti. Ulaskom Marsa u Blizance 21. aprila do 4.juna kod vas će biti naglašeno polje društvenog života, zatim se povlačite u ilegalu ili negde na odmor tokom jula  kada Venera bude u Blizancima, moždata ćete imati potrebu da sedite na dve stolice da budte u neobaveznoj vezi sa nekim ko vam neće biti naročito lojalan ili će mu izlasci i društveni život biti bitniji od veze sa vama, da biste od 20.jula do 5.septembra ponovo krenuli u akciju. Burno leto donosi razmišljanja o braku najesen i kako će Saturn krajem godine ući u praktičnog Jarca tako ćete se i vi postaviti mnogo racionalnije prema svim vašim problemima, uključujući tu i rešavanje statusa u okviru privatnog života.Ulaskom Severnog Mesečevog čvora u vaš znak posle 19 godina 10.maja kreće za vas period ozbiljnosti, preispitivanja vaših odluka, stavova i spremnost da se žrtvujete za osobu koju volite. Moguća je obnova veze sa nekim s kim ste davno bili u nekoj vrsti nedovršene priče.

Zdravlje- Mogući su problemi sa tetivama, glavoboljom i vidom.

 


devica

 

DEVICA (23.8. – 22.9.)

Horoskop za 2017. godinu

 

Posao 

Za vas kreće jedan vrlo naporan  ali kreativan period početkm godine jer će biti naglašen znak Jarca ali i retrogradan Merkur vladalac vašeg znaka do sredine januara, što bi moglo da u izvesnoj meri malo uspori vaše poslove. Ipak u januaru ćete pokazati veliku dozu inicijative i spremnost da mnogo toga započnete samostalno, naročito ako ste kreativni predstavnik ovog znaka.Privatni poslovi vam se ne isplate osim ako  nemate neku jaku ličnost koja bi stala iza vas i koja bi mogla i finansijski da vas podrži. Jupiter u Vagi u drugoj kući posla i novca sve do 10.oktobra odgovara osobama čiji posao ima veze sa javnošću, posebno umetnicima. Možete očekivati da vam se jave nekadašnje kolege, posebno iz inostranstva i celo proleće, će biti puno raznih obrta, ponuda, razmišljanja, mogućnosti za honorarne poslove. Februar će doneti mogućnost saradnje sa pomalo zahtevnim saradnicima, u martu će Mars u Biku pomalo usporavati događaje ali može iskrsnuti i neočekivana ponuda iz inostranstva. Ako budete spremni na pomirenje sa nekadašnjim saradnicia, kreće za vas povoljan period. Bilo bi najbolje da od kraja aprila do početka juna ne budete prviše nametljivi a u junu prepustite nekom da vodi vaše poslove jer ćete sve do 20.jula imati mogućnost da sklopite dobre aranžmane. Kada početkom septembra Mars bude ušao u vaš znak postaćete izrazito zahtevni i odlučni, malo  ko će moći da vam stane na put.Imaćete jasnu koncepciju šta želite i s kim da to realizujete.Ulazak Severnog Mesečevog čvora u znak Lava znači da ćete od 10.aprila morati više da slušate druge a manje da vi budete glavni u poslu ma čime da se bavite. Vaša autoritativnost moraće da bude u drugom planu. Počinjete otplatu karmičkih dugova. Sve ono do čega ste nekada dolazili lako sada morate da otplatite a to se može odraziti i na vaš nervni sistem i na vaš ego.Imaćete tokom cele godine prilike da zaradite neki novac na koji ne računate. Dobijaćete šanse za honorarne poslove ma čime da se bavite. Imaćete podršku osoba koje imaju veze sa strancima i moguće da ćete preko nekih honorarnih poslova u inostranstvu takođe uspeti da nešto zradite.Najvažniji planetarni događaja biće prelazak Jupitera, planete koja vlada vašim poljem privatnog biznisa, porodice i partnerskih odnosa, iz znaka Vage u znak Škorpije ali kako je to vaše treće polje biznisa i mentalnog stanja, u kome je Jupiter slab, moraćete da budete mnogo oprezniji u svojim odlukama, jer ćete biti skloni da donosite ishitrene odluke koje neće biti sve u vašem interesu.

 

Ljubav-

Ma koliko Devica izgledala racionalna ona teško  upravlja svojim osećanjima, naročito kada je Merkur retrogradan u vatrenim znacima.Kao zemljani znak teži stabilnoj vezi ali Device već nekoliko godina prolaze kroz period vleikih iluzija zbog tranzita Neptuna, planete mašte i zanosa preko znaka Riba što se manifestuje pogrešnim odlukama po pitanju braka, partnerskih odnosa. Neptun će tokom ove godine krenuti retrogradnim hodom 16.juna sa 14.stpena Riba tako da će  njegov uticaj osetiti sve Device osim onih koje su rođene na samom početku i na samom kraju znaka. Krenuće u vreme kada će praviti napet aspekct sa Crnim Mesecom Lilitom u Strelcu i s Jupiterom u Vagi pa ti odnosi sa strancima mogli biti veoma komplikovani. Ako ste u vezi sa partnerom koji je poslovno ili privatno  u vezi sa inostranstvom, moraćete da dobro pazite da ga nečim ne provocirate. U vašem polju ljubavi je Pluton već nekoliko godina u dobrom aspektu sa Naptunom zbog čega vam neko verovatno daje nadu kada je u pitanju ljubavni život, ostvarenje vaših ili zajedničkih planova ali je pitanje da li će se to i dogoditi. Neptun će krenuti direktnim hodom 23. novembra tako da ćete tih nekoliko letnjih i jesenjih meseci biti suočeni sa partnerovom nesigurnošću u sebe, neodlučnošću po pitanju važnih odluka.Tranzit retrogradne Venere u toku marta dok bude prelazila preko Ovna osetiće u negaitvnom smislu oni koji imaju vezu sa strancem a tokom aprila dok bude ponovo u Ribama, pokušaćete da obnovite vezu sa nekom atraktivnom osobom, moguće umetnikom.Kada Venera bude 6.juna ušla u znak Bika moguća je romansa sa predstavnikom ovog znaka, sa Ribama ili Vagom.Veoma značajan planetarni događaj je izlazak Severnog Mesečevog čvora 10.maja iz vaše astrološke kuće ličnosti i ulazak u znak Lava. Vaše iskušenje biće u sledećih godinu i dana  neka tajna veza, mogućnost paralelnih veza.Imaćete utisak da morate da se žrtvujete za one koje volite. Možda ćete zbog ljubavnih problema morati da posetite psihoanalitičara. Bavljenje umetnošću pomoći će vam ne samo da se rešite frustracija na emotvnom planu nego i da nekog upoznate preko umetnosti. U vašem polju strasti nalazi se Uran, planeta naglih, neočekivanih događaja zbog čega ćete često imati prilike da flertujete, da ulazite u veze od kojih ni sami ne znate šta očekujete. Ako se sumira ova godina ono što će biti karakteristično je  da nćete moći da se žalite da nemate dovoljno pažnje, ali vas muči pitanje opstanka veze za koju iz nekih razloga mislite da nema perspektivu ili vam partner ne uliva naročito poverenje.Najverovatni je da vi nećete baš uvek biti sigurni u sopstevena osećanja.

Zdravlje- Moguće stomačne tegobe.

 


 

vaga

 

VAGA ( 23.9.- 23.10.)

Horoskop za 2017. godinu

Posao
 Venera, vladalac vašeg znaka ovog proleća pravi haos svojim direktnim, retrogradnim pa ponovo direktnim hodom preko vaših astroloških polja posla, partnerskih odnosa, novca. Bićete povremeno egzaltirani ,povremeno demoralisani. Tranzit Jupitera preko vašeg znaka od prošle jeseni štiti vaše interese zbog čega i vi imate utisak da ste na neki način zaštićeni. Neke ponude na koje niste računali stižu same od sebe, pitaćete se kako to da vas se neki bivši saradnici sećaju posle mnogo godina. Ušli ste u jedan nov ciklus u kome možete veoma lepo da se snađete ako budete spremni da investirate novac u novu opremu ako se bavite privatnim poslom ili, ako radite u državnoj službi a nezadovoljni ste, da se opredelite za privatan biznis. Mnogi će vam pomoći da se snađete u sferi finansija. Ljubavni partner će imati velikog uticaja na vaše finansije, moguće da će vas podržati ne samo po pitanju ideja koje imate nego i kada je novac u pitanju. Tokom aprila kreće nov period, posenbno u drugoj polovini aprila jer ćete praviti kontakte sa onima koji mogu da vam pomognu a i drugi će kontaktirati vas. Poslovi u medijima, marketingu ili u domenu sporta i umetnosti donose vam dobru zaradu. Imaćete utisak da posao mnogo lakše obavljate nego ranije i jedan Lav će vam biti desna ruka u poslu u svakom pogledu. Dok Mars bude prelazio preko Bika od 10.marta do 21.aprila i preko Raka od 4.juna do 20.jula moguće da ćete imati utisak da je poslovni partner spor, ili da nailazite na nerazumevanje vaših saradnika, potpuno nepotrebno. Vi ćete želeti da budete efikasni, da što pre završite ili započnete neke nove poslove ali kolege će biti prilično pasivne. Moguće da će to biti jedan od razloga zašto ćete se odlučiti za preduzetnički posao ili neki privatan, moguće umetnički projekat da ne biste ni od koga zavisili.Kada Mars bude ušao u znak Lava 20.jula sve do 5.septembra imate šanse da napravite dobre dogovore sa onima u koje ćete moći da imate poverenja i koji će biti čak aktivniji od vas u svakom pogledu. Povremeno možete biti pomalo demoralisani i nesigurni u sebe posebno u septembru i u prvoj polivini oktobra a tada menjate taktiku. Postajete bolji diplomata, razmišlajte praktično i bavićete se samo onim što vam donosi dobru zaradu. Jupiter je jak u drugoj kući posla i novca a slab u Škotpiji tako da Vage često mogu izgledati neskromne i mogu biti žrtva prevare ili mogu zbog novca i loših finansijskih aranžmana imati problema sa poslodavcima. Glavno pravilo za Vage je da od 10.oktobra moraju biti skromnije i realnije i ne smeju praviti aranžmane koji nisu pokriveni određenim zakonskim dokumentima.

Ljubav

Ovo je jedna od onih godina ( kao što su bile 1985.1993.2001. i 2009.) kada je Venera, vladalac vašeg znaka u retrogradnom hodu preko znaka Ovna i vašeg polja partnerskih odnosa. Neće vam biti lako, bilo da ste u dužoj vezi ili braku da održite harmonične odnose, jer će partner, posebno ako se radi o vazdušnom ili vatrenom znaku biti okrenut k sebi i svojim potrebama. Ako već duže vreme nemate partnera bićete u dilemi kako da se postavite prema osobi koja će vam se udvarati a koja verovatno neće biti slobodna iako  će vam se verovatno dopasti. Uran je toliko moćan kao planeta da vas može u velikoj meri poremetiti, jer će u napetom aspektu sa Plutonom donositi osećanje nemoći i strasti istovremeno, potrebu za promenom i potrebu za neku situaciju što pre rešite u svoju korist. Mars, vladalac vaše astrološke kuće partnerskih odnosa od kraja januara do 10.marta prelaziće preko vašeg polja partnerskih odnosa i doneće velika uzbuđenja, nova poznanstva, najverovatnije novu ljubav a tada stupa na scenu Venera koja upravo početkom marta kreće retrogradnim hodom, simbolizujući vašu neodlučnost, hirovitost, potrebu da neke važne odluke odložite za neko drugo vreme osim ako vam nije Venera sjajno aspektovana u natalnom horoskopu u kom slučaju može značiti da ćete se nesmotreno upustiti u strastvenu ljubavnu vezu ne obazirući se ni na šta. Kako će Uran tokom većeg dela godine  iz astrološke kuće partnerskih odnosa praviti napet aspekt sa Plutonom u vašem segmentu privatnosti i sa Jupiterom u vašem segmentu ličnosti imaćete potrebu za dominacijom ili ćete pokušati da partnera nagovorite da prihvati neke vaše predloge u vezi sa stilom života ali on će biti manje više nekooperativan ali ipak šarmantan, nepouzdan ali  originalan. Želeće da se meša u sve što radite, da ima uvid u vaše poslove, iz najboljih namera.  Ako ste slobodna Vaga, biće udvarača više nego što pretpostavljate.Retogradana Venera, vladalac vašeg znaka tokom ranih prolećnih meseci od početka marta do početka aprila, zatim u direktnom hodu preko polja partnerskih odnosa  od kraja aprila doneće brojne udvarače, želju za promenom, moguće i rasprave sa stalnim parnterom ako vam se koncepcija o stilu života totalno razlikuje. Biće prilično burnih dana mada ćete vi ipak uspevati da sačuvate prisustvo duha i da se postavite kako treba, da sačuvate svoj mir.U junu partner može biti pasivno agresivan, tj. može vam stalno nešto prebacivati a u osnovi svega će biti njegova ljubomora i nesigurnost u sebe, nesposobnost da donosi odluke koje bi mogle da se pozitivno odraze na vaš život. Od početka jula do 20. septembra savršeno vam odgovara tranzit Venere, tako da bi leto moglo doneti mnogo prijatnih momenata u društvu atraktivnih osoba koje će biti spremne da vam po mnogim pitanjima izađu u susret.Tranzit Marsa preko znaka Raka gde je slab znači za vas mogućnost tajne veze sa nekim ko se ponaša kao da ne zna šta hoće i to sa osobom koju ćete upoznati na poslu ili preko posla. Dame Vage mogu biti tada u junu i julu malo nestrpljive ako budu u vezi sa partnerom koji se koleba i pored emocija koje će pokazivati neće biti spreman da se odluči za brak ili zajednički život .Jesen donosi više odlučnosti po mnogim pitanjima jer ćete vi uzeti stvar u svoje ruke i odlučivati za oboje, naročito ako ste finansijski superiorniji, nezavisno od pola.

Zdravlje- Manje hronične tegobe.

 


skorpija

  ŠKORPIJA (23.10.- 21.11.)

 

Horoskop za 2017. godinu

 
Posao 
Poslednji put Jupiter je tranzitirao preko vašeg znaka 2005.-2006. a pre toga 1994.godine i ako ste tada imali značajne pomake u karijeri ili u životu u bilo kom segmentu, moguće da će se neka slična situacija ponoviti. i donosi mogućnost lične ekspanzije kako na poslovnom tako i na privatnom planu, uvećanje prihoda, promenu posla, društvenog statusa. Da biste sačekali ulazak Jupitera u vaš znak 10.oktobra moraćete da se pozabavite mnogim aspektima vašeg života uključujući finansije koje verovatno nisu sjajne ili ste imali neke neočekivane troškove, gubitke ili promenu planova koji su doneli promene i na vašem računu. Uspećete da sredite pitanje svojih finansija i pored Saturna koji je u vašoj astrološkoj kući posla i novca jer je Jupiter sjajno postavljen u vašoj dvanaestoj kući tajni, kako neprijatelja tako i podrške, sve zavisi od planete koja se u njoj nalazi a kod vas je to Jupiter koji je izuzetno jak u ovoj poziciji zbog čega će moćne osobe stajati iza vas ali moraćete da pokažete i poslušnost. Osoba koja je prisutna u javnosti biće spremna da vam pruži šansu kada je u pitanju vaša zajednička saradnja, dobijaćete neke nove ponude, bilo da sarađujete u nekim komsijama, upravnim odborima da idete na seminare, neće vam na poslu biti dosadno, naprotiv, predstoje mnogi novi kontakti koji će značiti i mogućnost da pređete, ukoliko to želite u proleće ili tokom jula na neko novo radno mesto. Ovo je godina u kojoj ne smete da propustite šansu da se istaknete. Severni Mesečev čvor koji simbolizuje  karmička iskušenja  ulazi u u polje karijere posle 19 godina i vama se ukazuje šansa da radite odgovoran posao. Jak Pluton u trećoj kući komunikacije u Jarcu u napetom aspektu sa Jupiterom i Uranom može označavati čestu izloženost provokacijama od strane onih kojima iz nekih razloga smetate ali i uspeh u pisanju i posbeno je dobar za one koji rade u institutima ili u medijma, koji se bave građevinom ili ekonomijom. Januar je povoljan mesec ali ne i februar, mart i april  jer ćete tada biti prilično nervozni u saradnji sa kolegama koje svakodnevno viđate a raspoloženi su da sarađujete sa mnogima koje ćete prvi put sresti. Svaka novina u poslu biće za vas izazov. Severni Mesečev čvor- karmički dug, ulazi u polje karijere i ne bi trebalo da izbegavate nikakve ponude za neka odgovorna radna mesta čak iako vam se učine previše zahtevnim. Kako se leto bude bližilo kraju tako ćete i vi biti sve spremniji da se maksimalno posvetite karijeri. Ako vaš posao ima veze sa uniformom na radu, možete dobiti neku vrstu povišice, unapređenja ili  ćete u oktobru i novembru doživeti neku vrstu satisfakcije na radu. Decembar je prepun iznenađenja i novih obaveza.
 

Ljubav

Ovo je godina koju ćete svakao pamtiti  po brojnim  uzbuđenjima koja počinju već u januaru. Sve do 12. januara možete imati jaku želju da po svaku cenu uspostavite kontakt sa nekim ko vam je nekada bio veoma drag.Imaćete potrebu da znate sve o partneru, šta radi, s kim se druži, kako provodi vreme jer će Jupiter boraviti u vašoj astrološkoj kući tajni a upravlja vašim segmenom ljubavi. Bićete veoma radoznali i po drugim pitanjima jer će Mars u januaru tranzitirati preko Riba i u društvu Venere i Neptuna činiće vas veoma romantičnom i spremnom da  uđete  u vezu sa nekim ko je prilično tajanstven ili komplikovan. Ako ste u braku ili dužoj vezi, tranzit Venere, planete ljubavi koji vlada vašim poljem partnerskih odnosa u retrogradnom hodu preko Ovna i Riba od početka marta do 6.juna dok ne uđe u znak Bika može doneti dosta problema u komunikaciji sa nekim ko će vam biti veoma značajan. Nećete imati uvek strpljenja a moguće je da će partner pokušavati da izbegne rasprave ćutanjem a vama će to izgledati sumnjivo. Ulaskom Venere u Bika 6.juna dok Mars, jedan od vaša dva vladaoca bude u Raku pasivan, preuzećete stvar u svoje ruke i nećete biti preterano spremni da kontrirate partneru. Imaćete osećanje zaštićenosti i prepustićete mu sve važne odluke, ma kog pola da ste. Ako ste slobodni, od juna kreće jedan izuzetno povoljan period koji će uz manje trzavice u avgustu, zbog ljubomore i moguće u septembru zbog nekih manjih nesporazuma ipak da se po vas završi povoljno jer ćete biti spremni da uđete u brak. Ako ste već u braku ili vezi, moguće je planiranje proširenja porodice. Trebalo i bi da preko leta putujete negde zajedno sa partnerom ako je moguće u inostranstvo jer ćet se sjajno provesti a ako ste slobodni, putovanje vam donosi novo poznanstvo i novu ljubav. Kada Jupiter bude ušao u vaš znak 10. oktobra bićete spremni da ozbiljno preuzmete na sebe sve obaveze u vezi sa brakom, zajedničkim životom a ako ste slobodni, može se dogoditi da na radnom mestu upoznate nekog s kim ćete relativno brzo započeti zajednički život. Kraje godine donosi mnogo prijatnih momenta udvoje, posebno ako ponovo budete planirali zajednička putovanja.

Zdravlje- Mogući problemi sa štitastom žlezdom.

 


strelac

 

STRELAC (22.11.- 21.12.)

Horoskop za 2017. godinu

Posao 
Početak godine donosi uzbuđenje onima koji imaju veze sa umetnošću ili naukom ili se bave privatnim biznisom. Nemojte donsiti odluke u afketu. U februaru kreće uzbudljiv period a kako ćete ga iskoristiti zavisi isključivo od vaše inicijative i spremnosti za saradnju jer će Mars, planeta akcije biti u Ovnu, znaku sa kojim ste komplementarni. Retrogradni hod Venere u martu može doneti konfuziju po pitanju odluka kada je u pitanju neko novo radno mesto, da li ga prihvatiti ili ne. Bilo da radite u privatnoj ili državnoj firmi, trebalo bi da pokušate da date maksimum od sebe jer će Mars, planeta akcije od 21.aprila prelaziti preko Blizanaca i vašeg polja partnerskih odnosa, zbog čega možete dobiti neke interesantne ponude za zajednički biznis.Početkom juna Mars će ući u znak Raka u kome nije naročito dominantan i vi možete biti pomalo ležerni i pokušati da pridobijete kolege i šefove šarmom umesto delima. Možete biti tada pomalo pasivni ali lojalni i imaćete ideje u vezi sa nekretninama ili poslovima sa osiguranjem. Moguća je ponuda u nekoj velikoj privatnoj firmi. Tokom leta mnoga nova poznanstva i rad sa mladima, ma koji uzrast da ste vi, doneće vam dobit. Imaćete prilike da razgovarate o poslu sa strancima, i do 10.oktobra verovatno će vam se ukazati prilika da često putujete u okviru nekog velikog projekta ili radeći za veliku firmu.

 Saturn, planeta ozbiljnosti u vašem znaku daje vam osećaj moći i pojačanu ambiciju i spremnost da izdržite u nekim situacijima koje  zahtevaju strpljenje i. Preterano poverenje u kolege, posebno u osobe rođene u znaku Vage i Raka ili Blizanaca mogu vas navesti na pogrešne poslovne odluke.Rad u privatnim firmama može za većinu predstavnika vašeg znaka biti veoma zamoran sve dok Jupiter ne uđe u vaše 12.polje tajni i podrške u Škorpiju 10.oktobra jer ćete tada moći da se postavite kako treba prema onima koji će biti nerealno zahtevni u svojim očekivanjima od vas. Severni Mesečev čvor ulazi 10.maja posle 19.godina u znak Lava i predstavlja neki karmički dug koji morate da otplatite bilo da se radi o poslu koji zahteva velike žrtve ili o poslu zbog koga ćete morati da često idete na putovanja.Tokom leta, pružiće vam se brojne prilike  za tako nešto i vi ćete imati mogućnost da promenite posao, odete za inostranstvo, napravite nove poslovne kontakte koji će biti veoma unosni i moguće da ćete razmišljati o nekoj vrsti zajedničkog posla sa osoboma koje imaju više iskustva od vas u poslu.

Ljubav

Godina počinjen tranzitnim Merkurom, vladaocem vašeg polja partnerskih odnosa u retrogradnom hodu preko vašeg znaka. To bi moglo značiti da ćete želeti pošto-poto da se vidite sa neki ko vam je veoma drag ,značajan u svakom pogledu i ako ste nekada bili čak i u neobaveznoj vezi, da raščistite neke stvari koje su ostale nedorečene. Nemojte imati nikakvih predrasuda prema Ovnu ili Vagi koji mogub iti prilično pasivni u januaru i februaru. Ako vam se dopadaju umetnici ili sposrtisti, bićete u stanju da sa njima uspostavite izuztno dobru komunikaciju i moguč je početak ozbiljne veze, naročito ako vaš posao podrazumeva česta putovanja i to u zemlje nemačkog jezčkog područja. Kada Venera bude u retrogradnom hodu tokom marta, aprila zatim ponovo ulai u Ovna i vi ćete tih meseci sve do juna biti prlično kofnuzni po pitanju taktike koju treba da preduzmete da biste osvojili nekog koga želite. Kada Mars bude u Ovnu u februaru i u Blizancima od 21. aprila do 4. juna bićete nešto aktivniji nego inače ali za vas su u stvari najveća opanosti paralelne veze ili veza sa nekim ko nije slobodan. Može vam se dopasti partner s kim ste nekada bili u vezi a zatim ste oboje prolazili kroz neki manji period kriize. Mars u Lavu od 20.jula do početka septembra može doneti nekog stranca u vaš život naročito ako planirat putovanja u inostranstvo ili ako imate poslovne odnose sa strancima. Ulazak Severnog Mesečevog čvora, simbol vaših karmičkih dugova u Lava od maja će se intenzivnije osećati i vi ćete morati da se postavite mnogo odgovornije prema partneru ali i prama samom sebi.Mnogi Strelci će planirati brak sa osobom koja ima veze sa umetnošću. Ulazak Jupitera u znak Škorpije donosi posle 10.oktobra mogućnost tajne veze sa nekim ko živi u inostranstvu ili ko često boravi u inostranstvu. Kraj godine, mladim damama Strelcima može doneti poznanstvo sa romantičnm uspešnim gospodinom koji će vrlo brzo nakon poznanstva želeti brak. 

Zdravlje- Budite oprezni u saobraćaju i pri bavljenju sportom.

 

 


 

jarac

 JARAC (22.12.- 19.1.)

Horoskop za 2017. godinu

 

Posao 

 Period tranzita Jupitera preko Vage koji će se osetiti na polju karijere, do 10.oktobra za vaš znak uvek označava pojačanu aktivnost, jer  Jupiter simbol inostranstva, bogatstva i uspeha prelazi preko vašeg polja karijere. I posle tog perioda, Jupiter će ući u vaše astrološko polje javnosti  i prijatelja, tako da ćete  želeli da proširite krug prijatelja i moći ćete da doživite uspeh koji priželjkujete.Početak godine donosi satisfakciju, u januaru ćete moći da doživite uspeh u umetnosti, nauci ili nekom poslu koji zahteva kreativnost.U januaru ćete biti izuzetno intelektualno superiorni a u februaru ćete razmišljati kako da osnujete privatnu firmu ili neku vrstu privatnog projekta. U martu možete biti prilično demoralisani zbog retrogradnog hoda Venere ali nećete odustati od svojih planova. Imaćete mogućnost da uradite mnogo, ne samo za sebe lično nego i za članove porodice i verovatno ćete želeti da se bavite porodičnim biznisom i bićete stub cele porodice. Imate mogućnost doživite uspeh u pisanju ili umetnosti. Mars, planeta koja upravlja vašim poljem privatnog biznisa, od juna će boraviti u Raku što je posebno dobro za one  koji se bave nekretninama ili nekom vrstom proizvodnje, zanatima ili posla za koji potrebna preciznost ili kreativnost. Naglašenog znaka Raka, Lava i Device donosi mogućnost nalaženja sigurnog posla uz pomoć solidnih poslovnih kontakata i poslovnih partnera na koje možete da računate.Trebalo bi da pratite kretanje Merkura, planeta koja upravlja vašim poljem posla i inostranstva a nekoliko puta godišnje je u retrogradnom hodu ( podaci o tome- Pozicije planeta u 2017.). kada ne treba da donosite važne poslovne odluke niti da potpisujete važna dokumenta. Ovo je godina kada Jupiter tranzitira preko polja karijere i od oktobra preko Škorpije trebalo bi da bude posvećena realizaciji vaših dugogodišnjih ciljeva i ne treba da se previše angažujete na poslovima koji vam oduzimaju dragoceno vreme jer je ovo godina mogućih velikih uspeha i na finansijskom i na društvenom planu. Period tranzita Jupitera preko Vage koji će se osetiti na polju karijere, do 10.oktobra za vaš znak uvek označava pojačanu aktivnost, jer je Jupiter simbol inostranstva, bogatstva i uspeha prelazi preko vašeg polja karijere. I posle tog perioda, Jupiter će ući u vaše astrološko polje javnosti  i prijatelja, tako da ćete  želeli da proširite krug prijatelja i moći ćete da doživite uspeh koji priželjkujete.Početak godine donosi satisfakciju, u januaru ćete moći da doživite uspeh u umetnosti, nauci ili nekom poslu koji zahteva kreativnost.U januaru ćete biti izuzetno intelektualno superiorni a u februaru ćete razmišljati kako da osnujete privatnu firmu ili neku vrstu privatnog projekta. U martu možete biti prilično demoralisani zbog retrogradnog hoda Venere ali nećete odustati od svojih planova. Imaćete mogućnost da uradite mnogo ne samo za sebe lično nego i za članove porodice i verovatno ćete želeti da se bavite porodičnim biznisom i bićete stub cele porodice. Imate mogućnost doživite uspeh u pisanju ili umetnosti. Mars, planeta koja upravlja vašim poljem privatnog biznisa, od juna će boraviti u Raku što je posebno dobro za one  koji se bave nekretninama ili nekom vrstom proizvodnje, zanatima ili posla za koji potrebna preciznost ili kreativnost. Naglašenog znaka Raka, Lava i Device donosi mogućnost nalaženja sigurnog posla uz pomoć solidnih poslovnih kontakata i poslovnih partnera na koje možete da računate.Trebalo bi da pratite kretanje Merkura, planeta koja upravlja vašim poljem posla i inostranstva a nekoliko puta godišnje je u retrogradnom hodu ( podaci o tome- Pozicije planeta u 2017.). kada ne treba da donosite važne poslovne odluke niti da potpisujete važna dokumenta. Ovo je godina kada Jupiter tranzitira preko polja karijere i od oktobra preko Škorpije trebalo bi da bude posvećena realizaciji vaših dugogodišnjih ciljeva i ne treba da se previše angažujete na poslovima koji vam oduzimaju dragoceno vreme jer je ovo godina mogućih velikih uspeha i na finansijskom i na društvenom planu.

Ljubav

 Pluton i Sunce u vašem znaku u januaru uz naglašen znak Riba daju nadu da biste svoj ljubanvi život mogli dovesti u red, naročito ako ste spremni na ustupke i ako ste svesni da partner očekuje od vas da mu po mnogim pitanjima popuštate. Najstresniji odnos biće sa Blizancima ili Devicom jer je Merkur, vladalac ovih znakova više puta u retrogradnom hodu ( vidi- Pozicije planeta u 2017.) tako da bi trebalo da pratite kretanje Merkura da biste znali kako da se prema partneru postavite ako pripada nekom od ovih znakova. Već na početku godine do 12.januara možete biti skloni raspravama a zatim ulaskom Marsa, planete  akcije koja je izuzetno jaka u vašem znaku koji će ući u polje doma i porodice 28.januara, postajete mnogo nestrpljiviji i nespremni za bilo kakvu vrstu dogovora. Imaćete neke svoje stavove na koje partner neće moći da utiče. Venera, planeta ljubavi ima velikog uticaja na vas jer vlada vašim poljem ljubavi a kako će tokom marta i aprila biti u retrogradnom hodu, ići preko Ovna, Riba pa ponovo preko Ovna ako ne budete zauzeli filozofski stav prema svim bitnim pitanjima kada je veza sa dugogodišnjim partnerom u pitanju, verovatno ćete često dolaziti u konflikt. Kada u junu Mars bude slab u Raku možete partneru zamerati da je previše pasivan ipak tada će Venera biti dobro postavljena u Biku što će vam dati mogućnost da budete mnogo srdačniji, otvoreniji i topliji prema nekom ko vam je u stvari veoma drag. Leto može biti veoma uzbudljivo i pokušajte da ga maksimalno iskoristite, posebno ako ste slobodni jer ćete imati prilike da na putovanjima upoznate atraktivne, intetesantne osobe sa kojima možete ostvariti dobru komunikaicju.  od Sa Ribama možete imati veoma čudan odnos, pun nečeg nedorečenog, strastven odnos koji vam može doneti česte susrete, možda i u tajnosti ili  zajednička putovanja u inostranstvo i flert, nezavisno od statusa. Ako budete imali strastvenu avanturu tokom leta, posebno u julu i avgustu, verovatno ćete želeti da vrlo brzo uđete u brak sa osobom koja možda neće biti za vas najidealniji izbor. Ulazak Jupitera u Škorpiju može vam od 10.oktobra doneti osobu u uniformi koja će započeti sa vama druženje prvo preko poslovnih ili prijateljskih veza da biste to docnije pretvorilo u ljubav. Ulazak Saturna  u vaš znak krajem decembra označava period zrelosti kada ćete pokazati želju da stupite u brak sa nekim ko je veoma ambiciozan i odgovoran.

Zdravlje- Povedite malo više računa o svom zdravlju i više se odmarajte.

 


vodolija

 VODOLIJA (20.1.- 19.2.)

 

 

Horoskop za 2017. godinu

 Posao 
Dominanta planeta koja će  imati velikog uticaja  na vas u ovoj godini je kao i prethodnih godina Uran koji vas tera na promene jer osećate da ste spremni da napravite zaokret na poslu. Ako tražite posao ovo je godina u kojoj imate šanse da nađete nešto što će vam odovarati. Tokom januara period je najbolji za umetnike, naučnike, lekare i osoba koje su spremne da od svog hobija naprave posao. Oni koji imaju kreativne sposobnosti ili žele da se bave privatnim poslom, trebalo bi da se mnogo više angažuju na realizaciji svojih ideja. Uran u opoziciji sa Jupiterom do 10.oktobra donosi vam mnogo novih ideja u saradnji sa strancima a ulazak Jupitera u Škorpiju od oktobra može doneti mogućnost napredovanja u karijeri ili ćete preći na neko drugo radno mesto. Ne bi trebalo da budete sumnjičavi prema svakome ko vam ponudi saradnju, naročito ako dolazi od Jarca, Blizanaca ili Device. Saturn, planeta ambicije koji se nalazi u vašoj astrološkoj kući prijatelja i javnosti, donosi vam  nove poslovne veze i kontakte ali i planove koji mogu da donesu neke nove poslove ili saradnike koji će vam biti od velike koristi. Venera u retrogradnom hodu u martu donosi priličnu konfuziju u domenu posla sa nekretninama ili ako se bavite privatnim poslom možete dobiti ponudu u vezi sa kojom ćete se dvoumiti, naročito ako niste spremni na kompromise. Od juna do kraja septembra možete imati mnogo raznih obrta na poslu, ponuda, razgovora a ako se bavite dinamičnim poslom, ako se bavite umetnošću možete imati vanredne prihode.Nemojte se se nervirati ako vam neki Blizanac ili Ovan budu povremeno pravili probleme u vidu čestih provokacija ili ako se ne budu pridržavali obećanja. Ulazak Južnog Mesečevog čvora u vaš znak 10.maja i Severnog Mesečevog čvora u znak Lava čini vas sklonim da očekujete od poslovnog partnera da rešava vaše probleme ali bi bilo mnogo bolje da budete aktivniji i odgovorniji kada je u pitanju ne samo vaša karijera nego i vaše finansije. Jesen će biti karakteristična po pojačanoj ambiciji i želji za napredovanjem, moguće da ćete želeti da promenite firmu ili ćete u okviru iste očekivati da dobijete unapređenje ili povećanje plate.
 

Ljubav

 Uran, vladalac vašeg znaka može vam doneti dosta problema tokom godine jer nećete biti spremni na sve promene o kojima ćete razmišljati ili ste planirali tokom prethodne godine. Imate način da rešite svoj život samo ako budete doneli radikalne odluke ili ako budete znali šta želite. Uran u Ovnu uvek naglašava potrebu da radite sve po svome, posebno u poslednje dve godine jer obrazuje napet aspekt sa Plutonom a od ove godine i napet aspekt sa Jupiterom što donosi potrebu za nekom većom promenom u životu. Dok je Jupiter u Vagi, do 10.oktobra, uredite svoj život na način na koji to vama najviše odgovara kako vi to želte. To bi moglo značiti da biste mogli planirti brak, posegno ako se radi o drugom braku, ako ste u ozbiljnim godinama ili ako imate tajnu vezu. Saturn u Strelcu donosi u vaš životu neku staru ljubav, nekog ko vam je nekada bio veoma značajan a vi ste ga možda pomalo ignorisali u poslednje vreme ili ste niste sretali. Ako vaš posao ima veze sa strancima, sa putovanjima u inostranstvo, verovatno ćete biti spremni da se sretnete i da razgovarate o nastavku veze.Naglašen znak Lava sa Severnim Mesčevim čvorom od 10.maja koji simbolizuje partnera koji zna šta hoće i koji će po svaku cenu želeti da bude sa vama u vezi ili braku ili koji će vam postavljati neke uslove na koje možda nećete biti spremni da odgovorite na način na koji se to bude od vas očekivalo može delovati na vas iscrpljujuće.Južni Mesečev čvor boraviće od maja 2017. sledećih skoro godinu i po dana u vašem znaku donoseći vam neka naizgled laka rešenja ali zapravo to može biti za vas mač sa dve oštrice, naročito ako ste u vezi sa Vagom ili Bikom.Do kraja godine bi svakako trebalo da sredite odnose u braku ili vezi jer će krajem decembra, Saturn ući u vaše polje tajnih neprijatelja, neraspoloženja i tajnih ljubavi i bi ćete mnogo manje motivisani da u svom životu bilo šta menjate ili možete ući u period bezvoljnosti koji nije povoljan za one koji žele da srede svoj privatan život.

 


ribe

 
 
RIBE (20.2.- 20.3.)

Horoskop za 2017. godinu

 
 

Posao 

Godina počinjen naglašenim vašim znakom u kome će se nalaziti planeta energičnosti, strasti, mašte i kreativnosti. Imaćete potrebu da svoje ideje što pre realizujete, da nađete način kako da unapredite svoj status na poslu. Moguće da ćete bezrazložno brinuti kada su u pitanju finansije jer ćete imati način da rešite pitanje eventualnih dugova i bićete u stanju da se prilagodite nekim novim okolnostima ne samo na poslu nego i u okviru porodice. Mars ulazi krajem januara u znak Ovna i donosi vam nove mogućnosti za proširenje poslova ili zaradu, posebno posredstvom Vodolije, Ovna ili nekog Jarca. Nemojte se previše nervirati ako se situacija u martu i aprilu ne bude odvijala kako biste želeli i kako ste planirali i bilo bi mudro da revidirate neke svoje planove i da budete realniji. Najveći problem u poslovanju možete imati sa jednom Vagom ili Bikom koji će biti prilično zahtevni ako planirate započinjanje privatnog posla. Imate mogućnost da u junu prihvatite neki dodatni posao a oni koji su već afirmisani, verovatno će obnoviti odnose sa nekadašnjim saradnicima. Sve do jeseni imaćete oscilacije u raspoloženju kad god su poslovi u pitanju jer nećete biti načisto u kog partnera možete da imate poverenja ili sa kim treba da nastavite saradnju. Trebalo bi da se, ako ste mladi, posvetite stručnom usavršavanju ili da razmislite o potpunoj promeni posla, o nastavku studija ili o nekom poslu o kome ste razmišljali pre nekoliko godina. Od 10.oktobra, ulaskom Jupitera u Škorpiju, verovatno ćete dobiti priliku da zarađujete od posla koji bi mogao da vam donese dobru zaradu u radu sa strancima ili sa uniformisanim licima, bez obzira o kojoj je vrsti uniforme reč,može se raditi o lekarskoj uniformi, sportskojili o kostimu. Poslednja tri meseca mogu biti izuzetno značajna za vašu karijeru ako budete spremni da sarađujete sa onima koji su iskusniji od vas ili ako dobijete ponudu da pređete u neku finansijsku instituciju, trebalo bi da to svakako prihvatite.

Ljubav

Predstavljate jedan od najromantičnijih znakova i od kako je Neptun u vašem znaku od pre nekoliko godina, postali ste mnogo senzibilniji ali i nerealniji.Mnogi predstavnici vašeg znaka imaju potrebu da kriju svoj ljubavni život, imaju tajne veze sa osoboma koje upoznaju na poslu ili jednostavno žele da sačuvaju svoju privatnost. Na vaš znak velikog uticaja ima kretanje Merkura koji je nekoliko puta godišnje u retrogradnom hodu ( Pozicije planeta u 2017.) tokom godine kada bi odnosi sa partnerom mogli biti komplikovani jer je polje partnerskih odnosa pod vladavinom ove planeta. Godinu počinjete sa vašim znakom prepunim planeta koje simbolizuju ljubav, zaljubljenost, strast – Venerom, Marsom, Neptunom i kada Mars bude krajem januara ušao u Ovna moguće da ćete obnoviti vezu s posla. Ako ste slobodni, obratite pažnju na nekog koga viđate u poslovnim krugovima. Pluton, planeta harizmatičnosti i strasti nalazi se u vašoj jedanaestoj astrološkoj kući društvenog života tako da bi oni koji su slobodni trebalo da što više posećuju javna mesta i obnove društvene veze. Možete biti u prilici da upoznate nekog ko nije slobodan ili živi u inostranstvu a u toku marta i aprilam Vener, planeta ljubavi koja je jaka u vašem znaku ići će retrogradnim hodom preko Ovna i vašeg znaka, zatim će se vraćati u Ovna i vi ćete možda biti žrtva nekog skandala ili ćete ući u veoma komplikovanu ljubavnu vezu u kojoj nećete znati kako da se postavite. Kada Venera bude ušla u Bika 6.juna a zatim u Raka 31.jula, moguća je romansa sa nekim ko je sličnog senzibiliteta vašem. Ovo je godina u kojoj morate da pokažete strpljenje jer biste mogli doći u situaciju da budete u paralelnoj vezi. Avgust i septembar mogu da budu burni, moguće su ljubomorne scene ako budete u vezi sa nekim Bikom a od 10.oktobra ulazak Jupitera u Škorpiju donosi mnogo novih mogućnosti, posebno ako vam se dopada neko ko živi u inostranstvuili je poslovno vezan za inostrasntvo.

Zdravlje- Skloni ste povredama.

 


Jasminka Holclajtner

 

Zodiacal signs designed by Nikola Mijalković, e-mail: ilusiondn@nadlanu.com

Facebooktwittergoogle_pluspinterest