Mesečni horoskop za januar 2019.

Facebooktwittergoogle_pluspinterest

 

 

ovan

OVAN ( 20.3.-19.4.)

Veoma značajan mesec, mnogi Ovnovi su krenuli u važne promene u svom životu i ako ste započeli neki posao on će se sada verovatno realizovati.Neke želje mogu da se ostvare i bićete veoma aktivni i usredsređeni na ono što vam je veoma bitno.Moguće da ćete biti veoma ambiciozni i energični.Od 6.januara pojaćava se mogućnost da proširite saradnju sa Bikom, Strelcem, Jarcem i sa nekim drugim Ovnom.  Ako ste uključeni u porodični biznis, moguće su oscilacije u raspoloženju ostalih članova porodice ali generalno period može biti povoljan ako se postavite autoritativno.

Najverovatnije sledi obnavljanje starih veza i poslovnih kontakata od 15.januara počinjete da budete mnogo aktivniji . Ulazak Merkura u Vodoliju 24. podstiče želju za prisustvom u javnosti i za poslom koji bi vam omogućio više kontakata sa uticajnim osobama.

Imaćete vremena za ljubav i moguća je romansa sa nekom osobom koja nije slobodna, moguća je tajna veza i sa nekim ko ima neke veze sa inostranstvom ili preko socijalnih mreža.

Venera, planeta koja vlada vaši poljem partnerskih odnosa i braka ali i novca i posla, biće od 8.januara u dobrom aspektu iz znaka Strelca sa Marsom  koji je sve vreme u vašem znaku što vas čini zaljubljivim ili ćete saznati i da se nekom dopadate. Dopadaće vam se neki vatreni znak a vi ćete se verovatno dopasti nekom zemljanom znaku

Pomračenje Meseca 5./6 januara.donosi neke sumnje kada se radi o ljubavnom životu. Drugo pomračenje 21.januara, pothranjuje neke vaše strahove u vezi sa pozicijom koju zauzimate u životu vašeg partnera, posebno ako se radi o nekom ko je veoma ambiciozan i uspešan.

Ako ste rođeni u poslednjoj dekadi bićete mnogo više pod uticajem Urana a mnogo manje pod uticajem Marsa. U vreme prve Mesečeve četvrti 14.januara pokazujete inicijatu u vezi sa mnogim pitanjima lične prirode ili koja se odnose na vaš privatan život a u vreme punog Meseca 21.januara ste sumnjičavi prema mnogima dok ćete u vreme poslednje Mesečeve četvrti 27. imati neke vanredne izdatke koji značajno neće remetiti vaš budžet.


 

BIK (21.4.-21.5.)

Još uvek se mnogo toga ne dešava onako kako biste želeli i januar je za vas naporan period jer nešto bi trebalo da se odvija u pravcu u kome ste očekivali ali napadnuto 12.polje podsvesti,strahova,neprijatleja vam donosi sumnju u pozitivan ishod onoga što očekujete i ako vi treba da se angažujete  u tome vas ograničava. Vi međutim nećete podlegati panici iako je i osmo polje neprijatelja i ljubomore naglašeno prisustvom Jupitera, planete bogatstva, novca i inostranstva i Venere koja je do 8.januara u polju partnerstva u Škorpiji. Veza koja je u toku ili koja može da započne do tada može biti sa nekim ko ima veze sa insotranstvom.

Bićete veoma uporni da sprovedete u delo ono što želite. Nema nijednog aspekta osim sa Neptunom koji vam pomaže da lako ostvarite svoje snove. Nešto što je trebalo da bude lako ostvarivo  zbog podrške Saturna i Plutona iz Jarca, zaustavljeno je zbog tranzita Marsa u vidu nekih vanrednih okolnosti.

Prelazak Sunca oko 11. i 12. januara preko Plutona podstiče ambiciju i vi ste spremni da se upustite u rizične poslovne kombinacije a 25.januara  kada Merkur  udje u Vodoliju, postajete spremni da se maksimalno posvetite karijeri.

Za ljubav ovo nije sjajan mesec ali Neptun vam pomaže da prevaziđete sve ono što vam smeta i podrška koju ima u vidu dobrog aspekta sa Saturnom i Pltunom simbolizuje neke osobe koje vas cene i podržavaju i koje se neće obazirati na preprke, naprotiv, potrudiće se da budu sa vama pod bilo kojim uslovima.

Na fizičkom planu veoma naporan mesec jer morate da ulažete mnogo napora da biste bili u kondiciji, imate mnogo obaveza i bukvalno ne stižete da mislite na sebe.

Prvo pomračenje, Sunca 5./6.januara može doneti neko manje odlaganje zaključenja novog posla, najverovatnije sa strancima.

U vreme prve Mesečeve četvrti 14. januara sagledavate neke svoje mogućnosti iz nekog drugog ugla

U vreme punog Meseca u Lavu, 21.januara donosite predlog koji bi vam doneo olakšanje a tiče se verovatno atmosfere u domu ili u okviru porodične firme.

Poslednja Mesečeva četvrt 27. januara nagoveštava da je moguća dobra poslovna ponuda i da bi  ljubavni život mogao da  bude kvalitetan, moguć je flert i obnova neke ljubavi, susreti na putovanjima, romansa.

Na zdravstvenom planu ovo je mesed kada možete patiti od glavobolje, problema sa sinusima, očima, kostima, generalno zbog deficita kalcijuma.


BLIZANCI (22.5.- 21.6.)

Nešto vam kreće nabolje,  jer je ulazak Marsa u Ovna u vaše polje javnosti, popularnosti i društvenog života ojačano ovom planetom energičnosti. Međutim, vi ćete sa naglašenim znakom Jarca gde se nalaze Saturn i Pluton a od 5. januara i Merkur biti spremni da se mnogo više angažujete na nekim poslovima koji bi mogli da vam donesu dobru zaradu. U tome vam pomaže i Jupiter Posle 5.dolazite do ideje kako da realizujte ideju u vezi sa novcem a odluku donosite na osnovu onoga što ste već na neki način sebi zacrtali 1. januara kada je Mars ušao u Ovnu. Pomračenje Sunca 5./6. januara čini vas spremnim da ipak dobro razmislite pre nego što se odlučite za nešto što vam izgleda kao rizičan posao.

Bik, vas razume i ulazak Venere u Strelca 7. donosi podršku jedne Vage, Strelca, Ovna.

Proširenje kruga prijatelja je više nego poželjno. U nekim  neočekivanim situacijama možete dobiti  dobar savet ili ćete dobiti  dobru ideju, preko posla i prijateljskih veza u vezi sa nečim što ima na neki način veze sa vašom osnovnom profesijom.

Mesečeve mene vam nisu naročito naklonjene osim prve Mesečeve četvrti 14.januara kada se dešava u Ovnu i  podstiče kod vas entuzijazam i moguće da tada dobijate poziv od nekog s kim ste nekada sarađivali ili ako tražite posao biće to preko porodičnih ili vaših prijatelja ,ali pomračenje Meseca 21.januara u Lavu donosi nervozu u kontaktima sa Rakom ili Lavom.Posle 24. januara postajete sigurniji u sebe jer imate podršku Merkura, planete vladaoca vašeg znaka iz Vodolije. U vreme poslednje Mesečeve četvrti 27.januara možete dobiti poziv za posao koji vam neće odgovarati ali bi trebalo da ipak bolje razmislite, naročito ako ima veze sa finansijama.

 Ovo je za vas sjajan period za ljubav ako ste otvoreni, iskreni i orijentisani na društvo osoba koje se bave muzikom, sportom, marketingom, putuju, moguće da se radi i o umetnicima. Mnogi vam se udvaraju ali vi na to ne obraćate mnogo pažnje, moguće da očekujete poziv od nekog ko vam je neka vrsat fiks ideje. Trebalo bi da mnogo više pažnje poklonite ljubavnom životu jer biste mogli imati interesantne susrete sa osobama koje poznajete iz površnih kontakata i neko od njih vam se može izuzetno svideti. Ako ste u ozbiljnoj vezi ili braku, trebalo bi da više vremena provodite sa partnerom.


RAK (21.6. – 22.7)

Ovo bi mogao biti značajan mesec za vas jer Mars ulazi u polje karijere u kome je najjači. Nije vas lako izbaciti iz takta i verovatno ćete biti nekom potrebni i vervatno će vam laskati činjenica da se mnogi oslanjaju na vas i moguće da će vas moliti za uslugu i vi ćete pokrenuti svoje veze da biste u tome uspeli. Postajete uticajni i spremni da preuzmete odgovornost za neke nove dužnosti.

Nemate jasnu koncepciju kako da organizujete svoj život i ljubavni odnos u krizi 5./6. januara u vreme pomračenja Sunca u vašem polju partnerskih odnosa što će se osetiti i kada se radi o poslovnom partnerstvu i o ljubavnom odnosu.Trudite se da budete prema partneru fer ali u stvari ako je vaš odnos u poslednjih godinu dana postao mnogo komplikovaniji, verovatno ćete biti prilično nesigurni u sebe.

Prva Mesečeva četvrt u  polju karijere u Ovnu donosi neke nove poslovne ponude sa nemačkog jezičkog podrčja a tranzit Merkura od 5. do 24.januara preko Jarca podstiče vašu ambiciju ali i vaših poslovnih partnera zbog čega su moguči konflikti na poslu. Ipak Venera u Strelcu od 8. donosi mogućnost pravljenja kompromisa a od jedne Vodolije ili Blizanaca zavisi da li će situacije i dalje biti harmonična sa saradnicima jer će pomračenje Meseca u Lavu 21.januara doneti sumnju u njihovu iskrenost što će se potencirti 24.kada uđe Merkur u Vodoliju. Tada dobijate priliku da ispravite jedan komplikovan odnos.

Kada bude pomračenje Meseca 21. očekuju vas malo veći izdaci,i ako ste na njih računali, mogu vas izbaciti iz takta ali  imate pomoć Neptuna koji vas podržava da ne odustanete od svojih snova.Ljubavni život je takođe pod uticajem kako Meseca, vladaoca vašeg znaka tako i Neptuna i potrebno je mnogo taktičnosti da biste uspeli u onome što želite, da osvojite naklonost veoma uzdržane osobe.

Moguć je put sa bračnim ili ljubavnim partnerom ukoliko ste inače u stabilnoj vezi..

Tokom celog meseca dobar aspekt između Venere u Škorpiji do 8. a zatim u Strelcu sa Marsom u Ovnu donosi mogućnost strastvene veze sa nekim koga ste tretirali samo kao poznanika ili prijatelja.

Ne usuđujete se da uđete u ljubavnu priču koja bi upravo zbog Venere i Marsa donela jake strasti, i

Kada 27. januara bude poslednja Mesečeva četvrt u Škorpiji moguća je romansa, susret i nešto veoma prijatno i neočekivano na ljubavnom planu.


 

LAV ( 23.7.- 23.8.)

Predstavnicima vašeg znaka ne odgovara naglašen znak Jaraca, osim ako ste izuzetno uspešni u građevini, inženjerstvu ili nauci ili  i ako je zadovoljavajuće radno mesto.Moguće su neke nove obaveze koje vam neće odgovarati. Pomračenje Sunca u ovom polju 5./6 januara može doneti neke manje probleme u komunikaciji sa saradnicima. Ulazak Marsa u znak Ovna od 1.januara aktivira astrološko polje inostranstva i podstiče vaše planove u vezi sa poslom sa strancima ili u domenu stručnog usavršavanja.

Ipak ovo je za vas naporan period, imaćete dodatne obaveze, nemate mnogo nerava za posao koji vam ne odgovara jer Mars pravi napet aspekt sa Saturnom i Plutonom i moguće da ćete želeti da u drugom delu januara budete mnogo odlučniji  popitanju poslova koje imaju veze sa marketingom, medijima, sportom,umetnošću.

Neptun, planeta mašte i sanjarenja vas destabilizuje ako se ne bavite umetnošću ili naukom i verovatno ćete želeti da se bavite nekim drugim poslom.

Ako ste umetnik, ili se bavite poslom koji zahteva posebne uslove,ili zaštitnu uniformu ili zahteva neko specijalno znanje a može da deluje iscrpljujuće

Merkur ulazi u 6.polje svakodnevnih aktivnosti 24.januara i čini vas spremnim da se drugačije organizujete u svakodnevnim obavezama, moguće da se radi o poslu freelancera i o tome ćete

Pomračenje Sunca u vašem znaku 21. januara donosi izvesnu nesigurnost kada se radi o nekim ličnim problemima a to će najviše osetiti julski Lavovi. Kada se radi o emotivnom životu, možete biti u vezi sa veoma atraktivnom i ambicioznom osobom ili dolazi do nekog poznanstva koje će vam biti veoma značajno. Ako ste u stalnoj vezi ili braku, može povremeno doći do neke vrsta ljubomornih scena i prebacivanja.


    

DEVICA ( 23.8.- 23.9.)

Ovo bi mogao biti povoljan period za vas ukoliko imate smisla za novac i biznis jer je Mars , planeta akcije u osmoj astrološkoj kući novca koji zarađujete preko partnerskih odnosa ili preko akcija, deonica,putem nasledstva, iz nekih neočekivanih izvora. Ako se nadate nekoj uplati ili novcu koji vam neko duguje, možete imati problema zbog napetom aspekta između Marsa u Ovnu s jedne strane i Saturna i Plutona s druge strane. Nemojte ulaziti u rizične finansijske transakcije u vreme pomračenja Sunca 5./6.januara niti u vreme pomračenja Meseca 21.januara. Moguće da ćete biti prilično naivni tokom januara, spremni da poverujete u sve što vam neko predloži jer je Jupiter u astrološkoj kući doma i porodice, dobro postavljen i donosi neku vrstu dobrih šansi kada je u pitanju posao sa nekretninama ili privatn biznis koji moguće uključuje i strane firme.

Merkur, vladalac vašeg znaka u 5. kući  zadovoljstva od 5.januara  podrava karijeru umetnika i kreativnih osoba a ulazi i 24. u 6. polje svakodnevnice, analogno vašem znaku.  U toku prve Mesečeve četvrti, 14. januara predstoji poznanstvo koje bi moglo biti značajno ili neka finansijka transakcija, saradnja sa Ovnom. Veoma ste praktični i ulazak Venere, planete koja vlada vašim poljem novca i privatnog posla u Strelca može vam doneti  šansu za napredovanje ili ako tražite posao, to bi mogao biti posao sa strancima.

Moguće da ćete imati u ovom mesecu vezu sa umetnikom  ali veoma energičnom i sposobnom u domenu finansija a 27. januara Merkur u Vodoliji donosi mogućnst proširenje . Emotivni život može biti veoma solidan ako ste u vezi sa osobom koja je istovremeno romantična i pouzdana. Moguć je susret sa nekadašnjom simpatijom krajem meseca i to vas može prilično uznemiriti.


VAGA (23.9. – 22.10.)

Ovo bi mogao biti veoma naporan period za većinu predstavnika vašeg znaka zbog napetom aspekta koji će obrazovati Mars u vašoj astrološkoj kući partnerskih odnosa s jedne strane kao i Saturna i Plutona s druge. Planeta i Mars planete oje upravljaju vašim poslom i novcem nalaze se u astrološkoj kući privatnog biznisa i verovatno ćete morati da se potrudite da držite pod kontrolom događaje, s obzirom da biste mogli imati neke neperdviđene troškove. S druge strane možte naći i neki dodatni posao koji će vam u mnogo čemu odgovarati, posebno kada je u pitanju plaćanje.

Ako ste u vezi sa nekim vatrenim znakom, verovatno ćete želeti da produbite odnos ali neće ovo biti  sjajan mesec dok se ne naviknete na tranzit Marsa preko znaka Ovna jer je Mars slab u polju braka i partnerskih odnosa ali jak u Ovnu a kako će Venera  biti izuzetno aktivna u Strelcu, moguća je strastvena veza.Želećete da vam krene sve u životu na fini način da dobijete dozu poštovanja i na poslu i u ljubavi ali zgleda da ne dobijate to što zaslužujete. Neptun u 6. kući je dokaz da ne dobijate platu koju zaslužujete.Pun Mesec u Lavu 21.januara kada bude pomračenje Meseca možete biti skloni da se družite sa osobama koje su na neki način izuzetno simpatične i atraktivne i moguće da ćete želeti da započnete novu vezu.Ulazak Merkura u polje ljubavi 24.januara može doneti pojačanu kreativnost ali i neku novu simpatiju koja vas može zainteresovati.Poslednja mesečeva četvrt 27. donosi novac koji ćete odmah potrošiti. Kraje meseca može vam doneti napete odnose sa Jarcem, Škorpijom ili jednim Ovnom.


 

ŠKORPIJA ( 23.10.- 21.11.)

Venera u vašem znaku u dobrom aspektu sa vatrenim Marsom ne uspevate baš da držite konce u rukama kada je emotivni život u pitanju. Početak meseca može biti prilično stresan i kada Venera uđe u Strelca osim ako ne budete spremni da se upustite u vezu sa osobom koja je sklona paralelnim vezama.Polje posla je odlično aspektovano i aktiviraće se ulaskom Venere u ovaj znak jer ćete biti u situaciji da zaradite preko redovnog posla ali i nekih honorarnih poslova posebno preko rada sa strancima. Najviše na vas deluje u pozitivnom smislu to su Jupiter, Venera i jak Merkur u trećem polju intelekta i emotivne stabilnosti ali Saturn u Jarcu može da donese i to unazad godinu dana česta neraspoloženja ali najjači je Neptunu Ribama i donosi vam potrebu za romantičnim osećanjima ili da se posvetite duhovnosti religiji, umetnosti.Trudite se da racionalizujete emocije i odnose sa kolegama i rođacima ali vas to iscrpljuje ima mnogo onih koji su vam odani naročito Jarac ili Devica. Pomračenje Sunca u Jarcu neće doneti preteranu ˘nervozu jer vas štiti Merkur možete se baviti analizziranje m svojih postupaka.Početkom januara 5./6. pomračenje Sunca može doneti nervozu i nestrpljenje kada se radi o odnosu sa saradnicima koji su prilično svojeglavi. Prva Mesečeva četvrt 14.januara može vam doneti neke nove obaveze na poslu koje će vas prilično opteretiti.

Pomračenje Meseca u Lavu u 10.kući karijere kao neka manja pretnja od strane neke osobe koja može biti prema vama neprijatna a to će se dogoditi 21.januara i vi ćete biti prilično nesigurni u sebe, posebno kada se radi o vašem poslu.Poslednja Mesečeva četvrt u vašem znaku 27. donosi mogućnost nalaženja rešenja u vezi sa poslom sa strancima.


STRELAC (21.11.- 21.12.)

Jupiter u vašem znaku vas čini od početka novembra 2018. sposobnim da se borite sa onim što vam predstavlja problem i najverovatnije da će vam se ukazati prilika da rešite neku dilemu, posebno kada se radi o odgovornom poslu koji bi mogao da vam donese dobre prihode, posebno kada se radi o poslu sa osobom koja živi u inostranstvu, moguće na nemačkom jezičkom području. Dobar aspekt između Venere u vašem znaku i Marsa u Ovnu pomaže vam da povratite optimizam ukoliko se zbog nečeg uznemirite u vreme pomračenja Sunca 5./6. posebno u domenu posla.

Možete da planirate različita scenarija kada je u pitanju bilo posao ili privatan život. Neki nov saradnik ili neko mlad, mladolik biće veoma uporan da vas na nešto nagovori ali vi ćete biti prilično nesigurni u pogledu nekih poslova koji imaju veze sa trgovinom,edukacijom ili poslom koji zahteva dobro znanje stranih jezika.

Porodični biznis posebno u domenu sporta, ili isto zanimanje, porodična delatnost, svaki posao koji ima veze sa putovanjima može vam doneti satisfakciju i dobru zaradu.

U vreme prve Mesečeve četvrti, 14.janara moguć je konstruktivan razgovor. sa nekim vatrenim znakom, 21. januara dolazi do odlaganja nekih planova ili rokova u vezi sa inostranstvom.

Tajna romansa fler ili neki poveći trošak, mogući su oko 27.januara.

Imate razne opcije kada je u pitanju dodatni honoran koji biste mogli dobiti od nekog u koga imate veliko poverenja.

Veoma ste aktivni u ljubavi zbog tranzita Marsa preko Ovna i imaćete prilike ako ste slobodni, da se zaljubite u osobu koja se bavi dinamičnim poslom a ukoliko ste u vezi ili braku,možete planirati proširenje porodice.


JARAC ( 22.12.-20.1.) 

Većina predstavnika vašeg znaka oseća se iscrpljenim obavezama koje ne može da postigne i koje deluju prilično opterećujuće jer su vezani za rokove.

Ulazak Merkura 5. će vam pomoći da se malo bolje organizujete a u vreme pomračenja Sunca 5./6.moguća je manja nervoza zbog nesposobnosti da organizujete svoj život kako biste želeli. U stvari verovatno ćete želeti da svoj život držite pod kontrolom i pokušaćete da se organizujete tako da vam ostane više vremena za privatan život.

Mars je  u 4.kući u padu i potrebno je da se organizujete u okviru porodice ili privatnog života. Potrebno je da obnovite odnos sa nekim osobama koje su vam izuzetno drage a Jupiter koji prelazi preko 12.kući opterećen jer prošlošču, Venera donosi čežnju, neka sećanja nešto bi moglo da se aktivira iz prošlosti, Moguće je pomirenje sa nekim ko vam je izuezetno drag. 14.januara jer će biti prva Mesečeva četvrt  u Ovnu a  nov posao možete naći u vreme punog Meseca 21. kada je takođe moguć i neki neočekivani dobitak ali  i neko malo uznemirenje. 27.januara obnavljanje nekih starih veza.

Ljubavni život može biti prilično komplikovan jer nemate osećaj da primate dovoljno pažnje i ljubavi ma koliko da pružate. Dobro se slažete sa Ribama ali sa Ovnom, Vagom ili Strelcem možete imati komplikovanu vezu, možda tajnu. Ako vam se dopada osoba koja je veoma posvećena svojoj karijeri ili se radi o umetniku, naučniku, verovatno ćete započeti vezu.


VODOLIJA ( 21.1.-19.2.) 

Ovo je veoma značajan mesec za one koji žele da započnu neki posao, moguće da se radi o poslu u domenu trgovine ili nekog intelektualnog posla. Pozicija Jupitera u polju prijatelja i javnosti vas čini spremnim da se upustite u posao sa prijateljima ili strancima.

Pomračenje Sunca u Jarcu vas čini prilično neisgurnim u pogledu poverenja koje možete da imate bez pravog razloga u nekog ko vas može razočarati ali vi ćete naći rešenje za svoje probleme. Pomračenje Sunca i Meseca 21.januara najviše pogađa muškarce i možete imati strah od ženske lukavosti ali vam Mars u Ovnu pomaže da se izborite šarmom i inteligencijiom protiv onih koji vas ugrožavaju. Venra donosi flert na putu ili romansu maštate o velikom bogatstvu i Neptun i Mars donose  mogućnost ostvarenja želja. Jupiter u Strelu podržava tu ideju, posebno ako vam je neko predstavi na način na koji je možete  prihvatiti.

Ako ste dama Vodolija, moguće da ćete biti veoma  angažovani u poslovim akoji zahtevaju dobru komunikaciju i bićete možda i umorni i previše opterećeni nečim što ima vez sa prošlošču ili odnos sa rođacima po očevoj liniji, moguća poveda noge, kolena ili zgloba

Prva Mesečeva četvrt 14. je  dobra za intelektualni posao a pomračenje Meseca u vreme punog Meseca 21. januara može doneti sumnju u partnerovu vernost i možda potrebu za koketovanjem i flertom.Ako ste slobodni, ukazaće vam se prilika da upoznate ž nekog ko će vas intelektualno zaintrigirati. Poslednja Mesečeva četvrt može doneti 27.januara neku novu poslovnu ponudu koja će vam izgledati prilično intrigantna.


RIBE ( 20.2.- 20.3.)

Ulazak Marsa u polje posla i novca  koje se nalazi u znaku Ovna dnosi pojačane ambicije ali sklonost da budete previše direktni u razgovorima sa saradnicima i kolegama.Potrebno je da budete veći diplomata i da sa manje stresa obavljate svoje poslove. Imate podršku od strane osoba na koje možete da se oslonite  u posldnje vreme, možda se radi o nekadašnjim saradnicima ili prijateljima sa kojima ste obnovili kontatke ali početkom meseca možete imati nekih sumnji u ispravnost vaših stavova. Prva Mesečeva četvrt 14.januara u Ovnu donosi novu šansu u vezi sa uvećanjem finansija ali ćete verovatno imati priliku da se drugačije postavite prema onima na koje se oslanjate. Aspekt između Marsa i Venere na donosi mogućnost prevazilaženja nekih problema koji se odnose na novac, posao i kontakte sa strancima. U vreme punog Meseca 21.januara kod vas če biti naglašena sumnjičavost, konstantna potreba da prevaziđete neke probleme posebno naposlu.

U ljubavni niste naročito aktivni, čekate da vam se neko javi, Merkur ulazi u polje prijatelja početkom januara i do 24.januara doneće mogućnost nalaženja rešenja za neke dileme koje ćete imati u vezi sa partnerskim odnosom sa osobom koja je izuzetno  komunikativna i spremna da vam rešava problme koji vas prilično opterećuje.

Kada bude poslednja Mesečeva četvrt 27. januara moguća je romansa krajem meseca i bićete spremni da da zaključite posao sa strancima koji će biti isplativ.

Facebooktwittergoogle_pluspinterest