Mesečni horoskop za maj 2020.godine

Facebooktwitterpinterest

 

ovan

OVAN ( 20.3.-19.4.)

Posao-Ovo je mesec u toku koga ćete imati mogućnost da dođete do dobre zarade ako budete brzo reagovali i ako se ne budete suprotstaljali autoritetima. Pokušaćete da im nametnete neke svoje stavove ali to neće doneti satisfakciju niti novac i bilo bi dobro kada biste bili spremniji na kompromise. Merkur, planeta koja vlada vašim poljem posla i novca i poljem svakodnevnih aktivnosti biće brz tokom maja i jedno vreme u konjunkciji sa Suncem (3.,4. i 5.) tako da ćete morati da se prilagodite nekim novim uslovima na poslu. Sunce će biti u vašem drugom polju posla i novca do 22.maja kada ulazi u znak Blizanaca u fazi mladog Meseca što je za one koji rade u medijima, veoma povoljno, jer će tada moći da dođu do nekog ekstra novca ili nekog honorarnog izvora prihoda, moguće preko člana porodice ili u okviru privatnog  biznisa, moguće da će najviše koristi imati free lanceri.Merkur je brz od polovine maja i u svom hodu preko Blzanaca pruža sjajnu šansu da uradite nešto što biste želeli, moguće ako se bavite pisanjem da će vam takav posao doneti prihode, naročito preko online.

Pozicija Marsa, vladaoca vašeg znaka u Vodoliji u prvoj polovini meseca donosi dobre mogućnosti sve vreme ako se radi o saradnji sa Blizancima, Bikom ili Vagom, možda i sa nekim Lavom, posebno u posldenjih deset dana maja. Asteroid Psiha početkom maja ulazi u polje biznisa i privatanog posla i u konjunkciji sa Uranom donosi odlične ideje kako da dođete do vanredne zarade i krajem meseca kada Mars vać bude u Ribama, vi ćete svojom intuicijom uspeti da dođete do pravog rešenja, posebno kada se radi o zajedničkom projektu vas i nekog drugog Ovna, Vodolije, Jarca ili Riba. Blizanci i Lav su vam naklonjeni i odani. Dobar aspekt između Merkura koji je slab u Biku i Jupitera koji je slab u Jarcu na vas se može dobro odraziti ako budete spremni da rizikujete i uđete u posao o kome ste razmišljali ili ga planirali krajem godine.Pun Mesec u  7.maja u Škorpiji donosi mogućnost zapolsenja u privatnoj firimi i započinjanje samostalnog posla koji će vam se isplati vrlo brzo. Pun Mesec u dobrom aspektu sa Neptunom i u opoziciji sa Merkurom u Biku donosi ponudu od nekog vodenog znaka o kojoj treba razmisliti. Polovina maja je veoma burna jer Mars ulazi u polje neprijatelja, bolesti ali i intuicije,Venera kreće retrogradno i vi počinjete da se ponašate opreznije što je dobro. Pazite šta kome pričate jer će poslednja Mesečeva četvrt 14.maja doneti ponudu od nepouzdanih kolegai vi je možete brzopleto prihvatiti, ne razmišljajući o posledicama. Mlad Mesec 22.maja na 1.stepenu Blizanaca posebno je dobar za martovske Ovnove koji će želeti da započnu neki samostalan posaso u domenu predavaštava, prevođenja, medija ili marketinga. Prva Mesečeva četvrt  u Devici 29.maja u napetom aspektu sa Suncem i Venerom donosi mogućnost nastavka saradnje sa nekim Lavom ili Blizancima.

Ljubav-

Mnogo polažete na jedan vatreni znak koji se ponaša kao posrednik i daje vam mogućnost da sredite odnose sa partnerom. U prvoj polovini meseca  tranzit Marsa preko Vodolije donosi dobre odnose sa  Lavom  jer će se već 1.maja osećati uticaj Meseca u Lavu iz prve Mesečeve četvrti u ovom znaku koja se dogodila 30.aprila. Pun Mesec u Škorpiji 7.maja može doneti strastvenu vezu sa osobom koju dugo poznajete ali niste ulazili u bilo kakvu „priču“ sa njom.Do 12.maja  tranzit  Merkra koji je odgovoran za način komunikacije čini vas nervoznim a sredinom maja Merkur ulazi u Blizance a Mars u Ribe  zbog čega nećete imati dovoljno strpljenja za partnera  i  možete biti skloni tajnoj, paralelnoj vezi. Poslednja Mesečeva četvrt u Vodoliji na 23.stpenu u napetom aspektu sa fiksnom zvezdom Algol koja govori o snažnim emocijama i mlad Mesec 22.maja na 1.stepenu Blizanaca.Venera, planeta koja je odgovorna za vaš ljubavni život a sredinom maja kreće retrogradnim hodom i vi ćete biti spremni da se angažujete oko nekog vazdušnog znaka koji će iskreno pokazati interesovanje za vas. Ako ste slobodni, možete ući u vezu i veoma brzo dobiti priliku razgovarate o zajedničkom životu ili braku.

Zdravlje– Problemi sa grlom


 

BIK (21.4.-21.5.)

Posao- Veoma ste motivisani i spremni da naprno radite ali sa mnogo entuzijazma, naročito ako se radi o velikoj privatnoj firmi koja bi mogla da vam pruži dobre uslove. Mars u polju karijere do sredine maja čini vas izuzetno sposobnim da uz saradnike koji su iskusni i sposobni, mnogo toga naučite a kad bude ušao u znak Riba, verovatno će vam se javiti osobe koja će želeti da radi sa vama pod bilo kojim uslovima a oni će biti dobri. Polje inostranstva je izuzetno naglašeno sa Jupitrom i retrogradnim Plutonom i vi ćete morati da budete strpljivi da biste. Pun Mesec u Škorpiji 7.maja u dobrom aspektu sa Neptunom i u opoziciji sa Merkurom u vašem znaku donosi vam mogućnost novog posla ili neki vanredni dobitak.Polovina maja je veoma povoljna za proširenje poslova sa vodenim znacima  jer Mars ulazi u Ribe i kao planeta akcije u polju javnosti i prijatelja, aktivira vašu potrebu za druženjem i vi ćete imati priliku da nastavite saradnju sa onima od kojih ste imali dobro iskustvo.

Venera u polju posla i novca sredinom meseca kreće retrogradno i vi ćete biti oprezniji pri sklapanju poslova. Merkur će ići brzim hodom preko Blizanaca tako da možete i vi biti brzopleti u vezi sa poslovnim odlukama i sa nekim nepotrebnim plaćanjima. Poslednja Mesečeva četvrt 14.maja doneti ponudu za rad u medijima a mlad Mesec 22.maja na 1.stepenu Blizanaca podstiče vas na neke nove poslove i verovatno ćete proširiti poslove sa Lavom, Rakom i Vagom.

Ljubav- Ovo je period kada možete srediti svoj ljubavni život ako budete dovoljno strpljivi i tolerantni, posebno ako ste u vezi sa nekim vazdušnimznakom. Nemojte se previše nervirati ako se ne bude sve odvijalo kako ste zamislili a pun Mesec u Škorpiji u polju partnerskih odnosa 7.novembra donosi slobodnima poznanstvo koje će im biti izuzetno značajno, moguće sa jednim Rakom ili Ribama. Jedan Jarac je i dalje zainteresovan za vas i ne želi da odustane ali vama se verovatno udvara neko na poslu i vi krećete u neke nove avanture, posebno ako ste slobodni, najverovatnije nećete želeti ni za koga da se vezujete, potreban vam je kvalitetan društvni život. Tranzit Venere vas čini orijentisanim ka osobama slične profesije i moguće da ćete biti u vezi sa Vagom, Vodolijom ili Blizancima a ulazak Marsa, planete strasti u polje javnosti donosi vezu sa nekom osobom koja najverovatnije nosi neku vrstu uniformne na radu. Imate priliku da obnovite jednu vezu koja je bila za vas izuzetno značajna.Sredinom maja neko će vam se udvarati na poslu i verovatno će vam jasno dati na znanje da očekuje da prihvatite pozive za viđanje. Moguće da se radi o osobi koja se bavi politikom ili je prisutna u javnosti.

Zdravlje-Nervoza.


BLIZANCI (22.5.- 21.6.)

Posao– Uticaj Meseca je izuzetno jak početkom meseca i imaćete potrebu da razmenjujete ideje sa Lavom, moguće sve do polovine maja i sa Ovnom. U dilemi ste kako da organizujete svoj život, jer će vam se pružiti različite mogućnosti a neki drugi Blizanaci i Devica mogu do 13.maja da vas destabilizuju, jer je Merkur slab, a vi ćete pokušati da baš sa ovim znakom uspostavite dobru komunikaciju. Neka Vodolija i Strelac će pokušati da vam pomognu da se snađete u nekim novim poslovima ali vas povremeno i kritikuju. Jedan Jarac i jedan Strelac pokušavaju da na svaki način izvrše uticaj na vas, posebno u sferi novca i posla sa strancima. Vatreni znaci imaju presudan uticaj na vas. Severni Mesečev čvor 6. maja ulazi u vaš znak a jaka intuicija oko 9. kada se bude formirao dobar aspekt između Merkura, vašeg vladaoca i Jupitera, vladaoca polja partnerskih odnosa  a zatim do 15. dobar uticaj aspekta Merkur- Saturn, donosi mogućnost da budete izuzetno uspešni. Polovinom meseca Mars ulazi u Ribe u vaše 10.polje karijere i donosi vam neke nove ali prilično nejasne šanse.Venera koja prelazi preko vašeg znaka, krenuće retrogradnim hodom i vi ćete se potruditi da zadržite sadašnji status ili da steknete neko zvanje. Moguće da ćete se uključiti u neku vrstu obuke, najverovatnije da to ima veze sa stranim jezicima. Želite da date na znanje onima sa kojima povremeno sarađujete, da mogu da računaju na vas i vi čete na neki način to i konkretno pokazati. Ako se bavite sportom ili trgovinom, možete imati manjih problema. Pun Mesec 7.maja u Škorpiji donosi mogćnost uvećanja prihoda, poslednja Mesečeva četvrt 14. maja u Vodoliji podstiče vaše ambicije a prva Mesečeva četvrt 29.maja donosi nove ideje u vezi sa privatnim biznisom.

Ljubav- Imate potrebu da raščistite neke stare račune sa partnerom, naročito ako se radi o nekom iz prošlosti. U velikoj meri vas opterećuju očekivanja jednog Lava, nekog drugog Blizanca ili Device. Pokušavate da se oslonite na Vodoliju koja često menja raspoloženje. Ako ste u vezi sa osobom koja podstiče vaše ambicije i kome je stalo da vi zarađujete više nego do sada vi ćete se potruditi da budetete uspešni. Ulazak Meseca i Sunca u fazi mladog Meseca 22.maja u vaš donosi novo poznanstvo, pomirenje ili razgovor o zajedničkom životu. Imate mnogo načina kako da sredite svoj život. Ovo je za vas velika prilika da u poslednjih deset dana krenete u neke nove odnose, ili da planirate zajednički život.Druga polovina meseca može doneti kolebljivost jer će Venera, planeta ljubavi, prelaziti retrogradnim hodom preko vašeg znaka i vi ćete imati problema kada se radi o iskazivanju emocija. Ako ste u braku, verovatno je partner izuzetno okupiran temom zarade i očekivaće od vas neku vrstu podrške ili će želeti da sa vama zajedno radi na nekom projektu zbog koga ćete češće iomati prilike da putujete u inostranstvo ili da sarađujete sa strancima. Prenaglašeno asterološko polje ljubomore i posesivnosti koje je naglašeno čitavih godinu dana, može doneti razmišljanja o nečemu što je za vas veoma bitno, želećete da znate na čemu ste kada se radi o nekom ko je inače prilično uzdržan kod pokazivanja emocija.

Zdravlje-Mogući problemi sa zglobovima.

 


RAK (21.6. – 22.7)

Posao- Izuzetno ste ambiciozni i trudite se da obnovite odnose sa strancima.Dobar ste organizator a 3.4.5.maja imate šanse da uspostavite dobru komunikaciju sa onima koji vam se dopadaju ili vam daju dobre ideje. Rođački odnosi su za vas iz nekih razloga veoma bitni, bilo da treba da ih popravite ili da zajedno sa njima započnete neki posao. Sunce, Merkur i Uran u polju prijatelja vam donose neke vesti koje mogu biti veoma značajne. Pun Mesec u Škorpiji 7.maja vam savršeno odgovara a Sunce je slabo u 11. polju i sve do 22. maja, pokušaćete da se bavite timskim radom ili ćete biti angažovani na poslu preko online i uspevate da organizujete svoj život. Severni Mesečev čvor ulazi u vaše 12. polje 6. maja i vi ćete morati da se pozabavite mnogo više nekim svojim greškama i promašajima. Ako planirate privatne poslove, u vreme punog Meseca 7.maja a možete i do tog datuma, voditi razgovore sa članovima porodice, iskoristite povoljne okolnosti za zaradu.Naglašen znak Jarca vam pruža sjajne mogućnosti da se vežete za sposobne, uspešne osob ekoje imaju o vama visoko mišljenje i verovatno ćete uspeti da ostvarite dobru saradnju. Ne bi trebalo da se upuštate u rasprave u vreme poslednje Mesečeve četvrti 14.maja sa nekim vazdušnim znakom a u drugoj polovini maja, imate mnogo bolje mogućnosti za ostvarenje saradnje da osobama iz dalekih prekookeanskih zemalja. Severni Mesečev čvor napušta vaš znak i ulazi u polje intuicijea mlad Mesec 22.maja vam omogućava da saznate nešto što je od velikog značaja za vaše poslove.

Ljubav- Vaš partner je verovatno veoma  jaka ličnost, okupiran svojim poslovima i svojom karijerom ali u drugoj polovini meseca karijera može krenuti u drugom pravcu zbog čega vam može biti interesantna pomisao sa se uključite u porodični biznis. Niste spremni na ustupke, kada je u pitanju jedan Jarac ili neki Ovan a u drugoj polovini meseca inače vam polovima meseca sa naglašenim Marsom u Ribama u 9.polju i vi ćete dvoumiti da li da prihvatite predlog vašeg partnera koji se odnosi na stil života. Merkur ulazi u polje tajni 12.maja i za vas kreću problemi jer će Merkur podstaći vašu podsvest. Imaćete potrebu da udopunite neka svoja znanja, moguće iz stranih jezika i partner će vas u tome maksimalno podržati. Poslednja Mesečeva četvrt u Vodoliji može doneti neki flert sa osobom kojas često putuje i moguće da se nalazi u blizini vašeg doma. Mlad Mesec 22.maja donosi nove šanse u vezi sa vezom koja je možda za sada tajna.Jake emocije će vas preplaviti posebno u vreme punog Meseca 7.maja i kada Mars bude ušao u znak Riba 13.maja.Retrogradni hod Venere će vas u velikoj meri činiti nesigurnim u drugoj polovini maja jer ćete verovatno sumnjatei u iskrenost partnera ili ćete ako ste na početku veze, pokušati da od njega saznate mnogo toga iz njegove prošlosti.

Zdravlje- Sklonost ka prehladama


LAV ( 23.7.- 23.8.)

Posao -Početak meseca je naglašen tranzitom Meseca koji prelazi preko vašeg znaka, polja posla i novca, komunikacije da bi 7. ušao u Škorpiju u fazi punog Meseca. Merkur, Sunce i Uran su početkom perioda takođe naglašeni u polju karijere i to vam donosi mogućnost uspostavljanja saradnje sa Blizancima, Bikom, Vodolijom. Ulazak Severnog Mesečevog čvora u 11.polje javnosti a Južnog u petu kuću kreativnosti i ljubavi stavlja fokus na emocije i na društveni život. Ako ste muškarac Lav trebalo  bi da se više eksponirate, da bude društveniji. Ako ste umetnik, sportista, verovatno ćete u društvu sa Blizancima napraviti dobar dogovor.Januarska Vodolija može biti prilično naporna za saradnju ali iz nekog razloga upravo će vas ona privlačiti u prvoj polovini maja. Imate mnogo mogućnosti u vezi sa privatnim poslom u vreme punog Meseca 7.maja  kada možete voditi razgovore o nekom velikom privatnom projektu a zatim u tranzitu do faze poslednje Mesečeve četvrti u Vodoliji, donosi razradu tema i donošenje odluke koja bi mogla biti za vas izuzetno bitna, naročito ako treba da uložite novac u neki posao. Ovo je mesec u toku koga treba da obnovite neke staere veze i da se maksimalno posvetite uspostavljanju kontakata sa osobama koje žive u inostranstvu. Poslovi u medijima, u građevini i bankarstvu mogu biti izuzetno profitabilni.

Ljubav- Pun Mesec 7.maja može doneti rasprave unutar porodice jer ste osoba koja ne podnosi nikakva ograničenja. Moguće da ćete posle 12. dobiti vesti od osobe koja vam je draga i verovatno ćete uspeti da se dogovorite sa osobama koje su vam naklonjene bilo da se radi o prijateljima, o saradnicima ili o stalnom partneru i vi ćete imati priliku da obnovite vezu ili da odnos popravite ukoliko ste u nekoj vrsti krize. Ulazak Marsa u Ribe sredinom meseca donosi pojačanu ljubomoru, bilo vašu ili  vašeg partnera. Verovatno će vas nešto uznermiti i vi nećete moći lako da nađete zajednički jezik sa partnerom. Mnogi predstavnici vašeg znaka mnogo više polažu na društveni život nego na konkretnu vezu osim ako nisu u braku. Partner možesmtrati da ste zahtevni ali vi u stvari nemate mnogo strpljenja za njega, naročito ako je nervozan zbog finansijskih problema. Poslednja Mesečeva četvrt 14.maja donosi poznanstvo sa vazdušnim znakom a u toku druge polovine meseca možete biti skloni flertu i moguće da ćete često dolaziti u sukob sa partnerom oko nekih nebitnih pitanja. Mlad Mesec 22.maja može doneti neko novo poznanstvo i pozitivan preokret  u društvenim kontaktima.

Zdravlje- Nesanica.


DEVICA ( 23.8.- 23.9.)

Posao- Početak perioda je karakterističan po tranzitu Meseca preko vašeg znaka što vam donosi potrebu za mnogo boljom komunikacijom sa prijateljima, rođacima, dugogodišnjim saradnicima. Imate mnogo načina da pokrenete neki posao, samo je potrebno da dobro razmislite o tome.Mars je u prvoj polovini meseca u polju svakodnevnih aktivnosti u dobrom aspektu sa Venerom, planetom estetike, novca i zadovoljstva u polju karijere tako da bi trebalo da razmislite o nekoj aktivnosti koja bi mogla da vam se isplati a da vam istovremeno predstavlja veliko zadovoljstvo. Svake dve godine Mars se vrati u polje partnerksih odnosa, što će se dogoditi 13.maja i moguće da ćete poželeti da obnovite neku saradnju, ali nećete biti sasvim sigurni da li su vaši izbori korektni.Bavićete se sobom, jer ćete doživeti sve što vam drugi govore kao kritiku. Nećete biti otvoreni  za predloge ili bilo kakve sugestije. Pre nego što Mars uđe u polje partnerskih odnosa u kome je slab, imaćete prilike da 7.maja kada bude pun Mesec u trećem polju komunikacije i biznisa, započnete razgovore o novom poslu.Niste sigurni kako da se postavite prema nekom ko vam je posebno veoma važan za posao. Severni Mesečev čvor ulazi 6.maja u vaše polje karijere, a Južni Mesečev čvor, simbol karmičkog zadatka kako to vole astrolozi da kažu, zapravo nekih vaših neispunjenih zadataka, ulazi u polje doma i porodice. Nešto morate da promenite u svom životu,bilo da se više angažujete u okviru doma i privatnog biznisa ili da razmislite o većoj društvenoj aktivnosti.  Devetog maja se formira dobar aspekt između Merkura i Jupitera, donosi  neke nove mogućnosti u domenu privatnig biznisa. Moguće da ćete želeti da započnete posao  u okviru pružanja usluga, medicina, mode, farmacije ili umetnosti. Merkur u drugoj polovini maja ulazi u Blizance i verovatno ćete raditi online i bićete spremni da se angažujete na nekom poslu koji bi mogao da vam se izuzetno isplati. Neke nove šanse vam se ukazuju u drugoj polovini maja. Možete dobiti posao u inostranstvu ili u vidu saradnje sa strancima ali vi ćete se kolebati i možda nećete smatrati uslove tako povoljnim. Ne odustajete od svojih ambicjia.

Ljubav- Pun Mesec 7.maja donosi neki nov susret kao i prva Mesečeva četvrt 29.maja donosi prilike na ljubavnom planu. Venera u Blizancima je racionalna za Devicu i vi možete imati strah od autoriteta pa čak i od osobe koja vam je draga čak iako se radi i o stalnom partneru. Spremni ste da se promenite ili da radi sebe napravite neku značajniju promenu u odnosima sa osobama koje su vam izuzetno drage. Ljubavni partner je u stvari popustljiv jer mu je jasno da savama mora da taktizira. Trebalo bi da se drugačije postavite prema osobi koja je veoma opterećena poslom. Od 7. do 14. kada će biti poslednja Mesečeva četvrt u Vodoliji, imaćete prilike da razgovarate o važnim pitanjima koja se odnose na zajednički život. Trudite se da budete fer prema Ribama i Biku ali od njih očekujete mnogo zauzvrat. U vreme mladog Meseca 22. bićete verovatno zainteresovani za jednog Lava, Raka ili Blizance koji su veoma posvećeni karijeri. Moguće je preseljenje u neki nov stambeni prostor i vi ćete naći način kako da se dogovorite sa jednim Lavom oko svega što je predstavljalo prepreku za dobre odnose.

Zdravlje- Stomačni problemi.

 


VAGA (23.9. – 22.10.)

Posao –U ovaj mesec ulazite pod uticajem prve Mesečeve.četvrti koja se dogodila dan ranije  u Lavu oseća se i prva dva dana maja zbog čega ćete biti nesigurni da li da se oslonite na nekog ko vam nudi pomoć ili ćete želeti da pokušati samostalno da nešto uradite. Naglašeno polje svakodnevnice i obaveza u prvoj polovini meseca donosi mnogo stresa, morate imai strpljenja  za neku drugu Vagu, Bika, Blizance. Imaćete utisak da vas neko pomalo ignoriše ili da nije do kraja iskren prema vama. U vreme punog Meseca 7.maja u Škorpiji želećete da raščistite odnose i moguće da ćete uspeti da obavite razgovor sa pretpostavljenim ali ovo nije period kada treba eksperimentisati. Mars u Vodoliji u prvoj polovini meseca fokusira aktivnosti na rad sa mladima ili u domenu medija, umetnosti, sporta. Možda će vam pomoći osoba koja ima neke veze sa uniformom i vi ćete verovatno prihvatiti ponudu koja će vam izgledati pomalo rizična. Napet aspekt između Marsa na početku Riba i Merkura na početku Blizanaca čini vas nesigurnim u pogledu novca. Od vas se očekuje previše ili ste umorni od čekanja da nastupi vaših pet minuta. Poslednja Mesečeva četvrt 14.maja u Vodoljii donosi olakšanje ako ste sumnjičavi u pogledu saradnje koja je obnovljena sa osobom za koju niste sigurni da li vam je naklonjena. Mlad Mesec 22.maja donosi septembarskim Vagama  mogućnost napredovanja ili neke dobre promene a rođene krajem znaka, moguće da ćete ući u neki nov projekat koji ima veze sa nekim velikim poslovima, posebno u radu sa Jarcem, Strelcem i Škorpijom.

Ljubav– Imate veliku potrebu za podrškom od strabe ljubavnog partnera ali druga polovina maja nije povoljna jer će Venera, vladalac vašeg znaka krenuti retrogradnim hodom u drugoj polovini meseca kada i Mars bude u Ribama što vam ne odgovara. Pokušajte da napravite neki dogovor sa partnerom u vezi sa nečim što vam je izuzetno bitno jer će poslednja Mesečeva četvrt 14. maja omogućiće vam da se sretnete sa osobom koja vam je simpatična i koju viđate u poslednje vreme češće nego inače.Trudite se da budete u dobrim odnosima sa vazdušnim i vatrenim znaima a pozicija asteroida Psihe i Karme vas upućuje na osoe koje se bave privatnim biznisom. Ne bi trebalo da se previše opterećujete razmišljanjima o nečemu što pripada prošlosti jer možete biti opsesivno vezani za osobu koja vodi svoj život ne razmišljajući mnogo o vama.Očekujete da vam se javi jedan Jarac sa kojim ste nekada bili u dobrim odnosima. Vodolija i Škorpija mogu biti veoma naporne kao ljubavni partneri ako ne pokazujete želju za popuštanjem.

Zdravlje – Mogući bolovi u grlu.


ŠKORPIJA ( 23.10.- 21.11.)

Posao- Izuzetno dominantan tranzit planeta može značiti za vas šansu koju ne treba da propustite. Imate način da rešite neke dileme prvih pet dana, posebno u radu sa Vodolijom, Devicom ili Lavom. Očekujete podršku od osoba koje često menjaju raspoloženje i nećete imati poverenja u one koji su vam svojevremeno dali neki predlog. Imate jasnu predstavu šta želite ali je Pluton u retrogradnom hodu, međutim  9.maja dobar aspekt između Merkura i Jupitera  može vam omogućiti  da neke odnose ipak sredite. Dogovor sa Jarcem ili nekim Bikom i Strelcem može biti veoma bitan.  Ako planirate da započnete privatan biznis, dobro razmislite kako da to izvedete jer vam pun Mesec u vašem znaku može doneti sjajne ideje i do poslednje Mesečeve četvrti bi trebalo da se već odlučite šta ćete a to će biti 14. maja.Tada će vam biti potreban savet bliske osobe i vi ćete u dogovoru sa njom doneeti važnu odluku. Nemojte se previše baviti pitanjima koja se ne tiču vas lično, jer neko jedva čeka da može da sa vama stupi u konflikt. Retrogradni hod Venere u drugoj polovini meseca može doneti probleme u sferi finansija ili ako budete imali neke neplaćene dugove. Ipak, možda ćete iznenada i dobiti neki novac na koji niste računali.Prva Mesečeva četvrt u Devici 29. donosi racionalan pristup rešavanju problema.Trudite se da budete u dobrim odnosim sa osobom koja je spremna da vam pomogne da se osamostalite ako ste mladi ili da vas finansijski pomogne ako želite da započnete samostalan posao.

Ljubav-Mars suvladalac vašeg znaka jedno vreme, u prvoj polovini meseca obrazuje dobar aspekt sa Venerom , planetom ljubavi koja se nalazi u polkju posesivnosti i ljubomore. Sredinom meseca Mars je u napetom aspektu sa Merkurom na relaciji Ribe- Blizanci, ne mora doneti onako snažnu ljubav kakvu priželjkujete i moguće da ćete sasvim iznenada imati priliku da upoznate osobu koja je razvedena ili nije slobdna ili će se raditi o osobama sa kojima ste već nekada radili zajedno ali niste bili spremni da se upustite u neku ozbiljniju vezu. Ne bi trebalo da u drugoj polovini meseca, kada Venera krene retrogradnim hodom preko polja ljubomore i moguće da je partner nepoverljiv ili ljubomoran. Ne bi trebalo da se previše oslanjate na partnera. Saturn u Vodoliji vam donosi hladnu atmosferu u domu ili vaši bližnji od vas očekuje da pružite mnogo više nego što ste spremni. To se naročito odnosi na Škorpije koje su dugo u braku ili su u srednjim godinama. Ako ste mladi i planirate brak, imaćete prilike da to pitanje rešite ali ne na tako povoljan način kako bise želeli. Ukoliko ste slbobodni, moguća je romansa sa Vodolijom koja je prilično komplikovana ili sa Bikom ili Vagom koji će pokazati koliko im značite. Jedna Riba vas povremeno kontaktira sa željom da nastavite vezu.

Zdravlje– Nervna napetost.

STRELAC (21.11.- 21.12.)

Posao-Od samog početka meseca angažoivani ste na raznim poslovima jer je Mesec u polju inostranstva, zatim karijere, prijatelja, tajnih neprijatelja gde će će 7.biti u fazi punog Meseca u polju neprijatelja. Mnogi vam nisu naklonjeni i to ćete shvatiti ali ćete do 14.kada bude u fazi poslednje četvrti, imati prilike da dok bude u vašem znaku i znaku Jarca, pokrenete pitanja koja su za vas od velikog značaja na finansijskom i poslovnom planu Ne bi trebalo da bilo koga provocirate 3.4. i 5. da ne bi vaše kolege pogrešno shvatitle šta u stvari želite da im poručite.Imate mnogo toga što možete da pokažete i da se predstavite na način na koji biste mogli biti prihvaćeni. Moguće da ćete pokazivati nervozu i nestrpljenje. Ali ipak u vreme punog Meseca bićete verovatno racionalni, naročito ako ste privatnik ili ako želite da započnete neke poslove. Vodolija je dobar saveznik, sve do polovine maja, međutim ipak vas Mars u Vodoliji čini oštrim na rečima ali u drugoj polovini maja počinjete da komunicirate na drugačiji način jer će Mars biti u Ribama ali napet aspekt između 12.-15. između Marsa i Merkura može doneti nerazumevanje od strane osoba na koje računate. Mlad Mesec 22.maja donosi nove saradnike, izlzak u javnosti, nastupanje negde gde ćete biti zapaženi.Uran u 6.polju u Biku može doneti potrebu za promenu posla.

Ljubav- Ako ste u stalnoj vezi nećete imati mnogo vremena ni nerava za partnera, jer ste okupirani poslom i finansijama.. Domaća atmosfera nije sjajna zbog tranzita Marsa i dok bude u Vodoliji do 13.maja a i kada uđe u polje doma i porodice, možete biti previše zahtevni kada je u pitanju stalni partner ili neka osoba sa kojom možda planirate zajednički život. Pun Mesec u Škorpiji donosi mogućnost tajne veze 7.maja a poslednja Mesečeva četvert 14.maja donosi sklonost za izražavanjem nezadovoljstva ali na fini način. Možda ćete morati da se bavite pitanjem ljubomore vašeg partnera koji nema za vas mnogo strpljenja.Mlad Mesec 22.maja na 1.stepenu Blizance donosi novembarskim Strelcima neke nove šanse na ljubavnom planu, naročito ako vas partner podržava i kada je vaša karijera u pitanju. Možete da se maksimalno aktivirate i na ljubavnom i na poslovnom planu ili će vam se dopasti osoba koja je prisutna u javnosti.Trebalo bi da budete uviđavniji prema partnerki jer su muškarci Strelci posebno u fazi kada treba da nešto promene u svom ljubavnom životu.Ako ste dama Strelac, verovatno vam se dopada osoba na koju ne možete baš da računate. Venera u prvoj polovini maja u dobrom aspektu sa Marsom u Vodoliji može doneti lako data obećanja. Kasnije, u drugoj polovini maja kada Mars bude ušao u znak Riba, pružiće vam se šansa da rešite stambeno pitanje ili da stupite u brak čak iako ste kratak period u vezi. Ako ste zaljubljeni u neki vatreni znak ne bi trebalo da se previše nadate dobrom razvoju situacija ako ne budete skloni toleranciji. Moguće da će partner imati probleme sa kojima nećete imati nerava da se suočavate na način na koji on to od vas očekuje.

Zdravlje– Sklonst ka povredama oštrim predmetom.

 


JARAC ( 22.12.-20.1.) 

Posao- Naglašena prva astrološka kuća ličnosti sa Plutonom koji je u retrogradnom hodu zbog čega birate saradnike i pokušavate da budete mnogo izbirljivji.Postavljate se odlučno i autoritativno i spremni ste da uradite mnogo toga za svoju karijeru. Vi ste ona strana koja bira saradnike, ne dozvoljavate da vas bilo ko sputa po nekim važnim pitanjima koja morate da sami rešite.  Saturn je napustio vaš znak i nalazi se na 1.stepenu Vodolije ali će biti u dobrom aspektu sa mladim Mesecom 22.maja na 1.stepenu Blizanaca što donosi uspeh na poslu i pre toga će se ukazati prilika za obnovu saradnje kada 2.3.i 4. vaš znak bude pod dobrim uticajem Meseca koji će se osećati sve do 10.maja posebno kada se radi o nekim kreativnim poslovima. Konjunkcija Sunca,Merkura i Urana donosi mogućnost da napravite neki značajan zaokret na poslu. Ulazak Severnog Mesečevog čvora u vaše šesto polje svakodnevnih aktivnosti donosi mnogo obaveza a Južni Mesečeve čvror ulazi u Strelca i donosi pojačanu intuiciju i opsednutosti nekim velikim idejama ali će obrazovati sredinom maja napet aspekt sa Marsom i verovatno ćete biti veoma angažovani  u domenu intelektualnih poslova. Druga astrološka kuća je naglašena i tranzitom slabog a nervoznog Marsa preko Vodolije ali to može značiti i propuštanje nekih šansi ali bi trebalo da budete pomalo naivni kada se radi o nekim saradnicima koje dugo poznajete.Poslednja Mesečeva četvrt 14.maja u polju posla donosi ipak pokretanje događaja. Možda očekivati od jednog Rakla ili Ovna koji su vam svojevremeno obećali saradnju da krenu u konkretne razgovore. Finansije u ovom periodu mogu da se uvećaju ako budete veoma posvećeni poslu.

Ljubav- Bićete spremni da se uključite

u neki posao preko koga ćete imati priliku da srećete osobe koje su vam simpatične i ako ste slobodni, verovatno ćete se angažovati oko osobe koja se bavi umetnošću. Najverovatnije će vam se dopasti osoba koja ne ostavlja utisak iskrenosti i u vreme mladog Meseca 22.maja, najverovatnije ćete imati utisak da partner nije prema vama iskren ili je previše posvećen poslu. Blizanci, Rak i Lav vam mogu doneti mogućnost ostvarenja solidne veze. Vas moguće intrigira jedna Vodolija koja vam često izlazi u susret ali je pitanje da li ćete vi biti spremni da razmišljate o braku ili stalnoj vezi. Ovo je veoma dinamičan mesec kada planete ljubavi menjaju znak, kao što je Mars koji ulazi u Ribe i vi ćete biti ili nervozniji il skloni raspravama a Venera, planeta emocija kreće retrogradno zbog čega partner neće uvek odgovarati na nečin kao vi to od njega očekujete. Naglašen  znak Bika sve do 22. tranzitnim Suncem čini vas ipak popustljivim i tolerantnim prema onima koji pokazuju dobru volju prema vama i daju vam na znanje da su spremni da sa vama uđu u ozbiljnu vezu. Ako ste u braku, krajem meseca verovatno donosite važne odluke u vezi sa zajedničkim životom.

Zdravlje– Bolovi u nogama.


VODOLIJA ( 21.1.-19.2.) 

Posao- Ovo je veoma značajan mesec jer Mars, plneta akcije menja znak i iz jake pozicije prelazi u slabu što znači da biste mogli imati nepredviđene troškove. Naglašeno polje karijere 7.maja sa punim Mesecom donosi mogućnost napredovanja u karijeri ili dogovora sa osobama sa kojima se dobro razumete u vezi sa velikim projektima.Bićete u centru pažnje već samim prisustvom Marsa u vašem prvom polju ličnosti i prvih 12 dana donosi priličnu tenziju jer će Mesec biti 2,3,i 4. u napetom aspektu sa planetama u segmentima novca i privatnog života ali ćete imati zaštitu Marsa koji obrazuje dobar aspekt sa Venerom u Blizancima. Ako ste slične struke kao i ljubavni partner, pokušaćete da sa njim ostvarite i dobru poslovnu saradnju. Mars prvih 12 dana u vašem znaku u dobrom aspektu sa Venerom vas čini takođe sposobnim da uložite novac u nešto što bi moglo da se isplati čak i ako se radi o trošku ali vi sebi želite da sebi obezbedite luksuzan posao ili stambeni i poslovni prostor. Ovo je aspekt mogućih dobitaka na lutriji ili označava neke srećne okolnosti koje vam idu naruku. U vreme mladog Meseca 22.maja najverovatnije vodite važne razgovore o nastavku saradnje sa osobama iz udaljenih krajeva. Ulazak Marsa u znak Riba sredinom meseca čini vas nesmotrenim kada se radi o troškovima. Ako planirate privatan posao, moguće da ćete morati da se prilagodite  potrebama poslovnih partnera koji će biti prilično zahtevni. Imate mnogo ideja kako da unapredite posao moguće sa strancima. Poslednja Mesečeva četvrt 29.maja i retrogradni hod Venere preko Blizanaca donosi mogućnost unapređenja saradnje u domenu marketinga i medija.

Ljubav- Pod velikim ste uticajem Marsa, planete strasti prvih dvanaest dana i bićete u prilici da razgovarate o nekim važnim pitanjima koja se odnose na vaš status u vezi. Pod uticajem ste ljubavnog partnera, naročito u drugoj polovini meseca naročito ako planirate zajednički život ali vam to ne smeta.Severni Mesečni čvor ulazi 6.maja u vaše polje kreativnosti i vi ćete se dogovoriti sa osobom sa kojom imate mnogo dodirnih tačaka. Ovo je i polje ljubavi i dece, erotike. Spremni ste da se posvetite onome što volite, bilo da se radi o osobi sa kojom ste duže u vezi ili ste u braku. Moguće da ćete prihvatiti savet osobe koja vam je draga i oko 9.maja, planirate proširenje porodice, ulazak u brak ili ćete  biti spremni da se žrtvujete za osobu koja vam je draga, posebno u vreme poslednje Mesečeve četvrti u vašem znaku 14.maja kada ćete krenuti da se angažujete mnogo više oko partnera. U vreme mladog Meseca 22.maja ako ste januarska Vodolija, možete upoznati osobu koja će vam se dopasti na prvi pogled a ako ste rođeni krajem znaka, moguće da ste  zbog nečega nestrpljivi i skloni da se raspravljate oko sitnica. Ako ste slobodni u to vreme možete preko posla upoznati  osobu koja će vam se dopasti i sa kojom želite da ostvarite harmoničan odnos.

Zdravlje- Više se bavite rekreacijom.


RIBE ( 20.2.- 20.3.)

Posao-Naglašeno polje tajni čini vas spremnim da razgovarate u četiri oka sa osobom koja vam je simpatična i sa kojom odavno želite da obnovite saradnju. Mars u  ovom polju vas čini i pomalo nesigurnim da bi neka situacija mogla da se otrgne kontrloi.Pun Mesec u Škorpiji 7. za vas znači početak nekog posla sa strancima ili naplatu posla na koji duže vreme računate. Ulazak Marsa u vaš znak u drugoj polovini meseca može doneti stres, posebno u radu sa vatrenim znacima, možda i sa nekim Jarcem. U prvoj polovini meseca možete imati osećaj pritiska jer će biti u 12. polju tajnih neprijstalja i intuicije a vladalac je druge kuće posla i novca i suvladalac astrološke kuće sudstva i inostranstva a egzaltiran je u znaku koji simbolizuje javnost i prijatelja. Jupiter vas slabo štiti, napet aspekt sa Uranom donosi stalnu strepnju da li bi nešto moglo da se loše dogodi. Oko 9.maja moguć je susret sa nekim ko vam može pružiti šansu, uglavnom kratkoročan posao. Ako se bavite poslom koji podrazumeva poznavanje informacinih sistema, ako niste ispunili svoje obaveze, možete imati osećanje krivice 7.maja pun Mesec u Škorpiji na 16.stepenu donosi mogućnost nalaženja rešenja zajedno sa nekom Škorpijom. Sredinom meseca napet aspekt između Marsa i Merkura dnosi raspravu u domu ili privatnoj firmi. Imate osećaj da bi trebalo da uradite nešto što bi donelo suštinske promene. Nešto može biti veliki problem i to u saradnji sa nekim Jarcem koji menja svoje stavove. Tranzit Meseca između punog Meseca 7. i 14. kada bude poslednja Mesečeva četvrt u 12.polju neprijatelja možete imati strah da bi neko mogao da vam naudi.Venera u Blizancima vas čini sklonim da menjate mišljenja u vezi sa nečim što se tiče vaših ambicija. Moguće da strepite od problema naposlu u velikoj firmi ili državnoj firmi. Očekujete podršku iz inostranstva ili možda planirte put ui nostranstvo. Mlad Mesec 22.maja može doneti neki nov posao u domenu privatnog posla.

Ljubav– Vaš partner nije zadovoljan nečim što ne mora imati veze sa vama lično niti sa vašim odnosom već sa njegovim poslom i nemogućnošću da se realizuje u karijeri kako bi voleo. Imaćete priliku da razgovarate o bitnim pitanjima i vi ćete se postaviti krajnje fer i sa mnogo razumevanja ćete mu dati podršku koja mu je potrebna.Početak meseca je karakterističan po razgovorima koje vodite a tiču se vaše budućnosti, možda planirate zajednički život a ako ste već u nekoj vrsti zajednice,  pokušavate da mu budet oslonac. Ako ste slobodni, može vam se dopasti osoba koja je u braku ili dužoj vezi ali vi ne odustajete i verovatno ćete se potruditi da se sa njom zbližite. Venera u Blizancima donosi potrebu za mirnom vezom ali Saturn  u 12.polju vas čini nečim nezadovoljnim, moguće ako je vaš društveni život siromašan, pokušaćete da ga učinite sadržajnijim, Ne bi trebalo da se preterano oslanjate na pomoć drugih u rešavanju vaših privatnih problema jer to morate da sami uradite.  Ako vam se dopada jedan Lav,moguće i neki Rak, 22. maja u vreme mladog Meseca daćete sve od sebe da započnete vezu ili ako ste već duže zajedno, možete planirati brak. Ako ste dama Riba, verovatno ste u vezi sa veoma ambicioznim partnerom.

Zdravlje-Nesanica i nervoza


J.Holclajtner

Facebooktwitterpinterest