Kineski horoskop za 2019. -Uvod

Facebooktwitterpinterest
Facebooktwittergoogle_pluspinterest

Pacov Bivo Tigar Zec Zmaj Zmija Konj Ovca Majmun Petao Pas Vepar

 

Kineski horoskop za godinu  Zlatnog zemljanog Vepra od 5.2.2019. do 24.1.2010.

 Svake godine se javlja po kineskom kalendaru nov zodijački znak koji vlada cele godine. Elementi se smenjuju po principu slabih i jakih tj. jang i jin i kako je 2018. bila godina jang Braon zemljanog Psa, sledeća tj. 2019. je godina yin, Zlatnog zemljanog Vepra. Vepar je poslednji zodijački znak u kineskom zodijaku i javlja se prirodno u elementu jin tj.slabe vode i prethodni prvom zodijačkom znaku Pacovu koji je jang voda. Međutim, svaki zodijački znak u istom elementu se javlja svakih 60 godina tako da je ova 2019. godina po kombinaciji elemenata tj. slaba zemlja- slaba voda u vidu Vepra ista ona koja je bila 1959.

Vepar je miran, hednostički znak, teži harmoniji ali nije mnogo vredan, tako da ga bije glas lenjivca ali iznenadili biste se kada biste znali koliko uspešnih osobe je rođeno upravo te godine. Baš zato što cene svoj komformizam oni su jako praktični i sve brzo završe da bi im ostalo dovoljno vremena za uživanje. U tom duhu će biti i ova godina samo što će svaki znak drugačije odreagovati na upravo takve tendencije, neko će biti sposobniji a neko manje sposoban da sebi organizuje život tako da može da više vremena posveti uživanju.

Pojavljuje se zemljani element koji predstavlja sigurno i stabilnost u jin obliku i ovo će biti dobra godina prosperiteta i sreće.

Facebooktwitterpinterest