Kineski horoskop za 2016 -Godina Crvenog vatrenog Majmuna

Facebooktwittergoogle_pluspinterest

 Red Monkey

Kineska astrologija bazira na principima polariteta jang i jina tj. jakog, muškog, pozitivnog ( jang) i slabog, ženskog negativnog ( jin) koji se smenjuju po određenom redosledu a njihova simbolika pozitivnog i negativnog se ne odnosi na dobro ili loše prema kriterijumima zapadne filozofije. Da bi postojala harmonija između zemlje i kosmosa, između čoveka i njegovog okruženja elementi moraju da budu u harmoničnom odnosu tako da nikada nije dobro kada preovladava previše jang-pozitivnog niti se treba obeshrabriti ako preovladava jin, negativan princip, bilo da se radi o godišnjem, mesečnom ili dnevnom horoskopu jer je glavni princip kineske astrologije i filozofije da sve podleže promenama, ništa nije statično, i treba se prilagoditi datim okolnostima bez preteranog oduševljenja ili preteranog pesimizma. Kineska filozofija i astrologija počivaju na principu „Sve se menja“ i to je ono što uliva nadu i onima kojima neki period nije povoljan i opomena onima koji su previše sigurni u sebe da se previše ne opuštaju već da budu spremni i za moguće promene.

U kineskoj astrologiji vladavina jednog znaka traje godinu dana. Počinje po lunarnom kalendaru svake godine na drugi datum izmedju 21.januara i 19.februara u zavisnosti od Mesečevih mena. Po solarnom kineskom kalendaru počinje  svake godine 4.februara. Godina Crvenog vatrenog majmuna  počinje 8.februara 2016. i traje do 27.januara 2017.

Osim osnovne podele znakova na yang- jaki, muški i yin- slabi ženski znaci vrši se podela i po elementima kojih ima pet, a to su- metal, drvo, vatra, zemlja i voda.

Jak i slab princip ne odnose se na kvalitet pozitivno-negativno nego na aktivno-pasivno a nijedan od tih principa ne treba da bude dominantan jer remeti ravnotežu u kosmosu, na zemlji i u životima pojedinaca. Princip kineske astrologije je uravnoteženost. Muškarac rođen u jin , slaboj, tzv. ženskoj godini može biti veoma uspešan kao i žena rođena u jang, jakoj, tzv.muškoj godini ali treba da i postoji i sklad pet elemenata.

Svaka kineska godina je pod uticajem određenog elementa a kako su oni međusobnim sponama u prijateljskim ili neprijatljskim odnosima ( npr. voda gasi vatru ili metal seče drvo) sinhronizacija dominantnog elementa jednog znaka i elementa godine je od najvažnijeg značaja.Svaki znak je pod uticajem jednog elementa nezavisno od godišnjeg elementa a kombinacija znak-element javlja se jednom u 60 godina tako da je godina godina Crvenog vatrenog Majmuna poslednji put bila 1956. i to je godina velikih suprotnosti, sukoba, možda čak i ratova ali pruža mogućnost i velikog uspeha.Ta 1956.godina bila je godina sukoba- Suecka kriza, Mađarska revolucija, ulazak Crvene Armije u Mađarsku,Maroko i Tunis su se oslobodili francuskog protektorata.

 Vatra u jang svojstvu koje vlada ovom godinom je plamen koji sve prži nosi pred sobom simbolizovan požarom i vetrom, odgovra mu jug kao destinacija, srce kao organ i crvena boja koja daje zaštitu. Majmun je takođe jang znak pod uticajem metala simbol zlata, novca i oružja. Na globalnom planu ovo može doneti rat zbog izvora sredstava i kako metal sadrži u sebi i mali element vode, ratovi mogu nastati zbog nafte, izvora pitke vode ili nekih drugih vodenih resursa. Voda vlada severom a metal zapadom. Na političkoj sceni će tako pokretači događaja biti oni koji dolazi sa juga, severa, zapada a žarišta mogu biti na jugozapadu. Da bi vatra mogla da gori i da bi metal imao šta da seče potrebno je drvo a ono vlada istokom. Jasno je da će odnos istok –zapad na političkoj sceni oko raznih resursa, nafte prvenstveno biti povod za moguće sukobe.

U pozitivnom smislu metal predstavlja kreativnost i preduzimljivost, uspeh, slavu,u negativnom bes. Metal vlada plućima a vatra srcem.

Sati kojima vlada element vatre je od 3-7 h i ako ste rođeni u godinama koje se završavaju na 6 i 7 ( godine vatre) tada ustajte, počinjite posao, budite aktivni ali ako ste rođeni i u znaku vatre ( Konj i Zmija) izbegnite rasprave. Element metala vlada od 11-15 h i to je dobar period za kontakte sa strancima posebno onima koji dolaze za zapda ili severozapada. Izbegnite u to vreme trošenje novca i rasprave naročito ako ste rođeni u znaku koji je pod uticajem metala ( Majmun ili Petao).Inspiraciju i podsticaj za rad dobijaćete u vreme vladavine elementa drveta, od 23- 3 h , idealno za umetnike. Podrška dolazi sa istoka od osoba koje su rođene u godini yin, slabog drveta, onima koji su rođeni u godinama koje se završavaju na 5 ili rođenim u znaku Zeca ( Mačke). Snažne koalicije praviće Tigar, Konj, Majmun i Pacov ali uz mnogo rizika da se prekidaju prijateljstva, ljubavne veze i poslovni dogovori zbog jake konkurencije.

Majmun je najjači znak pod uticajem metala, sadrži u sebi  i elemnte vode koja je simbol mudrosti i opasnosti, novca i ljubavi.Metal je simbol zlata ali i oružja.Vetar, je simbol povezan sa metalom zbog čega su Majmuni nepouzdani.

Horoskop za 12 znakova za svaki element

PACOV

1.Red Rat-mali    

Crveni vatrani Pacov- rođeni od 24. januara 1936. do 10.februara 1937. i od 19.februara 1996. od 6.februara 1997.

Iako vaš glavni element voda, gasi vatru, on je komplementaran sa metalom koji vlada Majmunom tako da ćete i vi umeti da nađete ono što vam je potrebno družeći sa sa onima koji žive na jugu ili jugozapadu od vašeg mesta.Bićete dobri kao savetnik nekom ko pokreće biznis, sami ćete takođe pokrenuti nešto, čak i veoma mladi. Za umetnike i sportiste ovo je sjajna godina, za one u zrelim godinama preporuka je da paze na srce i cirkulaciju i da obnove stara prijateljstva. Umetnici dobijaj aranžmane, deca i unuci donose radost. Mogući su flertovi, kratkotrajne veze, emotivni život buran i nestabilan.Ukrasi od crvenog poludragog kamenja ili slike ptica donose zaštitu.

pacov dnevni 

 Braon, zemljani rođeni od 10. februara 1948. od 28.januara 1949.

Godina u kojoj ćete biti vredni ali i prilično lukavi ili mudri, zavisi čime se bavite. Imaćete tajne izvore prihoda, obnavljaćete stare  prijateljske veze. Nećete lako otkriravti svoje namere. Davaćete novac drugima jer ćete biti svesni da će vam se višestruko vratiti. Bićete plemeniti prema članovima porodice, ulagaćete u umetničke projekte, družićete se sa uspešnim obrazovanim i sposobnim ljudima. U ljubavi možete biti potpuno nerealni u svoji očekivanjima, u vezi sa mnogo mlađom osobom ili sa nekom koja je bila vaša simpatija iz mladosti. Bićete mnogo ekstrovertniji nego inače. Zaštitu donosi srebrno-zlatni ukrasi, mesing ili ogledala.

3.White Rat 

Beli, metalni, rođeni od 28.januara 1960. od 14.februara 1961.

Pazite da ne budete žrtva sopstvenih ambicija, ljubomore i zavisti. Moguće da će i neko ko je rođen u godini koja se završava na 4 ili 6 pokazati takve osobine prema vama. Ne ulazite u rasprave, mogući su sudski sporovi. Jake ambicije vas pokreću i kada su karijera i kada je lični život u pitanju. Biće vam teško da kontrolišete emocije. Mnogobrojne šanse na poslovnom planu biće isuviše izazovne da biste im odoleli. Pazite da ne budete zloupotrebljeni u političke svrhe, bolje se orijentišite samo na jedan glavni cilj, zaradu u radu sa strancima. Strastvena veza  može uzdrmati brak i čak možete razmišljati o razvodu.Figure i nakit od žada donose sreću.

4.Blac Rat 

Crni, vodeni, rođeni od 15.2.1972.do 2.2.1973.

Novca  ćete imati više nego ikada, prilike kakve ste mogli samo da sanjate. Imaćete podršku osoba koje žive na zapadu ili na jugozapadu. Bićete potrebni kolegama  u okviru timskog rada i vi ćete stvarati ekipu saradnika. Možda ćete imati paralelni izvor prihoda. Sve što radite može doneti dobru zaradu. Opasnosti mogu doći od svake vrste prenagljenih reakcija. Nemojte biti preosetljivi na tuđe kritike. Imajte poverenja u one koji su superiorni. Pokušajte da se iskažete u nekoj umetnosti mada će vas mnogo više prilvačiti novac i oblasti u kojima možete imati sigurnu zaradu. Figure, slike  i odeća u kombinaciji zlatno-crvene boje donosi zaštitu.

Green Rat mali 

Zeleni, drveni, rođeni od 2.2.1984.do 18.2.1985.

Vaša sposobnost da druge ubeđujete da vas slede može biti veoma dragocena. Ako pokažete da ste superiorni ili da od saradnika očekujete previše, predstoje rasprave. U saradnji sa onima koji su rođeni u godinama koje se završavaju na 4 i 6 možete imati problema kao i u emotivnoj sferi, naročito ako ste u vezi sa Konjem, Tigrom ili Majmunom.Ne bi trebalo da pričate svima o svojim planovima. Što budete tajanstveniji to su veće šanse za uspeh. Nekome će biti potrebna vaša pomoć, dobićete poziv za saradnju iz inostranstva ili ćete sami aplicirati za odlazak u inostranstvo. Moguć je brak i uvećanje porodice. Zaštitu donose ukrasi, nakit i odeća u plavoj i roze boji.


BIVO

6.Purple OX 

Purpurni, vatreni,  (rođeni od 11.februara 1937. do 30.januara 1938. i  od 7.februara 1997. do 27.januara 1998.)

Vi ste inače skloni preterivanju i tokom ove godine možete biti više nego naporni za svoju okolinu. Glavna osobina Bivola, strpljenje i vrednoća, potomognuti vašim elementom vatre i godišnjim elementom vatre donosi nestrpljenje. Dobićete priliku da nešto zaradite i to moguće radeći sa strancima. Učite strane jezike, družite se sa Majmunom, Petlom i Zecom imaćete šta od njih da naučite, između ostalog kako da usmeravate svoju energiju. Mladi će se zaljubiti i poželeti da počnu zajednički život. Porodica će biti opterećena vašim zahtevima i ambicijama. Tamnoplavi predmeti, nakit i garderoba donose sreću.

Zlatn najmanji Bivo 

Zlatni, zemljani  rođeni od 29. januara 1949. do 16. februara 1950.

Sve što uložite, novac, energiju ili emocije, vratiće vam se stostruko samo ako budete bili dovoljno mudri da znate kome se dajete bez ikakvog ograničenja. Dobre organizacione sposobnisti moraju doći do izražaja jer ćete imati mnogo ponuda, mnogo prilika, ideja i ako ne budete napravili selekciju između bitnog i nebitnog, rezultat će biti slab. Vaša plemenitost dolazi do izražaja i bićete neko koga cene i uvažavaju. U porodici ćete biti dominantni i posle mnogo vremena, slušaće vaše savete. Dobar odnos sa Majmunom, Psom i Pacovom je bitan kako za posao tako i za emotivni život.

 
8.Siver Ox mali

Srebrni, metalni, rođeni od 15. februara 1961.do 4 februara 1962.

Pazite šta radite , s kim dolazite u sukob. Spadate u opasne protivnike, u pravednike koji vole da drugima govore šta da rade. Imaćete posla sa lukavim saradnicima, opasnom konkurencijom i možete pretrpeti veliku štatu ako ne budete dovoljno mudri. Izbegavajte kontakte ili bilo kakve aranžmane, privatne ili poslovne sa osobama koje su rođene u godinama koje se završavaju na 0,1,4, 6 i 7. Dobićete podršku,ljubav i razumevanje od Bivola,Zeca, Ovce. Sa ostalima bolje budite na distanci. Majmun, posebno rođeni 1956. biće žestok protivnik kao i Konj rođen 1954 . i 1966.Ako se bavite samostalnim poslom ili umetnošću, maksimalno se tome posvetite.- Crveni i crni predmeti donose sreću.

9.Greay  OX mali 

Sivi, vodeni rođeni od 3. februara 1973. do 22.januara 1974.

Mudrost i razumevanje, to su osobine koje morate da pokažete u radu sa jačima. Iako voda gasi vatru, na jakoj vatri koja vlada ovom godinom voda ispari tako da se hvatanje u koštac sa onima koji su iznad vas, autoritetima svake vrste bolje odustanite. Ako imate finansijske probleme ili ste skloni da zanemarujete svoje finansijske obaveze, doći će vam sve na naplatu. Mogu vam imponovati oni koji su iznad vas, koji su daleko više postigli ali oni vas mogu samo iskoristiti ukoliko nemate da im zaista nešto kvalitetno ponudite.Dobro ćete se razumeti i u ljubavi i na poslu sa Zecom, Petlom kao i sa onima koji su rođeni u godinama koje se završavaju na 1, 5,i 9.Moguća je tajna romansa sa nekim s posla. Zlatni predmeti donose sreću.

10.Tirkizni OX

Tirkizni, drveni rođeni od 20. februara 1985. do 8. februara 1986.

Ako umete da sebe cenite i da se postavite kako treba i u profesionalnom i u ličnom životu bićete više nego uspšeni. Obezbedite potrebna sredstva i potrebnu ekipi saradnika, nemojte dozvoliti da vas bilo ko iscrpljuje, radite na svom stručnom usavršavanju. Pomoći će vam osobe rođene u godinama koje se završavaju na 2,3, 8 i 9.Mladi treba da slušaju iskusnije. Nemojte se nadmudrivati sa onima od kojih zavisite. U ljubav budite iskreni nemojte sedeti na dve stolice.Vi ste drugima potrebni i zato se cenjkajte, cenite sebe i plasirajte svoje znanje. Ako ne budete imali meru u prikazivanju svoje moći i značaja,doći ćete u sukob. Dar za diplomatiju je presudan. Bledo zeleni ukrasi od žada i zelenog turmalina, dekorativno bilje donosi sreću.


TIGAR

11.Red Tiger

Crveni vatreni, rođeni od 9.februara 1986. do 28.januara 1987.

Vi ste uglavnom veoma uspešni ma čime da se bavite. Pazite se. Možete delovati prilično iritatno na druge. Vi ste taktičar, prilično egoistični iako umete da ostavite utisak brižnosti, saosećajnosti kod vas je u stvari sve proračunato. Vaše lično zadovoljstvo, prolazni flert, sve što vam odgovara, to postižete neverovatnom upornošću. Sa osobom rođenom u znaku Majmuna, Konja ili onima koji su rođeni u godinama koje se završavaju na 0,4 ili 6 možete imati ozbiljne sukobe. U ljubavi očekujete strast ili bar uspešnog partnera. Godina prepuna mogućih neočekivanih obrta i neprijatnosti ali i novih ljubavi.Sreću donosi zlatna, žuta i svetlo plava boja u vidu ukrasnih predmeta ili odeće.

12,Zuti tigar 

Žuti, zemljani, rođeni od 31.januara 1938. do 18. februara 1939. i od 28.januara 1998. do 15.februara 1999)

Vaša visoka stremljenja mogu biti nagrađena na pravi način. Dobro znate kome treba da se obratite, od koga da očekujete pomoć, kada šta da uradite i bilo da ste u zrelom dobu ili sasvim mladi,imate jasno zacrtan cilj. Sa rođenima u godini koja se završava na 0, 4 i 6 izbegnite rasprave jer osećaju da ste im konkurencija. Petao i Zec, Bivo ili Vepar mogu biti dobri saradnici. Ovca će vam dati korisne savete i biće vam desna ruka u poslu. Ovo je jedna od boljih godina u kojoj ćete uspeti da iskoristite svaku priliku i da ostvarite mnoge značajne kontakte. Mnogi će se po prvi put zaljubiti i to moguće u Ovcu, Zmaja ili Petla.  Sreću donose zlatni i crveni predmeti, ukrasi i garderoba.

13.BELI TIGAR

 Beli, metalni, rođeni od 17. februara 1950. do 5.februara 1951.)

Nepovoljna godina jer ćete pokazati želju da se drugima namećete, doneće probleme jer će konkurencija biti jaka.Vi ćete pokušati da taktizirate ali pošto vam je teško da prikrijete svoje osećanje superiornosti, samo ćete iritirati saradnike ili ljubavnog partnera. Nećete moći da se pomirite sa činjenicom da niste u centru pažnje i možete neprimernim reakcijama da sečete granu na kojoj sedite. Čuvajte se lopova, naročito ako putujete u inostranstvo. U ljubavi morate naučiti da dajete, ne lažna obećanja, nego iskrenu ljubav. Roze i tamno plava boja u vidu predmeta, nakita i odeće donosi sreću.

14,Crni tigar 

Crni, vodeni rođeni od 5. februara 1962.do 24.januara 1963.

Vi ste jedan od najmudrijih znakova u kineskom horoskopu. Pravilno upravljate svojom energijom, tačno znate kada kome šta treba da pružite, dobar ste psiholog pa čak i iscelitelj. Ljudi vas vole jer im mnogo pružate i emotivne veze su vam podjednako bitne kao i finansijski status. Ovo bi mogla biti godina uspeha i nalaženja rešenja za neke probleme sa kojima ste dugo bili suočeni. Veze sa strancima su  poželjne, vi ćete umeti da im nametnete svoje uslove. Moguć je veliki uspeh u svakom pogledu.Svetloplavi ukrasi, ogledala i srebrni predmeti donose sreću.

 15.Zeleni tigar

Zeleni, drveni, rođeni od 23.januara 1974. do 10.februara 1975.

Vaša ambicija, upornost i spremnost da brzo i efikasno rešavate probleme odgovara jednom Petlu, Zmaju, Vepru. Ako budete previše nametljivi, mnogi neće želeti da sa vama rade. Ovo je godina u kojoj je veoma bitna ekipa saradnika i ako treba da promenite radno mesto, učinite to da ne biste imali ozbiljnih problema sa autoritetima. Mnoge provocirate i dajete na znanje da mislite za sebe da ste superiorni. Takav stav ne donosi ništa dobro ni na poslu ni u   ljubavi. Sa Majmunom, Konjem kao i sa onima koji su rođeni u godinama koje se završavaju na 0 i 4, nemojte imati nikakve aranžmane, imaćete probleme u komunikaciji.Mogući su flertovi, neozbiljne veze u kojima ćete biti veoma posesivni.Bela i crna boja donose zaštitu.


ZEC ( ILI MAČKA)

16.Purple Rabbit 

Purpurni, vatreni Zec- rođeni od 29.januara 1987. do 16.februara 1988.

Jedna sasvim solidna godina u kojoj možete postići mnogo jer dobro znate koji su vaši dometi. Ambiciozni ste ali za razliku od Tigra, takođe drvenog  znaka vi niste tako direktni, naprotiv,veoma uspešno savladavate prepreke bez mnogo nerviranja i bez mnogo rasprava. Ne dozvoljavate da vas bilo ko provocira a biće takvih koji će po svaku cenu želeti da vam nešto nametnu. Osobe rođene u godinama koje se zavšravaju na 1,4 i 6 mogu bitivi veoma naporne. Slobodni će naći dominantnog, autoritativnog partnera koji će im biti desna ruka u karijeri. Svetlo roze boja, ogledala i figura kornjače donose sreću.

17.Gold Rabbit 

Zlatni, zemljani, rođeni od 19.februara 1939.do 7.februara 1940. i od 16.februara 1999. do 4.februara 2000.

Sredovečni predstavnici znaka se mogu povezati sa nekadašnjim prijateljima, simpatijama, kolegama i mogu imati mnogo prijatnih zajedničkih momenata  a mladi će se verovatno zaljubiti u nekog Tigra, Konja ili Majmuna. Zmaj vam savršeno odgovara, baš kao i neka Ovca i moguća je romantična ljubav. Umete da postavite granice ali će izazovi biti preveliki, posebno kada je u pitanju ljubav. Talenotovani će dobiti šansu da dožive uspeh u inostranstvu. Dobijate priliku da se povežete sa uglednim osobama, da dobijete zaštitu moćnih autoriteta.Sreću vam donose predmeti crvene, tamnoplave i tamno zelene boje.

18.Silver Rabbit 

Srebrni, metalni, rođeni od 6.februara 1951. do 26.januara 1952.

Vaš  znak spade u pomalo snobovske znake koji vole sve što je ekskluzivno. Volite da pripadate onima koji su “neko”, spremni ste da zažmurite na jedno oko da biste uspeli u onome što želite, imate visoke ambicije i potrebu da pripadate visokom društvu. Novac vam je izuzetno važan i u stanju ste da pravite kompromise razne vrste da biste bili što je moguće bogatiji. S druge strane u partnerskom odnosu dajete mnogo, naročito ako shvatite da će vam se isto toliko i vratiti. Vaša propračunatost može doneti problema u radu sa entzuijastima, sa strastvenim i iskrenim osobama. Ako ne budete taktični nego zahtevni, predstoji ozbiljan sukog i na poslu i u porodici. Tamno plave i zelena boja vas štite od neprijatenosti.

19.Grey Rabbit 

Sivi, vodeni rođeni od 25.januara 1963. do 12.februara 1964.)

Naporna godina za ovaj prefinjen, povučen, umetnički znak.U godini pod uticajem dva jang elemena, vatre i metala, vama koji ste pod uticjem dva jin elementa, drveta i vode ne treba mnogo, samo da imate svoj mir, da vas niko ne dira, da vam ne postavljaju prevelike zahteve. Žestoke snage vatre i metala vas mogu dovesti u situaciju da preispitujete svoj sistem vrednosti ili da se povučete. Kako ste umetnički znak, moguće da ćete dobiti ponudu za neki veoma zahtevan posao koji će vam omogućiti da budete u centru pažnje i to će vam veoma prijati. Moguća je strastvena ljubav sa jednim Konjem, Ovcom, Psom ili Pacovom. Sreću donose zlatni i crveni predmeti, ukrasi i odeća.

20.Tirkizni Zec

Tirkizni, drveni, rođeni od 11.februara 1975. Do 30.januara 1976.

Jedna sasvim solidna godina je pred vama ako budete mudri i ako ne budete bili previše zahtevni i previše nametljivi. Vi spadate u jin drvo koje je nežno i simbolizovano cvećem i niskim rastinjem. Jak element metala simbolizovan mačem i jaka jang vatra mogu vas poseći i spržiti. Prevedite to na jezik svakodnevnice i biće vam jasno koliko ste u stvari nezašićeni. Čak i da imate zaštitu nekog Majmuna, Pacova, posebno osoba rođenih u godinama koje se završavaju na 0,2 ili 9 nećete uspeti da se izborite za ono što želite ako nastupite pomalo drsko ili napadno. Štiti vas figura konja , ptica roze boje, metalni ukrasi i predmeti.


ZMAJ

21.Crveni zmaj 

Crveni vatrani Zmaj- rođeni od 31.januara 1976 do 17. februara 1977.

Godina prepuna opasnosti jer će vam se činiti da ste moćniji nego što ste zapravo. Mnogi će vam se otvoreno suprotstaviti, predstoji vam veoma teška godina jer nećete biti sposobni da se prilagođavate okolnostima koje vam ne idu naruku. Mnogi će vas namerno provcirati i vi nećete moći da lako nađete zajednički jezik, naročito sa onima koji su rođeni u godini koja se završava na 2 ili 6.Ovca i Zec će imati razumevanja za vas i biće dobri saradnici. Nemojte ulaziti u rasprave ni u zajedničke projekte sa Majmunom ili Konjem ako niste spremni na popuštanje. Mnogo flerta, malo istinske ljubavi i privrženosti. Ukrasi i kamenje tamnoplave boje i zlatni detalji mogu biti zaštita.

22.Zuti zmaj

Žuti zemljani Zmaj- rođeni od 17.februara 1988. do 5.februara 1989.

Pripadate staloženom i racionalnom tipu Zmaja koji dobro zna šta hoće i koji ne pada tako lako u vatru, naprotiv, planira sve svoje akcije, pouzdan je i manje sujetan od drugih. Ova gdodina može biti izuzetno povoljna za svaku vrstu napredovanja na poslu, za rešavanje porodičnih i ljubavnih problema a oni slobodni, mogu se nadati poznanstvu koje bi moglo biti veoma značajno i moglo bi se pretvoriti u dugotrajnu vezu.Sa Pacovom i Bivolom se ove godine nećete sjajno slagati, Zmija i Petao mogu biti odlični i na poslovnom i na emotivnom planu.Majmun će biti solidan saradnik koji će podsticati vašu ambiciju.

23,Beli zmaj 

Beli, metalni, rođeni od 8.februara 1940. do 26 .januara 1941. I od 5 .februara 2000 – 23 .januara 200.

Naporna godina jer su vaše ambicije velike i vi nećete moći tako lako da ih ostvarite zbog jake konkurencije. Spadate u najupornije, najambicioznije Zmajeve koji vole da komanduju i da drže konce događaja u svojim rukama. Rođeni u godini koja se završava na 0 i 6 mogu biti veoma naporni za svaki oblik saradnje. Konkurencija će biti jaka a vi uporni. Mogući su veliki uspesi i profit u IT tehnologijama i u radu sa stranim firmama. U ljubavi ste veoma posesivni i ako ste u vezi sa nekim Tigrom ili Pacovom koji mogu biti za vas veliki izazov jer će emocije biti jake i prisutna uzajamna ljubomora.Crvena i bledo zelena boja u vidu ukrasa ili nakita donosi sreću i zaštitu.

24.Crni zmaj 

Crni, vodeni, rođeni od 27 .januara 1952. do 13.februara 1953.

Vaša brižna, osećajna priroda koja pokazuje veliko razumevanje za druge, sa jakom intuicijom biće izložena velikim iskušenjima jer će često iskrsnuti situacije u kojima ćete morati da budete taktični, hladni, racionalni a vi biste najradije reagovali srcem. Ne bi trebalo da se nervirate ako u ljubavi ne bude baš sve kako biste želeli, mnogima se dopadate i imaćete priliku da doživite susret  koji bi mogao biti za vas veoma značajan. U ljubavi ćete dominirati snagom svoje ličnosti.Zelena, roze i zlatna boja donose vam sreću.

25,Zeleni zmaj

Zeleni, drveni rođeni od 13.februara 1964 do1.februara 1965.

Odlična godina za one koji su spremni za timski rad i koji imaju dovoljno strpljenja da se posvete poslu i biće veoma kreativni i veoma zahtevni.Vaš entuzijazam i optmizam biće podržani od strane onih sa kojima ste se uvek dobro razumeli. Jedna od boljih godina za dobar odnos sa Zmijom, Zecom,Petlom. Jedan Pacov vam može ponuditi posao koji će biti veoma unosan i  mogući su poveći dobici u ovoj  goodini. Društveni život će biti veoma značajan a karijera ide uzlaznom linijom. U  ljubavi ćete imati sreće ali  možete biti pomalo svojeglavi i neprilagodljivi. Veza sa Majmunom može  biti strastvena ali i veoma uspešna. Tamno plava boja i zlatna donosi sreću.


ZMIJA

Purpurna zmija

Purpurna  vatrena Zmija- rođeni od 18.februara 1977. do 6.februara 1978.

Vaša strastvena priroda pod uticajem slabe yin vatre biće podstaknuta jang, jakom vatrom, elementom koji vlada ovom godinom i donosi vam pojačanu želju za uspehom i potrebu da iskažete svoje talente. Moguća je romansa sa osobom koja se bavi umetnošću, često putuje na zapadne destinacije.Bićete spremni da rizikujete i u ljubavi na poslu. Pomalo naporna ali najverovatnije izrazito uspešna godina čak iako ne budete umereni i realni u pogledu vaših želja. Moguć premeštaj na bolje plaćeno radno mesto, poveći dobici.Izbegnite konflikt sa Konjem, Pacovom i Majmunom. Crna i bela boja kao ukrasi u stanu ili u gardero donose zaštitu.

Zlatna zmija 

Zlatna, zemljana Zmija, -Od 6.februara 1989. do 26 .januara 1990.

Vaša plemenita priroda,darežljivost i požrtvovanost donose vam ljubav i poštovanje prijatelja, kolega i vi ćete najverovatnije biti u  ovoj godini mnogo aktivniji nego prethodnih godina. Otvoriće vam se mnoga vrata i bićete svesni     mogućnosti koje su pred vama. Umećete da cenite ono što vam drugi pružaju od finansijske sigurnosti, posla do ljubavi.Moguća je nova veza sa nekim ko je izrazito atraktivan i ko će biti zaljubljen u vas, neki Majmun, Tigar ili Konj. Bivo je idealan kao partner  a Petao kao poslovni saradnik.Crvena i roze boja u vidu dragog kamenja, delova garderobe ili ukrasa donosi sreću.

Silcer snake

Srerna, metalna Zmija, -27.januara 1941. do 14.februara 1942.,  i  od 24 .januara 2001. do 11.februara 2002.

Spadate u veoma opasne i lukave osobe koje mogu da budu slatkorečive i velikodušne samo ako znaju da će ono što daju biti uzvraćeno istom merom.Volite intelektualne izazove i to će biti naglašeno i ove godine. Mladi talenti izbijaju u prvi plan a oni u zrelom dobu ne odustaju od karijere,
naprotiv, nalaze nove izvore prihoda. Ako ste u vezi sa nekim koga izuzetno poštujete i volite, imaćete podršku i podsticaj da stvarate, moguće da se bavite umetnošću ili naukom, pisanjem.Nemojte zamerati onima koji su rođeni u godinama koje se završavaju na 0,1,6 ili 7 bilo šta da ne biste provocirali sukob. Roze, tamno zelena ili zlatna boja može doneti zaštitu.

Grey snake

Siva, vodena Zmija, rođeni od 14 februara 1953. do 2 februara 1954.

Naporna godina jer ćete biti prilično podložni strahovima i osećanju da vam drugi kroje sudbinu. Pokušaćete da se suprotstavite osobama koje su rođene u godinama koje se završavaju na 8 i 9 a bilo bi bolje da svoju volju njima podredite, ma o kome da se radi. Potrebno je da pokažete smisao za štednju i da ojačate severni deo stana tamnoplavim i crnim ukrasima, npr. figurom slona.Može vam se činiti da vas osobe rođene u godinama koje se završavaju na 4 i 5 na naki način iskorišćavaju.Jugoistok vam nije naklonjen, figura Bude donosi sreću.

Tirkizna Zmija

Tirkizna, drvena Zmija rođeni od 2.februara 1965. do 20.januara 1966.

Spadate u diskretne znake, ne pokazujete koliko znate, koliko ste sposobni i u kojoj meri sve shvatate.Često vas ljudi iskorišćavaju zbog vaše plemenitosti. Diskretni ste čak možete, ma koliko da ste uspešni, imati neke komplekse ili pad raspoloženja, melanholiju. Ovo je godina puna novih prepreka i izazova. Ne odbacujete novu ljubav zbog nekih gorkih iskustva iz prošlosti. Obnovite stara prijateljstva i pređite preko nekih uvreda. Godina je povoljna za zaradu, čak iako ste skromni, možete doći do velikog novca, sasvim neočekivatno. Sreću donose zlatni i crveni detalji u garderobi i kao ukrasi u stanu.


KONJ

Red horse

Crveni vatreni Konj- rođeni od 21 .januara 1966. do 8.februara 1967.

Vas je teško pratiti ova godina može biti za vas sjajna ako budete umeli da usmeravate svoju energiju.Ovo bi mogla biti izuzetno povoljna godina ali morate da budete dosledni ne samo sebi nego obećanjima koja dajete drugima. Mnogi će vam nuditi poslove, moguć je zajednički posao sa ljubavnim partnerom. Svaki novi izazov za vas će biti neka vrsta podsticaja da naporno radite jer će se raditi o velikom novcu i moguće velikoj zaradi. Pazite da ne napravite štetu na radnom mestu ili da ne izgubite neki novac zbog svoje nesmotrenosti.Posvetite partneru potrebnu pažnju a ako ste slobodni, idite u društvo, predstoji novo  poznanstvo. Bela, zlatna i svetlo zelena boja donose sreću i zaštitu.

kineski_konj_small 

Braon, zemljani Konj – rođeni od 7.februara 1978. do 27. januara 1979.

Povoljna godina u kojoj veliku ulogu igraju članovi vaše porodice, roditelji najviše. Oslanjate se na njihovu finansijsku pomoć iako i sami možete dosta da zaradite.Veoma ste praktični.Nedostaje vam harizmatičnost, mnogi vas smatraju običnim previše opsednutim ovozemaljskim zadovoljstvima. U ovoj godini pokazujete strastveni deo svoje prirode i bez obzira da imate partnera ili ste slobodni, skloni ste da flertujete. Vaše veze su površne jer uglavnom idete za svojim zadovoljstvom i trudite se da sebi ugodite. Moguće unapređenje na poslu i mogućnost čestih putovanja. Crvena i tamno zelena boja donose zaštitu kao i predmeti od mesinga i zlatne boje u vidu zvončiča kod ulaznih vrata.

White horse

Beli, metalni Konj –rođeni od 27.januara 1990. do14.februara 1991.

Spadate u drske i nadmene osobe koje vole da se raspravljaju. Vi ipak umete da šarmirate okolinu ako to hoćete ali vaša prava priroda će često dolaziti do punog izražaja jer nećete moći, pod uticajem elementa jang metala da mnogo glumite. Za vas je ovo godina ukrštenih mačeva u kojoj najverovatnije gubite bitku ako budete previše zahtevni, nerealni i nametljivi. Vaša inteligencija je vaše najjače oružje i bilo bi dobro da se posvetite nauci, radu i da što manje stupate u kontakt sa onima koji su skloni da vas provociraju. U ljubavi predstoje problemi ako ste  u vezi sa Majmunom, Tigrom  ili Psom.Crna, zlatna i svetloplava boja vas štite od loših uticaja.

Crni konj

Crni vodeni Konj, –rođeni od 15.februara 1942. do 4.februara 1943. i  od 12.februara 2002. do 31 .januara 2003.

Niste tipičan predstavnik ovog znaka jer voda je u stanju da ugasi vatru, glavni element vašeg znaka. Kako je vatra element godine, biće vam potrebno više taktičnosti i strpljenja da biste izašli nakraj sa raznim izazovima.Cenite napore onih koji po svaku cenu žele da uspeju i vi ćete im se naći pri ruci samo ako zaista smatrate da to zaslužuju.Godina je dobra za putovanja, za angažovanje oko nekih novih poslova. Prijatelji će vas zvati, možda i familija da im pomognete kod rešavanja nekih bitnih pitanja. Ako ste u braku, partner je spreman da popusti po mnogim pitanjima. Zdravlje nije najsjajnije, naročito ako patite od srca ili zadržavanja tečnosti. Nosite crvenu i zlatnu boju ako vam je potrebna zaštita.

Green horse

Zeleni, drveni Konj- rođeni od 3.februara 1954. do 23 .januara 1955.

Ako budete dovoljno mudri i staloženi, možete se nadati velikom uspehu, naročito ako budete dobar strateg. Potrebni  su vam dobri saradnici, bićete spremni da ih birate više po svom osećanju, intuiciji nego razumom.Ovo je povoljna godina za one koji su u vezi sa Tigrom, Majmunom ili Petlom. Zmija će vam bidi od velike koristi kao i neki Vepar.Trudite se da nađete novi izvor prihoda ili prihvatite ponude koje se retko ukazuju. Ovo je jedna od boljih godina za one koji su dugo u vezi i planiraju da stupe u brak. Ako ste u tajnoj vezi ili slobodni, predstoji vam  izuzetno povoljan period.Dobro se slažete sa strancima koji dolaze sa zapada. Zaštiu će vam pružiti ukrasi bele i srebrne, roze boje.


OVCA ( ILI KOZA)

Ovca - purpurna najmanja

Purpurna, vatrana rođeni od 9.februara 1967. do 29.januara 1968.

Interesantna godina je pred vama. Možete očekivati da se dogodi nešto o čemu ste mogli samo da sanjate. Verujete da ćete dobiti posao o  kome ste razgovarali tokom prethodne godine. Sve što ste započeli, dobro će se odvijati i vi ćete biti spremni da uđete u veliku firmu i da se priključite velikom timu saradnika. Ako se bavite umetnošću, možete biti u centru pažnje i verovatno dobiti neku vrstu nagrade ili uvećanje prihoda, neki poseban novac na koji čekate. U ljubavi se  možete nadati strastvenoj vezi sa nekim ko često putuje. Crvena, roze i zlatno-bež boja može vam služiti kao zaštita bilo u vidu dragog i poludragog kamenja, ukrasa ili boja u garderobi.

Tirkizna Ovca

Zlatna, zemljana Ovca- rođeni od 28 .januara 1979. do 15.februara 1980.

Spadate u realistične, odgovorne osobe koje vole da žive povučeno i koje najviše cene svoj mir.Materijalna sigurnost vam je izuzetno važna zbog čega ćete biti spremni da prihvatite savete, podršku ili nova cod onih koji su rođeni u godinama koje se završavaju na 6 i 7. Od vas će mnogi tražiti i očekivati uslugu. Pazte da vas ne iskorišćavaju osobe rođene u godinama koje se završavaju na 0,1,4 i 5 dok ćete osobama koje su rođene u godinama koje se završavaju na 8 i 9 biti potrebni svojim savetima. Moguća je obnova stare ljubavi. Moguć je ulazak u vrak.

Siva Ovca

Srebrna, metalna – rođeni.  od 15.februara 1991. do 3.februara 1992.

Vi ste nežni, ženski yin znak a pod uticajem jang,muškog elementa metala.Kako je i godina pod duplim jang uticajem ove godine ćete biti izuzetno agresivni, ambiciozni, spremni da uporno radite da se pozabavite svojim statusom.Ukazaće vam se šanse da radite za strance, ljubavna veza sa nekim ko živi u inostranstvu. Pazite da se previše ne sukobljavate sa onima koji su jači od vas, naročito dame Ovce moraju da budu staložene. Konkurencija će raditi protiv vas na razne načine. Mnogi su ljubomorni na vas i na privatnom i na poslovnom planu, pazite se. Ne pričajte o svojim planovima. Zelena boja vas štiti bilo u vidu nakita, garderobe ili dekorativnih predmeta.

Srebrna Ovca-2

Siva, vodena Ovca –rođeni od  5.februara 1943. do 24 .januara 1944 i od 2003.do 2004.

Budite povčeni, nemojte se raspravljati sa onima koji su jači od vas u svakom pogledu, u emotivnim vezama budite mudri jer bi ovo mogla biti naporna godina. Ako ste izrazito talentovani bilo za nauku ili umetnosti, pruža vam se prilika da se istaknete. Biće vam potrebno mnogo strpljenja i mnogo upornosti da biste uspeli, posebno ako se radi o nekoj vrsti takmičenja. On koji se bave muzikom ili pisanjem, finansijama, mogu biti veoma uspšeni. Pazite da ne budete skloni neraspoloženju ili melanholiji. Porodični odnosi su veoma bitni i trebalo bi da se nađete onima koji su vam dragi. Srebrna i zlatna boja vas štite od loših energija.

Najmanja ovca

Tirkizna, drvena Ovca- rođeni od 24 .januara 1955. do 11.februara 1956.
Jedna od najaktivnijih godina u kojoj ćete moći često da menjate poslove,radna mesta, bićete u prilici da dosta putujete, možda zbog posla. Sentimentalni ste i mnogi bi mogli da vas iskoriste zbog te osobine, zato pazite kada sklapate ugovore, pod kojim uslovima ih potpisujete. Imate mnogo načina da zaradite novac, samo treba da pazite da vas niko ne prevari za novac. Takođe, nekom vam može ukrasti poslovnu ideju. U ljubavi ćete biti jako zaljubljeni ali ako ste slobodni, bićete veoma skloni flertu. Boje koje vas mogu štiti su zlatne i bež, bilo da se radi o ukrasima, nakitu ili garderobi. Prpiapzite na jetru i želudac.


 

MAJMUN

Majmun - crveni

Crveni vatrani rođeni od 12 .februara 1956.od 30 .januara 1957.

Kakva će godina biti zavisi od vaše sposobnosti da izrazite samokontrolu ali i da iskorstite šanse koje će vam se ukazati.Vatra topi metal a vi pripadate metalno-vatrenom znaku zbog čega ste kontradiktorni i u godinama koje su umerenije od ove. Pokušajte da budete pravedni da nikom ne naudite niti da dajete obećanja u ljubavi koje nećete biti u stanju da ispunite. Vaša prava priroda u najpozitivnijim i najnegativnijem dolazi do izražaja. Ne bi trebalo da se previše nervirate oko onoga što ne možete da uradite na način na koji biste želeli.Dobre prilike u vezi sa poslom, nemojte pokazivati sujetu, budite praktični. Štiti vas  bela i crna boja u vidu ukrasa, garderobe.

majmun

Braon, zemljani Majmun – rođeni od 30 .januara 1968. od 16 .februara 1969.

Stabilni ste i spremni da se maksimalno posvetite ostvarenju svog cilja. Imate mogućnost da neka stara prijateljstva obnovite i da nastavite poslovne veze koje su iz nekih razloga pokidane. Spadate u mudre i staložene osobe pune ideala i pomalo naivne. Vatreni element koji vlada godinom doneće vam mogućnosti i na poslovnom i privatnom planu o kojima niste mogli ni da sanjate.Pokušajte da svoj ljubavni život osmislite na najbolji mogući način, uz mnogo racionalnosti i praktičnog duha ne očekujući nemoguće, ali prihvatajući sve šanse koje vam se nude. Moguće unapređenje ili prelazak na bolje radno mesto. Crvena i bledo zelena boje vaš štite.

majmun beli

Beli metalni Majmun- rođeni od 16.februara 1980. od 4.februara 1981.

Vi ste jedan od najjčih predstavnika ovog znaka u najboljem i najlošijem pogledu skloni ekstremima od dubokih iskrenih emocija, pravdeni i puni entuzijazma do mračnih  momenata kada ne vladate sobom.Vi ste najveći individualista, plemeniti i spremni da se drugima nađete u nevolji. Velikodušni, širokih vidika, ove godine možete dobiti polet zahvaljujući elementu vatre ali morate svoju energiju usmeriti samo na ono što vam donosi korist jer ste spremni da sebe previše drugima dajete. Pokrenite privatan biznis, uradite ono o čemu dugo maštate. Izbegnite rasprave sa Konjem i Tigrom ali dobra saradnja je moguća sa Bivolom, Zecom, Zmijom. Bela i bledo zelena boja vas štite od loših uticaja u vidu nakita, garderobe ili ukrasnih predmeta.

Black monkey

Crni, vodeni Majmun –rođeni od 4 .februara 1992. Od 22 .januara 1993.

Vi ste najnežniji, nainteresantniji, najosećajniji od svih Majmuna i moguće od svih znakova. Spritualnost, isceliteljske sposobnosti, smisao za psihologiju, umetnost, sve to dolazi do izražaja. Vaša intuitivnost vas vodi u pravom smeru i vi ćete ove godine biti izloženi velikim iskušenjima kaku ljubavnom tako i u poslovnom pogledu. Pazite da ne dođete u iskušenje kada su u pitanju veze sa osobama koje su prisutne u javnosti ili sa onima koje će vam biti naklonjene ali će možda želeti da vas na neki način iskoriste.Dobre prilike se ukazuju na finansijskom planu. Tamno plava i bela boja vas štite od nezgoda u vidu  figura, nakita i odeće.

majmun beli 

Zeleni drveni – Zeleni, drveni rođeni od 25 .januara 1944. od 12 .februara 1945.

Spadate u osobe koje mogu da budu izuzetno plemenite i izuzetno neprijatne, drske i samovoljne.Novi poslovi su u planu. Bićete spremni da se suprotstavljate svakom ko vas bude provocirao. Nemojte iskorišćavati one koji su rođeni u godinama koje se završavaju na 2,3,8 i 9. Ako budete dolaziti u konflikt sa rođenima u godini koja se završava na 0 biće mudro da budete ona strana koja popušta. Trebalo bi da se upusitite u neki nov posao koji biste mogli dobro unovčiti. Nemojte praviti nepotrebne troškove. Ne idite preko svojih moći i nemojte sebe iscrpljivati nepotrebnim brigama i fizičkim naporima.Svetlo roza i plava boja vaš štite.


PETAO

Purpurni petao 2

Purpurni, vatrani Petao rođeni od 31 .januara 1957.do 17.2.1958.

Volite slavu, pompeznost, i ove godine vam se pruža prilika da zablistate.Bićete spremni da se upustite u oštru borbu sa onima koji će vas provocirati. Niste osoba sklona kompromisima i to će biti vaš najveći problem.Neko će vam pružiti priliku da se istaknete u nečemu što vam lično predstavlja veliko zadovoljstvo.Neka iznenadna prilika i na poslu i u ljubavi biće veliki izazov.Vaša potreba da zauzmete visoku poziciju biće zadovoljena. Moguća je nova ljubav ili neko zadovoljstvo u okviru porodice. Prejaka snaga jang vatre donosi vam iskušenja da ne ulazite u konflikte. Možete imati kako dobitke tako i troškove na koje niste računali.

Zlatni Petao

Zlatni, zemljani Petaorođeni od 17 .februara 1969.do 5.2.1970.

Vaš smisao za bizis dolazi do velikog izražaja ali velika opasnost leži u vašoj materijalistički nastrojenoj prirodi.Uglavnom imate sreće u poslovanju ali ove godine morate mnogo da ulažete i napora i novca da biste uspeli. Vi ste spremni da pravite kompromise samo kada ste sigurni u dobit .Neko će od vas očekivati neku vrstu žrtve i bilo bi dobro da budete spremni na nju. U ljubavi tražite maksimalnu odanost i verovatno ste u vezi sa nekim ko vas dobro poznaje i ko je spreman da vam pruži šta vam je potrebno. Opasnost u vezi ili radu sa onima koji su rođeni u godinama koje se završavaju na 2 i 3 a dobro slaganje sa onima koji su rođeni u godinama koje se završavaju na 8 i 9. Crvena boja donosi sreću.

Srebrni petao

Srebrni, metalni Petao rođeni od 5.februara 1981.do 24.1.1982.

Od svih godina ovo je jedna od najtežih i najopasnijih jer može doneti kako velike šanse tako i velike gubitke. Vi ste jedan od najačih znakoga kineskog horoskopa zbog pravičnosti, mudrosti, sposbnosti,inteligencije i intuicije zbog čega vas mogu lako provocirati a vama će biti teško da odolite iskušenjima.Moraćete nečeg da se odreknete ili da promenite posao. Putovanja u inostranstvo donose dobit i verovatno ćete imati prilike da sklapate poslove sa strancima. Vaša potreba da držite kontrolu nad događajima kako u poslovnom i ljubavnom životu donosi probleme ako se radi o rođenima u godinama koje se završavaju na 6 i 7. Žad, zeleni turmalin i slonova kost donose sreću.

Sivi petao

Sivi, vodeni Petao rođeni  od 23.1.1993. do 9.2.1994.

Povoljna godina ako ne budete prviše zahtevni, previše emotivni i osetljivi na kritike. Ako tražite posao, trebalo bi da bude nešto što ima veze sa IT tehnologijama. I pored izuzetne inteligencije i spretnosti da se snađete u svakoj situaciji, možete biti prilično naivni i nedovoljno spremni da pravite bilo koju vrstu kompromisa zbog čega možete imati probleme u komunikaciji sa bližnjima. Impulsivnost može doneti probleme, možete biti skloni povredama. Putovanja na severozapad mogu doneti sreću, naročito ako se radi o stručnom usavršavanju. Moguća je nova ljubav sa nekom veoma ambicioznom i uspešnom osobom. Svetloplava i tamno zelena boja u vidu nakita i ukrasnih predmeta donosi sreću.

Tirkizni Petao  original

Tirkizni, drveni Petao – rođeni od 13 .februara 1945.do 1.2.1946.

Veoma vam je važno da se poštuje red i da znate na čemu  ste.Nećete tolerisati ništa što vam ne odgovara. Iako spadate u duhovite, tolerantne osobe spadate u one koji saražuju dobro samo sa onima koji poštuju pravila igre.Dobri ste kada druge motivišete i dajete im savete i neki sličan posao može biti veoma unosan i može vam doneti korist.Impulsivnosti i prejake emocije mogu vas prilično destabilizovati a bes je emocija sa kojom najteže izlazite nakraj a mnoge situacije će biti upravo takve da će kod vas izazivati nezadovoljstvo. Ljubavni život je harmoničan u protivnom birate samoću. Bež, bela i crna boja donosi sreću i zaštitu.


PAS

pas-2

Purpurni,vatreni Pas –rođeni od 2 .februara 1946.do 21. .januara 1947.

Izuzetno ste samovoljni ali i veseli i spremni da naporno radite kada imate jasan cilj.Vi ste spremni da drugima dajete savete ali ne i da slušate druge. Da biste bili uspešni, morate naučiti da kontrolišete svoje reči i svoje svoje postupke. Impulsivni ste jer elementi koji su suprotstavljeni upravljaju vašim znakom.Pojačan uticaj vatre pojačava poslovne mogućnosti, posebno u radu sa strancima i tokom ove godine vam se mogu pružiti prilike da putujete u inostranstvo ali bi trebalo da budete oprezni da nikog ne provocirate.Možete dobiti poveći novac ali i biti skloni izdacima. Bela, svetlozelena i tamno plava boja u vidu nakita, garderobe ili ukrasnih predmeta vas štiti.

REd dog

Braon, zemljani Pas rođeni od 18 .februara 1958.do 7. februara 1959.

Vaša glavana osobina je pravednost, dobro poznavanje ljudske duše, praktičnost i spremnost da se žrtvujete za druge. Neka nova šansa da se istaknete u poslu ukazaće se preko ljudi koji rade za strance i koji imaju u vas veliko poverenje i veoma vas cene. Imate mnogo nerealizovanih ideja koje ćete uspeti da ostvarite zahvaljući pomoći sa strane, najverovatnije osoba koje će želeti da sa vama ostvare dobru komunikaciju i saradnju. Vi ste orijentisani na uzak krug prijatelja i niste neko ko lako stvara prijateljstva i zato nemojte biti brzopleti iznoseći svoje privatne probleme onima koje dobro ne poznajete. Štiti vas tamno plava i bledo zelena boja u garderobi i nakitu.

White dog

Beli, metalni Pas rođeni od 6 .februara 1970. do 26. .januara 1971.

Spadate u najagresivnije i najambicioznije predstavnike ovog znaka, rukovođeni ste osećanjem za pravednost i ličnom ambicijom. Ne možete da sagledate probleme drugih ili ih ne stavljate ispred svojih ličnih ambicija. Godina pod uticajem vatre može biti za vas izuzetno naporna jer vatra topi metal a kako vaš znak sadrži i elemente vode i zemlje biće to burna godina u kojoj ćete odmeravai snage sa drugima. U ljubavi možete biti impulsivni i veoma zahtevi. Veza sa Pacovom ili Zeco može biti uspešna. Bivo vas  podržava i pomaže u ostvarenju vaših ciljeva.Svetlo roze i svetlo zelena boja vas štiti u vidu ukrasnih predmeta i nakita.

black dog

Crni, vodeni Pas rođeni od 25.januara 1982. do 12 .februara 1983.

Spadate  u osećajne znake koji se trude da na svaki način uspeju ali ne i da drugia prave smicalice. Naprotiv, veliki ste humanista i veoma spremni da se svakom nađete pri ruci Ovo je godina u kojoj se možete zaljubiti u pogrešnu osobu ili možete zauzetni odbrambeni stav prema onima kojima ste dragi. Ako vam se dopada neko s kim biste mogli ostvariti kvalitetnu vezu, prvo sebi dajte šansu da je dobro upoznate. Potreba da preuzranjeno reagujet može se okrenuti protiv vas. U finansijskom pogledu možete bolje stajati nego prethodne godine. Svetlo zelena i bledo žuta boja vas štiti u vidu ukrasnih predmeta i nakita.

green  dog

Zeleni, drveni Pas –rođeni od 10.februara 1994.  do 30 .januara 1995.

Ovo može biti naporna godina za vas jer ste inače često autodestruktivni u svojoj samouverenosti. Metal i drvo su suprotstavljeni elementi a vi ste mešavina drvenog i zemljanog znaka sa elementima vode. U godini vatre sve vaše nade mogu biti uništene nepromišljenim potezom jer vas neko može smatrati naivnim i pokušaće da vam se nametne na način na koji to vama neće odgovarati. Moguće je putovanje u inostarnstvo koje donosi dobit. Nemojte biti nepromišljenji kada je novac u pitanju ali i kada je u pitanju ljubav i veze sa onima koji su rođeni u godinama koje se završavaju na 6 i 7. Tamnoplava i zlatna boja boja vas štiti u vidu ukrasnih predmeta i nakita.


VEPAR

Tirkizni-Vepar-mali 2

Tirkizni, drveni rođeni od 4 .februara 1935. do 23 .januara 1936.i od 31.januara 1995 .do 18 .februara 1996.

Verujete da ćete uspeti da pridobijete simpatije osoba sa kojima dolazite u kontakt, moguće da se radi o strancima. Ovce koje dolaze sa jugozapada mogu vam biti od velike koristi. Sreću možete naći u vezi sa Majmunom ili Zmajem. Zlatni mač donosi sreću, nosite ga u vidu priveska za ključeve. Novac bi mogao da se značajno uveća u radu sa osobama koje su rođene u godinima koje se završavaju na 2 i 3.Severozapad vam je naklonjen po pitanju ljubavi.

Purple-Boar-1

Purpurni, vatrani rođeni od 22 .januara 1947. do 9 .februara 1948.

Verovatno se osećate sigurnim u vezi sa nekim drugim Veprom ili  Majmunom. Sa Konjem možete imati komplikovan odnos. Vaša ekscentrična i eksplozivna narav izbija u prvi plan pri svakoj raspravi tako da bi trebalo da izbegavate bilo kakve sukobe. Zapad vam ne donosi sreću, naročito ne u saradnji sa Petlom. Spremni ste da donesete značajne odluke u vezi sa poslom koji bi, ako se bavite privatnim poslom, mogao doneti dobre prihode, posebo ako ste gospodin Vepar.

boar gold 2

Zlatni, zemljani -8 .februara 1959. – 27 .januara 1960.

Trudite se da budete od koristi kako članovima porodice tako i saradnicima. Potrebna vam je neka vrsta priznanja ali mnogo toga možete uraditi suprotno vašim interesima. Pod uticajem Zmije možete uraditi nešto što bi moglo da se okrene proitv vas u sferi finansija. Ljubavni život je prilično monoton i naročito ako ste u vezi sa nekim ko je rođen u godini koja se završava na 2 il 3 možete se osećati zanemarenim.Trebalo bi da što više vremena provodite u prirodi.

Srebrni vepar 2

Srebrni, metalni rođeni od 27 .januara 1971. do 14 .februara 1972.

Možete po mnogim pitanjima ispasti prilično naivni, kako u ljubavi tako i na poslu. Dame rođene u ovom znaku mogu biti žrtva intrige i tračeva na poslu. Čuvajte se Bivola 1960.Nemojte dopustiti sebi da vas bilo ko provocira. Moguće je pomirenje sa nekim osobama oje su vam veoma drage, moguće sa onima koje su rođene u godini koja se završava na 2 i 3. Imate priliku da se sretnete sa uglednim osobama koje žive na severozapadu od vašeg stana ili grada. Karijera bi mogla biti u usponu a ako ste slobodni, predstoji ljubavna veza.

Sivi bivo 2 

Sivi, vodeni rođeni od 13 .februara 1983. do 1 .februara 1984.

Trebalo bi da što češće putujete na sever i sverozapad a da izbegavate jugoistok, zapad i jug jer vam te destinacije mogu doneti problme, posebno u radu sa Konjem, Petlom, Zmijom ili Zmajem. Potrudite se da uz saradnju sa jednim Zecom uvećate prihode. Trebalo bi da držite figuru jahača na konju i ukrasno ogledalo u svernom delu stana ili spavaće sobe. Sa osobama rođenim u godinama koje se završavaju na 8 i 9 možete često dolaziti u konflikt, posebno po pitanju novca.

Facebooktwittergoogle_pluspinterest