Skip to Menu Skip to Content Skip to Footer

Lav Geršman - Ko je bio Hitlerov lični astrolog ?

 

Na tv. Art- u večeras, 18.2.2010. bila je emisija u kojoj je domaćin bio Vuk Bojović a gost Lav Geršman, beli mag. Nisam gledala od početka i nisam shvatila da li se radi o reprizi ali je ispričao nešto vrlo interesantno što može interesovati posetioce našeg sajta.

Priča je zapravo o grofu Vronskom, ( ne onom Tolstojevom iz „Ane Karenjine“)  jednom od velikih ruskih vidovnjaka iako je javnosti poznat samo Grigorij Raspućin, lični savetnik svrgntog cara Nikolaja II Romanova. Međutim Lav ističe da je u Rusiji bilo mnogo vidonjaka između ostalog i grof Vronski.

Otac Lava Geršama je bio ruski šprijun, školovan za to u čuvenoj ruskoj školi za špijunažu zajedno sa grofom Vronskim, Zorgeom i mnogim drugim. Međutim kako to Lav ističe, otac, za razliku od njega i njegove majke koji su bili članovi Komunističke partije SSSR ( što je za to vreme bila velika čast) nikada nije ušao u partiju jer je kako Lav kaže znao zašto je ta partija stvorena i koji je bio cilj.

Grof Vronski je kao školovan špijun  za vreme rata  poslat u Berlin i tamo je otvorio savetovalište za ljude koji imaju razne probleme nešto kao parapsihološki centar u kome je ljudima gledao u karte, dlan i sl. Mnogi su dolazili po savet i naravno kako je on bio vidovit i  to je bila samo „maska“ iza koje se krio da bi mogao da se bavi špijunažom. Jednog dana došao je kod njega jedan mlad čovek i pokazao sliku devojke i pitao kakav će biti brak sa njom. Grof Vronski je rekao da braka neće doći, ovaj se nasmejao i rekao da je brak već ugovoren. Grof Vronski je ostao dosledan svojoj tvrdnji. Nakon mesec dana došao je kod njega mladi čovek i rekao mu da je bio u pravu jer je devojka nesrećnim slučajem nastradala. Bio je to Rudolf Hes, bliski Hitlerov saradnik koji je shvativši da je Vronski vidovit, odveo ga pravo kod Hitlera u kabinet. Tako je grof Vronski, ruski špijun bio lični Hitlerov astrolog i kada ga je Hitler pitao za ishod bitke kod Staljingrada ovaj nije smeo da mu kaže istinu. Ako kaže da će Nemci izgubiti bitku bio bi pogubljen, ako kaže da će pobediti, a znao je da se to neće dogoditi, takođe. Rekao je da mora da dobro prouči slučaj i da će mu reći za nedelju dana. Tada je pobegao za Švajcarsku a iz Švajcarske došao u Rusiji. Bio je uhapšen ( taj deo baš i nisam tačno shvatila zašto) ali je dobio u navodnom zatvoru savršen apartman i izgleda da je u stvari bio u izolaciji da bi bio lični Staljinov astrolog, vodovnjak i savetnik. On mu je rekao da mora da koncentriše snage kod Kurska jer ako tu bitku izgube, jednu od ključnih za Ruse i saveznike, u Drugom svetskom ratu, izgubiće i rat.  Tako je i bilo, to je bila veoma teška bitka  i Rusi su uz velike gubitke uz oko 800.000 poginulih  dobili tu bitku koja je na neki način odlučila dalji tok rata.

Nakon kraja rata grof Vronski je otšao u Rigu i tamo je na odseku za fiziku na njihovom univerzitetu otvorio katedru za astrologiju i predavao ovu drevnu veštinu. Većina najvećih ruskih astrologa je bila njegov đak a to je bila prva zvanična katedra za astrologiju pri bilo kojoj ruskoj viskoškolskoj ustanovi.

Intervju sa Lavom Geršmanom iz 2006.godine

Lava Geršmana možete potražiti u njegovoj agenicij «Sreća», (tel. 011 - 3806-475) u Beogradu, ul.Miloša Zečevića br.9

Jasminka Holclajtner

 
 

Astro Zenit Extra

images

Reklame

Reklame

Statistika sajta

Ukupno poseta
38.773.403

Pregledanih stranica
95.344.293

Danas poseta
56.508

Trenutno na sajtu
1.333

Vreme: 2014-04-20 20:04

Reklame