Poslovni horoskop za 2017- Vaga, Škorpija, Strelac

Facebooktwittergoogle_pluspinterest
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

VAGA (23.9. – 22.10.)

Venera, vladalac vašeg znaka ovog proleća pravi haos svojim direktnim, retrogradnim pa ponovo direktnim hodom preko vaših astroloških polja posla, partnerskih odnosa, novca. Bićete povremeno egzaltirani ,povremeno demoralisani. Tranzit Jupitera preko vašeg znaka od prošle jeseni štiti vaše interese zbog čega i vi imate utisak da ste na neki način zaštićeni. Neke ponude na koje niste računali stižu same od sebe, pitaćete se kako to da vas se neki bivši saradnici sećaju posle mnogo godina. Ušli ste u jedan nov ciklus u kome možete veoma lepo da se snađete ako budete spremni da investirate novac u novu opremu ako se bavite privatnim poslom ili, ako radite u državnoj službi a nezadovoljni ste, da se opredelite za privatan biznis. Mnogi će vam pomoći da se snađete u sferi finansija.  Ljubavni partner će imati velikog uticaja na vaše finansije, moguće da će vas podržati ne samo po pitanju ideja koje imate nego i kada je novac u pitanju. Tokom aprila kreće nov period, posenbno u drugoj polovini aprila jer ćete praviti kontakte sa onima koji mogu da vam pomognu a i drugi će kontaktirati vas. Poslovi u medijima, marketingu ili u domenu sporta i umetnosti donose vam dobru zaradu. Imaćete utisak da posao mnogo lakše obavljate nego ranije i jedan Lav će vam biti desna ruka u poslu u svakom pogledu. Dok Mars bude prelazio preko Bika od 10.marta do 21.aprila i preko Raka od 4.juna do 20.jula moguće da ćete imati utisak da je poslovni partner spor, ili da nailazite na nerazumevanje vaših saradnika, potpuno nepotrebno. Vi ćete želeti da budete efikasni, da što pre završite ili započnete neke nove poslove ali kolege će biti prilično pasivne. Moguće da će to biti jedan od razloga zašto ćete se odlučiti za preduzetnički posao ili neki privatan, moguće umetnički projekat da ne biste ni od koga zavisili.Kada Mars bude ušao u znak Lava 20.jula sve do 5.septembra imate šanse da napravite dobre dogovore sa onima u koje ćete moći da imate poverenja i koji će biti čak aktivniji od vas u svakom pogledu. Povremeno možete biti pomalo demoralisani i nesigurni u sebe posebno u septembru i u prvoj polivini oktobra a tada menjate taktiku. Postajete bolji diplomata, razmišlajte praktično i bavićete se samo onim što vam donosi dobru zaradu. Jupiter je jak u drugoj kući posla i novca a slab u Škotpiji tako da Vage često mogu izgledati neskromne i mogu biti žrtva prevare ili mogu zbog novca i loših finansijskih aranžmana imati problema sa poslodavcima. Glavno pravilo za Vage je da od 10.oktobra moraju biti skromnije i realnije i ne smeju praviti aranžmane koji nisu pokriveni određenim zakonskim dokumentima.


skorpija

ŠKORPIJA ( 23.10.- 21.11.

Poslednji put Jupiter je tranzitirao preko vašeg znaka 2005.-2006. a pre toga 1994.godine i ako ste tada imali značajne pomake u karijeri ili u životu u bilo kom segmentu, moguće da će se neka slična situacija ponoviti. i donosi mogućnost lične ekspanzije kako na poslovnom tako i na privatnom planu, uvećanje prihoda, promenu posla, društvenog statusa. Da biste sačekali ulazak Jupitera u vaš znak 10.oktobra moraćete da se pozabavite mnogim aspektima vašeg života uključujući finansije koje verovatno nisu sjajne ili ste imali neke neočekivane troškove, gubitke ili promenu planova koji su doneli promene i na vašem računu. Uspećete da sredite pitanje svojih finansija i pored Saturna koji je u vašoj astrološkoj kući posla i novca jer je Jupiter sjajno postavljen u vašoj dvanaestoj kući tajni, kako neprijatelja tako i podrške, sve zavisi od planete koja se u njoj nalazi a kod vas je to Jupiter koji je izuzetno jak u ovoj poziciji zbog čega će moćne osobe stajati iza vas ali moraćete da pokažete i poslušnost. Osoba koja je prisutna u javnosti biće spremna da vam pruži šansu kada je u pitanju vaša zajednička saradnja, dobijaćete neke nove ponude, bilo da sarađujete u nekim komsijama, upravnim odborima da idete na seminare, neće vam na poslu biti dosadno, naprotiv, predstoje mnogi novi kontakti koji će značiti i mogućnost da pređete, ukoliko to želite u proleće ili tokom jula na neko novo radno mesto. Ovo je godina u kojoj ne smete da propustite šansu da se istaknete. Severni Mesečev čvor koji simbolizuje  karmička iskušenja  ulazi u u polje karijere posle 19 godina i vama se ukazuje šansa da radite odgovoran posao. Jak Pluton u trećoj kući komunikacije u Jarcu u napetom aspektu sa Jupiterom i Uranom može označavati čestu izloženost provokacijama od strane onih kojima iz nekih razloga smetate ali i uspeh u pisanju i posbeno je dobar za one koji rade u institutima ili u medijma, koji se bave građevinom ili ekonomijom. Januar je povoljan mesec ali ne i februar, mart i april  jer ćete tada biti prilično nervozni u saradnji sa kolegama koje svakodnevno viđate a raspoloženi su da sarađujete sa mnogima koje ćete prvi put sresti. Svaka novina u poslu biće za vas izazov. Severni Mesečev čvor- karmički dug, ulazi u polje karijere i ne bi trebalo da izbegavate nikakve ponude za neka odgovorna radna mesta čak iako vam se učine previše zahtevnim. Kako se leto bude bližilo kraju tako ćete i vi biti sve spremniji da se maksimalno posvetite karijeri. Ako vaš posao ima veze sa uniformom na radu, možete dobiti neku vrstu povišice, unapređenja ili  ćete u oktobru i novembru doživeti neku vrstu satisfakcije na radu. Decembar je prepun iznenađenja i novih obaveza.


strelac

STRELAC ( 22.11.- 21.12.)

Početak godine donosi uzbuđenje onima koji imaju veze sa umetnošću ili naukom ili se bave privatnim biznisom. Nemojte donsiti odluke u afketu. U februaru kreće uzbudljiv period a kako ćete ga iskoristiti zavisi isključivo od vaše inicijative i spremnosti za saradnju jer će Mars, planeta akcije biti u Ovnu, znaku sa kojim ste komplementarni. Retrogradni hod Venere u martu može doneti konfuziju po pitanju odluka kada je u pitanju neko novo radno mesto, da li ga prihvatiti ili ne. Bilo da radite u privatnoj ili državnoj firmi, trebalo bi da pokušate da date maksimum od sebe jer će Mars, planeta akcije od 21.aprila prelaziti preko Blizanaca i vašeg polja partnerskih odnosa, zbog čega možete dobiti neke interesantne ponude za zajednički biznis.Početkom juna Mars će ući u znak Raka u kome nije naročito dominantan i vi možete biti pomalo ležerni i pokušati da pridobijete kolege i šefove šarmom umesto delima. Možete biti tada pomalo pasivni ali lojalni i imaćete ideje u vezi sa nekretninama ili poslovima sa osiguranjem. Moguća je ponuda u nekoj velikoj privatnoj firmi. Tokom leta mnoga nova poznanstva i rad sa mladima, ma koji uzrast da ste vi, doneće vam dobit. Imaćete prilike da razgovarate o poslu sa strancima, i do 10.oktobra verovatno će vam se ukazati prilika da često putujete u okviru nekog velikog projekta ili radeći za veliku firmu.

 Saturn, planeta ozbiljnosti u vašem znaku daje vam osećaj moći i pojačanu ambiciju i spremnost da izdržite u nekim situacijima koje  zahtevaju strpljenje i. Preterano poverenje u kolege, posebno u osobe rođene u znaku Vage i Raka ili Blizanaca mogu vas navesti na pogrešne poslovne odluke.Rad u privatnim firmama može za većinu predstavnika vašeg znaka biti veoma zamoran sve dok Jupiter ne uđe u vaše 12.polje tajni i podrške u Škorpiju 10.oktobra jer ćete tada moći da se postavite kako treba prema onima koji će biti nerealno zahtevni u svojim očekivanjima od vas. Severni Mesečev čvor ulazi 10.maja posle 19.godina u znak Lava i predstavlja neki karmički dug koji morate da otplatite bilo da se radi o poslu koji zahteva velike žrtve ili o poslu zbog koga ćete morati da često idete na putovanja.Tokom leta, pružiće vam se brojne prilike  za tako nešto i vi ćete imati mogućnost da promenite posao, odete za inostranstvo, napravite nove poslovne kontakte koji će biti veoma unosni i moguće da ćete razmišljati o nekoj vrsti zajedničkog posla sa osoboma koje imaju više iskustva od vas u poslu.


J.Holclajtner

Facebooktwittergoogle_pluspinterest