RAK- Poslovni horoskop za 2019.

Facebooktwitterpinterest

<Godišnji Astro Zenit Magazin

Poslovi jednog Raka su pod uticajem Sunca, Meseca, Jupitera i Marsa a polje velikog novca i velike zarade pod uticajem Urana.

Poljem biznisa, trgovinskih transakcija i komunikacija ali i poljeme tajnih neprijatelja, raznih neprijatnosti i podsvesti vlada Merkur tako da bi trebalo da uvek obratite pažnju sa kakvim osobama imate posla u vreme retrogradnog Merkura jer vam to može doneti probleme bilo zbog brzopletosti ili zbog nekih nepredviđenih okolnosti koje mogu iskrsnuti.

Merkur, planeta komunikacije u Jarcu od 5. i u Vodoliji od 24. januara može doneti brojne probleme u kontaktima sa onima koji su vam veoma bitni bilo da se radi o poslovnom ili ljubavnom partnerstvu. Imate način da rešite neke probleme ali samo ako budete izuzetno odlučni jer je Mars, planeta akcije, vladalac polja karijere u svom sedištu u 10. kući i vi ćete biti spremni da se angažujete na nekim velikim projektima koji će vam verovatno doneti neku vrstu satisfkacije i spremnost da se posvetite karijeri. Januar bi tako mogao biti period uspona iako vas Venera u Strelcu čini možda pomalo nerealnim kada se radi o saradnji sa strancima i želećete da proširite poslovanje.

Periodi kada će Merkur biti u retrogradnom hodu tokom 2019. su

-5.marta retrogradan sa 29.Riba; 28.marta direktan. Sa 16.Riba

Tokom ovog perioda biće jedno vreme u konjunkciji sa Neptunom u polju inostranstva što vam može doneti probleme u saradnji sa strancima i neko od poslovnih partnera može to iskoristiti na vašu štetu. Tada pazite šta potpisujete posebno kada su strani partneri u pitanju.

-7.jula retrogradan a 4. Lava- 19-jula ret.u Raku 1.avgusta na 23.Raka direktan

-Ovo se dešava u polju posla i novca u vreme kada je Mars u Lavu u ovom polju i biće potreno mnogo snage i energičnosti,opreza da se prevaziđe možda neki problem posebno u saradnji sa osobama sa nemačkog ili francuskog jezičkog područja ili eventualno iz arapskih zemalja. Tada je Venera u vašem znaku i neko će vam signalizirati na vreme šta treba da radite i odakle vam dolazi opanost.

-31.oktobra retrogradan na 27.Škorpije; od 1.do 21.novembra retr. Merkur sa 27. do 11.Škorpije; Merkur ispred Sunca 11.novembra, pazite tada da vas neko ne nadmudri.

Ulazak Urana, planete koja vlada velikim novcem koji zarađujete preko partnerskih odnosa donosi od 6.marta neke nove mogućnosti za proširenje poslova ili neki novi aranžman koji bi mogao da bude izvor prihoda i dugogodišnje saradnje. 

Jupiter, planeta novca i bogatstva slab u Strelcu ipak daje priliku da se neki poslovi obave korektno posebno u vreme tranzita Marsa preko Ovna od 1.januara do 15.februara i za vreme tranzita Venere preko Ovna od 20.aprila do 15.maja može doneti neke nove mogućnosti na poslu ali treba biti oprezan prema ponudama u toku tranzita Marsa preko Blizanaca a to je od 31.marta do 16.maja.Neko može baš tada biti uporan da uspostavi saradnju sa vama.

Pomračenja Sunca i Meseca deluju na vas, posebno u sferi ličnih interesovanja i uspostavljanja novih kontakata sa saradnicima jer će se dešavati na realciji astroloških kuća ličnosti-partnerskih odnosa i partnerskih odnosa- novca.

5./6.januara- Pomračenje Sunca u Jarcu donosi sumnju i podozorivost prema onima koji vam uporno nude nešto prema čemu ste nepoverljivi. Dobro razmislite da li da to prihvatite a odluku donesite nakon ulaska Merkura u Vodoliju posle 24.januara

21.januara- Pomračenje Meseca u Lavu u polju novca i posla donosi julskim Rakovima iz treće dekade probleme u vezi sa odlukama koje se tiču finansija i novca.

2.jul totalno pomračenje Sunca u Raku može vas pokolebati u vezi sa saradnjom sa Jarcima, Škorpijama ili Vodolijama i verovatno ćete biti pre skloni da odložite donošenje odluke nego da je donsete u afektu.

16.-17.jula delimično pomračenje Meseca u Jarcu može vas učiniti nepoverljivim prema saradnicima koji postavljaju velike zahteve.

Merkur, planeta biznisa i poslovnih kontakata jak je od 29.avgusta do 14.septembra i donosi mogućnost nalaženja rešenja za neke nove poslovne mogućnosti u saradnji sa Škorpijom, Jarcem ili Ribama.

U maju ćete imati prilike da proširite saradnju sa strancima ali možete biti pomalo nesigurni u sebe ili nedovoljno informisali i to će se osećati i u junu, izvesna doza nepoverenja prema onima koji će vam u stvari nuditi dobre uslove ali vi ćete se dvoumiti. U julu ćete biti spremni da prihvatite ponudi od nekog Lava, Jarca ili Device ali bi bilo dobro da to ne činite u vreme kada je retrogradan Merkur. Takoće bi trebalo da sredinom septembra budete oprezni u radu sa Ribama i Ovnovima.Blizanci i Devica, Vodolija mogu vam ponuditi poslovnu saradnju u oktobru a kao posrednik može se pojaviti neki Ovan ili neka Škorpija.

Jesen je za vas povoljan period kada ćete moći da se bavite pitanjem nekretnina, poslovima osiguranja, privatnim biznisom, i mnogo ćete više imati poverenja u saradnike nego u prvoj polovini godine. Tranzit Venere od 8.oktobra preko Škorpije i Marsa preko ovog znaka od 19.novembra do kraja godine donosi dobre mogućnosti na planu finansija, a od 2. decembra ulazak Jupiterea u Jarca donosi i konkretne vidiljive rezultate.

Jasminka Holclajtner

<Godišnji Astro Zenit Magazin

Facebooktwitterpinterest