Skip to Menu Skip to Content Skip to Footer

Vaš horoskop:

Rak


Karakteristike znaka »

Dnevni horoskopRAK (21.6. - 22.7.)  

17.4.2014.
Osećate veliku privlačnost prema nečemu što još uvek nije jasno definisano a pretpostavljate da je to ono čime biste voleli da se bavite. Jupiter u vašem znaku u opoziciji sa Plutonom vas čini povremeno ambicioznim, povremeno demoralisanim, naročito ako vas kritikuje jedna Devica. Mesec u Škorpiji može negativno uticati na vaš optimizam i volju da se više angažujete na stalnom radnom mestu.

18.4.2014.
Uvereni ste da neko želi da vam učini po volji ili da vam sprema neko iznenađenje ali da to ne želi da vam da na znaje. Trudite se da se što bolje upoznate sa materijalom koji se odnosi na neki budući posao i vaša ambicija je uglavnom vezana za strance ili neke aranžmane koje pravite sa strancima. Niste sigurni da li će se Lav ili Devica pridržavati dogovorenog. Moguć je susret sa nekim ko vam na razne načine daje na znanje da računa na vas.

19.4.2014.
Nekome je stalo da vas ubedi u ono što želi i pokušaće da vas provocira da bi saznao ono što ga interesuje. Dobru saradnju možete ostvariti sa  Bikom ili Vagom koji pokazuju inoteresovanje  za ono čime se bavite. Nemojte oklevati da pozovete jednog  Jarca naročito ako ste zainteresovani za nastavak saradnje.Ako se i privatno poznajete ili družite, biće to pun pogodak. Rak i Jarac vam neće reći istinu u vezi sa nečim veoma bitnim


 

Dnevni ljubavni horoskop


RAK ( 22.6.-22.7) 

17.4.2014.
Osećate privlačnost prema nekom ko vam na izvestan način izmiče kontroli ili ne možete da utičete na njegove stavove. Ako vam se dopada jedan Strelac bićete u prilici da se sa njim dogovorite oko svih bitnih pitanja, ukoliko vam je podznak u vatrenom znaku u protivnom možete biti skloni raspravama.Nemojte se previše ošterećivati razmišljanjima o nečemu što se tiče prošlosti vaše porodice.

18.4.2014.
Imate utisak da ste previše tema razgovora onih koji vam ne žele dobro. Mogli biste dati još povoda za razne vrste priča,naročito ako ste i sami dali dosta materijala zbog odnosa sa nekim Lavom, Vagom ili Strelcem. Trebalo bi da budete načisto šta u stvari želite u vezi koja nije ni malo jednostavna i u okviru koje možete da nađete svoj mir samo ako se radi i iskrenim emocijama. Trudite se da date na znanje svima da možete bez ikog iako to nije slučaj.

19.4.2014.
Ovo je naporan dan, posebno za one koji nisu u stanju da organizuju svoj život kako bi želeli. Ako vam se dopada osoba sa kojom imate dosta dodirnih tačaka a niste još uvek u nekoj konkretnoj vezi, bilo bi dobro da se potrudite da osvojite naklonost te osobe. Nemojte se previše opterećivati onim što o vama priča Strelac.

 

NEDELJNI HOROSKOP ZA PERIOD OD 14.-21.4.2014.GODINE


 rak

RAK (22.6. - 22.7.)

Posao- Ako se bavite medicinom, farmacijom ,umetnošću, početkom sedmice ste u situaciji da napravite dobar aranžman sa nekim ko radi za stranu kompaniju ili često putuje u inostranstvo. Ako ste mladi, trebalo bi da obnovite znanje stranih jezika. Nemojte  zaključivati posao sa Blizancima sa kojima ste već imali problema u komunikaciji.

Novac – Troškovi vam se nagomilavaju a vi nikako da postignete cilj,a to je da započnete posao sa osobama koje su vam ga odavno obećale.

Ljubav –Nemate potrebnu podršku od strane stalnog partnera, ali zato postoji neko ko i te kako misli na vas. To je utoliko naglašenenije ako se radi o nekome koga nikada niste mogli da računate, moguće da se radi o osobi koja često putuje ili nije iz vašeg mesta rođenja.

Zdravlje – Vreme je da razmislite o dijeti ili promeni režima ishrane.

 
 

Mesecni horoskop za april 2014.


 

rak

RAK (22.6.-22.7.)

Posao-Dobar ste strateg i ovog meseca ćete dobro paziti kakve poslovne poduhvate preduzmate.Ono čega treba da se čuvate je nesmotrena kritika ili nepotrebno polemisanje oko nečega ili u vezi sa nekim  ko vas nervira.U vreme pomračenja Meseca 15.aprila predstoji neka vrsta nerviranja u domu zbog obaveza mlađe osobe koja pravi problem a u fazi mladog Meseca kada bude faza pomračenja Sunca 29.aprila, trebalo bi da budete oprezni u radu sa Bikom ili Ribama. Potrebno je da se drugačije postavite prema onima koji žele sa vama da rade na nekom velikom projektu. Ne treba da insistirate na onome što znate da trenutno u okviru posla nije moguće. U finansijskom pogledu mogli biste imati dosta sreće. Verujete da se nalazite u periodu u kom možete mnogo da postignete kada vam drugi ne bi ograničavali ličnu slobodu ili slobodu odlučivanja. Možete biti veoma dobri u poslu sa strancima a toga niste svesni. Privlače vas teme iz domena medicine, nauke i psihologije. Umetnici takođe mogu očekivati veliki uspeh, naročito u radu sa strancima. Ako vam se dopada ideja o obnavaljanju saradnje sa Jarcem ili Škorpijom, morate im to dati jasno na znanje.

Ljubav-Ovo je period u toku kojeg, bar prvih dvadeset dana zbog tranzita Sunca preko znaka Ovna, lične ambicije, kako vaše, tako i vašeg partnera mogu izbiti u prvi plan Potrebno je da prvih deset dana perioda budete spremni na neku vrstu ustupaka koja vam verovatno neće odgovarati. Slobodni Rakovi mogu očekivati udvaranje od strane Blizanca ili Vage. Ako spadate u one koji strpljivo čekaju da im se javi neko ko je moguće tokom prethodnog meseca bio u inostranstvu, bilo poslovno ili iz privatnih razloga, najverovatnije ćete im nešto zameriti. Dva pomračenja tokm ovog meseca, jedno u Vagi, Meseca 15. arpila a drugo u Biku, 29. aprila  u znacima kojim vlada Venera govore o vašoj nedovoljnoj spremnosti da na zrao način rešavate kako porodične tako I emotivne probleme. Sa dva pomračenja nećete lako moći da izađete nakraj jer je Mesec, vladalac vašeg  znaka direktno umešan u obe pojave tako da ni vi nećete moći da prekenete svoju odgovornost za razvoj događaja na ljubavnom planu.

Zdravalje -Mogući su manji stomačni problem

 

 

LJUBAVNI HOROSKOP ZA 2014.GODINU


rak

RAK (22.6.-22.7.)

Vaš znak je od polovine 2013.pod velikim uticajem Jupitera, planete dobrotvora koja štiti vaše interese ma sa kakvim problemom da ste suočeni. Jupiter tranzitira preko vašeg znaka sve do polovine jula tako da ćete, nezavisno od nekih manje povoljnih aspekata kao što je početkom godine tranzit retrogradne Venere, planete ljubavi  preko vaše astrološke kuće partnerskih odnosa i braka imati mogućnost da doživite mnoge nezaboravne momente.

Dame Rakovi su u nešto većoj prednosti od muškaraca koji će uglavnom svoju energiju usmeravati na posao. Rođeni sredinom 70tih mogu imati osećaj da mnoge probleme lakše rešavaju nego prethodnih godina, biće tolerantniji i spremniji na svaku vrstu ustupaka. Godište od početka 70.tih do početka 80tih je veoma osetljivo, spremno na razne “ludosti”, promene, ishitrene odluke.

Početak godine može biti veoma dramatičan za one Rakove koji imaju velika očekivanja kako od sebe, tako i od partnera i ako su veza ili brak izvesno vreme u krizi, biće spremni da se upuste ako treba i u paralelnu vezu. Oni koji su slobodni,takođe mogu početkom godine, sve do početka marta biti u nekoj vrsti dileme, ili dobiti želju da neobavezno izlaze sa dva partnera ili da održavaju komunikaciju sa osobama koje su im drage, očekujući da ih emocije odvedu na pravu stranu.

To se međutim neće tako lako dogoditi jer im Mars i Saturn, dve planete koje su veoma dominantne u znaku Jarca u koje pada njihovo astrološko polje partnerskih odnosa ne pogoduje svojim retrogradnim hodom od početka marta do kraja jula. U međuvremenu Mars će krenuti direktnim hodom  krajem maja ali pre toga  u februaru ili martu neko ko ima veze sa velikim institucijama, umetnošću ili javnošću može biti prilično uporan u želji da ih osvoji i moguća je srastvena veza. Iako će mnogi Rakovi imati potrebu da budu sa mnogo mlađim partnerom, takve veze, ma kog pola da su, neće doneti ništa dobro, naročito ako se radi o Blizancima, Devici ili Vodoliji. Mnoge Rakove intrigiraju Strelac i Bik i sve bi dali da mogu da budu sa njima, moguće i neka osoba rođena u znaku Riba ali takve veze neće biti jednostavne, ako do njih uopšte dođe.

Od početka marta kada Crni Mesec Lilit, simbol erotksih moći, bude napustio vaš znak vaše samopouzdanje može biti poljuljano naročito ako ste u komplikovanoj vezi sa nekim ko nije slobodan ili ko je od nedavano razveden, ili je raskinuo vezu zbog čega ćete morati da se prilagođavate njegovom/njenom tempu rada, moguće da će često biti odsutan iz vašeg mesta.

Asteroidi ljubavi imaju velikog uticaja na vas prvenstveno na dame Rakove. Početak godine donosi mogućnost obnavaljanja veze sa jednim Jarcem ili Škorpijom. Eros u Škorpiji i Psiha u Jarcu donose potrebu za intenzivnim emotivnim odnosom i potrebu da se psihološki analizira odnos. Prijaće vam veza sa lekarom, psihologom, psihijatrom. Eros će brzo ući u Strelca ali vam snagu Erosa već početkom februara zamenjuje uticaj Amora sa početnih stepeni Bika, što može doneti u vaš život osobu koja se bavi biznisom.

Asteroid Psiha u Jarcu sve do polovine marta čini vas spremnim da o svojim osećanjima iskreno razgovarate a već početkom marta Eros vam je ponovo naklonjen ulaskom u znak Jarca.

Ako ste rođeni sredinom ili krajem 80tih upravo tranzit Venere koji može doneti nekakve nepredviđene probleme ili nedoumice u vezi sa odlukama koje se tiču vaše veze, odnosno braka, početkom godine, može vam sredinom aprila doneti burnu strastvenu vezu prepunu ljubomornih scena i neočekivanih susreta sa jednom Vodolijom, Bikom, Vagom ili Ovnom. Oni koji su u braku u to vreme, tokom aprila treba da svoj prag tolerancije na svaki način produže do neviđenih razmera ako ne žele svađe.

Sredinom maja tranzit Venere vam može pomoći da nađete gotovo idealnog partnera u vidu neke Device ili neke Vage ili Bika. U maju vas može “proganjati “ neko rođen u znaku Blizanaca ko vas se povremeno seti i ima potrebu da proveri kako se kotira na vašoj listi obožavalaca. Tada se može dogoditi tajna, kratka veza sa nekim ko je mnogo mlađi od vas.

Jun bi mogao biti veoma uzbudljiv jer asteroid Amor ulazi u vaš znak, asteroid Eros je već u Jarcu u vašem astrološkom polju partnerskih odnosa i vi ćete biti u fazi iščekivanja da se nešto lepo dogodi u vašem ljubavnom životu, naročito ako ste slobodni.

Mnoge dame Rakovi biće u emotivnoj vezi sa nekim ko se bavi ozbiljnim poslovima, veoma odgovornim, moguće sa ekonomistima, lekarima i biće veoma praktične u pokušaju da sebi obezbede sigurnu vezu sa nekim ko ih neće izneveriti. Jupiter u vašem znaku ima dobar aspekt sa Saturnom, tokom većeg dela godine sve do jeseni, kada kreće napet aspekt sa ovom planetom principijelnosti zbog čega bi trebalo da budete manje zahteveni u finansijskom pogledu, naročito ako ste mlada dama Rak.Do kraja juna iskoristite povoljan aspekt između Jupitera, planete raskoši i jakih emocija i Saturna, planete praktičnosti, naročito ako ste rođeni posle 5. jula jer se ovaj aspekt  može povoljno odraziti na vezu sa uspešnim partnerom dok će rođeni u prvoj dekadi znaka, junski Rakovi biti pod uticajem romantičnog Neptuna iz Riba  cele godine i skloni idealizovanju partnera, empatični i spremni da im pomognu u vezi sa karijerom.

Rođeni  između 1974. i 1977. biće pod velikim uticajem Jupitera koji će prelaziti preko  njihovog natalnog Saturna, bilo u Raku ili u Lavu i od sredine jula biće tolerantniji kada su njihovi kriterijumi u pogledu toga kakav treba da bude njihov partner. Mnogo toga može krenuti u neželjenom pravcu ako ste rođeni početkom ili sredinom 50tih a spremni da obnovite neku vezu iz mladosti. U tom slučaju možete značajno iskomplikovati svoj život jer će retrogradni Mars praviti haos u vašem životu, naročito ako se radi o tajnoj vezi i to od početka marta do kraja maja. Ako ste u vezi sa Škorpijom koja je rođena sredinom 50tih ili 80tih takođe možete biti skloni stresu jer će partner biti, ma koliko zaljubljen, strastven, istovremeno i zahtevan i nedovoljno tolerantan.

Ako ste u vezi sa novim partnerom od polovine 2013.potrudite se da izdržite iskušenja koja će doneti pritisak okoline i porodice, naročito ako ste u vezi sa Bikom, Vagom, Jarcem ili Vodolijom, ako ste mladi, npr. rođeni početkom 90tih i spremni da vodite svoj život ne pitajući nikog za savet a u vezi koja je komplikovana ili u vezi sa nekim ko je prilično nepouzdan.

Sredinom aprila u vreme pomračenja Meseca, vladaoca vašeg znaka, možete doći u iskušenje da uradite nešto u afektu što neće biti povoljno po vas. Ipak, mnogo toga interesantnog  moglo bi da se dogodi Rakovima od juna do jeseni jer će Jupiter koji im donodi od sredine prošle godine mnogo novih uzbuđenja, nastaviti hod preko zodijaka koji Rakovima savršeno odgovara. On im donosi samopouzdanje i hedonistički pristup životu. Sa manje tenzije ćete pristupati rešavanju svih problema uključujući i ljubavne nedoumice

Asteroid Amor u tranzitu preko vašeg znaka od početka juna donosi mnogo interesantnih susreta.  Prva polovina juna može biti prilično turbulentna ako ste skloni paralelnim vezama. Neko na poslu, moguće ko radi za strance ili se bavi privatnim poslom, mogao bi vas zainteresovati za sebe i na pragu ste ozbiljne veze sa nekim s kim ćete imati prilike da provodite dosta vremena van zemlje. Saturn, vladalac astrološke kuće partnerskih odnosa i braka dobro postavljen u odnosu na vaš znak sve do kraja 2014. donosi mogućnost stupanja u vezu sa nekim ko bi mogao biti veoma  odgovoran i spreman da sa vama vrlo brzo uđe u ozbiljnu vezu a oni koji su već u braku, mogu očekivati proširenje porodice. Saturn u direktnom hodu od 21.jula donosi rođenima u poslednjoj dekadi znaka stabilnog partnera ili potrebu partnera da mnogo više učestvuje u zajedničkom životu i verovanto će pokušati da doprinese na svaki način stabilizaciji odnosa. Problemi bi mogli nastati samo ako ste u vezi sa Bikom, Ovnom ili Strelcem ili sa osobama koje su podznaku neki od ovih znakova. Od vaše istrajnosti da veza ili brak budu uspešni i od vaše tolerancije i razumevanja mnogo toga zavisi.

Ulazak Amora u prvoj polovini juna u vaš znak dok je Eros još uvek u astrološkoj kući partnerskih odnosa čini vas spremnim da započnete strastvenu vezu sa nekim ko je veoma ambiciozan, popularan i veoma šarmantan. Polovinom jula Eros u retrogradnom hodu vraća se u Strelca i vi možete ući u vezu sa nekim ko ima veze sa strancima.

Tokom avgusta trebalo bi da budete oprezni u emotivnim odnosima, naročito ako partner smatra da ste dominantna strana u vezi ili ako ste prisutni u javnosti. Ako ste rođeni početkom znaka, jedan Ovan, Jarac ili Škorpija mogli bi biti izuzetno zainteresovani za vas a ukoliko ste rođeni krajem znaka, trebalo bi da budete popustljiviji prema partneru, naročito ako se radi o Strelcu, Biku ili Ribama. Pazite da ne budete “žrtva” osbobe koja voli da laska i koja će po svaku cenu želeti da vas osvoji ali koja će ipak, najviše voleti sebe. Vaša potreba za emotivnom sigurnošću uz Lava ili Vagu neće biti tako lako zadovoljena. Asteroid Amor u Lavu uz Crni Mesec Lilit čini vas veoma probirljivim kada su partneri u pitanju ali će mnogi smatrati da ste kolekcionar obožavalaca.

U oktobru možete biti izloženi stresu, naročito kada je u pitanju veza sa strancem ili sa nekim ko zbog posla često putuje, ko nije spreman da svoj život podredi vama. Krajem oktobra nastupa nov period od mesec i po dana u toku kojeg su mogući interesantni susreti sa osobama koje su ugledne, poznate ili veoma ambiciozne. Rođeni na samom početku ili na samom kraju znaka biće pod stresom  u vreme pomračenja Sunca 23.oktobra ako tada budu u vezi sa Lavom ili Ovnom. Oni koji imaju bilo kakve probleme u porodici trebalo bi da u to vreme izbegavaju konflikte. Ukoliko budete imali probleme na poslu ili ukoliko vam se bude udvarao neko ko je višeg ranga od vas a nije slobodan, razmislite da li treba da se sa njim upustite u vezu.Do početka decembra možete uživati u društvu osobe koja je ambiciozna, a pozicija asteroida Karme uz Eros, Mars i Pluton u vašem astrološkom polju partnerskih odnosa donosi osećanje da ste u vezi koja vam je na neki način suđena.

Zaključak-Iskoristite sve prednosti koje donosi Jupiter u prelasku preko vašeg znaka i znaka Lava jer bi mogao pojačati kod vas želju za promenom stila života. Sledite svoju intuiciju i nemojte se previše opterećivati bilo kojim događajem iz prošlosti ili raskidima koje ste mislili da ne možete da prebolite. Strelac, Bik, Ribe ili neki drugi Rak uz Škorpiju i Jarca mogu biti za vas idealni partneri.

 
 

Karakteristike Raka

rak

RAK -ŽENA

(22.6.- 22.7.)

Karakter

Žena Rak je jedna od manje omiljenih u zodijaku jer uglavnom glumi nevinašce, ona ništa ne zna, ne razume o čemu se radi, tako je osećajna, nevešta i naivna da joj je potreban snažan muškarac da je zaštiti, uz to još ako ima i društeni status, dobre prihode utoliko bolje .Jedan od najproračunatijih tipova žena, jer u suštini ona i jeste slaba. Negde u njenoj ličnosti postoji neka slaba crta njenog karaktera koja bi se mogla nazvati komformizam,ili lenjost, zbog čega bira najlakši put do uspeha a to je preko muškarca. U suštini može da bude vrlo prodorna, enrgična i opasna, samo li neko pokuša da dirne u njen ego i sujetu shvatiće s kim ima posla. Često je vrlo lepa i svesna toga. Egocentrizam i samodovljnost su njene glane osobine.

Najbolje se slaže sa -Bikom, Devicom, Škorpijom, Ribom a sa Jarcem može imati vrlo komplikovan odnos. Vodolije ili ne podnosi ili je potajno u njih zaljubljena. Često joj se dopada Ovan, ali nema snage za njega.

Najčešće profesije : žena uspešnog muškarca, lekar,bolničarka,negovateljica, kuvarica, vlasnik privatne firme, profesor, pevačica.

Bolesti od kojih najčešće boluju,osetljivi organi : stomak,genitalni organi, loš metabolizam.

Najbolji dan -ponedeljak

Boja,drago kamenje,cvet,omiljena životinja : sve nijanse plave,safir, akvamarin, biser, lokvanj, bela ruža, delfin, zlatna ribica.

Omiljeni odevni predmet -svilena haljina, sve što je firmirano, skupocen nakin i skupoceno krzno.biseri.

Slavne ličnosti rođene u znaku Raka: Soraja, prva supruga iranskogšaha Reze Pahlavija, Žozefina Boarne, prva supruga Napoleona Bonaparte, princeza Dajana, prva supruga princa Čarlsa od Engleske, Kamila Parker Bouls, druga supruga princa Čarlsa od Enlgeske, Brigit Nilzen, Đina Lolobriđida, Dženet Li, Džeri Hol, Izabel Ađani, Karen Blek, Keli Mek Gilis, Kler Forlani, Kortni Lav, Vendi Kilburn, Viktorija Abril, Lesli Karon, Liv Tajler Meri Stjuart Masterson- Meril Strip, Natali Vud, Džesika Simpson, Olivija de Hevilend, Mira Škorić, Mina Lazarević, Jelena Stupljanin, Irena Popović -Đurić, Lidija Vukićević, Neda Arnerić, Nikola Đuričko, Gala Videnović.

{jumi [*12]}    

RAK muškarac

Karakter

Paradoks kod ovog znaka je da sve ono što žene Rakovi misle za sebe u stvari se odnosi na muške predstavnike ovog znaka. Njihova senzibilnost je ogromna, ali mana im je što na njih ne možete mnogo računati. Oni su mazni, dopadljivi, često pravi mačo tipovi, ali uvek zrače nekom nežnošću, razumevanjem i plene. Na šarm muškaraca Rakova malo ko može da ostane ravnodušan, jer je on uvek oplemenjen nekom istinskom dubinom osećanja koja se samo naslućuje, jer su u stvari previše stidljivi da bi je ispoljili.U ljubavi su prilično neverni, iako dok su sa jednom ženom oni su uglavnom očarani njom i beskrajno zaljubljeni. Problem je što se često zaljubljuju, prave greške, u ljubavi su brljivi i kada ih partnerka ostavi dugo pate za njom. Odgovara ima tip dominantne žene i uglanvom imaju pored sebe uspešne, ambiciozne partnerke koje upravljaju njihovim životima. Poseduju umetičku crtu, povremeno izraženu melanholiju i nesvesno su skloni autodestruktivnosti. Vrlo su korektni na poslu, ali retko izuzetno ambicozni. Najbolji su u poslu koji predstavlja nastavak porodične tradicije, jer im je potrebna podrška roditelja za koje su izuzetno vezani.Mogu biti intrigantni i osvetoljubivi.

 

Najbolje se slaže sa- Bikom, Devicom, Škorpijom, Ribom Jarcem ili drugim Rakom, često i sa Lavom.

Najčešće profesije : biznismen, vlasnik restorana, privatni preduzetnik, lekar, pevač, pisac, retko glumac, političar, slikar.

Bolesti od kojih najčešće boluje,osetljivi organi : sklonost višku težine, konzumiranju previše alkohola, problemima sa bubrezima, viskom pritisku, hijatus herniji, lošem varenju, bolestima koje su posledica stresa. Slab organ im je jetra.

Najbolji dan broj,planeta koja ima na njega najveći uticaj- ponedeljak, broj 4, četvrtak, petak, Mesec,Venera, Jupiter

Boja, drago kamenje, cvet, omiljena životinja : bela, plava, marinsko palva, ruža, orhideja, mali psi, persijska mačka.

Omiljeni odevni predmet - bela košulja kratkih rukava, komotna majica mornarskog dezena, udobne mokasinke, kačket.

Slavne ličnosti rođene u znaku Raka, Henri VIII engleski kralj, Marsel Prust, Đuzepe Garibaldi, Žan Pol Sartr, Ernest Hemingvej, Rembrand, Rubens, Šagal, Nikola Tesla, Vitorio de Sica, Dalton Vig, Donald Saderlend, Džim Keri, Džon Kjusak, Entoni Edvards, Harison Ford, Januš Kaminski, Jul Briner, Kris O Donel, Majk Tajson, Murilo Benisio, Silvester Stalone, Robert Evans, Tom Henks, Tom Kruz, Tomi Motola, Vlastimir Đuza Stojiljković.


 
 

Astro Zenit Extra

images

Reklame

Reklame

Statistika sajta

Ukupno poseta
38.685.464

Pregledanih stranica
95.256.457

Danas poseta
35.718

Trenutno na sajtu
964

Vreme: 2014-04-19 14:04

Reklame