Horoskop ulaska Jupitera u znak Riba

 

Jupiter donosi želju za dalekim putovanjima i raskošnim životom

Poslednji put Jupiter je bio u Ribama od 19.1.2010. do 23.1.2011. kada je ušao u znak ovna u međuvremenu je boravio, idući u retrogradnom pa direktnom hodu u Ovnu od 8.6.-10.9.2010.

Ove godine Jupiter ulazi u Ribe 14.5.2021. u 0:37 h i boraviće na prva dva stepena, ići će retrogradnim hodom i vratiće se u Vodoliju krajem jula 2021.Krajem godine će definitivnoući u znak Riba.

U ovom tranzitu Jupitera preko prva dva stepena Riba, na pozitivan način osetiće rođeni početkom Bika, Raka, Device, Škorpije, Jarca i Riba.

Jupiter je simbol inostranstva, slave, uspeha, velikih ideja, želja, putovanja, života u inostranstvo ali i visoke temeperature i upalnih procesa. Često donosi potrebu za bogatstvom i raskoši, mnogi su skloni da troše novac nesmotreno.Jupiter u Ribama može doneti potrebu za religioznim temama, sklonost ka duhovnosti , bavljenje umetnošću, potreba za ekstravagancijom, moguća sklonost ka drogi i alkoholu. Najsličnija planeta Jupiteru je Venera na 5.stepenu uživanja i ljubavi u 4.kući u kvadratu  sa Jupiterom a 4.kuća simbolizuje i nekretnine i kafane i proslave, ulazak u brak jer je Venera u dobrom aspektu sa Saturnom u prvoj kući ovog horoskopa kao i Mesec i donosi mogućnost ozbiljnih veza, početak zajedničkog života.

Pluton je tik uz Ascedent u 12.kući u dobrom aspektu sa Suncem a Sunce je suvladalac sedme kuće braka i partnerskih odnosa.Kao vladalac astrološke kuće karijere govori o mogućnosti da mnogi imaju problema sa zakonom ako ne poštuju pravila igre, naročito osob na položaju.

Podznak horoskopa ulaska u znak Riba je na kraju Jarca na 27.stepenu Jarca u konjunkciji sa tačkom Marsove egzaltacije i na Ascendentu tj. podznaku se nalazi Pluton, što u stvari daje važnost energičnosti i kako je Pluton vladalac desete kuće ove astrološke kuće karijere a Mars je suvladalac Ovna i druge kuće posla i novca i treće kuće komunikacije a nalazi se na 12.stepenu analognom znaku Riba u Raku gde je u padu ali u 6.kući svakodnevnih aktivnostim zbog čega će mnogi dobiti

Želja za moći i novcem, raskošnim životom, putovanjima biće naglašena i mnogi će sarađivati sa Rusijom i sa zemljama nemačkog jezičkog područja.

Saturn u prvoj astrološkoj kući u napetom aspektu sa Uranom donosi strah od neuspeha, naročito ako se radi o poslu koji zahteva veliki, naporan rad. Jupiter u prvoj kući ima veze sa medicinom, farmacijom, ispitivanjima, proizvodnjom alkoholnim pićama. Saturn može doneti uspeh onima koji umeju da se ponašaju mladalački.

Neptun u drugoj kući u dobrom aspektu sa Suncem u Biku u trećoj kući govori o poslu u medijima, trgovini, uspehu umetnosti. Mars u šestoj kući govori o spremnosti da se mnogi angažuju u okviru svakodnevnih aktivnosti.Ne treba mnogo računati na bilo čiju pomoć. Sedma kuća je prazna ali je u njoj asteroid Karma, najviše uspeha imaće umetnike, sportisti. Oni koji rade sa mladima ili koji rade posao koji plasiraju svoj rad publici.Uran daje genijalne ideje a naglašen znak Blizanaca donosi sposobnost dobru komunikaciju. Horoskop ulaska Jupitera u znak Riba baca težište na ličnu inicijativu i nosioci aktivnosti biće Jarac, Vodolija, Ribe, Ovan u nešto manjoj meri, Bik, Blizanci i Rak. Svi ostali znaci će morati da se sa ovima usklađuju i da slede njihova upustva i direktive. Velika dominacija ovih znakova može nagoveštavati podelu u društvu, bunt a u bračnim odnosima dominaciju muškaraca i naglašenu potrebu žena za više slobode. Mladi će imati potrebu da rano stupe u brak i mnoge nove ljubavi će se dogoditi tokom ovog proleća i leta.

J.Holclajtner