Konjunkcija Merkura i Venere u Biku-Čuvajte se spletki

Facebooktwitterpinterest

Od 20. aprila do 4.maja 2021. konjunkcija Merkura i Venere je dobra za poslove ukoliko obrazuje dobre aspekte sa vašim natalnim Merkurom ili ako se nalazi u osmoj astrološkoj kući ili ukoliko obrazuje dobar aspekt sa planetama u Ribama, Jarcu, Raku ili Devici. Ako je vaš Merkur jak, u Blizancima, Devici ili Škorpiji, moguće da ćete moći da iskoristite dobre prilike koje vam se ukazuju na poslovnom planu.Ako vam je Merkur slab u Biku, Strelcu ili Ribama, možte biti skloni preteranom trošenju novca. To će biti naročito naglašeno u horoskopu onih koji imaju konjunkciju Merkura i Jupitera u devetoj ili dvanaestoj kući.Venera donosi sklonost ka trošenju i uživanju. Ona je izuzetno jaka posebno kod žena, daje potrebu da primate i dajete komplimente, jer je Merkur simbol komunikacije i reči tako da ova konjunkcija daje sklonost ka laskavosti. Venera u Biku daje ženama osećanje moći, one uglavnom mnogo polažu na svoj izgled i imaju o sebi visoko mišljenje. Muškarci sa Venerom u Biku vole društvo lepih žena ali im je takođe bitno i da uživaju u hrani, piću, muzici. Žene vole da polažu na garderobu i nakit, imaju veliku potrebu za doterivanjem.

U ovom periodu i Merkur i Venera će biti povremeno u napetom aspektu sa Saturnom što donosi probleme i mogućnost opstrukcije poslovnih mogućnosti. Trebalo bi da, ukoliko imate planete u Vodoliji, Škorpiji i Lavu, da budete oprezni kod prihvatanja poziva za neke nove poslovne aranžmane i to će biti naglašeno do 28. aprila a kasnije će biti u napet aspektu sa Jupiterom tako da mnogi mogu biti lakomisleni i zaključivati poslove sa onima kojii im se čine solidnim partnerima.

Tokom ovog perioda moguće su ljubomorne scene zbog nekih neproverenih vesti, naglašen je krajem perioda i Rak, ulaskom Marsa i donosi posesivnost i nesigurnost u sebe. Sumnjičavost će biti naglašenija i verovatno će mnogi imati potrebu da ih neko razuverava u vezi sa svojim sumnjama.

Neptun će u drugoj polovini ovog perioda praviti dobar aspekt i sa Merkurom i Venerom i mnogi mogu poverovati da je istina nešto što je u stvari nedovoljno provereno. Ovaj aspekt može biti dobar za umetnike jer daje sposobnost dobrog izražavanja, posebno u domenu muzike ili slikarstva. Kreativna sposobnost će biti izuzetno naglašena i postojaće potrebu za isticanjem preko socijalnih mreža ili će mnogi dobiti želju da putuju jer će se obrazovati napet aspekt sa Jupiterom koji simbolizuje putovanje u inostranstvo.Uran je skoro ceo period u konjunkciji sa Merkurom i Venerom doneti ljubavi preko socijalnih mreža ali i nepotrebnu ljubomoru upravo zbog nečega što se može saznati preko FB ili Instagrama.

 

Facebooktwitterpinterest