Pun Mesec u Devici 18.3.2022.

Pun Mesec u Devici 18.3.2022. u 8.18 h u Beogradu

Geografska širina Grinič +1 sa dominantnom Osmicom ukazuje na snagu Marsa koji se nalazi na 9.stepenu Vodolije. Taj stepen je veoma blizu Sunca predsednika Ukrajine pa ako bi se u kontekstu globalnih događaja tumačila ova pozicija Marsa koji je u ovom horoskopuu 10.kući u kvadratu sa Uranom u 12 . onda će on imati ozbiljne probleme a to se odnosi na sve koji su na neki način uključeni u  bilo kakav posao koji ima veze sa uniformom. Pod uticajem Marsa su posebno Ovan, Škorpija, Jarac i Vodolija. 

Podznak ovog horoskopa, punog Meseca je na 29.stepenu Bika u dobrom aspektu sa Plutonom, planetom harizmatičnosti i Mesecom na kraju Device jer je Mesec na 27.stepenu ovog znaka a Sunce je na 27.stepenu Riba i u dobrom aspektu sa podznakom ovog horoskopa. Ovaj veliki trigon, povoljan aspekt između Ascendenta ( podznaka) u blizini Severnog Mesečevog čvora koji govori o karmičkim zadacima, Plutona na 28.stepenu Marsove egzaltacije u Jarcu i 27.stepena Device na kome je Mesec daje mnogima mogućnost da ostvare neke svoje ideje, ali bi trebalo svakako pokazati uz energičnost i  istrajnost. U ovom horoskopu Mesec, kao “glavna” planeta je u 5.polju kreativnosti što se posebno odnosi na osobe koje se bave pisanjem jer je naglašen znak Riba gde je Merkur, planeta koja je odgovorna za komunikacju svake vrste i ovakav Merkur je odličan za one koji se bave pisanjem posebno naučnom fantastikom, metafizikom ili se bave proučavanjem istorije, istorije umetnosti, nauke.

Ovaj pun Mesec posebno može biti izuzetno bitan za Vagu i Bika jer je Venera, vladalac ovog horoskopa u 10.kući karijere uz Mars. U toj astrološkoj kući je jak Mars i jak Saturn ali je Venera slaba zbog čega će malo ko biti spreman da u nečemu popusti.Ovakva Venera u 10.kući kao u Jarcu je isuviše uzdržana u pokazivanju osečanja i može značiti dvoumljenje između dva podjednako nepovoljna rešenja ili rešenja koja zahtevaju energičnu akciju ili ozbiljan trud, moguće i odricanje. To će se najviše odnositi na Bikove i Vage, posebno ako imaju problema sa autoritetima bilo na poslu ili u porodici..

Naglašeno 11.polje sa Suncem, Jupiterom, Neptunom i Merkurom donosi mogućnost romanse sa osobom koju upoznate preko socijalnih mreža, sa umetnikom, strancem ili osobom koja planira život u inostranstvu, možda i radi za stranu firmu.

Uran u 12.kući ovog horoskopa u napetom aspektu sa Venerom i Marsommože mnogima doneti tajnu ljubav ali i udaljavanje od stalnog partnera ili rasprave zbog nerazumevanja. Moguće da je partner previše okrenut ka karijeri i da je to uzrok raspravama.

Pluton u dobrom aspektu sa Suncem,donosi mogućnost regeneracije, potrebu za fizičkom aktivnošću i spremnost da se pokaže disciplina kada se radi o brizi za zdravlje.