Venera u Raku- vreme za uživanje

 

Horoskop ulaska Venere u znak Raka

Venera je u Raku jaka,egzaltirana i donosi uglavnom vodenim znacima zadovoljstvo, mogućnost da sebi ugađate, da se bavite ne samo sobom nego i svojom porodicom ili da razmišljate o formiranju porodice o ulask u brak, kupovini neketnina, sređivanju stambenog prostora.Jednom godišnje Venera uđe u znak Raka i kako nikada nije mnogo udaljena od Sunca, ona se ne zadržava dugo u jednom znaku. Njen tranzit preko Raka ove godine do 11.avgusta trba iskoristiti za odlazakna godišnji odmor, kupovinu nekretnine, vikendice, boravak u prirodi što više, posebno negde pored vode. Ovo je period kada će Sunce i Merkur biti u Lavu i Venera kao da će kaskati za njima, kao da neće biti naročito takmičarksi nastrojena.

Kada se pogleda horoskop ulaska Venere u znak Raka, podznak je u Raku, podznak je na petom stepenu ovog  znaka, u napetom aspektu sa Jupiterom, drugom planetom koja je takođe egzaltirana u znaku Raka i kako se nalazi u 10.kući ovog horoskopa, a to je kuća uspeha mnogi će biti u stanju, posebno osobe koje imaju neku planetu na kraju Blizanaca, početku Raka ili na početku Ovna da iskoriste svoje potencijale.

Vladalac prve kuće ovog horoskopa je Mesec koji je u konjnkciji sa Neptunom u Ribama na 24stepenu dok je Neptun na 25., takođe govori o uspehu posebno u metnosti. Sunce u drugoj kući posla inova na 25.stepenu Raka u konjunkciji sa Merkurom na 26.stepenu u dobrom aspektu sa Mesecom i Neptunom na relaciji 2-10.kuća je najbolji pokazatelj mogučeg uspeha utoliko pre jer su Mesec i Neptun u izazovnom  aspektu  sa Plutonom u Jarcu. Pluton je u osmoj kući izuzetno jak jer donosi novac i moć, sposobnost regeneracije, najverovatnije na poslovnom planu.

Naglašenost „škorpionskog elementa“ a naglašenim osmim stepenom na kome je Jupiter u Ovnu i Mars u Bku stalja težište na lično angažoganje kada se radi o zaradi i novcu.

Naglašeno 11.polje javnosti, popularnosti i uzvraćene ljubavi sa Marsom i Uranom savršeno odgovara onima koji žele da se istaknu u javnosti.Horoskop je posebno dobar za ambiciozne porodične ljude koji žele da svojoj porodici obezbede dobar standard.Svi koji planiraju privatan biznis, otvaranje privatnih firmi, mogu očekivati uspeh. Izvanredan raspored planeta za vatrene ali i vodene znake koji su već krenuli da grade svoju karijeru.Zemljani znaci mogu takođe biti uspešni dok vazdušni, posebno Vodolija, moraju praviti kompromis ako žele da uspeju, posebno u radu sa strancima ili ukoliko žive u inostranstvu.

Tranzit Venere preko Raka donosi mnogima ljubav sa umetnicima, lekarima, farmaceutima, ljubav koja rodi na nekom porodičnom slavlju, na nekom venčanju, na odmoru. Svi znaci će biti podložni zljubljivanju a najviše Bikovi, Ribe, Rakovi i Jarci.