Pozicija planeta i aspekti u oktobru 2021. 

Merkur konjunkcija Mars

Od 7. do 14.oktobra retrogradni Merkur i Mars u direktnom hodu biće u konjunkciji u Vagi u napetom aspektu sa Plutonom što može doneti veliku nervnu napetost ako se ne bude sve odvijalo onakao kako se pretpostavlja da bi trebalo.Kako će u tom periodu biti i prva Mesečeva četvrt u Jarcu u blizini Plutona, Mesec će biti planeta koja će takođe uticati na raposloženje,prelazivši preko Sunca, Marsa, Merkura, Venere koja će već u to vreme ući u Strelca i mnogi će biti izuzetno impulsivni i naizgled odlučni ali odluke koje donesu mogu biti pogrešne posebno ako se donose u afektu a tiču se ljubavnog života.Povoljan aspekt sa Jupiterom , iako u retrogradnom hodu preko Vodolije daje mnogima nadu da bi situacija koja će povremeno biti veoma napeta, dobiti dobar tok i da postoji neko ko može da pomogne da se problemi reše. Retrogradni Merkur može doneti potrebu da se previše priča o osećanjima, Mars u Vagi je previše sentimentalan, pitanje da li će bilo kakav razgovor o emocijama doneti satisfakciju.Istovremeno je Sunce u dobrom aspektu sa Jupiterom i podstiče ambicije i dobro raspoloženje. Mnogi se mogu zaljubiti u osobu koja je veoma ambiciozna i ima naglašen ego, kada prođe taj aspekt može doći do otrežnjenja.

Venera u Strelcu

Venera ulazi u Strelca 7.oktobra i obrazuje konjunkciju sa Južnim Mesečevim čvorom što govori o nesigurnosti i potrebi da se lična vrednost određuje prema utisku koji se ostavlja u javosti.Velika potreba za ljubavlju pretvara osobu u previše zavisnom od osećanja samopoštovanja bilo da dobija ljubav ili ne. Obično ne postoji dovoljno ljubavi ili je osećaj da je ljubav uskraćena, da je partneru mnogo važnija karijera od  ljubavi, i često postoji razdvojenost koja deluje na osobu frustrirajuće. Ljubav na daljinu, bilo preko online kontakata ili zato što je partner negde na putu,možda živi u inostranstvu, dodatni je razlog za osećanje frustriranosti i nedovoljne ljubavi.

Asteroid Karma, Gold i Pandora u Vagi

Ovi asteroidi donose osećanje da se mora rešavati pitanje vezano za bračne i partnerske odnose. Mnogi su spremni da otvore dušu, da kažu sve ono što im dugo već stvara osećanje sputanosti i melanholije, bilo da su nezadovoljni ponašanjem partnera, možda postoji i osećanje kajanja zbog lošeg izbora partnera, zbog nezaadovoljavajuće finansijske situacije koja se može popraviti ako se partner potrudi. Pandora može doneti razotkrivanje nečega što se odnosi na prošlost partnera, na dugo potiskivano osećanje nezadovoljstva ili na neku preljubu, ko zna kada počinjenu. Kako je Merkur u retrogradnom hodu do 18.oktobra, on može doneti pogrešne informacije i nedostatak taktičnosit u razgovorima između partnera.

Sunce u Škorpiji

U vreme kada sunce ulazi u Škorpiju 24.Mars, vladalac Škorpije biće u napetom aspektu sa Plutonom, takođe vladaocem Škorpije zbog čega će mnogi biti skloni jakim strastima, naglašena potreba za dominacijom i za nametanjem svojih potreba. Kako će Mars biti u to vreme u  Vagi slab a Pluton jak u Jarcu, može doći do nemogućnosti da se emocije drže pod kontrolom i mnogi mogu biti impulsivni ili nestrpljivi. Ulazak u brak u to vreme, verovatno će doneti mnogima nesuglasice i sklonost ka dominaciji.Mars će biti u dobrom aspektu s Jupiterom a Pluton sa Neptunom zbog čega će mnogi smatrati da je izlaz iz situacije u odlasku u inostranstvo.Sunce u Škorpiji pojačava potrebu za erotskim doživljajima i muškarci i žene postaju mnogo harizmatičniji i svesniji svoje privlačnosti.