Dva Ovna koja su proslavila film “Dr.Živago”

Omar Šarif 10.4.1932. i Džuli Kristi 14.4.1941.

Film u koji je uloženo 11 Miliona dolara doneo je zaradu od 111 miliona dolara. Postao je kultni film o ljubavi Lare i Jurija Živaga. Dešava se u vreme Oktobarske revolucije. Sniman je po istoimenom romanu Borisa Pasternaka.Premijera filma je bila 22-12-1965. u Njujorku.

Omar Šarif i Džuli Kristi su bili sjajan par u ovom filmu u kojem su oni par koje sudbina razdvaja.Njihova dva Sunca se udopunjuju svojom energijom jer su u konjukciji,njegov Mars je u Ovnu u dobrom aspektu sa njenim  Marsom u Vodoliji

On je veoma impresivan kao glumac jer ima Mars u Ovnu na 5.stepenu u konjunkciji sa Venerom na 5. Blizanaca. Uran na stepenu Sunčeve egzatacije na 19.Ovna u konj. Sa Merkurom na 20.Ovna i Sunce na 20.Ovna. Saturn na 3. Vodolije u trigonu sa Venerom i u sekstilu sa Marsom u trigonu sa Ascendentom na 9. vage. Mar, Uran,Merkur i Sunce u sedmoj kući javnosti..MC na 10. Raka Pluton u 10.kući.Jupiter u Lavu u trigonu da Uranom.

Njena Venera i MC u konj. sa njegovim Suncem i Merkurom, Crnim Mesecom Lilitom.Njen podznak je na 29.Raka- sekstil Uran nad Algolom zato je bila tako ekspresivna a Jupiter na 20.Bika veoma moćan.Njen Mesec na 27.Škorpije u trigonu sa Ascendentom i Plutonom na 2. Lava.

Film je dobio pet Oskara. Producent je bio Karlo Ponti, suprug glumice Sofije Loren.

Kada se sagledava jedan film poput ovog, treba uzeti u obzir da je veliku popularnost donela i muzika Moris Žara, Device a u vreme premijere filma u Devici su bili Uran i Pluton u vreme mladog Meseca u Jarcu.Mars je bio na stepen razlike od stepena svoje egzaltacije na 29.Jarca a vlada Ovnom. Pluton i Uran u konjunkciji u Devici u opoziciji sa Saturnom u Ribama.Carska Rusija je bila u znaku Riba i Saturn ovde savršeno odgovara rušenju države. Venera – popularnost iz horoskopa premijere je bio nad Marsom u horoskopu Džuli Kristi.

Interesantno je da je za tv. seriju “Dr.Živago” ponovo za ulogu Lare izabrana glumica u znaku Ovna-Kira Najtli, rođena 26.3.1985 a za ulogu Jurija Živaga, vatreni Lav, Hans Matenson, rođen 7.8.1975.Serija je snimljena 2002.godine.