Kakav ste Lav u zavisnosti od godišta – Od 1960.- 1991.

love 1

Karakteristike Lavova  u zavisnosti od godine u kojoj su rođeni.

Lavovi 1960. – Sa Venerom,planetom ljubavi i Uranom ( ekscentričnost) u Lavu, sa Saturnom u Jarcu i Jupiterom u Strelcu ovi Lavovi su ambiciozni, imaju mogućnost da proputuju svetom i da naprave odličnu karijeru. Ljubavni život je komplikovan, posebno rođenima posle 8.avgusta, Mars u Blizancima čini ih sklonim paralelnim vezama. Žene rođene ove godine u Lavu često smatraju fatalnim. Imaju jak erotski potencijal, mnogima se dopadaju i spremne su da se upuste u avanturu sa osobom prisutnom u javnosti. Mnoge su veoma uspešne u poslu. Muškarci su takođe veoma harizmatični.

Lavovi 1961.- Izuzetna ambicija i pomalo svađalačko raspoloženje, želja za dominacijom čini im život pomalo komplikovanim. Venera u Blizancima sve do 4.8.čini rođene do tog datuma nervoznim i sklonim paralelnim vezame, s druge strane Mars u Devici donosi mogućnost romansi na poslu ili pre flert i veze sa kolegama. Ove Lavice često izgledaju kao da ne znaju šta hoće, mogu biti nezadovoljne brakom i partnerom, mogu razmišljati o razvodu, sumnjičave su i posesivne. Neko iz partnerove prošlosti se može mešati u njihov život. Muškarci su mnogo određeniji, taže praktičnu ženu koja bi im bila desna ruka u poslu.

Lavovi 1962.- Uran, planeta ekscentričnosti čine rođene u ovom znaku,posebno u julu kada je i Venera uz Plutona ( magična privlačnost) harizmatičnim osobama. Jupiter u Ribama daje mogućnost za ljubavne veze sa strancima a unazad šest meseci to će biti sve naglašenije. Jupiter je aktiviran od strane tranzitnog Neptuna i mnogi će tek otkriti ljubav u zrelim godinama. Mnogi koji pripadaju ovoj generaciji su imali tajnu vezu ili razvod.Rođeni posle 9.avgusta mogu biti javne ličnosti, baviti se umetnošću.

Lavovi 1963.- Rođeni do 1.avgusta pomalo su lenji, nisu koristili sve prilike koje su im se ukazivale. Moguće da imaju ambicioznog partnera a Jupiter u Ovnu ih čini sklonim isticanjem svog ega. Žene su samostalne, ova godina je za mnoge prelomna, posebno ako se nešto dešavalo u proleće što je moglo nagovestiti promenu u poslovnom ili privatnom životu.Mars u Vagi čini muškarce prilično lenjim da se udvaraju a žene su te koje dominiraju i njima to odgovara. Što je žena ambicioznija to su oni opušteniji. Žene rođene posle 3. avgusta imaju Veneru u Lavu i to ih čini posebno privlačnim.

Lavovi 1964. – Fatalni zavodnici, rođeni su sa konjukcijom Venere i Marsa ( strastvenost) u Blizancima pa rođenima početkom znaka daje poseban šarm da zavode duhovitošću i ličnim magnetizmom a rođeni posle 5.avgusta su mnogo više okrenuti ka porodici, očekuju materijlanu sigurnost i posvećeni su poslu. Skloni su nezgodama i žene ovo godište su dominantnije od muškaraca Lavova.

Lavovi 1965. –Mnogi su već prošli brojna iskušenja jer im Jupiter u Blizancima daje iracionalan način razmišljanja, ambiciozni su ali konfuzni, žene sklone da ulaze u veze ne razmišljajući mnogo da li je to za njih najbolje rešenje. Muškarci rođeni u znaku Lava ove godine mogu biti skloni porocima, posebno alkoholu. Sreću nalaze tek u zrelom dobu, mogu imati tj. mogli su već imati dva braka. Venera u Devici i Mars u Vagi nije dobra kombinacija planeta zbog čega i jedni i drugi biraju pogrešne partner. Bar u jednoj vezi može doći do scena, razilaženja, mnogo negativnog naboja. Veze sa osobama iz inostranstva su za njih rešenje.

Lavovi 1966.- Ambiciozne osobe kojima je prvenstven cilj lični komoditet, vole da žive na visokoj nozi. Mnoge Lavice su se dobro udale, dobro obezbedile, i verovatno uživaju negde u inostranstvu. Ne vole površnost, sve rade smišljeno, emocije su jake ali samo prema onima kojima one poklone. Muškarci su posvećeni karijeri.Mars-Jupiter-Venera konjukcij u Raku mnogima daje mogućnost sticanje velikog bogatstva. I jedni i drugi mogu biti izrazito dobrog materijalnog stanja što povoljno utiče na njihovo psihičko stanje i zajedno dosta putuju.

Lavovi 1967. – Lavovi tj. Lavice rođeni ove godine sa Venerom u Devici nemaju baš mnogo sreće s muškarcima i oni ih se pomalo plaše. Jak Mars u Škorpjii omogućava vim da parve biznis, Jupiter u Lavu ih čini pompeznim, grandomani su ali ako poseduju talenat, ne biraju sredstva da bi uspeli. Muškarci ovog godište sa retrogradnom Venerom mora da su imali već dosta problema sa ženama, najveroatnije ih ne razumeju a pokušavaju da im ugode.

Lavovi 1968.- Strastveni, romantični, svojeglavi, povremno nesigurni, Mars u Raku a Venera u Lavu, rođeni posle 6.avgusta, ambicozni, nadmeni i dobri kozeri, rođeni za biznis, u ljubavi posesivni. Mnogo planeta u Raku, Lavu i Devici daje im sposobnost za biznis, moguća veza sa kolegom, godine 2007.2008. 2009. su mogle biti stresne i većina teži slavi i uspehu.Ova generacija je bila pod velikim stresom u poslednje vreme, tj. nekoliko godina.Posao i ljubav su nekako pomešani pa su veze sa kolegama više nego česte.

Lavovi 1969.- Mars u Strelcu čini ih veoma komunikativnim, i verovatno dosta putuju, Venera je boravila u Blizancima,( sklonost zaljubljivanju i paralelnim vezama) zatim u Raku od 3.avgusta pa su oni nešto „pitomiji“. Jupiter i Uran na nultom stepenu Vage čini ih fatalnim po suprotni pol. Mogu smatrati da su žrtve braka li brakom mnogo dobijaju. Porodica bračnog partnera im nije naročito naklonjena.Žene se više trude da udovolje partneru i oni to znaju da cene. Mars u Strelcu im omogućava da dosta putuju da budu u vezi sa veoma uspešnim partnerom koji gradi karijeru.

Lavovi 1970. –Mars u Lavu je boravio tokm vladavine znaka Lava 1970.( Venera je tada bila uz Urana u Vagi – osobe koje imaju veliku moć nad drugima zaljubljive ali prilično tvrdoglave.Rođeni posle 8.avgusta sa Venerom u Vagi mnogo su pitomiji i prilagodljiviji. Žene imaju više strpljenja a muškarci su sposobni za biznis i za posao u javnosti. Ovo su javne ličnosti koje su imale narponu mladost i mnoga iskušenja. Uskoro- sledećih godinu dana je veoma bitno za njih po mnogim pitanjima.

Lavovi 1971- Rođeni 1971. u znaku Lava Pod velikim su uticajem sadašnjeg tranzita jer njihov Mars u Vodoliji pod uticajem je tranzitne Venere i Sunce- moguća strastvena veza sa osobom koja je veoma harizmatična.Saturn na početku Blizanaca u opziciji sa Jupiterom i Neptunom (inostranstvo) doneo je mnoga iskušenja. Mnogi su otišli za inostranstvo ili su možda bili pa se vratili, propustili šansu da žive van zemlje. Venera i Sunce u Lavu im daje prijatnu narav a za oko godinu i po dana, pruža se nova šansa u vezi sa novim poslom sa strancima.

Lavovi 1972.– Rođeni do 15.avgusta te godine imaju Veneru u Raku a rođeni na samom početku znaka nisu naročito srećni ili sebe smatraju žrtvama sudbine. Žene su sklone malodušnosti i moguće da su se mnoge razvele ili kasno ušle u brak. Mars u Lavu ih čini nestrpljivim,a retrogradnim Merkur rođene u poslednjoj dekadi znaka nepoverljivim. Ipak, kreću bolji dani, nešto je počelo da se menja od ovog proleća.

Lavovi 1973.- Lavovi rođeni ove godine su veoma sposobni za biznis, posebmo muškarci, žene se postavljaju kao bosovi. Mars u Ovnu i Venera u Lavu na samom početku znaka daje rođenima u julu neverovatnu moć na druge. U ljubavi postoji sklonost ka samostalnom životu i ne podnose stege.Rođeni posle 2. avgusta sa Venerom u Devici i Saturnom u Raku mnoge žene čini sklonim malodušnsti i razmišljanjima o razvodu.

Lavovi 1974.-Teško godište za one koji žele miran porodični život. Saturn-Venera konjkcija nije dobra ni za žene ni za muškarce. Porodica se previše meša i najbolje su prošli oni koji su otišli za inostranstvo. Mars u Devici čini rođene ove godine veoma zahtevnim, partnera mogu doživljavati kao neprijateljski nastrojenim.Saturn u Raku može dovesti do mešanja porodice u brak ili vezu a Jupier u Ribama čini osobe rođene ove godine sklone putovanjima i ljubavima na daljinu.Venera u Raku daje strpljenje a rođeni posle 14. avgusta sa Venerom u Lavu su mnogo strastveniji.

Lavovi 1975.- Rođeni do 15. avgusta imaju Marsa u Biku zbog čega su tvrdoglavi i teško sarađuju sa bilo kim dok rođeni posle tog datuma imaju Marsa u Blizancima i skloni su paralelnm vezama. Jupiter u Ovnu ih čini samouverenim a Saturn u Raku osobama koje pokušavaju da održe porodicu na okupu ali uglavnom mnogi se razvode ili kad tad dolaze u ozbiljnu krzu. Retrogradna Venera u Devici nije povoljan položaj za žene Lavove koje veći deo svoje energije posvećuju karijeri nego partneru.

Lavovi 1976.- Rođeni 1976. Ili oni koji su se tada zaljubili u toku vladavine znaka Lava takođe su bili pod uticajem Venere i Sunca u Lavu ali tada je takođe boravio Saturn u ovom znak kao i 2007.Oni koji su tada rođeni prilično su bolećivi, naročito rođeni do 8.avgusta a posle tog datuma Venera je iz Lava prešla u Devicu i utiče na racionalnost. Jupiter u Biku stavlja težište na potrebu za materijalnom sigurnošu u dobrom aspektu sa Marsom u Devici čini ih uspešnim u materijlanoj sferi.

Lavovi 1977.- Rođeni do 2.avgusta imaju u Blizancima gde se nalazi i Mars pa su skloni avanturama i verovatno imaju buran emotivni život. Izvesna površnost prisutna je kod svih koji su rođeni do tog datuma jer je Jupiter loše postavljen u Blizancima zbog čega mnogi mogu propustiti priliku u vezi sa inostranstvom. Rođeni posle 2. avgusta više su okrenuti ka domu i žene su prilagodljivijie, muškarci bolji domaćini.

Lavovi 1978.- Rođeni do 2.avgusta imaju Marsa u Devici u dobrom aspektu sa Jupiterom u Raku i verovatno su veoma ambiciozni. U Devici je i Venera pa razum nadvladava emocije. Posle 2. avgusta Mars je ušao u Vagu i muškarci rođeni tada su društveni, pomalo nesigurni ali veliki šarmeri, rođeni posle 8.avgusta imaju i Veneru u Vagi pa su to osobe koje se verovatno na neki način ističu u svojoj sredini. Mogu imati brojne veze i nekolik brakova.

Lavovi 1979.-Venera, planeta ljubavi rođenih do 30.jula nalazi se u Raku pa su nešto pasivniji nego oni rođeni nakon tog datuma. Mars je u Blizancima sve do 8. avgusta i muškarci rođeni posle tog datuma prepuštaju veroatno ženama da odlučuju. Žene su mnogo ambicioznije i sklone tajnim avanturama, mada može izgledati kao da su sjajne domaćice i verne, njihov emotivni život je veoma buran.

Lavovi 1980.– Do 4. avgusta Venera je boravila u Blizancima zbog čega su oni koji su rođeni do tog datuma skloni raspravama sa partnerom, često izgledaju kao da ne znaju šta hoće a muškarci zbog slabog Marsa u Vagi partnerki mnogo toga progledaju kroz prste. Moguća su mirenja i svađe i kod onih koji su rođeni posle tog datuma samo što oni ranije stupaju u brak jer je Venra od tog datuma bila u Raku i imaju potrebu da osnuju porodicu i dase skrase.

Lavovi 1981.- Slab Mars u Raku i slaba Venera u Devici koja je malo ojačala svoju poziciju kod rođenih posle 18.avgusta kada je ušla u Vagi čini predstavnike ovog znaka prilično nestabilnim u ljubavi zahtevnim a konjukcija Saturna i Jupitera u Vagi čini ih spremnim da se maksimalno posvete karijeri. Ako uđu u brak, solidni su kao partneri ali i dalje im je karijera na prvom mestu. Jednog dana mogu ući u iskušenje posebno avgustovski Lavovi da uđu u tajnu vezu.

Lavovi 1982. –Slab Mars u Vagi kod rođenih do 3.avgusta i slab Jupiter u Škorpiji čini ih opsednutim pitanjima novca i zarade. Jak Saturn u Vagi im daje dostojanstvo a Venera u Raku sve do— daje ženama poseban šarm. Rođeni posle 3. avgusta sa jakim Marsom u Škorpiji maksimalno se posvećuju biznisu a žene su posebno izazovne, zahtevne i vrlo uspešne u osvajanju muškaraca.Rođene posle 14.avgusta kada je Venera ušla u Lava mogu biti sklone burnim vezama sa osobama koje imaju problema sa zakonom.

Lavovi 1983.- Rođeni te godine imaju Marsa u Raku pa su pomalo opušteni, posebno muškarci, a konjukcija Jupitera i Urana ih tera da se usvaršavaju, grade karijeru i mnogo putuju. Venera u Devici i jedne i druge čini preozbiljnim a rođeni posle 3. avgusta sa retrogradnom Venerom mogu biti prilično neodlučni u sferi ljubavi i braka. Od 13.avgusta Mars je boravio u Lavu pa su muškarci veliki zavodnici, naročito mogu biti u vezi sa strankinjom a žene su mnogo nestabilnijie, svojeglavije i sklone tajnim vezama.

Lavovi 1984.-Jak Mars u Škorpiji uz Saturna i Venera u Lavu čini ove Lavove veoma ambicioznim i harizmatičnim.Rođeni posle 8.avgusta imaju Veneru u Devici i Jupiter u Jarcu i to su praktične, ambiciozne osobe koje uspevaju da stupe u brak sa osobom koja im odgovara. Žene su posebno veoma uporne u ostvarenju svojih ciljeva. Muškarci mogu biti pod uticajem žena, naročito rođeni posle 18.avgusta kada je Mars ušao u Strelca. Moguća su dva braka ili dve velike ljubavi.

Lavovi 1985.- Venera u Blizancima kod rođenih u julu i sa Marsom u Lavu skloni su burnim ljubavima, rastancima, pomirenjima, vezama o kojima okolina priča.Rođeni posle 2. avgusta sa Venerom u Raku pre će ući u brak, posbeno žene nego što će rizikovati da propuste dobru priliku a mogu biti zaljubljene u nekog ko se bavi umetnošću,ko je javna ličnost ili ko radi za stranu firmu.

Lavovi 1986.- Jupiter u Ribama i Mars u Jarcu je sjajna pozicija planeta koje obećavaju uspeh i muškarci su veoma dominantni kao ličnosti a žene mogu biti pomalo muškobanjaste jer je Venera loše postavljena u Devici pa mogu imati potrebu da komanduju.Ipak, Mars je retrogradan pa pomalo ublažava tu dominantnu crtu i kod jednih i kod drugiha rođeni posle 7. avgusta su mnogo pitomiji i ljubazniji jer im je Venera u Vagi i skloni su da prave kompromise.

Lavovi 1987.- Rođeni u znaku Lava 1987. se nalaze u situaciji da se zaljube jer je su te godine tokom znaka Lava Mars, Venera i Sunce bili u Lavu a Jupiter se nalazio vrlo blizu tačke na kojoj se nalazi trenutno na samoj granici znaka Bika.Venera je do 30.jula bila u Raku a tada je ušla u Lava i to je generacija koja je sposobna da zavede koga želi. Lični magnetizam i šarm toliko dominiraju da malo ko može da im odoli. Žene mogu biti u vezi sa veoma uspešnim muškarcem, mogu s njim dosta putovati i cilj im je da partner bude dobrog materijalnog stanja. Često se vezuju za mnogo starije muškarce.

Lavovi 1988. – I žene i muškarci su vrlo dominantni jer je Mars u Ovnu ali je Jupiter slab u Blizancima pa je pitanje novca i finansija često najvažnija tema o kojoj razmišljaju baš kao i odlazak za inostranstvo. Venra u Blizancima ih čini šarmantnim ali pomalo površnim i sklonim paralelnim vezama ali rođeni posle 7.avgusta sa Venerom u Raku skloniji su da se bore za partnera i mogu mladi stupiti u brak. Ovo je uspešna generacija sa velikim potencijalima i mogućnistima kada je uspeh u inostranstvu u pitanju.

Lavovi 1989.-Rođeni na početku znaka imaju konjukciju Marsa i Venere – erotksa kombinacija i to u Lavu ali već 24.avgusta Venera ulazi u Devicu što žene čini prilično zahtevnim a muškarci traže žene koje su u stanju da im reše praktične probleme.Rođeni posle 4. avgusta imaju i Marsa u Devici i skloni su raspravama jer konjkcija Mars-Venere u Devici dovodi do čestih rasprava. Jupiter u Raku je dobro postavljen i donosi mogućnost uspeh u inostranstvu.

Lavovi 1990.- Rođeni ove godine imaju Marsa u Biku pa su svojeglavi ali dobar aspekt sa Venerom i Jupiterom u Raku ih čini sklonim da gledaju na praktičnu stranu života i da stiču mnogo. Oni će dosta steći a žene su u boljoj poziciji, smirenije i sklone da prelaze preko nekih partnerovih propusta i greški. Rođeni posle 13.avgusta sa Venerom u Lavu sposobni su da naprave sjajnu karijeru, i verovatno planiraju odlazak iz zemlje. Predstoji im slava i bogatstvo.

Lavovi 1991.- Konjukcija Venere i Marsa u Devici nije baš lak aspekt za one koji žele da imaju harmoničan život a pri tom je u avgustu Venera i retrogradna tako da su žene rođene ove godine u Lavu prilično hladne i racionalne. Pokušavaju da se nametnu partneru i mogu imati vezu sa mnogo starijim partnerom od sebe, mogu ulaziti u veoma komplikovane veze koje im donose stres i malo će kasnije ući u brak. Muškarci su pod uticajem žena ali se posvećuju karijeri i veoma su uspešni u tome.

 J.Holclajtner