Dnevni Astro Magazin za 6.9.2020.

Pozicija planeta

Mesec danas obrazuje u jutarnim satima konjunkciju sa Marsom na kraju Ovna što donosi jake strasti a zati ulazi u Bika i pred kraj dana obrazuje konjunkciju sa Uranom. Veoma dinamičan dan za one koji su preosetljivi i najverovatnije da će mnogi biti skloni konflitkima. Mesec tokom većeg dela dana pravi napet aspekt sa Saturnom što donosi raspravu sa starijima i autoritetima a kasno uveče obrazuje dobar aspekt sa Suncem. Mars i Mesec u napetom aspektu većim delom dana sa Venerom  i Merkurom tako da će mnogi biti nesposobni da pravilno izraze svoje emocije i da staloženo raspravljaju o važnim temama.

Ulazak Venere u znak Lava

Venera u Lavu donosi jake emocije, potrebu za ljubavlju, obnovu nekadašnjih ljubavi, naročito mladalačkih.Venera će u Lavu biti do 3.oktobra. Sve vreme Mars će biti u Ovnu u retrogradnom hodu posle 9.septembra i skoro sve vreme će Venera obrazovati dobar aspekt sa Merkurom što je dobro za umetnike i sportist.

 

Horoskop ulaska Venere u znak Lava 6.9.2020. u 9.22 h u Beogradu

Istovremeno je i Merkur na nultom stepenu Vage, Sunce na 14.stepenu Device, slabo u 11.kući, Merkur slab u 12.kući, podznak na 20.stepenu Vage a Venera u 10.kući karijere I uspeha. Vladalac horoskopa Venera u opozicji sa Saturnom u 4.kući porodice i u napetom aspektu sa Marsom na 28.Ovna i Mesecom na 29.Ovna u kući braka. Ovo je teška pozicija za one koji su ambiciozni a potrebna im je podrška članova porodice. Mladi ali i sredovečni koji planiraju da započnu samostalan posao neće imati podršku porodice ali ni ljubavnog partnera. Mars jak u Ovnu a slab u 7.kući i Mesec vladalac 10.govore o ljubomori bračnog ili ljubavnog partnera o nemogućnosti da se postigne skladan odnos zbog sujete. Sunce u dobrom aspektu sa Uranom i Jupiterom na relaciji 11.-7.-3.kuća ukazuje na razumevanje od strane neke simpatije, prijatelja, podršku od osoba koje su spremne da otvoreno pričaju o svojim emocijama. Neptun u petoj kući kreativnosti i ljubavi u opoziciji sa Suncem nagoveštava mogućnost novih ljubavi i romansi.


 


Vilijem Levi i supruga Elizabet Guterez

Kada se  Devica zaljubi u Ovna i Jarca

Teška kombinacija dva znaka koji nemaju skoro ništa zajedničko. Vilijam Levi,( 29.8.1980.) poznati meksički glumac koji je rođen na Kubi a uspeh doživeo u brojnim serijama i filmovima snimanim u Meksiku, više puta nagrađivan ipak u ličnom životu nije uspeo da ostvari trajnu sreću. Veoma mlad je ušao u brak sa glumicom rođenom znaku Ovna, Elizabet Guterez, amerikankom meksičkog porekla.Upoznali su se na zajedničkom projektu 2003. i započeli vezu, venčali se dobili dvoje dece ali su se često rastajali i mirili.Ona je, iako je igrala u  brojnim serijama i filmovima, manje- više nepoznata javnosti, uvek u senci svog supruga sa kojim se kako mediji pišu rastala 2014.godine.Iako je bio izuzetn o popularan, čak mu ni Dženifer Lopez nije odolela i polavljuje se u njenom videu u pesmi “I’m in you” 2011.njegova karijera je krenula nizbrdo bar što se finansija tiče, jer je odbijao uloge u telenovelama, pokušavajući bezuspešno da se probije u Holivudu.Nastavio je da se bori za svoju reputaciju kao glumac i biznismen jer je nakon ozbiljnih finansijskih problema krenuo sa svojim biznisom,kao producent, rešivši da prekine sa ulogama u telenovelama iako je dobio naziv kubanski Bred Pit. Njegov brak je bio u ozbiljnoj krizi ali on se nekako uvek vraćao svojoj supruzi ali je imao brojne avanture, između ostalog su mediji izveštavali da se Dženifer Lopez razvela od Mark Antonija zbog njega.Izgleda da je najozbiljnije bio zaljubljen u Žaklin Brakomontas ( 23.12.1979.) sa kojom je igrao u seriji 2009. u seriji “Magična privlačnost” i zbog koje je bio spreman da se razvede.Ipak najpoznatiji je po ulogama u serijama “Trijumf ljubavi” i “Napušteni anđeo” sa glumicom Maite Peroni.

Kada se pogleda uporedni horoskop između njega i njegove supruge osim njenog Sunca na njegovom DC( osi sedme kuće braka i njene Venere u Ribama koja pada u njegovo peto polje ljubavi i dece, nema mnogo dodirnih tačaka između planeta u njihovim horoskopima koje bi ukazivale na harmoničan brak.

Vilijem je rođen u znaku Device ( Sunce u konjunkciji sa Merkurom- smisao za biznis) sa podznakom u Vagi. Na samom Ascendentu se nalazi Crni Mesec Lilit ( ne može da odoli lepim ženama) uz Karmu- deluje seksepilno, a tu su i Pluton u prvoj kući ličnosti zbog čega deluje harizmatično kao i zbog Marsa na nultom stepenu Škorpije koji mu daje poseban seksepil. Njena Karma je iznad njegove Psihe zbog čega je ona imala velikog uticaja na njega.On ima Veneru u Raku ona u Ribama i oboje su emotivni ali njegov Mesec u Ovnu ( dopada mu se žena Ovan) i njen u Blizancima ne obrazuju aspekt. Njen Mars ( tip muškarca koji joj se dopada) je u Ribama u disharmoničnom aspektu sa njegovim Marsom. Njen Saturn nad njegovim Suncem i Merkurom govori o čestim svađama ali njen Crni Mesec Lilit u Lavu i njegov asteroid Viktorija u konjunkciji ukazuju na njegovo osećanje pobede kada ju je osvojio. Ona ima asteroid Psihu i Eros u Vodoliji u njegovoj 4.kući porodice i doma i zato joj se on često vraća. Njena Viktorija je na osi njegove sedme kuće braka tako da će oni uvek imati čvrst odnos, ma kako se dalje situacija između njih dvoje bude odvijala. Jupiter ( bogatstvo) i Saturn ( ambicija ) kod njega su u 12.kući (neuspeha, odricanja, tuge, tajni )zbog čega je imao pad i to onih godina kada je Saturn (2015.-2017.) prelazio preko Strelca i njegove treće kuće mentalnog stanja i pravio kvadrat sa natalnom pozicijom.Tranzit Saturna preko njegove kuće ličnosti 2011. je bio loš i tada je počeo da pravi fatalne greške a onda je prelazio preko Škorpije i njegove druge kuće posla i novca i njemu se poslovi nisu dobro odvijali. Od iduće godine kada Jupiter i Saturn budu ušli u njegovu petu kuću ima šanse da se finansijski oporavi.

Vilijem Levi i Žaklin Brakomontas

Kada se pogleda uporedni horoskop Žaklin Brakomontas i Vilijema Levija jasno je zašto je ona imala velikog uticaja njega i zašto se u nju zaljubio.Ona je Jarac ( 23.12.1979.) i mnogo kompatibilnija sa Devicom, njeno i njegovo Sunce su u dobrom aspektu. Njena Venera na početku Vodolije -napet aspekt sa njegovim Marsom ( verovatno je bila veza između njih dvoje, njen Mesec i Psiha u njegovoj petoj kući ljubavi a njeni Mars i Jupiter uz njen Crni Mesec Lilit i Amor na vrhu njegove 12.kuće tajni, odricanja. Njena Karma nad njegovim Erosom. Oni su snimali seriju u vreme kada je Saturn prelazio preko brojnih njenih I njegovih planeta i on je najverovatnije zaista bio spreman da se zbog nje razvede.


Zdravlje

Kuhinjska so kao homepatski lek

Jedan od često prepisivanih homepatskih lekova je Natrium muriaticum, poznat kao Nat.mur koji predstavlja u stvari kuhinjsku so a daje se upravo onima koji su često imali sklonost ka uzimanju previse soli, koji pate od edema, anemije.Često postoje problem sa bolovima u vratu, suva  sluzokoća, slabost I iscrpljenost, hiper tiroidizam, giht, dijabets. Oni kojima je potreban ovaj lek često su ljuti, tužni, depresivni, pate od hroničnih tegoba, imaju potrebu za samoćom i često plaću, pate od bolova u očima,prisutni su glavobolja,mučnine, kratak dah, slabost pri penjanju uz stepenice, tahikardija, bolovi u leđima.