Kineski godišnji horoskop – Godina Srebrnog metalnog Bivola

Facebooktwitterpinterest

Pacov, Bivo Tigar Zec Zmaj Zmija Konj Ovca Majmun, Petao Pas Vepar


Godišnji  kineski horoskop za godinu Srebrnog metalnog Bivola od 12.februara 2021.- 31.1.2022.

 

U kineskom zodijaku dvanaest zodijačkih znakova se smenjuju svake godine na različit datum između 15.januara i 19.februara, prema posebnoj računici na osnovu pojave prvog punog i mladog Meseca u tekućoj godini. Lunarna kineska godina pada uvek na drugi datum,nikada se ne ponavlja početak godine sa datumom na koji je počela prethodna dok solarna kineska godina počinje uvek 4.februara u mesecu Tigra. Kineski zodijak počinje sa Pacovom koji je analogan znaku Strelca u klasičnoj astrologiji i završava se sa Veprom, koji je analogan znaku Škorpije u klasičnoj astrologiji. U kinenskom zodijaku se smenjuju pozitivni ( muški, jaki, energični,) i negativni ( ženski, slabi, pasivni) znaci. Pozitivni yang muški znaci su Pacov, Tigar, Zmaj, Konj, Majmun i Pas a negativni, yin, ženski znaci su Bivo, Zec, Zmija, Ovca, Petao i Vepar.Svakog meseca se smenjuje drugi zodijački znak koji počinje između 4. i 8. u mesecu, svakim danom vlada drugi znak, i svaka dva sata tokom dana se smenjuju zodijački znaci. Svaki znak  je u osnovnoj postavci kineskog zodijaka u određenom elementa, a pet elemenata ( voda, zemlja, drvo, vatra i metal) se smenjuju u yang i yin obliku, samo se element zemlje javlja dva puta u yang i yin obliku na godišnjem nivou u mesecima koji se nalaze između sezona a to su yang zemljani Zmaj ( između zime i proleća) yin zemljana Ovca ( između proleća i leta) yang zemljani Pas  između leta i jeseni i yin zemljani Bivo ( između jeseni i zime).Svaki zemljani znak sadrži i malo elementa onog koji mu prethodi pa je tako Zmaj zemljani znak sa elementima drveta, jer mu prethodi yin drveni Zec, Ovca, je zemljani znak sa elementima vatre, jer joj prethodi Konj, yang vatreni znak,  Pas, zemljani znak sa elementima metala, jer mu prethodi Petao, yin metalni znak i Bivo, zemljani znak sa elementima vode, jer mu prethodi Pacov, yang vodeni znak.

Elementi simbolizuju pravce sveta, određene energije, vladaju ljudskim organima, povezani su sa planetama, raspoloženjem, emocijama i aktivnostima i javlalju se u vidu letećih zvezda, tj. energija koje se primenjuju u Feng Šui uređenju prostora. Svake godine se elementi smenjuju u određenim segmentima „pa kua“ obrasca sa devet segmenata koji pripadaju pravcima vesta, osam njih dok je deveti segment u stvari središnji prostor. Na taj način se određuje povoljan tj. nepovoljan pravac za svaki zodijački znak.

 

Godina 2021-2022.  je pod uticajem yin, slabog metala, simbolizovanog metalnim novcem ili dragim kamenjem i komplementaran je sa vodom, elementom koji se javlja uz element zemlje kod Bivola. Poslednji put je vladala godina Srebrnog metalnog Bivola 1961. i poznate osobe rođene u toj godini su Džordž Kluni, Barak Obama, Princeza Dajana, Edi Marfi, Boj Džordž, Suzan Bojl, Denis Rodman,Vudi Harleson, Nađa Komaneči,Meg Rajan, Lea Tomson,pevačica Latifa.

 

Ovogodišnji raspored energija po sektorima ( pravcima sveta)

Istok– pogodan za ljubav

Severoistok- u njemu se nalazi Veliki vojvoda,tj. Jupiter i donosi slava

Jugoistok-nesreća i bolest

Sever- bolest

Zapad-donosi slavu,prosperitet

Severozapad- gubici, nasilje.

Jugozapad-svađe, gubici

Centar- božanska milost

Jug- pobeda

 

Korišćenje boja u godini Srebrnog metalnog Bivola

Bela- Ne treba je previše koristiti jer odgovara metalu i daje yang svojstvo a godina je yin metala. Beli detalji pojačavaju ambiciju i hladnokrvnost.

Srebrna/siva- Donosi sreću

Žuta/braon- U maloj meri daje stabilnost

Narandžasta- Podstiče optimizan

Plava- Daje osećanje sigurnosti

Svetlo plava- Podstiče romantično raspoloženje

Zelena- Podstiče rat, ambiciju

Svetlo zelena-Donosi harmoniju

Crvena- Donosi ljubav, strast i mržnju, posesivnost.Treba je izbegavati od juna do septembra.

Roze-Donosi romantične ljubavi

Feng Šui zaštita-

Metalni predmeti, vaze, zvončići, privesci, srebrne boje, bela treba da bude zastupljena u maloj meri, plava boja i figure slona plave boje donose sreću, žad, koral i smaragd.Narukvica od žutog kvarca predstavlja zaštitu.

 

 

Facebooktwitterpinterest