Kineski horoskop za Godinu Belog metalnog Pacova-2020.

Facebooktwitterpinterest

Godina Belog metalnog Pacova od 25.1.2020.-11.2.2020.

Kineska astrologija počiva na principu postizanja balansa između dveju suprotnih energija yang  i yin tj. jake, pozitivne, muške, aktivne energije i slabe, negativne, ženske pasivne energije. Pozitivno ne znači dobro niti negativno znači loše, to je samo oznaka jačine određene energije. U kineskom zodijaku postoji 12 znakova koji se smenjuju po tačno utvrđenom rasporedu na svaka dva sata, svakog meseca i svake godine. Svaki znak se u osnovnoj postavci kineskog zodijaka javlja u svom autentičnom elementu u yang ili jin obliku ali element zemlje se javlja dva puta u jednom i dva puta u drugom obliku jer predstavlja periode u godini na prelasku sezona.

Yang znaci su Pacov, pod uticajem jake vode, Tigar, pod uticajem jakog drveta, Zmaj pod uticajem jake  zemlje, Konj, pod uticajem jake vatre, Majmun pod uticajem jakog metala i Pas, pod uticajem jake zemlje.

Yin znaci su Bivo, pod uticajem slabe zemlje, Zec, pod uticajem slabog drveta, Zmija, pod uticajem slabe vatre, Ovca, pod uticajem slabe zemlje, Petao, pod uticajem slabog metala i Vepar, pod uticajem slabe vode.

Sva četiri zemljana znaka sadrže osim elementa zemlje i malo elementa znaka koji u mu prethodi tako da je Bivo zemljani znak koji ima u sebi i element vode ( prethodi mu Pacov), Zmaj je zemljani znak koji ima u sebi element drveta ( prethodi mu Zec), Ovca je zemljani znak sa elementom vatre( prethodi joj Konj) i Pas, zemljani znak ( prethodi mu Petao).

Svaki znak se javlja u ciklusima od 12 godina, svaki put u drugom elementu, tako da su rođeni u godini Belog metalnog Pacova,rođeni 1960.

Elementi su simboil određenih energija i koriste se u feng šui uređenju prostora, oni su simbolizovani određenim bojama i brojevima i nazivaju se tzv. Leteće zvezde. Energije se tokom godine premeštaju iz jednog sektora u drugi od ukupno devet koji predstavljaju pravce sveta i na osnovu tih rasporeda energija tumače se dobri i loši uticaji u raznim oblastima živovta ( posao, karijera, ljubav, porodica, novac, i sl) .Svakom elementu odgovara određena boja i ovo je godina u kojoj treba potencirati zelenu boju kao i nakit zelene boje, posebno žad koji je izuzetno cenjen u Kini.Previše ove boje međutim nije dobro za Bivola i Psa.

Ovogodišnji raspored energija po sektorima ( pravcima sveta)

Istok-opasan pravac, donosi gubitke,ne stavljati u taj sektor stana jarko crvenu boju,pripaziti na elektroinstalacije, ne praviti prepravke.

Severoistok-Povoljan za svaku vrstu prosperiteta

Jugoistok- Donosi osećanje satisfakcije i pobedu

Sever- Svađe, finansijski gubici, autoriteti

Zapad-Donosi slavu

Severozapad- Prosperitet, slavu i bogatstvo

Jugozapad-Svađe, gubici, nazadovanje u karijeri

Centar-Prejaka energija, slabima pomaže, jake tera na autodestruktivnost i svađe.

Jug- Bolest, nepovoljan za starije osobe, ne baviti se ekstremnim sportom, ne ulaziti u rasprave, jaka konkurencija u ljubavi i na poslu.

Feng Šui zaštita- Ukoliko nemate mogućnost da nabavite predložene amulete, dovoljno je da ih naslikate.Trebalo bi blizu ulaznih vrata, ili još bolje ispred vrat staviti metalne zvončiće jer se smatra da rasteruju negaitvnu energiju. Takođe, možete ih staviti u svaki mračni kutak stana, uzan hodnik, nedovoljno osvetljen prostor. Slika ili figura nasmejanog Bude štiti dom.

Lunarna godina počinje svake godine na drugi datum od sredine januara do sredine februara u zavisnosti od pozicije mladog Meseca a solarna kineska godina počinje uvek 4.februara sa mesecom Tigra.

Poznati Pacovi–  Šelkspir, Petar Veliki, Ričard Nikson, Prince Charles, Prince Harry, američki predsednici  džordž Vašington, Džordž Buš, Džimi Karter, Galileo Galilej, Džejms Kuk, Lav Tolstoj, Katy Perry, Gvinet Paltrou, Kameron Dijaz,Dzenifer Garner, Ben Aflek,Džad Lou,Skarlet Džohensen, Mark Zukenberg

Godina metalnog Pacova se smatra srećnom godinom za one aktivne, preduzimljive, što nije slučaj svake godine. Kada vlada godina yang znaka koji se javlja u elementu koji je kompatibilan sa osnovnim elementom znaka, kao što je to slučaj sa Pacovom koji je yang voda i javlja se u obliku metala, a metal i voda su kompatibilni jer metal podržava vodu, onda se može očekivati da je uspeh lako postići.


J.Holclajtner

Facebooktwitterpinterest