Dnevni Astro Zenit Magazin za 24.11.2020.

Horoskop tranzita Sunca preko  znaka Strelca

Strelac sismbolizuje daleke destinacije i želju za putovanjima

Sunce ulazi u znak Strelca 21. novembra u 21.30 h nad Beogradom i u horoskopu ulaska Sunca u Strelca podznak je u Lavu na 14.stepenu u dobrom aspektu sa Marsom u Ovnu u 9.kući ovog horoskopa. To naglašava potrebu za dobrom saradnjom sa strancima. Pri ulasku Sunca u znak Strelca Mesec je u poslednjoj dekadi Vodolije  u neapetom aspektu sa Suncem jer ide ka fazi prve Mesečeve četvrti u Riibama. Sunce, vladalac ovog horoskopa na nultom stepenu Strelc u 4. kući doma i porodice, patriotizma u kome se nalazi jak Merkur, planeta biznisa i logike i govori o sposobnosti onih koji se bave privatnim mbiznisom ali je Merkur u inkonjunkciji sa Marsom takok da oni koji posluju sa strancima treba da buduoprezni kod plaćanja, preizetih obaveza jer je Merkur u dobrom aspektu sa Neptunom u 8.kući zbog čega mogu biti nemarni i svoju pažnju usmeriti na nešto manje bitno.

Horoskop ulaska Sunca u znak Strelca 21.11.2020.

Nenaglašenost druge kuće posla i novca sa asteroidom Vestom govori o posvećenosti obaezama, posebno kada su žene u pitanju a Merkur vladalac ove kuće kao i suvladalac 10.kuć karijere i vladalac 11. kuće javnosti u četvrtoj, ukazuje na potrebu za proširenjem poslova i na neophodnost dobrog marketinga. U trećoj astrološkoj kući nalazi se asteroi Eros na nultom stepenu Škorpije jer je pre ulaska Sunca u Strelca Venera  ušla u znak Škorpije obrazujući napet aspekt sa Saturnom na kraju Jarca i asteroidom Paladom u 6.kući svakodnevnih aktivnosti zbog čega je neophodno obratiti više pažnje na obaveze i posebno finansijske prirode.Venera je u dobrom aspektu sa Mesecom na kraju Vodolije, čime se stravlja akcent na potrebu izražavanja emocija, jer je Mesec u sedmoj kući braka i partnerksih odnosa i u znaku kojij je odgovoran za popularnost i sposobnost reklamiranja usluga i talenata.Umetnici mogu imati uspeha u nastupanju u javnosti.Merkur, planeta komunikacije u napetom asektu sa Uranom na relacii Škorpija- Bik, donosi mogućnost sklašanja novih poslova posebno u domenu IT tehnologija.Vladalac petog polja Jupiter u šestom, neJarcu u pestom polju donosi manje probleme u ljubavnim odnosima i nemogućnost lakog nalaženja rešenja za nesuglasice o čemu govori i vrh sedme kuće u napetom aspektu sa Uranom, vladaocem ove kuće. Neptunobrom aspektu sa Jupiterom donosi poveće troškove kada se radi o poslovima sa strancima o čemu govori i Mars u devetoj kući inostranstva u Ovnu, posebno ako se radi zemljama nemačkog jezičkog područja. Astereoid Kiron u Ovnu u ovoj kući govori o preispitivanju odluka koje se tiču odnosa sa strancima. Crni Mesec Lilit, jaka erotska moć na početku Bika u konjunkciji sa Uranom u desetoj kući karijere može doneti iznenadne poslovne ponude i potrebu za promenom posla ili poslovnog okruženja.


Poznati Strelci

Tejlor Swift je rođena 13.12.1989. Strelac, ssa podznakom u Škorpiji i sa Marsom planetom akcije na Ascendentu. Veoma mlada je počela da se bavi pevanjem.Iako je po izgledu tipičan Strelac, plava, visoka, ona ima energiju tipičnu za Ovna ( Mars na Ascendentu).Dobitnica je Gremi nagrada, od 16.godine se bavi kantri muzikom.Najmlađi je dobinik ove nagrade.Njena baka je bila profesionalna operska pevačica.Sa 200 miliona prodatih ploča,ona je pevačica sa najvećim brojem prodatih ploča ( kaseta, diskova).

Ona je netipičan predstavnik Strelca jer ima naglašen znak Škorpije sa Plutonom I Marsom u ovom znaku, sa naglašenim znakom Jarca u 2.kući posla I novca ima četiri planete  Uran, MErkur, Neptuni Saturn a Veneru ima na 1.stepenu Vodolije I Mesec na 1.stepenu Raka. Prvi stepen obično donosi rane uspehe, Jupiter, planeta slave u Raku na 7.stepenu javnosti I popularnosti.Imala je brojne avanture jer joj je naglašen Jupiter u Raku gde je Mesec, dve planete koje su egzaltirane u ovom znaku i ona uvek traži sigurnost  u vezama sa muškarcima.Ovako naglašen znak Raka govori i o bogatoj porodici, njeni roditelji su se bavili biznisom ali i o podršci porodice jer su se radi njene karijere preselili u Nešvil da bi ona mogla da uči pevanje jer je u to vreme najviše pokazivala interesovanje za kantri muziku, kasnije se posvetila i pop-rok muzici.

Njen ljubavni život je bio veoma buran, imala je zvanično preko dvadeset veza iako je od 2016.zvanično u vezi sa Džoe Alvinom, britanskim glumcem, rođenim 21.februara 1991.

On ima Merkur na 25.stepenu Vodolije, Venera na 28.Riba a Mars na 10.Blizanaca, Mesec na kraju Bika,ona ima Veneru na 1.stepenu Vodolije, njen Mars na 26.stepenu Škorpije na AC u opoziciji sa njegovim Mesecom u Biku.


Kineska astrologija

Dan Srebrne metalne Ovce

Povoljan dan za osobe koji su rođeni u godinama koje se završavaju na 0 i 1. Dan pasivnih energija, ženski element preovladava i donosi mogućnost nalaženja rešenja za probleme koji ne bi trebali biti ozbiljni i nereševi. Yin metal je simbol nakita, novca a Ovca simbol vrednoće i ambicije.

Mesec je Purpurnog vatrenog Bivola, kombinacija slabe yin vatre i slabe vode tako da kombinacija svih elementa iz mesečnog i dnenovnog kineskog horoskopa donosi popustljivost a godišnja kombinacija yang metala i yang vode u vidu Belog metalnog Pacova donosi upornost onih koji ne odstupaju od svojih ideja.

Majmun, Ovca i Petao su danas najaktivniji ili spremni da naprave promenu u kontaktima sa onima koji imaju dobre ideje.

Pacov i Vepar su spremni da se uključe u nove poslove u radu sa onima koji su rođeni u godinama koje se završavaju na 0 i 1.

Tigar i Zec se uzdržavaju od nepotrebnih akcija koje bi mogle da im naprave velike probleme ili se neće  previše baviti konkurencijom.

Bivo, Zmaj i Pas su ambiciozni ali uviđavni i iskazuju poštovanje prema onima koji se prema njima ponašaju fer.

Zmija i Konj su sigurni u sebe i svoje odluke i verovatno će učiniti sve da danas postignu dogovor sa onima koje žele da konsultuju u vezi sa svojim namerama.


 Zdravlje

Jačanje imunološkog sistema uz pomoć astrologije

Početak vladavine znaka Strelca odgovara sazvežđu Zmijonošca koje je simbol  lekara apotekara i to je period ( od 25.stepena Škorpije do 10.stepena Strelca) kada treba jačati imunološki sistem posebno uz pomoć tradicionalne medicine. Planeta koja se nalazi u natalu u ovim segmentima horoskopa svojom simbolikom može ukazati na način kako se treba odnositi prema svom zdravlju. Uran npr. u ovom segmentu može ukazivati na korišćenje lasera, Sunce na potrebu za fizičkom aktivnošću i izlaganju sunčevoj svetlost, Mesec i Neptun o korišćenju lekovitih voda i tečnosti, banjskog lečenja, Merkur o suzbinjaju stresa, Venera o potrebi da se ide na dijetu, Mars o uzimanju preparata na bazi gvožđa, Jupiter o upotrebi preparata na bazi biljaka orijentalnog porekla, Saturn o lečenju mineralima, Neptun o korišćenju homeopatije i morske vode, Pluton o psihoterapiji i oslobađanju od starih obrazaca ponašanja.