Koliko dugo traje ljubavna patnja nakon raskida

close-up-of-woman-crying-1063x597

Poslednjih meseci mnogi su u nekoj vrsti šoka, agonije nakon raskida ili su smatrali da žrtve u vezi u kojoj ne mogu da kontrolišu događaje.

Mnogi su raskinuli pod uticajem depremirajućeg Saturna u Strelcu, posebno Rakovi, Device, Ribe, Strelci a drugi pod utcajem Marsa koji je od sredine aprila do početka avgusta išao malo direktnim malo retrogradnim hodom preko poslednjih stepeni Škorpije i prvih stepeni Strelca.Onda je jedno vreme bio jak u Jarcu i donosio odlučnost i egocentrizam a od skora u Vodoliji donosi potrebu za komunikacijom ali ne obavezno i dobrom. Jedna pogrešna reč i veza se može upropastiti.

Iz natalnog horoskopa se može videti kako osoba doživljava ljubavne rastanke i da li će ih biti, što najviše zavisi od pozicije Meseca, Venere i Marsa u ličnom horoskopu. Ako bilo koja od ovih planeta pravi konjunkciju sa nekom fiksnom zvezdom, posebno sa onima koje imaju loš uticaj na ljubavni život ( ima ih nekoliko), ili su u konjunkciji sa Uranom, Plutonom ili Saturnom, može se očekivati da kad tad osoba bude suočena sa nekom vrstom šoka na emotivnom planu. Mesec u horoskopu žena može dobrom pozicijom značajno  ublažiti loše efekte nekih teških konjunkcija, kvadrata ili opozicija a u muškom horoskopu Mars. Ako je Mars jak u horoskopu muškarca (u Ovnu, Škorpiji ili Jarcu) on će da stojički podnese ljubavni poraz. On ide dalje i ne dozvoljava da mu ljubavno razočarenje ugrozi karijeru ili njegove poglede na život, ljubav. Kada muškarac ima slabo Sunce ( u Raku, Vagi, Vodoliji) on je u stanju da dugo pati, s tim što najviše pate oni koji imaju Sunce u Raku ili Ribama a Mesec u tzv padu u Škorpiji, Devici ili Jarcu. Muškarci sa Mesecom u Škorpiji, Devici ili Jarcu mogu smatrati sebe žrtvama žena koje manipulišu njima. Dugo pate i osobe koje imaju, bilo kog pola da su, Mesec u poslednjoj dekadi Škorpije,posebno muškarci ili u poslednjoj dekadi Jarca. Ako je u horoskopu muškarca Mesec u lošem aspektu sa Marsom posebno ako je Mesec u Jarcu u inkonjunkciji sa Mesecom  u Blizancima ili Lavu, impulsivnost i nervoza čine osobu nesposobnom da realno i trezveno donosi odluke. – više teksta