Kakvi su aspekti za ljubavne odnose u jesen 2018.

Za mnoge je jesen perod kao stvoren za melanholiju, rastanke, mada ko to želi? Ipak,posle letnjih romansi i naročito ako se dogodila neka neočekivana ljubavna priča na odmoru, jesen donosi otrežnjenje ali za mnoge je ona upravo ispit za njihovu zrelost i za postojanost njihovih emocija.

Tokom leta Venera je uglavnom negde u blizini Sunca koje prelazi preo znaka Raka, Lava i Device i kada nastupi jesen, ulaskom Sunca u znak Vage, u kome je Sunce slabo, ako je i Venera slaba po svojoj poziciji kao što je to slučaje, ove 2018. godine kada je 5.oktobra krenula retrogradnim hodom preko Škorpije znaku strastveni osoba u kojoj je inače slaba može doneti mnogima ljubavne patnje ili ako ništa drugo nesposobnost prilagođavanja na neke nove oklonosti . Najteže će to podnositi oni koji su pod uticajem Venere, bilo da je  u njihovom znaku jaka ili slaba, Bikovi, Rakovi i Ribe ( željni ljubavi  i pažnje) i Škorpije, Jarci i Device koji baš i ne umeju da pokazuju svoje emocije na pravi način.Kada Venera bude u konjunkciji sa Suncem od 22. do 31.oktobra i kada bude prelazilo iz Vage u Škorpiju, emocije će se probuditi sa željom da se odnosi poprave.

Od svih planeta na Veneru može najrazornije delovati opozicija sa Uranom iz znaka Bika jer je Bik jedno od dva sedišta Venere i oni koji su zaljubljeni a ne snalaze se najbolje u vezi i „ništa im nije jasno“ zašto se to baš tako dešava, biće impulsivni,skloni nervnim krizama posebno od 10. do 31.oktobra. Kada u novembru Venera bude ušla u retrogradnom hodu u Vagi, mnogi će, koji imaju emotivne probleme pokušati da budu taktični i da sagledaju probleme iz realnog ugla, želeće da se vrate na pređašnju poziciju.

Faktički mnogi će moći da se pomire sa osobom koja im je draga jer će do 3.decembra kada će Venera ponovo ući u Škorpiju imati prilike da bar promene nešto u svom stavu.

Merkur, planeta komunikacije u svom brzom hodu preko Škorpije može pomoći od 8.-18.oktobra onima koji vole da razgovaraju o svojim problemima ili imaju potrebu za tim ali treba biti orepzan jer od 1.novembra Merkur je slab u Strelcu a to znači da biste mogli biti nesvesa žrtva trača ili platiti cenu za svoju iskrenost i  17.novembra krene retrogradnim hodom, tek tada može nastati haosu  sferi emocija, priznanja, traženja oproštaja, slanja SMS poruka, telefoniranja jer će Merkur ( komunikacija ) biti u konjunkciji sa Jupiterom ( viši nivoi komunikacije, plemenitost, praštanje). Početkom novembra Blizanci, Ribe, Device, Strelci ( posebno rođeni početkom znaka ili Bikovi, Škorpije, Vodolije, Ovnovi, Lavovi ( rođeni krajem znaka ) mogu biti prilično konfuzni I nesposobni da koriste snagu logike nego će biti lakomisleni i odgovarati na provokacije. One mogu imati različite oblike, od raznih poziva za viđanje pod vidom želje za pomirenjem ili “iskrenim razgovorm” do otvorenog flerata ali u stari osećaće se napetost, kao da nešto između partnera nije raščišćeno kako treba.

Šta je sa komunikacijom

Polovinom oktobra Venera i Merkur su u prvoj dekadi Škorpije i pozitivno se reflektuju na rođene u prvoj dekadi Jarca, Riba, Bika ( i pored opozicije sa Uranom, moguće je naći kompromis), Raka, Device ali se vrlo brzo razdvajaju i Venera pokajnički ide retrogradno ka Vagom i traži oproštaj što može da bude loš potez ako se to čini iz slabosti a ne iz iskrenog kajanja a Merkur hrli ka Strelcu brzim hodom. Od 25. oktobra Merkur pravi opoziciju sa fiksnom zvezdom Algol i donosi potrebu za iskrenošću koja često može biti brutalna i nepotrebna, pravi već konjunkciju sa  Jupiterom i zatim  ulazi u Strelca prvog novembra.

Za to vreme 24. Sunce ulazi u Škorpiju, prelazeći preko Venera i kao da će one koji zbog nečeg pate neko ignorisati, muškarci mogu biti veoma grubi prema ženama i dolazi u sekstil sa Saturnom krajem oktobra pa samouvrenost Ovnova, Lavova, Vaga, Škorpija i Jarčeva raste ali da li će to doneti efekta ?

Konjunkcija Jupitera i Merkura a obe planete u 150 stepeni sa Uranom donose osećanje promašaja da se nešto nije uradilo kako je trebalo.Mars posle 20. oktobra već izlazi iz aspekta i sa Venerom i sa Suncem a jedno vreme sa Marsom, par dana donosi nekakvu nelagodnost i potrebu za svađom. Mars krajem oktobra ne pravi nikakav aspekt, osim sa Jupiterom i Merkurom poslednja dva tri dana u širem orbisu dobar aspekt sa Uranom što znači da komunikacija treba da bude drugačija, mnogo iskrenija, bez insistiranja na svojim stavovima.Naćin komunikacije će se promeniti i mnogi se neće snaći u ljubavnim raspravama ili pokušaju da jedno drugom nešto objasne. Mnogi će i fizički biti razdvojeni od svojih partnera.

U drugoj polovini novembra Mars ide brzim hodom ka Ribama, Karma ka Jarcu a Merkur ka asteroidu Psiha i sredinom novembra Merkur ( najviše će osetiti to Blizanci, Device, Ribe, Strelci ) u konjunkcijisa Psihom u napetom aspektu sa Neptunom zbog čega će i jedna pogrešna reč biti povod za razočaranje i suze. Venera je sve vreme u dobrom aspektu sa Saturnom i kao da će oni koji su postojani u svojim emocijama izdržati iskušenja i neće dopustiti da ih bilo šta pokoleba a Mars u dobrom aspektu sa Venerom od 10.novembra podstiče spremnost za praštanje ili slobodnima za nove romanse i poznanstva.

Početkom decembra glavno težište je na aspektu između Marsa i Saturna koji je dobar ali loš između Marsa i Jupitera i Sunca a tu je Merkur. Moguće da će neko morati da posreduje između onih koji neće umeti da komuniciraju bilo da se radi o ljubavnoj vezi ili nekoj drugoj,porodičnim odnosima. Vatreni znaci izuzev Ovna će biti spremni da se maksimalno posvete onome što žele, ne birajući sredstva da to dobiju a to se može odnositi na sve koji imaju neku planetu na početku Strelca, prisutna je velika želja da se snovi ostvare, ma po koju cenu. Saturn u konjunkciji sa Karmom je faktori stabilnosti moguće da će seneke osobe umešati u vezu između dvoje sa njboljim namerama. Vodeni znaci će bukvalno „bežati“ od prohteva vatrenih znakova koji će želeti da sve bude po njihovom.

 J.Holclajtner