O autoru

Jasminka Holclajtner

Jasminka HolclajtnerJasminka (Uzelac) Holclajtner, rođena i živi u Beogradu, po struci prevodilac za engleski jezik. Radila kao književni i naučni i stručni prevodilac i paralelno izučavala astrologiju. Bavi se aktivno astrologijom preko dvadeset godina.Sarađivala sa mnogim tv stanicama i časopisima.

Od 1991. godine objavljivala tekstove pod pseudonimom u časopisu „Horoskop“ u izdanju „Politike“. Pod svojim imenom i prezimenom počela da objavljuje tekstove iz oblasti astrologije u „Telegraf“-u od prvog broja 1994., zatim u časopisima: „Nedeljni Telegraf“, „Dnevni Telegraf“ „Građanin“, „Politika“, „Ilustovana Politika, „Novi Zodijak“, “Brand”, “Objektiv” iz Klivlenda, Ohajo,USA, “Astrologos“, „Magazin“ . u okviru nedeljnog dodatka “Politike“ i brojnim drugim štampanim medijima. Od kraja 1998. stalni honorarni saradnik kompanije „Novosti“, na rubrici „Horoskop“, u vanrednim izdanjima „Horoskop“- a, „Trećeg oka“ časopisa „Bilje zdravlje“.

Učestvovala u tv emisijama na temu astrologije. Na tv „BK“ stalni honorarni saradnik na emisiji „Planetarijum“ od početka emitovanja 1995.do kraja 2000. Sarađivala sa tv „Pink“, tv „Avala“, „RTS“. Sa grupom saradnika pokrenula časopis „Orion“ marta 1999. Izdala knjigu „Horoskop za 1999.“

Hobi: izučavanje raznih oblasti kompemetarne medicine, muzika, istorija: film i – slikarstvo. Član udruženja amatera slikara, udruženja za zaštitu životinja (pasionirani ljubitelj i vlasnik mačaka) izlagala krajem 80-tih na grupnim izložbama. Udata, ima dva sina. Astro profil – Jarac sa podznakom u Biku, Mesecom u Biku.

Autor je trilogije “Tajna Šantili čipke”koja je izašla u e-izdanju juna 2021. Knjiga prva- “Ljubav sa mirisom gardenije”, knjiga druga- “Pun Mesec nad Rijom” i knjiga treća- “Putevima ljubavi”

Moguće je pratiti njene video klipove na yutube kanalu

Jasminka Holclajtner

Kontakt: astrozenit@gmail.com

jasminholc@gmail.com