Središnji datumi između Mesečevih četvrti

Poznato je od davnina da su Mesečeve četvrti veoma bitne za raspoloženje, motivaciju, osećanja, posebno mlad Mesec i pun Mesec jer su to dve kontrasti tj. faza kada se Mesec ne vidi i faza kada je u punom sjaju. Mlad Mesec je osetljiv period jer je to faza početka nečega što ne znamo kako če se odvijati pa je naglašena preosetljivosti nesigurnost u sebe.U vreme punog Meseca očekujemo rezultate i tada već znamo na šta možemo da računamo, znamo na čemu smo što je veoma bitno. Bez obzira da li je postignut uspeh pa pun Mesec donosi osećanje zadovoljstva i ispunjenjenosti i egzaltiranosti ili nije postignut cilj ali je jasno i zašto je do toga došlo.Čak iako nije postignut cilj i ako postoji nezadovoljstvo faza punog Meseca pruža optimizam.

 

Postoje još sedam dana do poslednje Mesečeve četvrti kada se može nešto postići i faza do mladog Meseca kada se sumiraju utisci i pravi plan za dalje Mesec tokom jedne faze pređe tri zodijačka znaka i obično se uzima u ozbzir onaj znak u kome je upravo određena Mesečeva faza koji je indikator preko simbolike znaka onoga što se dešava, što očekujemo ili planiramo ili konstatujemo da se dogodilo.Interesantni su tzv umetnuti znaci između dve Mesečeve faze ili trideset stepeni koji obuhvataju delimično jedan i delimično drugi znak. To je lako utvrditi.Pogledate kalendarski gde se planete nalaze tri i po dana od poslednje Mesečeve faze, konkreno to će biti 17.oktobra jer je poslednja Mesečeva faza, pun Mesec bila kasno uveče 14.oktobr. Taj 17.oktobar može biti vrhunac u energetskom smislu kada treba iskoristiti za ostvarenje svojih planova. Konkrentno sada će biti u Blizancima i sve što je simbolika Blizanaca a to je komunikativnost, potreba za putovanjem, promenama, sposobnost za finansije, tehnologiju, IT tehnologiju, zabavu, muziku i sport može biti u centru zbivanja ili energija koja se usmeri ka tim delatnostima može doneti zadovoljstvo ili profit.

Srednji datum između mladog Meseca i prve četvrti govori o jasnoći misli i sposobnosti da se odredi cilj, preko zodijačkog znaka u koji pad, srednji datu između prve Mesečeve četvrti i punog Meseca govori o načinu na koji se može postići cilj, srednji datum između punog Meseca i poislednje Mesečeve četrti govori o greškama koje treba izbeći bilo kada su poslovi ili emotivni problemi u pitanju a središnji datumi između poslednje Mesečeve četvrti i mladog Meseca dobra je za analiziranje i otklanjanje grešaka u postpupcima i odlukama Naravno za one koji imaju svoju natalnu kartu, dobro je pogledti i u koju astrološku kuću padaju ti srednji datumi između Mesečevih četvrti i to u okviru simbolike astrološke kuće uzeti u obzir u donošenju zaključaka.

J.Holclajnter