Zodijački znaci i najčešće zanimanje

 

Svaki zodijački znak ima afinitet prema nekoj određenoj vrsti aktivnosti, prema nekom poslu. Kao po pravilu vatreni znaci ( Ovan, Lav, Strelac) vole dinamične poslove, ona u kojima mogu da budu „glavni“, Ovan da komnaduje, Lav da zabavlja a Strelac da podučava. Zemljani znaci ( Bik, Devica i Jarac ) su brižni, spori i dostižni a važno im je da sebi i drugima pruže osećanje sigurnosti, Bik da hrani, Devica da neguje a Jarac da organizuje. Vazdušni znaci ( Blizanci, Vaga i Vodolija ) su veseli, sangvinični i osećaju kao svoj zadatak da omoguće ljudima bolju komunikaciju, Blizanci vole da pevaju, Vage da glume a Vodolije da infomišu. Vodeni znaci ( Rak, Škorpija i Ribe) najbolje se snalaze u sferi emocija pa tako Rak je tu da razume, Škorpija da upozorava a Riba da teši druge. Shodno svom temepramentu svako i bira posao koji mu najviše odgovara.

Ovan voli da komanduje i sa dirigentskom palicom

OVAN – trebalo bi da nosi uniformu, bilo koju od lekarske do uniforme pilota. Sve što ima veze sa uzbuđenjima, brzinom, takmičenjem, to je za Ovna. Može da glumi, da bude vozač na reli trkama a ona da bude novinar, sportistkinja, menadžerka.Žene Ovnovi često rade u obezbeđenju i vole da rade za vojsku i policiju.

Sve što ima veze sa modom i estetikom ima veze i sa Bikom

BIK – najviše mu odgovara posao sa nakitom, dragim kamenjem, unutrašnjom dekoracijom, pisanjem, komponovanjem ali bi mogao da drži restoran, da ima agenciju za nekretnine. Žene Bikovi vole da se bave modom, dizajnom, umetnošću, imaju smisla za biznis, „hoće“ ih novac.Više vole da pevaju i slikaju nego da glume a od sportova retko koji im odgovara, možda planinarenje.

Najviše manekena su u znaku Blizanaca

BLIZANCI – najviše vole muziku,film, i odgovara im da budu disk džokeji, da budu barmeni, turistički vodiči, psiholozi, ekonomisti,  odlični su matematičari, akviziteri, pisci, avanturisti.Mnogo taksista i autoprevoznika su rođeni u znaku Blizanaca, dobri su organizatori a žene manekenke, foto modeli, dizajneri obuće, nakita.

Rak voli da ima kafić ako treba i da poslužuje

RAK – Preduzimači, političari, vole da rade za državnu službu, da organizuju, često su lekari, iscelitelji, mnogi drže restorane. Vole muziku, uglavnom su instrumentalisti, scenografi, bave se unutrašnim dizajnom, pisci, scenaristi. Žene vole baštovanstvo i uzgoj zdrave hrane, plivanje.

Lavovi vole tenis, oni nisu za grupni sport

LAV – Najviše im odgovara sport, gluma, poslovi u vojsci, mačevanje, tenis, takmičarske veštine, mašinstvo. Mnogi Lavovi su sjajni glumci i vole još više da se bave režijom. Novac mogu zaraditi preko šou biznisa, ako drže kockarnice, igranonice a Lavice vole da drže butik sa skpocenom odećom, nakitom i dečija obdaništa.

Devica voli kućne ljubimce i da brine o njima

DEVICA – znak koji najviše voli da se bavi baštovanstvom, držanjem radnje sa hranom za kućne ljubimce, zdrave hrane, veterinom, ahitkturom, preduzetništvom, bibliotekarstvom. Žene vole da se bave književnošću, socijalnim radom, psihologijom, novinarstvom, banjskim turizmom, partnerna gimnastika, joga.

Monika Beluči -mnoge glumice, naročito one najlepše su Vage

VAGA – Diplomatija, pravo, novinarstvo, rad sa javnošću, umetnost, muzika i komponovanje odgovaraju ovom znaku. Mnogi modni kreatori su Vage bilo žene ili muškarci i tekstilna industrija, moda uopšte, trgovina nakitom i poslastičarstvo odgovara ovom znaku. Aikido i Tai či su veštine koje odgovaraju Vagi.

Škorpije su odlični lekari

ŠKORPIJA – Detektivski poslovi, istraživački rad, tajne službe, policija i kriminalistika odgovaraju Škorpiji. Može dobro da zaradi baveći se arheologijom, nuklearnom fizikom, matematikom, bankarstvom, medicinom. Ekonomija, ekologija i tehnološka dostignuća su u domenu interesovanja ovog znaka.

Strelci vole sport, naročito jahanje

STRELAC- Praktičar i teoretičar istovremeno. Pomalo zanesenjak najviše voli sport, konjički i streljaštvo najviše, istraživačku delatnost na putovanjima, diplomatija i film su oblasti u kojima Strelac može da zablista. Pisanje, istraživačko novinarstvo i estrada takođe odgovarju ovom veselom znaku.

Nema boljeg biznismena od Jarca

JARAC – Bavljenje politikom, psihologijom, sociologijom, istorijom, slikarstvom, predavaštvom odgovara ovom ozbiljnom, principijelnom znaku. Vojna služba, arhitektura, građevina i preduzetništvo, industrija nameštaja i geologija takođe mogu biti izbor za Jarca. Od sportova fudbal i umetničko klizanje.

Vodolije – najviše ih je u medijima

VODOLIJA – Informatika, novinarstvo, nuklearna fizika, muzika, film, gluma, politika, predavaštvo odgovaraju Vodoliji kao i svaki posao u kome ima mogućost da sama određuje sebi radno vreme. Rad na televiziji, radiju, u savremenim informacionim sistema, vazduhoplovstvu, košarci i odbojci su nenadmašni.

Najbolje balerine su Ribe

RIBE – Ekologija, teologija, socijalni rad, medicina, naročito neurologija, psihijatrija, pedijatrija, plivanje, sport, umetnost, ezoterjske veštine, nauka i modna industrija, svaki oblik alternativne medicine, poslovi zbog kojih mora dosta da putuje, balet, cirkuske veštine i partnerna gimnastika.

Jasminka Holclajnter

Photo :Copyright by

http://realitytvmagazine.sheknows.com/blog/images/2008/08/analeigh-top-model.jpg

http://www.novine.ca/arhiva

http://www.lovetoknow.com/top10/images/tennis-players.jpg

http://l.yimg.com/eb/ymv/us/img/hv/photo/

http://www.onyxmd.com/images/stories/content/physician-owned-250.jpg

http://www.ergelasurcin.com/photo/sezona2009/Elba14jun_260.jpg

http://thumbs.dreamstime.com/thumb_111/1168303785ouph34.jpg

minimalisticmusic.blogspot.com

http://geniusbeauty.com/wp-content/uploads/2009/06/ballerina.jpg

Jasminka Holclajnter