Pomračenje Sunca i Meseca u ličnom horoskopu

 

Mnogi se plaše pomračenja Sunca, manje Meseca, mada ono može doneti isto tako dosta psihičkih problema, čak i više. Sunce utiče na društveni status, energiju, vitalnost, a Mesec na dušu. Ni u jedno pomračenje ne treba gledati jer se remeti normalan prirodni balans telesnih tečnosti u organizmu. Iako je to noramalna pojava dva puta godišnje, ipak, ne dešavaju se uvek totalna pomračenja kao što je bilo ono 11.agusta 1999. godine nad Evropom. Pomračenje Sunca je uvek nekako spekatkularno i čak i kada nije vidljivo sa teritorija svih zemalja, što i nije moguće, ono se reflektuje na svačiji horoskop.

U horoskopu muškarca Sunce simbolizuje njegov društveni status, ego, volju, vitalnu životnu silu, ambiciju, moć, uticaj i društveni položaj. Pod najvećim uticajem pomračenja su oni muškarci koji imaju Sunce, Mars, Jupiter, Saturn na stepenu pomračenje ( sada 1.avgusta 2008. godne na 9. stpenu Lava) ili ako im podznak pada na taj stepen. ti muškarci mogu imati problema u karijeri, i sa svim navedenim što Sunce simbolizuje. Ovnovi koji su pod velikim uticajem Sunca takođe, bez obzira da li im neka planeta pravi dobar ili loš aspekt sa tačkom pomračenja, mogu osetiti ovo pomračenje u negativnom smislu. Čak i one osobe kod kojih Sunce u horoskopu nije naglašeno, kao što su Vage i Vodolje mogu osetiti pomračenje na negativan način, dok osobe koje imaju u svom horoskopu konjukciju „vatrenih „ planeta Sunca, Marsa i Jupitera npr. u blizini tačke pomračenja u svom horoskopu ili u bilo kakvom aspektu sa tačkom pomračenja mogu biti i u nekoj vrsti opanosnosti. Ove osobe npr. ne bi smele da rukuju vatrenim oružjem, jer im potencijalno preti od toga opasnost. Kada je žena udata za muškarca koji ima loše aspektovano ili loše postavljeno Sunce u svom horoskopu ( npr. u Vagi, Vodoliji) ili u lošem aspektu sa planetama koje utiču povoljno na ljubavni život, mogu imati posle pomračenja Sunca krizu u braku, dok one čiji muževi u svojim horoskopima imaju agresivne planete ( Saturna, Urana, Marsa ili Plutona) u lošem aspektu sa Suncem, mogu doživeti neku fizičku neprijatnost u vidu napada na njih od strane partnera ili oni sami mogu biti žrtva nekih fizičkih neprijatnosti.

 

U vreme pomračenja žene mogu osetiti animozitet prema autoritativnim muškarcima ili obrnutno prema onima koji inače imaju sklonost da budu neodlučni,nepouzdani i neverni.

U vreme pomračenja Meseca 27.7.2018.godine najugroženije osobe će biti one koje imaju bilo koju planetu ili podznak na 3,-7.stepena až Bika, Lava, Škorpije ili Vodolije 

U svari ceo period između 11.jula kada već počinje da se oseća uticaj dolazećeg pomračenja Sunca, pa sve do 18.avgusta biće period u kome je dosta rizično kretati u nove poslovne aranžmane jer će u međuvremenu da se dogode dva pomračanje Sunca, 13. i 11. avgusta i jedno dugo pomračenje Meseca 27.jula.

Osobe koja imaju inače loše postavljen Mesec  u ličnom tj. natalnom horoskopu ili u solaru, lošem aspektu sa nekom od agresivnih planeta, ne bi trebalo da u vreme pomračenja Meseca uzimaju veće količine alkohola, idu na opreaciju, posebno krvnih sudova glave, nogu, tetiva, trebalo bi da budu oprezni u vožnji kolima, naročito na raskrsnicama i treba da se čuvaju pri preticanju kamiona, hladnjača i veliki vozila.

Pomračenje Sunca i Mesec uoči rođenja
Svaka osoba koja ima urađen lični horoskop i ima svoju natalnu kartu treba da pogleda gde joj se našla tačka pomračenja Sunca i Meseca uoči rođenja. Nije problem to pronaći u efemeridama, knjigama o podacima planeta ili na bilo kom komjutreskom astro programu. Ta tačka se uvek ponaša kao osetljivo mesto u horoskopu. Naime, pomračenje Sunca i Meseca su se dogodili ( čak i ako je nekoliko meseci pre rođenja, a što je bliži datum datumu rođenja to je uticaj veći) na dan koji odgovara nekom stepenu nekog znaka u Zodijaku. Tako npr. ako ste rođeni 26. februara, vi ste rođeni sa Suncem na 6. stepenu Riba i ako se pomračenje bilo Sunca ili Meseca dogodilo 28. decembra prethodne godine, ono je palo najverovatnije na 6. stepen Jarca i u tom slučaju postoji harmoničan aspekt između vašeg natalnog Sunca i tačke pomračenja. Vama će u tom slučaju pomračenje možda doneti neku sjajnu šansu, ma kad da se dogodi, bilo koje godine, a u okviru onog segmenta života koji simobolizuje znak u koji pada pomračenje. Konkretno ako ste npr. podznak Ovan, pormačenje 28.decembra vam pada u astrološku kuću karijere a u znak Jarca pa će za vas posao i sticanje društvenog statusa biti nešto u šta ćete ulagati najviše energije i to je sfera života koja će se najčešće „pomračiti” bilo u smislu česte promene posla, sukoba sa saradnicima ili ćete strepeti da li ćete odgovoriti na ono što se od vas očekuje.

Ne samo da imaju značaja tačke pomračenja Sunca i Meseca pre rođenja nego i prva koja su se dogodila nakon rođenja, sa istim značenjem, osetljivim mesta u horoskopu. Kad god neka planeta sa agresivnom simbolikom tranzitra preko njim mogu se očekivati nevolje. Isti princip se primenjuje i kod horoskopa važnih događaja u životu, kao što je zaključenje posla, braka, zidanje kuće i sl.

U horoskopu princeze Dajane tačka prenatalnog pomračenja Sunca se dogodila nad njenim Mesecom ( ostala razvedena žena, deca bila kod oca) dok je tačka pomračenja Meseca uoči rođenja pala na njen Saturn – zla kog, disciplina i ona kao Rak, pod velikim uticajem Meseca pala je ispitu upravo kod discipline i problema sa autoritetom i kraljice i supruga a uz to joj je drugi Rak ( Kamila Parker Bouls) pokvarila sreću i njen društveni status ( Saturn). U oči njenog venčanja pomračenje Meseca je bilo nad asteroidom Psihom u njenom horoskopu a pomračenje Sunca na 8. stepenu Lava na kome je Sunce bilo u vreme njene pogibije. Pomračenje Sunca uoči pogibije je bilo nad asteroidom Karmom u njenom natalnom horoskopu – isuviše simbolike koja je opominjala.

Snovi i pomračenje Sunca i Meseca
Sunce je simbiol racionalnog dela uma, stvarnosti, jave. a Mesec, iracionalnog dela uma, tj. podsvesti, snova, sanjarenja. U toku pomračenja Sunca, noć pre ili noć posle ako se sanjaju vladari, osobe na položaju, bez obzira da li ih sanja muškarac ili žena imaju velikog značaja ne samo za osobu koju sanjaju već i za samog snevača. Kontekst sna će reći o čemu se radi, kakav predznak nosi san, da li nagoveštava i vladaru i snevaču uspon ili pad.

Snovi u noć pre pomračenja, u toku pomračenja ili noć posle, odnose se mnogo više na zdravlje, emotivni život, posebno žena. Ako se tih noći sanjaju pretežno muškarci, bilo nepoznati ili na položaju, žene koje imaju takve snove treba da se zapitaju šta se dešava sa njihovim ljubavnim životom, a ako takve snove imaju muškarci, morali bi da naprave zaokret u svom pristupu partnerki jer njihov preteran mačizam može da bude razlog za raskid.

J.Holclajtner


Da li se treba plašiti pomračenja Meseca