Godišnji ljubavni horoskop za 2018.za nju i njega -LAV

Facebooktwitterpinterest

 ONA

Dženifer Lopez, poznata američka pop pevačica i glumica, rođena u znaku Lava

 Vaš znak spada u one „tipične“. Malo ko neće pogoditi da ste „Lavica“ a  ipak Sunce, osim Meseca i Merkura najbrža planeta ne može se uzeti kao relevantan vladalac znaka kada je u pitanju ljubavni život jer svaki dan pravi drugačije aspekte ali vi ste i pored toga uglavnom veoma postojani u ljubavi. Razlog za to je vaša prava, topla, srdačna i strastvena priroda koja se može poistovetiti sa Jupiterom, vladaocem pete kuće ljubavi i sa Marsom,planetom strasti, vladaocem astrološke kuće duhovnosti. Saturn i Uran, dve planete oprečnog dejstva vladaju vašim poljem partnerksih odnosa a ove godine su veoma naglašene, u svom sporom hodu, menjaju znak i vi ćete biti spremni da nešto promenite u vašem životu.

Ušli ste u period iz koga ćete posle tri godine izaći mnogo zreliji i odgovorniji. Ma koji da ste uzrast, ulazak Saturna u Jarca i Urana u Bika što će trajati od maja do oktrobra da bi ste zatim vratio u Ovna i iduće godine ušao definitvno u ovaj znak doneće potrebu za nalaženjem trajnih rešenja za vaš status u vezi ili ćete, ako ste u braku, rešavati pitanja koja se odnose na sve članove porodice.

Možete doživeti romansu sa Vodolijom, Ovnom ili Bikom, moguće i sa nekom Vagom.  Kraj januara i februar mogu biti prilično povoljni za vezu sa nekom temepramentnom i šarmantnom osobom, međutim ona može biti previše opterećena svojim problemima. Tranzit Marsa, planete koja vlada vašom astrološkom kućom komunikacije i inostranstva, duhovnosti može doneti velika uzbuđenja i povremeno nesuglasice, posebno tokom tranzita ove planete preko Saturna i Plutona od polovine marta do polovine maja. Vama inače tranzit Saturna ne donosi spremnost da se posvetite partneru, možete biti predmet kritike da ga zapostavljate ili se možete osećati usamljenim zbog poslovnih obaveza partnera koji će veliki deo energije posvećivati poslu. Uran na kraju Ovna i početku Bika od sredine maja do oktobra štiti rođene u poslednjoj dekadi vašeg znaka i sve do iduće godine će potrajati dobar uticaj ove planete promene dok će julski Lavovi biti prilično nervozni i skloni kritici i stresu, nesuglasicama, naročito ako se bude radilo o partneru rođenom u znaku Ovna ili Vodolije. Jarac takođe može biti naporan za svaku vrstu dogovora.Od sredine maja do oktobra napet aspekt između Marsa i Urana može doneti brojne neprilike neprilagodljivim Lavovima koji su u vezi sa impulsivnim partnerom. Trebalo bi da počnete da se navikavate na prisustvo Saturna u Jarcu koji zahteva doslednost i često na emotivnom planu neku vrstu žrvtovanja za osobu koja vam je draga, ako ništa drugo bar razumevanje. Jupiter iz Škorpije čini vas skloinim da zanemarujete potrebe drugih ili da vodite lagodan život van svojih mogućnosti ne misleći na sutrašnjicu. Moguće da će mnogi Lavovi, baš zbog tranzita Jupitera preko Škorpije i Venere, planete ljubavi koja će tokom jeseni ići malo direktnim, malo retrogradnim hodom preko ovog znaka, poželeti da stupe u brak.  Od sredine novembra kreće povoljan period za slobodne Lavove kada u pitanju ljubavni odnos sa jendim vatrenim znakom.


ON

Antonio Banderas, američki glumac španskog porekla, rođen u znaku Lava

Za muške predstavnike znaka Lava ovo može biti prilično naporna godina ako žele da se po svaku cenu pokažu u nekoj mačo formi, kao veliki zavodnici ili ako imaju potrebu da drže kontrolu nad događajima u svom životu. Naglašen znak Jarca sa Plutonom i Saturnom može biti za njih previše stresan i ograničavajući.Ipak, imaće prilike da se pokažu u najboljoj formi do sredine marata jer će do tada imati zaštitu Marsa koji prelazi preko Škorpije i Strelca i daje im šansu da isprave neke greške iz prošlosti, naročito kada se radi o jednom Strelcu, Lavu ili Biku.Napetost raste u vreme tranzita Marsa od sredine marta do sredine maja jer će prelaziti preko Jarca i ako ste jedan od onih pravih, opuštenih Lavova, može vam se učniti da vam partnerka postavlja nemoguće uslove pod kojima može vaša veza da funkcioniše, naročito ako ste oboje ambiciozni i skloni stresu ili previše svojeglavi i okupirani samo svojim planovima i željama. Sa retrogradnim Marsom preko Vodolije i Jarca od 26. juna do  11.septembra i posebno od sredine avgusta do 7.septembra biće stacioniran na stepenu svoje egzaltacije pre nego što krene direktnim hodom što uvek znači veliku odlučnost da se uradi nešto veoma značajno tako da tada Lavovi mogu biti u dilemi da li da se pomire sa nekim ko im je posebno veoma drag ali i prilično naporan ili da se osećaju slobodnim što većina Lavova u stvari ne voli jer im uvek više prija kada imaju partnerku, čak i neku koja im po mnogo čemu ne odgovara. Predstoji im jedan izuzetno naporan period tokom leta jer može doneti burnu ljubav, koja može početi u proleće, naročito ako se radi o Ovnu, Biku ili Vagi.

 

Ono što je olakšavajuća okolnost je da će Saturn ipak malo oslabiti u svojoj „svojeglavosti“ i „upornosti“ kada krene retrogradnim hodom 18.aprila i tako će u tom hodu unazad ići sve do 6. septembra tako da će ustvari početak septembra biti veoma ključan kada bude poluskestil izmedju Saturna na početku Jarca i Marsa na kraju ovog znaka i to je momenat kada treba da se odlučite šta želite, posebno ako budete u vezi sa Jarcem, Vodolijom, Vagom ili Ovnom.Jesen donosi brojna uzbuđenja i onima koji nisu ni u kakvoj vezi mogućnost da im se dopadne umetnica ili osoba koja je veoma popularna u društvu. Ako ste u vezi sa osobom koja ima ambicije prema inostranstvu, ako želi možda da ode da živi tamo ili planira brak sa vama, najverovatnije da ćete joj izaći u susret. Mnogi Lavovi koji su na početku veze mogu se odlučiti naprečac da uđu u brak ili će dobiti dete a oni slobodni će verovatno doživeti romansu i novo poznanstvo posle 8.novembra kada Jupiter bude ušao u Strelca jer je to peto polje ljubavi i erotike za jednog Lava.

J.Holclajtner


Photo by:ANTONIO BANDERAS
ph. Bob Frame/LAMOINE/PHOTOMASI
Facebooktwitterpinterest