Ljubavni horoskop za 2017.- Ovan, Bik, Blizanci

Facebooktwitterpinterest

 

 

OVAN (21.3.- 20.4.) 

Veoma komplikovan početak godine i komplikovano proleće sa mnogo raznih obrta, posebno ako ste u vezi sa Vodolijom jer vam u februaru pomračenja ni Sunca ni Meseca nikako ne odgovaraju za vezu sa Vodolijom, Ribama, Lavom i Rakom.Prvih dana januara možete imati vezu sa veoma ambicioznom osobom. Mars, Neptun i Venera u januaru u polju tajnih ljubavi, čini vas spremnim da se upustite u tajnu vezu ili ćete imati neku vrstu opsesije kada su u pitanju neki Jarac ili neki Strelac. Venera ulazi u vaš znak 3.februara do 4.marta možete imati dobre odnose sa Ribama, Vagom, Rakom ili Bikom. Kao vladalac astrološke kuće posla i novca ali partnerskih odnosa u retrogradnom hodu od 4.marta do 3.aprila donosi priličnu tenziju u odnosima sa partnerom, naročito ako ste istovremeno povezani i poslom. Sve do 28.aprila dok ne bude ponovo ušla u vaš znak bićete u nekoj vrsti nedoumice i želećete da uspostavite harmonične odnose sa Strelcem, Rakom, Ribama, Bikom ili Vagom.  Ulazak Severnog Mesečevog čvora u Lava 10.maja može doneti mnogima prvu veliku strastvenu ljubav, ma koliko godina da imaju. Imaćete priliku da doživite u sledećih godinu i po dana snažne emocije prema nekom koga možda tretirate kao prijatelja ili ćete ga upoznati na nekom većem društvenom skupu.Sve do juna imaćete utisak da se sve odvija kako ste želeli iako će biti raznih trzavica posebno sa Blizancima, Strelcem, Devicom dok u junu počinjete da razmišljate konformistički i filozofski. Ako ste uspeli da u aprliu sredite svoj ljubavni život i da u maju doživite neke prijatne momente sa stalnim partnerom, možda i na putu ili ako ste planirali brak, moguće da ćete u junu i julu želeti da sve to realizujete. Mnogi Ovnovi se mogu odlučiti na brak dok budu negde na zajedničkom putu sa partnerom.

 Kada je Mars u Raku, a to će biti u junu i julu, Ovnovi će, biti spremni da popustljivi po mnogim pitanjima. Ići ćete ka cilju a to je bračni život ili da ga organizujete kako vama odgovara. Partner će biti prilično uporan da vam nametne neki svoj stil. Vaga, Strelac i Jarac će vam biti najveća konkurencija na ljubavnom planu. Ne bi trebalo da se ni na koji način previše  obavezujete na ono što nećete biti u stanju da ispunite.Avgust je takođe mesec strasti dok su septembar, oktobar i novembar prilično stresni. U septembru će vam se činiti da je partner nezadovoljan i zahtevan, u oktobru ćete pokušati da pravite kompromise a u novembru ćete možda biti popustljivi ali ne naročito zadovoljni, ne osećate se dobro  kada ne dominirate. Novembar donosi slobodnima romansu sa strancem, a ta mogućnost inače postoji tokom cele godine ali će u proleće i najesen biti nešto izražajanija dok vas u decembru može zaintrigirati neka veoma ambiciozna osoba sa kojom ćete možda zajedno raditi na nekom značajnom radnom mestu. 


 

BIK (21.4.-21.5.).

Početak godine zatiče vas u romantičnom raspoloženju jer će biti naglašen znak Riba sa Venerom, vladaocem vašeg znaka, Marsom, planetom strati koji vlada vašim poljem partnerskih odnosa i tajnih ljubavi i Neptunom koji donosi romantične veze.Kada je Venera u prolećnim mesecima   u retrogradnom hodu a to će se dogoditi ovog proleća, od 4.marta do 3.aprila i to vladalac vašeg znaka, moraćete da veoma mnogo taktizirate, da čekate da ona druga strana donese odluku, ne  u vezi sa vama dvoma nego u vezi sa sopstvenim životom. Često nećete imati strpljenja za partnera jer će tokom proleća mnoge brze planete praviti napete aspekte sa Plutonom, vladaocem vašeg polja partnerskih odnosa koji je u Jarcu i što vaš partner ima više veze sa inostranstvom, bilo poslovno ili porodično, to će vama biti teže da se snađete u problemima sa kojima ćete biti suočeni.Vašu potrebu za ljubavlju i pažnjom niko neće razumeti osim možda nekog drugog Bika ili Vage. Ribe takođe mogu biti sasvim solidan ljubavni partner ali vi nećete imati uvek poverenja u njih.Moguće da će vam se dopasti neko ko nije slobodan ili oboje niste slobodni ali strast neće biti ništa manja, naprotiv. Tražićete načine kako da svoj ljubavni život dovedete u red, ali će prvo Venera biti retrogradna preko strastvenog Ovna a onda će ići direktnim hodom kada će partner verovatno uzeti stvar u svoje ruke a to će biti u maju, nametnuće vam se, očekivaće da mu pružite potrebnu pažnju.Kada 10.marta bude Mars ušao  u vaš znak sve do kraja aprila možete dobiti želju da ugađate sebi nezavisno od mišljenja okoline. U junu slabi snaga Marsa koji će prelaziti preko Raka a jača snaga Venere, vladaoca vašeg znaka i vi ćete biti spremni da rešavate pitanje statusa u vezi što će vam poći za rukom mnogo lakše jer će partner pristajati na vaše  uslove. Ulaskom u Lava Mars  ponovo pokazuje snagu i od 20.jula do 5. septembra moguće su strastvene scene ali ne bez povremenih izliva ljubomore. Reči će igrati veliku ulogu u julu, kako komunicirate sa partnerom, prijaće mu da čuje i laži ako treba samo da budete prema njemu ljubazni a vi možete često biti pomalo ljuti upravo u tom periodu  Avgust i septembar donose slobodnimBikovima novu ljubav sa nekim ko je veoma posvećen poslu, moguće da će se raditi osobi koja ima veze sa medicinom, naukom, uniformisanim licima ili bankom.Novembar i decembar su meseci ljubavi.


.

BLIZANCI (22.5.- 21.6.)

U vreme retrogradnog Merkura ( pogledajte Pozicije planeta u 2017.) pazite da ne pravite pogrešne poteze na emotivnom planu. Imaćete priliku da obnovite vezu sa nekim iz prošlosti ali je pitanje da li će vam ta osoba odgovoriti isitim žarom, već prvih dana januara. Saturn, planeta koja upravlja vašim poljem strastvi nalazi se u  polju braka i partnerskih odnosa u kojima je veoma jak i retrogradan hod ove planete od 6.aprila do 13.avgusta donosi vam prilično kolebanje osobe koja je prvenstveno zatvorena u sebe, ambiciozna i veoma tvrdoglava. Ona se može ponašati drugačije ali njena prava priroda je zapravo drugačija od one koju pokazuje.Jupiter, vladalac polja partnerskih odnosa u Vagi može vam doneti u život kako u proleće, u martu, aprilu i maju tako i tokom septembra i oktobra, osobu koja se okrenuta ka inostranstvu u profesionalnom smislu ili nekog ko je prisutan u janosti. Godina počinje retrogradnim hodom Merkura preko polja partnerskih odnosa i neverstva i vi ćete sumnjati da li vam je partner odan. Sledeći meseci su veoma burni zbog tranzita Venere koja će vam prvo u feburau i martu doneti neka nejasna udvaranja osobe sa kojom možete biti i profesionalno povezani ili ćete pokušati da osvojite naklonost osobe koja je prilično emotivno nezrela.Bićete voema angažovani na raznim društvenim događanjima gde ćete imati prilike da sretnete mnoge zanimljive osobe koje će vam se udvarati. Vaše vreme nastupa ulaskom Marsa u znak Ovna što će biti od 29.januara do 10.marta i zatim ulaskom Marsa u vaš znak od 24.aprila do 5.juna. Nakon tog perioda postajete nešto povučeniji u sebe i nespremni da se borite za osobu do koje vam je stalo. Ponovo će Mars doći u pomoć 20.jula ulaskom u znak Lava i sve do 5.septembra imaćete priliku da obnovite ljubav sa nekom Vagom, Lavom, Vodolijom, Ovnom ili Strelcem. Vaš znak je veoma popularan ali vi ni najmanje ne koristite mogućnosti koje vam se ukazuju.Venera od 5.jula u vašem znaku donosi strastvenu ljubav sve do 20.septembra i ako u junu uđete u tajnu vezu, leto je pravi period za vas.Ovo bi mogla biti za  mnoge nezaboravna godina koja može rezultirati ulaskom u brak i proširenjm porodice.


J.Holclajtner

 

Facebooktwitterpinterest