Ljubavni horoskop za 2017.- Rak, Lav Devica

Facebooktwitterpinterest

 

RAK (22.6. – 22.7.) 

I vama, kao vodenom znaku početak godine može doneti mnogo toga romantičnog, lepog i neočekivatnog. Mars i Neptun u Ribama, donose jake emocije, pridružiće se i Venera koja će doneti romantična sećanja na nekadašnju ljubav ili ćete imati utisak da se nalazite u vezi koja izgleda nemoguća.Možete imati utisak da vam se dešava ljubav na koju niste računali, da ćete imati prilike da se sa nekim pomirite, možda ćete do proleća planirati zajednički život ili brak. Ipak kada Mars bude u Ovnu od 28.januara do 10.marta možete da imate osećaj da vas niko ne razume, naročito ne stalni partner a upravo je to ono što mislite da vam je potrebno,njegovo razumevanje. Zapitajte se da li ste oduvek bili fer prema njemu i ako bude malo ljut na vas, izdržite to jer su „napadnute“ vaše astrološke kuće autorieta, porodičnog života pa je Rakovima koji su u braku ili u dužoj vezi, više nego potrebno da budu taktični. Ulazak Marsa u znak Ovna pojačava vaše osećanje nesigurnosti i potrebu za pažnjom a  posle 10. Marta tranzit Venere koja će ići malo direktnim, malo retrogradnim hodom preko Riba i Ovna činiće vas totalno konfuzinim jer ćete imati potrebu da držite kontrolu nad svojim životom a to će biti nemoguće. Vladalac polja partnerskih odnosa u Strelcu u šestoj kući donosi sumnju u partnerove iskrene ambicije. Venera, planeta ljubavi tranzitira preko vašeg znaka u julu i ti letnji meseci kada će i Mars prelaziti preko znaka Lava mogu doneti strastvenu ljubav. Povremeno možete imati osećaj nesigurnosti ali vaša  želja za iskrenom ljubavi može biti previše naglašena, partner zbog svojih obaveze često neće moći da vam izađe u susret. Mogući su tajni susreti, tajne poruke, nekanova poznanstva, nezavisno od statusa, da li ste u braku, vezi ili slobodni ali na kraju bilans će biti – nećete znati na čemu ste, ukoliko ste uvezi sa vatrenim znakom dok oni koji su  u vezi sa vodenim ili zemljanim  znakom biće u harmoničnim odnosima. Oni koji su u stabilnoj vezi mogli bi planirati brak nezavisno od nekih manjih trzavica i to bi moglo da se realizuje u maju ili jun ili od oktobra pa do kraja godine. Nemojte pokazivati pravu prirodu, sklonu oklevanju i ako budete u stalnom  očekivanju maksimalne pažnje  to će vam doneti  vam probleme u komunikaciji sa osobom koju volite. Situacije kreće nabolje od oktobra. Najzad možete smatrati sebe osobom koja nalazi sreću i, ako ste slobodni, ulazi u vezu ili brak.LAV (23.7.-22.8.)

Mnogi misle za vas da ste posesivni što je verovatno naglašeno poslednjih godina od kako je Pluton u Jarcu ali zapravo vi ste jedan od najpasivnijih znakova. Čekate da se nešto dogodi. Da vam se neko javi, da vas neko potraži. Ne pravite prvi korak jer ste prilično nesigurni u sebe. Najbolje prolaze oni Lavovi koji su se ušuškali u neku vezu, u braku su i sve prepuštaju partneru. Neptun u Ribama može doneti neke sumnje u pogledu partnerove vernosti, iskrenosti ali i fascianciju nekim ko vam je nedostupan. To može biti posebno naglašeno u januaru  a Neptun, planeta zabune i strahova, posebno da biste mogli biti iznevereni biće biti više puta tokom godine aktiviran tranzitom planeta kako Venere, Marsa tako i drugih i vi ćete isto tako povremeno imati potrebu za jakim uzbuđenjima, za romantičnim i strastvenim vezama ali vaše rasuđivanje neće biti sjajno jer je Jupiter u vašoj trećoj kući logike u kojoj je slab.U februaru vam savršeno odgovara tranzit Marsa preko vatrenog Ovna i vi ćete verovatno zaljubiti u nekog ko ima veze sa uniformom, moguće u sportistu, lekara u nekog ko često putuje ili radi sa strancima.Jupiter vlada vašim petim poljem ljubavi i osmim poljem erotike i  kada bude najesen ušao u Škorpiju, on će biti u znaku kome je slab ali u astrološkoj kući u kojoj je jak, u kući porodice i vi ćete biti mnogo strpljivji jer će vam biti važnije s kim ste nego kako je vama lično. Biće vam potreno osećanje sigurnosti i steći ćete ga uz nekog ko će biti priličan autoritet za vas. Dotle, proleće donosi mnoge mogućnosti, susrete, poznanstva, posebno muškarcima Lavovima koji se mogu zaljubiti u nekog Bika, Ovna, Ribe, i biće prilično naivni, brzopleti i spremni na svakakve ludosti. Ulaskom Marsa u Blizance 21. aprila do 4.juna kod vas će biti naglašeno polje društvenog života, zatim se povlačite u ilegalu ili negde na odmor tokom jula  kada Venera bude u Blizancima, moždata ćete imati potrebu da sedite na dve stolice da budte u neobaveznoj vezi sa nekim ko vam neće biti naročito lojalan ili će mu izlasci i društveni život biti bitniji od veze sa vama, da biste od 20.jula do 5.septembra ponovo krenuli u akciju. Burno leto donosi razmišljanja o braku najesen i kako će Saturn krajem godine ući u praktičnog Jarca tako ćete se i vi postaviti mnogo racionalnije prema svim vašim problemima, uključujući tu i rešavanje statusa u okviru privatnog života.Ulaskom Severnog Mesečevog čvora u vaš znak posle 19 godina 10.maja kreće za vas period ozbiljnosti, preispitivanja vaših odluka, stavova i spremnost da se žrtvujete za osobu koju volite. Moguća je obnova veze sa nekim s kim ste davno bili u nekoj vrsti nedovršene priče.


DEVICA ( 23.8.- 22.9)

Ma koliko Devica izgledala racionalna ona teško  upravlja svojim osećanjima, naročito kada je Merkur retrogradan u vatrenim znacima.Kao zemljani znak teži stabilnoj vezi ali Device već nekoliko godina prolaze kroz period vleikih iluzija zbog tranzita Neptuna, planete mašte i zanosa preko znaka Riba što se manifestuje pogrešnim odlukama po pitanju braka, partnerskih odnosa. Neptun će tokom ove godine krenuti retrogradnim hodom 16.juna sa 14.stpena Riba tako da će  njegov uticaj osetiti sve Device osim onih koje su rođene na samom početku i na samom kraju znaka. Krenuće u vreme kada će praviti napet aspekct sa Crnim Mesecom Lilitom u Strelcu i s Jupiterom u Vagi pa ti odnosi sa strancima mogli biti veoma komplikovani. Ako ste u vezi sa partnerom koji je poslovno ili privatno  u vezi sa inostranstvom, moraćete da dobro pazite da ga nečim ne provocirate. U vašem polju ljubavi je Pluton već nekoliko godina u dobrom aspektu sa Naptunom zbog čega vam neko verovatno daje nadu kada je u pitanju ljubavni život, ostvarenje vaših ili zajedničkih planova ali je pitanje da li će se to i dogoditi. Neptun će krenuti direktnim hodom 23. novembra tako da ćete tih nekoliko letnjih i jesenjih meseci biti suočeni sa partnerovom nesigurnošću u sebe, neodlučnošću po pitanju važnih odluka.Tranzit retrogradne Venere u toku marta dok bude prelazila preko Ovna osetiće u negaitvnom smislu oni koji imaju vezu sa strancem a tokom aprila dok bude ponovo u Ribama, pokušaćete da obnovite vezu sa nekom atraktivnom osobom, moguće umetnikom.Kada Venera bude 6.juna ušla u znak Bika moguća je romansa sa predstavnikom ovog znaka, sa Ribama ili Vagom.Veoma značajan planetarni događaj je izlazak Severnog Mesečevog čvora 10.maja iz vaše astrološke kuće ličnosti i ulazak u znak Lava. Vaše iskušenje biće u sledećih godinu i dana  neka tajna veza, mogućnost paralelnih veza.Imaćete utisak da morate da se žrtvujete za one koje volite. Možda ćete zbog ljubavnih problema morati da posetite psihoanalitičara. Bavljenje umetnošću pomoći će vam ne samo da se rešite frustracija na emotvnom planu nego i da nekog upoznate preko umetnosti. U vašem polju strasti nalazi se Uran, planeta naglih, neočekivanih događaja zbog čega ćete često imati prilike da flertujete, da ulazite u veze od kojih ni sami ne znate šta očekujete. Ako se sumira ova godina ono što će biti karakteristično je  da nćete moći da se žalite da nemate dovoljno pažnje, ali vas muči pitanje opstanka veze za koju iz nekih razloga mislite da nema perspektivu ili vam partner ne uliva naročito poverenje.Najverovatni je da vi nećete baš uvek biti sigurni u sopstevena osećanja.


J.Holclajtner

Facebooktwitterpinterest