Mačevi

Facebooktwitterpinterest

JEDINICA MAČA

Ovo je karta zaštite od oružja. ali i opasnosti od naoružanih osoba, sve zavisi od ostalih karata. Imate utisak da vam niko ništa ne može, ali ipak nemojte druge preterano verbalno izazivati. Vaša lična snaga, mudrost i su vaše najjače oružje. Ukoliko ste slobodni, dobro znate kako da upotrebite snagu reči da biste ubedili osobu koja vam se dopada da pristane na viđenje sa vama. Vaša inteligencija je deo vašeg šarma, promućurni ste i to se nekome izrazito dopada. Možete biti u nekoj vrsti opasnosti. Neko od vaših bližnjih može imati hirušku intervenciju. Ova karta je posebno dobra ukoliko gradite karijeru . U ljubavi su moguće trzavice. Sklonost povredama.

 

JEDINICA MAČA – obrnuto postavljena

Dobili ste kartu koja bi trebalo da vam obezbedi lak prolaz na ispitima, dobitak vesti o novcu, povoljnosti u karijeri, dobijanje spora na sudu, ili da sve što rešavate  bude po vas sa pozitivnim ishodom, ali karta stoji obrnuto i opominje na oprez, na kašnjenje i iziskuje od vas  strpljenje. Vi ga verovatno nemate, jer vam se čini da se život previše zaverio protiv vas, da kad god pomislite da je došao vaš momenat nešto iskresne što vam pokvari račune. Ovo je karta raskida, kako na poslovnom tako i na privatnom planu. Vi ne podnosite da vam bilo ko govori šta treba da radite. Ako ste kartu dobili na pitanje postavljeno u vezi sa ljubavlju, budite sigurni da je na pomolu ozbiljan sukob, ili neko neprijatno iznenađenja. Moguće su povrede, hiruške intervencije, vama ili nekom vašem bližnjem preti neka vrsta opasnosti.

 

DVOJKA MAČA

Ovo je karta blokiranih emocija, odbijanja da se bavite problemima drugh. Ne volite čak ni o sebi da razmišljate. Pred nekom ste odlukom i kolebate se kakva bi ona trebalo da bude. Imate potrebu za stabilnošću, uspevate sačuvate hladnokrvnost u konfliktnoj situaicji. Ipak, da biste sačuvali svoj mir, morate se odvojiti od sveta. Ali u tom slučaju mnogo toga propuštate. Vaš glavni problem je što ne prihvatate istinu. Odbijate da prihvatite činjenice. Ako ste postavili pitanje u vezi sa poslom, treba da budete prvo načisto šta hoćete sa sobom. Odbijate ono što je neminovno i što znate da ćete morati da uradite, izbegavanjem da se suočite sa istinom, nalazite se u situaciji koja predstavlja zatišje pred oluju. Ako ste dobili pitanje u vezi sa ljubavlju, vaš partner je nepredvidiv, svaki čas menja raspoloženje i vi ne znate nikada na čemu ste sa njm. Između vas često dolazi do sukoba, ali nijedno od vas dvoje ne govori šta ga zaista tišti.

 

DVOJKA MAĆA – obrnuto postavljena

Ako ste dobili ovu kartu, vi ste verovatno spontani i ne ostavljate mnogo vremena za razmišljanje. Potrebno je da brzo reagujete i vi znate da je to jedini način da do|ete do cilja. Uspećete da stabilizujete svoje stanje, naročito ako imate zdravstvene probleme. U velikom ste sukobu sami sa sobom, a uglavnom zbog odnosa sa drugima. Imate utisak da ste drugačiji od okoline, O vama se verovatno svašta priča, ali vas to mnogo ne uzbuđuje. Imate veliku potrebu da dokazujete da ste u pravu. Odnosi sa partnerom su prilično zategnuti jer vi u stvari ne znate šta hoćete.

TROJKA MAČA

Ako ste dobili ovu katu vi ste emotivno vrlo nestabilni ili će se uskoro dogoditi nešto zbog čega ćete osetiti razočarenje. Nalazite se u velikoj emotivnoj konfuziji. Često ova karta označava veliku fizičku iscrpljenost, moguće hirušku intervenciju, oboljenje bubrega, anemiju. Nepoverljivi ste. Preosetljivi ste ali malo ko to shvata. Ponašate se samouvereno, ali to je samo maska, u vašem životu nema dovoljno ljubavi. Karta prevare i preljube.

TROJKA MAČA – obrnuto postavljena

Dobili ste kartu izdaje, koja će vas utoliko više pogoditi jer kao da ste na nekoga sumnjali a on se pokazao u još gorem izdanju od očekivanog. Ništa nije tako strašno kao vaše nerviranje oko toga, pogotovu što vi ipak imate priliku da se sa tom osobom dogovorite, nagodite ili da je ubedite da odustane od svojih planova. Naravno ako za to imate nerava i strpljenja. Ovo bi mogla biti karta vašeg obeshrabrenja i apatije, prepuštanja događajima. Situacija će brzo početi da se odvija u vašu korist i vi ćete shvatiti da možete biti u prednosti ako budete smireni i ne dopustite da vas ponesu osećanja. Vaša situaicja se uskoro menja.

ČETVORKA MAČA

Potrebna vam je pauza kako od obaveza na poslu tako i okviru porodice. Dajte sebi vremena da o svemu razmislite. Idite na odmor, prikupljajte snagu za ono što vas čeka. Niste naročito ambiciozni ili ste trenutno nezainteresovani za posao. Ova karta bi mogla značiti da nemate još uvek jasno razrađen plan za ono što hoćete. Ovo je karta meditacije i potrebe za razmišljanjem. Kada je ljubav u pitanju govori o potrebi da se udaljite od partnera, ili o samoći koju ste sami izabrali.

 

ČETVORKA MAČA – obrnuto postavljena

Zbog nečega imate osećaj promašaja i manje vrednosti. Imate utisak da vas događaji sustižu a vi niste u stanju da odgovorite na zahteve sudbine. Imate potrebu da skrenete pažnju na sebe, ali to radite na način koji vaše saradnike iritira. Nestrpljivi ste i često uznemireni. Bavite se više sobom i posvetite sebi potrebno vreme kako za razmišljanje tako i za odmor. Ukoliko ste postavili pitanje u vezi sa poslom, možete imati finansijske gubitke zbog nesmotrebnosti. Potrebno je da obezbedite svoj poslovni i stambeni prostor. Ako ste postavili pitanje u vezi sa ljubavlju, budite sigurni da svojim pasivnim ponašanje,  odbijate patnera. On očekuje od vas više aktivnosti, preduzimljivosti, emocija.


PETICA MAČA

Smatrate da neko pokušava da vam u finansijskom smislu naudi. Moguće je da vam neko nešto duguje i vi ćete pokušati da ostvarite svoja prava. Ovo je karta agresivnosti, naročito za osobe koje rade u medijima ili velikim firmama. Izbegnite sukobe sa saradnicima. Trebalo bi a pazite šta pričate, neko će preneti vaše reči dalje i doći će do sukoba. Imate potrebu da stavite svoje lične interese na prvo mesto. Pazite da ne izugubite osećaj za moral, vieše ne znate šta je u redu šta nije. Ova karta označava da imate utisak da ste vi na jednoj starni a svi drugi na drugoj. Spremni ste da idete sami protiv svih. Širite negativnu energiju i skloni ste provokacijama. Mnogo toga vam nije potaman. U svemu tome vrlo sta nametljivi i drugi moraju da vam se potčine. Ako ste slobodni, nije momenat da započinjete neke ozbiljnije veze, zbog toga što karta sluti na brzi raskid.  Ova karta često govori o sitničarenju i o svadjama za koje ne postoje neki ozbiljniji uzroci.


PETICA MAČA
– obrnuto postavljena

Postoji opasnost od brzog donošenja odluka koje po vas mogu biti fatalne. Puni ste gneva i negativne energije koju morate da negde ispoljite. Ova karta je dobra za sportiste ili osobe koje učestvuju u takmičenjima. U protivnom, upozorava vas da ste pred ozbiljnim neprilikama. Volite da polemišete i da se upuštate u rasprave koje vas u stvari iscrpljuju. Vaša energija nije usmerena u dobrom pravcu, Vaš problem je nesigurnost. Ne znate da li je bolje da čekate ili da učinite bilo šta. Vi biste se najradije povukli, ali u vama postoji velika potreba za osvetom, ili bar za postavljanjem stvari na svoje mesto. Ako ste pitanje postavili u vezi sa ljubavlju, ovo bi mogla biti karta raskida, svađa, sukoba. Trenutno nije dobro da potežete bilo kakve teme koje bi mogle dovesti do raskida.

ŠESTICA MAČA

Ova karta je dosta kontradiktorna, ona govori o uspehu ali i o vašoj tuzi, kao da vam nije mnogo stalo do toga šta ljudi govore o vama. Imate osećaj da ste pritisnuti obavezama i ne radi vam se. Konfuzni ste jer radite nekoliko stvari istovremeno. Nemate osećaj da vas bilo ko razume. Bespotreno se nervirate, jer je pred vama napredak, naročito u profesijama koje imaju veze sa javnošću. Ovo je karta velikih mogućnosti ali i neizvesnosti. Ona vas upozorava da morate da odredite sebi put i da sa njega ne skrećete, ma šta to značilo u vašem slučaju. Očekuje vas velika ljubav. Pazite se na putu.

ŠESTICA MAČA – obrnuto postavljena

Vidite najzad izlaz iz situacije. On nije lak, ali je bar na vidiku, što je za vas vrlo značajno. Iako ste odugovlačili sa nekim važnim odlukama, u strahu od toga šta će svet da kaže na njih, ipak ste se odlučili da uradite ono što morate i što je za vas najbolje. Uspevate da pridobijete naklonost nekih za vas vrlo bitih osoba preko kojih možete ostvariti značajnu finansijsku korist.. Moguće je da će upravo oni koje smatrate neprijateljima, napraviti prvi korak ka vama. Moguć je privremeni rastanak od partnera. On verovatno mora na duži put.

 

SEDMICA MAČA

Drugi naziv ove karta je – usamljeni vuk. Potrebno vam je osećanje slobode i nezavisnosti jer imate dosta ideja koje ne možete da realizujete u okviru postojeće saradnje. Nedostaje vam vreme i spremni ste da se mnogo čega odreknete da biste ispunil isvoje snove. Niste naročito raspoloženi da pridobijate bilo čije simpatije ili bilo čije poverenje, jer smatrate da dovoljno vredite sami po sebi da biste se bilo kome udvarali, da biste bili poltron. Bili biste uspšni u medijima, u umetnosti, sportu, u svakoj oblasti u kojoj je potrebna velika doza kreativnosti. Karta je dobra za pitanja u vezi sa ljubavlju, iako govori o nestalnom partneru koji je sklon da bude pomalo neiskren.

SEDMICA MAČA – obrnuto postavljena

Ne osećate se sposobnim da zadovoljite potrebe posla. Bezvoljni ste i odustajete iako ste nadomak cilja.  Potrebni su vam saveti stručnjaka i osoba koje su potpuno neutralne kada ste u pitanju vi i vaš partner. Pazite da ne preterate u pričama o svojim problemima ljudima koje to ne interesuje. Ukoliko ste slobodni, udvaraće vam se osoba koja je vrlo pričljiva i vrlo društvena, moguće neko ko je na neki način poznat u svojoj profesiji. Na zdrav način umete da se odbranite od negativnih događaja, vi se jednostavno izolujete. Međutim, bilo bi bolje da ipak budete po mnogim pitanjima daleko aktivniji.Za ljubav ova karta nagoveštava raskid, svađe i ozbiljne nesuglasice

 

OSMICA MAČA

Ovo je jedna od težih karata koja govori o velikom fizičkom i psihičkom premoru. Moguće je, ako se bavite intelektualnim radom da ste izuzetno iscrpljeni i da pravite bilans svog života, koji je krajnje negativan. Karta uvek označava mogućnost da su se mnogi umešali u vaš život a vi im se niste odupreli, ili sumnjate da ste pod magijom, ali vi ništa ne činite da se nje i oslobodite. Imate utisak da su vam ruke vezane i da apsolutno ništa što uradite nije po volji vašem partneru.

OSMICA MAČA – obrnuto postavljena

Želite da se po svaku cenu oslobodite nekog tereta, neke obaveze ili posla koji vam je dosadio. Prilično ste zbunjeni situacijom u kojoj ste se našli i moguće je da ste suočeni sa mnogim problemima koji prevazilaze vaše snage. Morate da se postavite odlučnije i da budete manje konfuzni ako mislite da ostvariet cilj. Skloni ste melanholiji i tuzi. Potražite savet psihloga.

DEVETKA MAČA

Pokušavate da date na znanje saradnicimada ste rezignirani, ali to nikoga nije briga. Svojim cinizmom,  primedbama, neslaganjem, samo izazivate suprotne reakcije. Osećate se usamljeno, iznevereno i vrlo ste sumnjičavi prema svemu što čujete. Ovo je često karta usamljenosti i može značiti tugu posle nečije smrti ili raskida u kome još uvek patite za osobom koju ste voleli. Vi ipak birate pre samoću i pasivnost nego borbu. Isuviše ste malodušni da biste pomislili da moete da povratite naklonost partnera.

 

DEVETKA MAČA – obrnuto postavljena

S razlogom ste zabrinuti. Mnogo toga se ne odvija kako ste želeli. Dobili ste verovatno vesti koje vam nisu prijatne, i koje bi mogle značiti potpunu promenu vaših planova, naročito u vezi sa inostranstvom. Situacija na poslu se komplikuje, jer se neko služi intrigama i lažima da bi vas oklevetao. Ako treba da se pojavite na sudu, vaš advokat se neće pokazati u najboljem izdanju ili sudije neće biti na vašoj strani. U slučaju da idete na ispit, verovatno niste dovoljno spremni. Postoje osobe koje vas konstantno iritiraju, ali nemojte previše brinuti, obrnut položaj ove karte govori da za vas nastupaju bolja vremena. U ljubavi ćete postati sigurniji u sebe, i partner neće više moći da vas tako lako uvredi.

 

DESETKA MAČA

Ovo je teška deprimirajuća karta, naročito govori o psihičkim tegobama, često o dugoj psihičkoj bolesti, moguće kao posledici magije. Karta je dobra za one koji se bave umetnošću, kojima je potrebna inspiracija i koji rade noću. Dobro pazite kakve poslove sklapate.Možete biti na povećem gubitku. Kada je ljubav u pitanju. pokušavate da partnera ubedite kako treba da se ponaša i šta treba da promeni u svom životu, naravno za njegovo dobro. Moguće je da je osoba koja je sklona porocima ili ne želi da se obrati lekaru za pomoć, a vi smatrate da bi to bilo neophodno. Ako ste u braku, moguć je sukob u vezi sa članom porodice.

 

DESETKA MAČA – obrnuto postavljena

Uznemireni ste i uspaničeni, uvereni da za vas nema izlaza iz sadašnje situacije. Vaša malodušnost čini vas potpuno nesposobnim za razmišljanje. Ipak, vaše mentalne snage su velike i treba da ih iskorisite. Nemojte sve primati k srcu, logično razmišljajte o svojoj situaciji i shvatićete da izlaz postoji. Mentalno ste preopterećeni a problemi se nagomilavaju i vi ne stižete da ih rešavate. Nemojte bez veće potrebe ići na put, možete imati nepredviđene probleme.

 

PAŽ MAČA

Vaš posao iziskuje od vas mnogo putovanja, kao i mnogo kontakata sa svetom, ide vam od ruke komunikacija sa strancima, sa ljudima koje prvi put srećete. Vrlo ste uspešni u poslovima koji su u vezi sa medijima, estradom, saobraćajem. Bili biste dobar voditelj programa, stjuardesa, prvodilac. Imate potrebu da saznate šta ljudi misli i na vrlo šarmantan i lak način uspostavljate kontakt sa saradnicima. Često prenosite tračeve, ili vi možete biti žrtva onih koji to rade.

PAŽ MAČA – obrnuto postavljena

Budite iskreni, pravedni i koristite logiku kao najač oručje. Vaš zdrav razum je vaš najbolji saveznik, i čak iako vam neka krajnje originalna ideja padne na pamet vi je sprovodite u delo sistematski bez mnogo žurbe. Ukoliko budete u situaciji da vi treba da nešto presudite, uradićete parvu stvar ako postupite shodno svojim uverenjima ne obazirući se na to da li ste za neku od strana više ili manje emotivno vezani. Vrlo ste vešt pregovarač, i uspevate da se izborite sa onima koji vole da vam oponiraju. Ne postoji problem koji vi ne znate kako da reštie.

 

VITEZ MAČA

Ovo je karta akcije, incijative i velikih intelektualnih moći. Pokušavate da se oslobodite ustaljenih pravila, klišea, i da postavite svoju karijeru na nove osnove. Pokazaćete inicijativu u vezi sa novim poslom  koji bi trebalo da se obavi na nekom kraćem putu. Nije isključeno da dodjete u sukob sa osobama koje misle drugačije od vas. posebno ako se radi o vazdušnim znacima. Sve što preduzmete trebalo bi da vam donese satisfakciju.Da biste se bolje sporazumeli sa nekim ko je mladolik, komunikativan, praktičan a opet po malo detinjast vi ćete preuzeti njegov model ponašanja i sami ćete biti takvi.

VITEZ MAČA – obrnuto postavljena

Nešto vam ne dopušta da hladnokrvno rešavate probleme. Skloni ste svađi, lako vas je provocirati i izbaciti iz takta. Čuvajte se, imate mnogo neprijatelja. Možete doći u sukob zbog posla, naročito ako se radi o trgovniskoj transakciji ili o poslu u kome imate partnere. Iako ste abrinuti ali niste u stanju da na pravilan način sagledate svoj položaj i ponašate se prilično detinjasto. Partner ne zna šta vi od njega očekujete, ili se pretvara kao da ne zna jer mu je tako jednostavnije. Moraćete da promenite nešto u svom stavu prema njemu. Potrudite se da uvek ne govorite istinu, jer vam to ne ide u prilog. Vaši intelektualni potencijali ne dolaze do izražaja zbog vaše plahovitosti i povređene sujete. Ova karta bi mogla značiti sukob sa izuzetno opasnom osobom.

KRALJICA MAČA

Previše ste kruti, možda pomalo i osvetoljubivi, hladni i logični. Ova karta je lišena emocija, jer vi, ukoliko ste vazdušni znak, ne dozvoljavate sebi da budete preterano emotivno angažovani. Razlog za to je vaša prošlost opterećena raznim neugodnim događajima i vi se plašite bilo koje situacije u kojoj biste mogli biti opet emotivno angažovani. Vi znate za red i dužnost, vrlo ste praktični i sposobni da rešite svakodnevne probleme. Kada je ljubav u pitanju, usamljeni ste, jer ste vi to tako izabrali. Odričete se ljubavi jer ste razočarani. Vašem partneru je teško sa vama. Nemojte pothranjivati gorčinu u sebi.

KRALJICA MAČA – obrnuto postavljena

Strepite od nečije odluke i uvereni ste da bi mnogo što šta moglo da krene nizbrdo. U vašem domu se vode ozbiljni razgovori o vašim planovima, i moguće je da se članovi vaše porodice ne slažu po mnogim pitanjima sa vama. Vi ste vrlo uporni, ali nažalost na vašu štetu. Vas je izbaciti iz takta, naročito ako se dirne u vaše osteljivo mesto, a to je vaš emotivni život. Vaši pokušaji da ga dovedete u red ne donose rezultat. Možda ćete razmišljati o razvodu, stvarnom ili tek ucene radi.

KRALJ MAČA

Ova karta ženama može simbolizovati partnera koji im se dopada, a za muškarce predstavlja sliku i priliku njih samih. Ako ste postavili konkreno pitanje, odgovor je da potražite pomoć od osobe ovakvih osobina. Nestalni ste i niste sigurni šta hoćete. Neko će vam pomoći da izbijete u prvi plan. Imate veliku potrebu za intelektualnim dokazivanjem, za naučnim radom, mogli biste raditi u medijima, estradi ili se baviti biznisom. Kada je ljubav u pitanju, žene treba da se pričuvaju muškaraca koje bije glas da su ženskaroši, a muškarci su vrlo moćni i mogu da imaju partnerku koju požele.

KRALJ MAČA – obrnuto postavljena

Volite da se dokazujete i očekujete da svi uvažavaju vaše mišljenje. Doživljavate upravo obrnuto, da ste predmet kritika i raznih neprijatnih komentara. Bilo bi bolje da sačekate da nepovoljan period prođe i da ne donosite odluke zbog kojih možete zažaliti. Pazite kako i koga kritikujete, možete zbog svojih reči biti pozvani na sud ili  ćete možda morati da platite poveću kaznu zbog nekog prekršaja. Budite oprezni ako se bavite umetnošću ili  sportom, možete biti prevareni za honorar, ili vam neko moe narušiti ugled pričajući o vama neistine.

 

JH.

Facebooktwitterpinterest