VELIKA ARKANA

Facebooktwitterpinterest

LUDA

 

 

 

Ova karta predstavlja početak novog životnog ciklusa, novog posla, ili nove ljubavi sa neizvesnim ishodom. Vaša dobrota, idealizam i prostodušnost nisu dovoljni. Potrebno je da naučite da cenite sebe i da svoju energiju ne rasipate uzalud. Ukazaće vam se nove mogućnosti za zaradu, ali vi možete ispasti naivni i dobiti manje, jer sami sebe potcenjujete, i ne umete da plasirate svoje znanje. Na polju ljubavi ova karta označava zaljubljenost u ljubav i potrebu da stalno budete u stanju uzbuđenja i euforije . Dopada vam se osoba koja nije vredna vaše pažnje, ali vi ne činite ništa da bi vas ona upoznala u pravom svetlu. Nemojte se postavljati u podređen položaj, jer ste daleko vredniji kao ličnost od osobe u koju ste zaljubljeni

 

 

 

KARTA LUDA – obrnuto postavljena

 

 

 

Vaše ponašanje nije usklađeno sa zahtevima okoline Za mlade ova karta može značiti kretanje u sumnjivom društvu, sektašenje, drogu,

 

alkohol. Vaši postupci izazivaju osudu, a vi najverovatnije ne možete da svoj karakter drižite pod kontrolom. Skloni ste ispadima koji su rezultat vašeg nezadovoljstva jer se događaji ne odvijaju onako kako biste vi želeli. Možete biti žrtva neke spletke, skandala, jer ste nezreli ili se ponašate detinjasto i ne želite da se suočite sa istinom. Gotovo nijedan od vaših kvaliteta ne može da dođe do izražaja jer ste prema sebi previše popustljivi i ne želite da sebe disciplinujete.

 

 

 

1.KARTA MAG

 

 

 

Ova karta simbolizuje znanje, talenat i sposobnost nametanja svoje volje drugima. Sa ovom kartom na poslovnom planu možete postići mnogo. Ona vam daje harizmu, posedujete urođenu mudrost, i verovatno okultne moći, naglašenu intuiciju koja vas vodi pravim putem. Za žene ona označava muški deo njihove prirode, energičnost i sposobnost, muškarce stavlja u prvi plan, od njih se zahteva akcija. Ovo je karta velike moći koju svakako treba iskoristiti.

 

 

 

KARTA MAG- obrnuto postaljvena

 
 

 

 

Skloni ste da donosite pogrešne odluke, moguće pod uticajem loših ljudi i možete biti nečija žrtva zbog naivnosti ili preterane sigurnosti u sebe. Neodlučni ste ali plahoviti. Vaša spontanost donosi vam probleme. Izazivate druge svojim ponašanjem. ,inite sve što ne bi trebalo. Obrnut položaj ove karte znači nerealnu sliku o sebi, ili traćenje vremena i promašene ambicije. Za pitanja koja se odnose na posao ona znači loše donetu odluku, promašaj, impulsivnost koja vas može stajati radnog mesta, ugleda i časti. Za pitanja koja se odnose na ljubav karta za žene znači vezu sa neiskrenim muškarcem, a za muškarce može značiti nesposobnost da se veza realizuje, komplekse, slabost i često grubost.

 

 

 

2.KARTA SVEŠTENICA

 

 

 

Ova karta predstavlja vašeg duhovnog vodiča, zaštitu, zdravlje, kako mentalno tako i fizičko koje se postiže zdravim načinom života, pozitivnim razmišljanjima, meditacijom. Kod muškarca predstavlja ženski deo njegove psihe, a kod žena njihovu intuiciju. Uticaj žena je u vašem životu veliki i vrlo značajan bez obzira kod ste pola. Karta vlada znakom Riba, i ukazuje vam da treba da maksimalno koristite svoju intuicjiu i svoje skrivene talente. Imate smisla za muziku, astrologiju, slikartstvo. U stanju ste da ljude lako pročitate i to je zbog nečega vrlo značajno u rešavanju problema koji vas muči. Ako ste žena, možete imati veliki uticaj na osobu koja vam je draga, a ako ste muškarac, zatražite savet psihologa u vezi sa problemom koji vas muči

 

 

 

 

 

KARTA SVEŠTENICA – obrnuto postavljena

 

 

 

Ne koristite dovoljno svoju intuiciju, svoja znanja, previše se opterećujete onim šta drugi govore. Patite od paranoje, preosetljivi ste, sujetni i često menjate mišljenje. Pomoć za svoje probleme tražite na pogrešnoj strani. Robujete lošm navikama. Ako ste postavili konkretno pitanje, odgovor je da se to što želite neće ostvariti ako nastavite da se ponašate kao do sada. Nešto vrlo važno ste prevideli ili ne želite da prihvatite istinu. Muškarci koji dobiju ovu kartu nisu u stanju da shvate svoju partnerku, a na poslu su naivni, brzopleti i skloni svađi.

 

 

 

3. KARTA CARICA

 

 

 

Dobili ste kartu otmenosti, bogatstva, snage. Kako je ovo karta plodnosti, uživanja u životu, to je ona posebno važna za žene koje je dobiju a postave pitanje koje se odnosi na njihov porodični život, jer ih označava kao osobe koje su stub kuće i koje mogu da svojim moćim utiču na najpozitivnij način na svoje bližnje. Uz pomoć ove karte vaše intelektualne i duhovne moći dolaze do punog izražaja. Ovo je takođe i karta opreza i ukazuje da treba o svemu dobro razmisliti. Dobra je za studente, univerzitetske profesore, pravnike. Ako ste postavili pitanje za ljubavni život, karta vam nalaže da ne izgubite glavu za partnerom i da sačuvate zdrav razum. Ne padajte u vatru, ne nervirajte se ali maksimlano koristite svoje moći, ako treba i svoj seksepil.

 

 

 

KARTA CARICA – obrnuto postavljena

 

 

 

Ako ste žena i dobili ste ovu kartu, Tarot vas opominje da ste spori, lenji i da ne koristite gotovo ništa od onoga što vam je priroda dala, i čime vas je obdarila, ni inteligenciju, ni šarm ni mudrost. Drugi vas prestižu u životu jer se previše premišljate, i previše oklevate. Momenat je da krenete u akciju, i da uradite ono što želite i o čemu dugo razmiljate. Za žene može značiti i probleme sa decom, ili probleme u trudnoći, ponekada može značiti neželjenu trudnoću. Karta vas opominje da zanemarujete potrebe svog organizma, da ste skloni preterivanju u svemu. Može značiti veliki izdatak novca, nesposobnost da se zadrži bogatstvo, ili promašenu priliku za dobru zaradu.

 

 

 

4. KARTA CAR

 

 

 

Car je okrenut budućnosti i poručuje vam da zaboravite na prošlost. On stvara materijalnu osnovu za život, omogućava vam da lakše donosete odluku. Upućuje vas na očinsku i zaštitničku figuru u vašem životu koja će vam omogućiti da lakše nađete rešenje za svoje probleme. Car je simbol zdravnog razuma, snažne volje, autoriteta. Može simbolizovati državu, državne organe, pripadnike reda, vojsku u vreme mira. Ako je dobijete za pitanje koje ste postavili u vezi sa poslom, ona vam obećava dobru poziciju, dobar ishod, uz pomoć zvaničnih lica, uz nečiju zaštitu. Poštovanje tradicije, zakona i reda je ono što ova karta zahteva od vas. Ona može značiti i porodični biznis, osnivanje firme ili rad u državnoj službi. Ako ste postavili pitanje u vezi sa ljubavnim životom, ona obećava postojanost i rešavanje problema ako budete spremni da sa partnerom o svemu otvoreno pričate.

 

 

 

KARTA CAR – obrnuto postavljena

 

 

 

Odugovlačite sa izvršavanjem svojih obaveza, i donosite odluke na osnovu onoga šta vama odgovara a ne na onovu onoga što znate je u redu. Moraćete da sačekate sa ostvarenjem cilja jer niste spremni da preuzmete odgovornost za svoje postupke. Karta može značiti sukobe sa zakonom, i padanje pod uticaj lažnih autoriteta . Karta ukazuje na sklonost da se upuštate u sukobe, može označavati preteranu zavisnost od roditelja ili za žene od supruga. Karta takođe može značiti nezgodu ili nesreću nekog člana porodice

 

 

 

5. KARTA PAPA

 

 

 

Karta Papa simbolizuje obrazovane ljude, osobe od ugleda, na poliožaju, kulturne i religiozne i dostojanstvene. Ovo je karta misticizma, morala, poštenja, časti i ugleda. Dobra je za one kojima je potreban savet, pomoć. Može označavati lekara, hirurga koji će vam pomoći, takođe i psihijatra ili nekog ko se dobro razume u ljudsku psihu, sveštenika npr. Ako ste postavili pitanje za brak, ovo je prava karta koja znači stabilnu vezu, iako ne lišenu trzavica, ali vezu koja će opstati uprkos problemima. Označava vezu sa osobom iste vere, i uglavnom preko bračnog partnera predstoji vam prosperitet svake vrste. Ovo je karta plodnosti i govori o muškoj deci, i zadovoljstvu kroz decu i porodični život.

 

 

 

KARTA PAPA – obrnuto postavljena

 

 

 

Značenje karte Papa u obrnutom položaju je loše. Vi ste sa ovom kartom suočeni sa raznim problemima i ne vidite izlaz iz situacije. Ona će potrajati, jer vreme igra ključnu ulogu, a ono ne radi za vas. Nešto za vas vro bitno, odvija se previše sporo. Karta može označavati ozbiljne psihičke smetnje, paranoju i prisilne radnje. Ako ste uznemireni a dobili ste ovu kartu, potražite savet psihologa, ili belog maga. Nešto, vrlo značajno za vas što bi svakako trebalo da znate, nije vam dostupno. Neko od vas svesno krije nešto ili vam radi iza leđa. Karta može značiti i neverstvo supruga, ili za muškarce, prijatelja.

 

 

 

6. KARTA ZALJUBLJENI

 

 

 

Označava novu ljubav, brak, zaljubljenost, mogućnost da birate između dva partnera. Verovatno ste lako zaljubljivi, ili ste trenutno veoma zainteresovani za osobu koja vam uzvarća istom merom. Označava emotivno iskustvo posle koga ste bogatiji duhom, srećniji i zadovoljni. Važno da budete iskreni prema sebi i da ugađate sebi, da sledite svoje instikte ma šta vam okolina savetovala. Kada je posao u pitanju karta označava nove poslove, u kojima ćete biti izuzetno uspešni. Može znažiti i vezu sa osobom koju upoznate na poslu i koja će se mnogo založiti za vas i vaše interese.

 

 

 

KARTA ZALJUBLJENI – obrnuto postavljena

 

 

 

Impulsivni ste i to je vaša glavna mana. Zbog toga vam se veze raskidaju ili često dolazite u sukob sa osobom koja vam je draga. Možete u afektu uraditi nešto protivno vašim interesima. Previše ste posesivni, prilično nezreli i vaš seksualni život je nezadovoljavajući. Imate stalnu potrebu da budete zaljubljeni i idete od partnera do partnera ili u potpunu suprotnost , beznadežno st zaljubljeni u nekoga ko na vas ne obraća pažnju. Neko je možda smetnja da budete sa partnerom zajedno, možda se radi o lukavom suparniku koji vam je preoteo osobu koja vam je draga. Preterana osećajnost vodi vas u propast. Bolećivi ste kada ne treba i previše ponosno, zbog čega vas okolina ne shvata i možda odbacuje. Sa onima koje volite ne umete da uspostavite odnos pun razumevanja i ravnoteže. Ako ste razvedni pokušavate da stabilizijuete svoj emotivni život uz mnogo promašaja. Vaši roditelji imaju veliki uticaj na vaše odluke.

 

 

 

7. KARTA KOČIJE – BOJNA KOLA

 

 

 

Treba da se suočite sa problemima i sa stvarnošću bez njenog ulepšavanja. Karta simbolizuje domovinu i patriotska osećanj Ponekada, uz loše karte znači lošu političku situaciju u zemlji koja se iz nekih razloga odražava na vas, na vaš život i vaše odluke.

 

Posedujete veliku moć strpljenja. Shvatate koliko je važno da ostanete neutralni i da samo posmatrate šta se dešava oko vas. Imate snažnu moć samokontrole. Vi čekate svojih pet minuta. Kada vi budete spremni krenućete u akciju. Uspećete u onome što ste naumili. Ako ste do sada činili greške i imali promašaje, pokušajte da obuzdate svoju narav i svoje strasti. Naučite se strpljenju. Potrebno je da preuzmete odgovornost za svoje postupke. Karta je dobra za osobe koje često putuju.Verni ste i očekujete to i od partnera. Moguće su ljubavne avanture na dalekim putovanjima.

 

 

 

KARTA KOČIJE – obrnuto postavljena

 

 

 

Budite spremni na loše vesti. Nešto što ste mislili da će se završiti dobro po vas krenuće drugim tokom. Biće vam potrebno strpljenje i snaga duha. Moguća je nesreća na putu ili vest o nečijoj nezgodi. Svoje emocije i svoju volju usmeravate u pogrešnom pravcu. Ne umete da se radujete, uglavnom ste ljuti. Imate potrebu za promenom, za putovanjima. Može se dogoditi da krenete u neku zemlju koja nije politički stabilna i da zbog toga imate probleme. Sami sebi postavljate neka ograničenja kada je vaša karijera u pitanju, nesigurni ste ili premoreni. Usled osećanja da ste žrtva i da previše trpite od strane okoline, naročito vaših bližnjih. Sa roditeljima najverovatnije niste u sjajnim odnosima. Karta može označavati probleme u vezi sa nasledstvom, nekretninama, ili nečim što vaši roditelji poseduju u stranoj zemlji. Ako ste postavili pitanje za ljubav i dobili ovu kartu, vi ste nesigurni, skloni svađi i nestrpljivi, i to je razlog za sukob sa partnerom.

 

 

 

8. KARTA SNAGA

 

 

 

Ova karta vlada brojem osam, ona označava snagu u fizičkom smislu ali isto tako predstavlja simbol unutrašnje snage. Često je dobijaju osobe koje imaju svoj stav, koje su odlučne, i koje su spremne da idu do kraja u ostvarenju svog cilja. Vi ste osoba čvrstog karaktera. Ukolko ste postavili pitanje u vezi sa poslom, Tarot vam sugerira da treba da ostanete dosledni sebi, da je najvažnije da pokažete maksimalno strpljenje. Snaga takođe leži i u praštanju. Karta znači strastvenu vezu, izuzetnu privlačnost, ponekada prema osobi za koju su vam potrebni čelični nervi.

 

 

 

KARTA SNAGA – obrnuto postavljena

 

 

 

Tarot vas opominje da možete napraviti pogrešan potez kako na poslu tako i u ljubavi, uglavnom zbog vaše brzopletosti. Za posao karta Snaga u obrnutom položaju nije dobra, jer ukazuje na iscrpljenost i prezasićenost poslom koji verovatno ne volite Često dolazite u sukob sa ljudima.. Ova karta govori o nekoj vrsti uznemirenosti, ili o nemogućnosti da obavljate svoj posao jer ste nežnog zdravlja. Ako ste postavili pitanje u vezi sa ljubavlju, verovatno ste u krizi jer nemate snage da se borite za osobu do koje vam je u stvari izuzetno stalo. Prepuštate se sudbini i puštate da vas događaji nose i čekate da vidite šta će se dogoditi. Niste osoba od akcije, ili trenutno niste raspoloženi da činite prvi korak. Ovako postavljena karta govori o nezadovoljavajućem emotivnom životu. Na zdravstvenom planu, obratite pažnju na srce.

 

 

 

9. KARTA PUSTINJAK

 

 

 

Karta vlada brojem devet i znakom Device. Broj devet je moćan broj koji predstavlja savršenstvo i kraj jednog ciklusa. Ova karta znači da imate potrebu da se odvojite od sveta ili ste već prilično povučeni i nekomunikativni. To ne mora da bude vaša prava priroda, naprotiv, vi ste verovatno topli, duhoviti i vrlo društveni. Iz nekih razloga vi ste trenutno povlačite u sebe. Imate svoje razloge zbog kojih se tako ponašate, potrebna vam je samoća da biste na miru razmišljali i spoznali istinu koja vam je nedostupna. Traganje za istinom je suština ove karte. Ako je dobiju oni koji često putuju, treba da budu pažljivi, moguće su povrede na putu, naročito pod dejstvom alkohola. Ova karta vas usporava i tera na duboka razmišljanja. Za pitanja u vezi sa ljubavlju karta Pustinjak znači veliku tugu, zbog neshvaćenosti.

 

 

 

KARTA PUSTINJAK – obrnuto postavljena

 

 

 

Ako ste postavili pitanje u vezi sa poslom, ova karta vam govori da radite posao u kome vaše intelektualne sposobnosti ne mogu da dođu do izražaja. Postoji mogućnost da brzopleto uđete u neke aranžmane koji mogu biti vrlo loši po vas, i u kojima nećete naći ni interes ni zadovoljstvo. Nesmotreni ste i zbog toga možete dovesti sebe u nezgodnu situaciju. Takođe možete biti žrtva skandala ili se možete povezati sa ljudima koji vam mogu naneti neko zlo, prouzrokovati kod vas moralni pad ili vas mogu navesti da uradite nešto što inače ne želite. Zbog vašeg ponosa, egoizma i naglašene sujete drugi u stvari vrlo lako manipulišu vama, znajući vaše slabe tačke.

 

 

 

10. KARTA TOČAK SREĆE

 

 

 

Ovo je karta sudbine i Tarot vam poručuje da sudbina igra veliku ulogu u vašem životu. Ona vam trenutno donosi ono što vam je zapisano i na šta ne možete da utičete. Tarot uvek nešto poručuje, ovom kartom on vam signalizira da prihvatite događaje onakve kakvi su. Karta nagoveštava promenu stanja. Ukoliko ste izuzetno uspešni, srećni, zadovoljni svojim životom, ona može označavati zastoj uposlovima, iznenadnu neprijatnost, ili nekakvo iskušenje sa kojim ćete biti suočeni. Ipak ovo je karta sreće i srećnog ishoda, čak i ako ste u krizi, ili ako nastupi pogoršanje u poslovima, situacija se brzo popravlja u vašu korist. Ovo je karta napredka, sada je momenat za nove poslove. Dobra za istraživače i osobe koji zbog posla često putuju. Na ljubavnom planu ovo je karta avanturizma, potrebe za promenom.

 

 

 

KARTA TOČAK SREĆE – obrnuto postavljena

 

 

 

Ovo je karta opomene. Obrnut položaj dobre karte govori o zabludi. Učiniće vam se da ste u povoljnoj situaciji i možete uraditi nešto što je protivno vašim interesima. Ovo je karta opomene za osobe koje često putuju. Nikako ne bi trebalo da se kockate. Ponekada karta Točak sreće u obrnutom položaju govori o vašoj pasivnosti i nesposobnosti da prihvatite šanse koje vam se ukazuju. Ona ukazuje na blokiranu energiju, nesagledavanje povoljnih situacija. Vi ste osoba koja u svemu kasni, naročito u donošenu važnih odluka. Za žene može značiti vezu sa pretpostavljenim, sa šefom sa nekim ko značajno utiče na vašu karijeru, ali sa osobom koja je izuzetno posesivna i sa kojom ako se upustite u ljubavni odnos, teško ćete ga prekinuti kada vi to budete želeli.

 

 

 

11. KARTA PRAVDA

 

 

 

Ona simbolizuje pravdu u bukvalnom smislu reči u vidu pravosudnih organa, ali i javno mnjenje. Takođe predstavlja kosmičku pravdu i traganje za ispravnim načinom delovanja. Ako sledite svoje principe kada tad doživećete uspeh. Ona označava preispitivanje samog sebe, posao u javnosti, izlazak iz anonimnosti. Sa ovom kartom ne možete praviti nikakav kompromis, vi dobro znate šta treba da uradite. U praktičnom životu ona može značiti, dobijanje dugo očekivanog pozitivnog rešenja. Označava posao u sudstvu ili sa sudom, na duhovnom planu, predstavlja vašu odlučnost da stvari dovedete do kraja. Ako ste postavili pitanje za ljubav, ona može značiti razvod sudskim putem, ili rastanak od osobe koja vam je draga. Ova karta za srećne parove može značiti selidbu.

 

 

 

KARTA PRAVDA – obrnuto postavljena

 

 

 

Imate utisak da ste nečija žrtva, i to je verovatno tačno. Neko vas je iskoristio ili zloupotrebio. Ipak, vi malo toga možete trenutno da uradite. Na poslovnom planu vam predstoji dug put do istine. Za muškarce ova karta može značiti rad u policiji ili veze u policiji. Vaši poslovi trpe i vi morate da čekate bolja vremena. Imate utisak da otplaćujete neki karmički dug. Skloni ste obmanjivanju i živite u haosu, rasipate energiju jer ne želite da prihvatite stvarnost koja vam ne odgovara. Ne želite da prihvatite odgovornost, i to je vaša glavna mana.. Na ljubavnom planu osećate se prevarenim. To je verovatno tačno, čak i ako vaš partner ne održava ni sa kim vezu, on je u nekoga potajno zaljubljen. Vi se zapitajte zašto.

 

 

 

12. KARTA OBEŠENI

 

 

 

Ova karta predstavlja jednu od najmističnijh karata Tarota. Kada dobijete ovu kartu, bez obzira da li se radi o poslu ili o ljubavi treba da postupite suprotno onome kako biste inače želeli. Imate snažnu volju da promenite sve ono što ne valja u vašem životu. Kako ćete to uraditi još uvek ne znate. Ovo je karta proroka, snažnih psihičkih moći, vidovitosti i duhovnosti. Verujete u natprirodne moći i uspevate da tumačite signale koje vam sudbina šalje. Spremni ste da se žrtvujete za ono do čega vam je stalo. Karta označava da vam je potrebno vreme da se snađete u situaciji u kojoj ste se našli, da ne treba da požurkujete događaje. Preostljivi ste i svako može da vas povredi, nemate zaštitu. Treba da pripadate više sebi.

 

 

 

KARTA OBEŠENI – obrnuto postavljena

 

 

 

Ova karta je dobra iako stoji u obrnutom položaju, ako imate bilo kakve dileme na duhovnom ili intelektualnom planu. Na fizičkom planu može predstavljati nervnu krizu, nesanicu, nežno zdravlje, bolest, osećanje da ste kažnjeni, bezvoljnost. Imate utisak da se nalazite u teškoj situaciji koju ne možete da promenite, sukob sa okolinom. za koji ste vi odgovorni. Ako vi nešto ne uradite za sebe situacija se neće promeniti. Ponekada znači odlazak u bolnicu, u zatvor, prelazak na lošije uslove života. Ne znate šta ćete sa sobom i prvenstveno ste sobom nezadovoljni ali za to okrivljujete okolinu. Za ljubavni život ova karta nije dobra govori o prezasićenosti partnera jedno drugim, rastanak ili sukobe jer svaka strana drži do sebe i do svog ponosa.

 

 

 

13. KARTA SMRT

 

 

 

Naziv ove karte deluje zastrašujuće ali gotovo nikada se ne odnosi na fizičku smrt osobe koja je dobila tu kartu, već označava težak period kroz koji osoba prolazi. Ovo je u stvari karta akcije, potrebno je da zatvorite jedna vrata za sobom i da otvorite nova. Ova karta zahteva od vas oslobađanje od svih nepotrebnih obaveza, od svega što vas opterećuje. Potrebno je da razmislite o novom početku. Karta smrt predstavlja transformaciju i u vašem životu su poterbne promenu. Vi posedujete izuetno snažnu energiju koju treba konstruktivno usmeriti. Ako ste postavili pitanje u vezi sa ljubavlju, radi se o vezi koja nema veliku perspektivu, osim ako ne budete spremni da je postavite na sasvim druge osnove. Vi ste možda samo senka u nečijem životu a ne partner koji dobija potrebnu ljubav i pažnju. Pristajete na nešto što vam u stvari smeta. Najverovatnije da ćete vi biti inicijator toga, ako je potrebno i raskida.

 

 

 

KARTA SMRT – obrnuto postavljena

 

 

 

Niste svesni situacije u kojoj ste se našli. Pred izvesnim ste rizikom, pred problemom koji nećete moći lako da rešite. Pred vama je period iskušenja koji ćete pokušati da negirate. Nemate snage za životne teškoće. Nešto što se sada dešava, predstavlja za vas početak perioda koji će dosta dugo trajati. Na fizičkom planu znači iscrpljenost, bolest, živite neuredno i ne vodite o sebi računa, ne osećate se dobro i smatrate da se nalazite na kraju svojih snaga. Neohodno je da se oslobodite strahova. Potpuno ste slomeljeni. Karta može značiti ozbiljne psihičke tegobe, nespremnost da se prihvate saveti lekara, prepuštanje sudbini, invaliditet. Možda se osećate uhvaćeni u klopku iz koje nema izlaza. Na materijalnom planu ova karta znači finasijske teškoće, kašnjenje u isplati i često velike izdatke.

 

 

 

14. KARTA UMERENOST

 

 

 

Drugi naziv ove karte je umetnost što govori o ne samo o umetničkom talentu, već o umetnosti življenja, vladanja sobom, umeću samokontrole. Kada dobijete ovu kartu vrlo je važno da pravilno korisite vreme, da ga ne traćite na ono što vam je beskorisno, ma šta to bilo. Potrebna vam je promena da biste svoj život doveli u red. Vaša spontanost donosi vam probleme. Sugerira pomirenje sa partnerom, spremnost za saradnju, srećan ishod, i rešenje problema. Ipak, ovo nije uvek karta lakog izlaza iz situacije koja nam vam ne odgovara. Ona od vas zahteva da dobro razmislite pre nego što postupite onako kako biste želeli. Označava putovanje u strane zemlje, uspeh u inostranstvu, najverovatnije u umetnosti ili u nauci. Karta Umerenost je uvek dobra za svaki oblik udruživanja, ako uspete da se nametnete na fini način, poštujući druge. Vi ćete taktičnošću uspeti daleko više nego kada biste bili direktni. Ovu kartu dobijaju oni koji često imaju sjajne ideje, inspiraciju, oni koji se usuđuju da odu korak dalje od drugih.

 

 

 

KARTA UMERENOST – obrnuto postavljena

 

 

 

U nečemu vrlo važnom grešite, ili se postavljate tako da vaša okolina ne zna šta vi u stvari od nje očekujete. Ne uspevate da se prilagodite situaciji sa kojom ste suočeni. Negirate je i izbegavate odgovornosti. Kolebljivi ste i na vas je lako uticati. Impulsivni ste, nervozni jer ste sebe doveli u stanje iscrpljenosti. Neko je uspeo da vas pokoleba. Pazite da se o nekoga ne ogrešite. Na poslovnom planu znači pogrešne poteze, a na ljubavnom svađu koju vi incirate. Svojim buntovnim i svađalačkim ponašanjem šaljete signale okolini da ste nesrećni i da vam je potrebna pomoć.

 

 

 

15. KARTA ĐAVO

 

 

 

Ova karta vlada brojem petanest i znakom Jarca. Predstavlja animalni deo ljudske prirode, instikte nad kojima je teško uspostaviti kontrolu. Kada dobijete ovu kartu budite sigurni da ono za čim čeznete nije vredno vaše panžje. Vi ćete biti uporni i pokušaćete na svaki način da sprovedte ono što ste numili. Cena koju ćete za to platiti neće biti mala. Ovo je jako dobra karta za sva pitanja koja se tiču karijere i novca, ali u krajnjem ishodu on vas neće usrećiti. Karta je pozitivna jedino za osobe rođene u znaku Jarca kome obećava društveni uspon i moć. Ova karta govori o izdržljivosti da se podnesu sve žrtve za ono za čim osoba teži. Posedujete okultne moći i razumete se u magiju, parapsihologiju. Postoji mogućnost. velikog bogatstva ali i osporavanja testamenta. Kada je ljubav u pitanju karta predstavlja veliko iskušenje, ali i veliku strast. U vezi ste sa osobom koja skriva svoje prave namere prema vama.

 

 

 

KARTA ĐAVO – obrnuto postavljena

 

 

 

Skloni ste porocima, strahovia i usamljenosti. Lukavi ste i pokušavate da druge nadmudrite. Moguće je da je vaša lukavost odgovor na tuđu neiskrenost. Strepite od mogućnosti da budete prevareni. Nezadovoljni ste, ljuti, ljubomorni, zabrinuti i prilično depresivni. Niste u stanju da kontrolišete impulse. Na pitanja koja se odnose na posao ova karta znači vezu sa neodgovarajućim partnerima, mogućnost problema sa zakonom zbog kršenja propisa. Možete biti u ozbiljnih finansijskim problemima, u besparici. Nemojte novac nikome davati ni pod kakvim uslovima. Možete biti opljačkani. Kada je ljubav u pitanju ovo je izuzetno teška karta, govori o velikoj opsednutosti nekom osobom prema kojoj osećate fizičku privlačnost, koja vas uništava. Moguće je da je neko na vas bacio magiju ili na vašoj porodici neka vrsta prokletstva. Imate utisak da ispaštate zbog tuđih grehova.

 

 

 

16. KARTA KULA

 

 

 

Drugi naziv ove karta je Božja kuća, predstavlja jednu od najlošijih karata u celom Tarotu. U najboljem slučaju govori o ljutnji i velikoj potrebi da se svađate, o vašem povređenom ponosu. Suočeni ste sa situacijom koja prevazilazi vaše snage. Prolazite kroz period krize, nešto se dogodilo što je izmenilo vaš svakodnevni stil života. U priličnom ste haosu, imate česte izlive plača, besa i dolazite u iskušenje da sve napustite, i posao i porodicu. Ne bi trebalo da se bavie politikom, jer ova karta često ukazuje na probleme sa zakonom za one koji su politički angažovani. Moguća je hiruška intervencija, potražite na vreme savet lekara. Za pitanja koja se odnose na ljubav karta znači moguć razvod, preljubu od strane partnera, probleme zbog njegovih poroka, kocke.

 

 

 

KARTA KULA – obrnuto postavljena

 

 

 

Ovaj položaj ove karte govori o ozbiljnim problemima i iskušenjima kojima ste izloženi. Zbog spoljašnjih okolnosti i onoga na šta vi nikako ne možete da utičete vaši planovi propadaju. Moguće je pogoršanje zdravstvenog stanja. Nemojte ići u zemlje u kojima je nestabilna politička situacija. Potražite savete stručnjaka, lekara, psihijatara, belog maga, najverovanijte da ste pod magijom. Sve u šta ste ulagali sebe godinama sada se ruši pred vašim očima. Neko vas maltretira, i vi ne umete da mu se oduprete. Pazite da ne budete opljačakani. Preko partnerskih odnosa možete da imate veliku štetu, bez obzira da li se radi o ljubavnom ili poslovnom partneru. Nemojte rasipati energiju na raspravljanje sa partnerom jer je on moćniji s obzirom da je daleko drskiji od vas.

 

 

 

17. KARTA ZVEZDA

 

 

 

Vi ste osoba uzvišena duha, umetničkih sklonosti, posedujete sposobnosti kojima možete drugima da pomognete. Nalazite se u periodu kada vam se otvaraju velike mogućnosti kojih možda niste do kraja svesni. Treba da budete optimista i da verujete u ono o čemu maštate. Ovo je umetnička karta koja obećava slavu, posao u vezi sa javnošću. Vrlo ste nesebični i zbog toga omiljeni i popularni. Ne radite zbog novca već zbog toga što to što radite volite. Sa ovom kartom možete biti sigurni da će vam se šansa za uspeh vrlo brzo ukazati. Na ljubavnom planu ova karta je izuzetno dobra. Pred vama je nova ljubav koja će biti vrlo romantična i vrlo lepa. Posedujete snažene telepatske moći, imate predosećaj za ono što će se dogoditi i verovatno imate vrlo slikovite snove.

 

 

 

 

 

KARTA ZVEZDA – obrnuto postavljena

 

 

 

Ova karta je dobra i kada stoji u obrnutom položaju, ali govori o zadocnjenju, o sporom ispunjenju vaših snova jer set neaktivni. Nepotrebno ste bezvoljni i malodušni, za takav vaš stav nema nikakve poterbe. I pored toga ljudi vas vole. Ova karta može značiti romantičnu zaljubljenosti u osobu koja toga nije svesna i kojoj ne pokazujete šta osećate. Sudbina vam šalje pozitivne vribacije, na vama je da ih prepoznate. Nemojte zapustiti svoje intelektualne i kreativne potencijale zbog želje za dokolicom, uživanjem i provodom. Karta može značiti pripadanje društvu koje vas odlvači od posla, veze sa umetnicima si ljudima sumnjivih kvaliteta koji loše utiču na vas. Karta Zvezda obrnuto postavljen govori o tome da još niste spoznali sve svoje potencijale a kada se to dogodi možete očekivati veliku sreću i uspeh.

 

 

 

 

 

18. KARTA MESEC

 

 

 

U najpozitivnijem smislu ovo je karta mašte, nadahuća, umetničkih sklonosti, potrebe da se bavimo sobom i često snažne intuicije. Kada dobijete ovu kartu obratite pažnju na svoje snove, oni vam u bukvalnom smislu mogu prognozirati šta vas očekuje. Ova karta je pozitivna samo kada ste krajne iskreni prema sebi i kada ste u stanju da se suočite sa tamnom stranom svoje ličnosti, da preispitate svoju podsvest i da prihvatite svoje mane. Mesec simbolizuje onu sliku o sebi koju ne želite da prihvatie. Kada to učinite bićete mnogo jači. Nešto se događa što vas tera da se suočite sa svojom podsvešću. Ako ste postavili pitanje u vezi sa ljubavlju, odgovor leži u vama, a ako ste postavili u vezi sa poslom , nabolje bi vam odgovarali poslovi u vezi sa dugim putovanjima u prekookenaske zemlje, ili rad sa strancima.

 

 

 

 

 

KARTA MESEC – obrnuto postavljena

 

 

 

Karta Mesec, obrnuto postavljena je loša, nagoveštava ozbiljne psihičke probleme koji su rezultat vašeg potiskivanja nezadovoljstva dugo godina unazad. Morate da se pretvarate da ste ono što niste, da biste opstali u sredini koja vam izgleda neprijateljski nastrojena. Sa roditeljima ne uspevate da uspostavite srdačan i prisan odnos. Imate utisak odbačenosti i neshvaćenosti, mislite da ste žrtva, i možda se tako i postavljate da biste pridobili njihovu ljubav. Sve što ste činili radili kada je ljubavni život u pitanju radili ste kao u transu, moguće jer ste pod magijom. Neko je uspeo da vas nagovori na ono što vi niste želeli. Imate mnogo skrivenih neprijatelja među familijom vašeg partnera. Imate noćne more, nesanicu, patite od fobija. Opterećeni ste razmišljanjima o prošlosti, mislite na pokojnike i primate od njih poruke putem snova.

 

 

 

19. KARTA SUNCE

 

 

 

Vi ste ta osoba koja zrači energijom, čak i ako vam se čini da vam u životu ne ide sve potaman, da ste slabi, nežni, bolešljivi, ovoje karta izlečenja, optimizma, povoljnog obrta u životu. To je i karta zaštite. Ovo je karta radosti kojom pobeđujete sva iskušenja na koja nailazite. Za vas nije ništa teško. Ona nagoveštava uspeh u poslu ili prelazak na bolje plaćen posao. Možda ćete potpuno promeniti posao i početi da se bavite onim što zaista volite. Posedujete bioenergetske i isceliteljske moći, možete se baviti zvaničnom medicinom ali i alternativnim oblicima lečenja. Ovo je takođe karta kreativnih moći, talenta kako za književnost tako i za umetnost. Takođe je dobra za sportiste. Neiskvareni ste i pošteni. Na fizičkom planu znači ozdravljenje, a na ljubavnom srećnu vezu, ili pomirenje.

 

 

 

KARTA SUNCE – obrnuto postavljena

 

 

 

Možda rasipate energiju ili je ne koristie dovoljno. Preterano ste opterećeni materijalnim pitanjima i zbog toga vaši najbolji kvaliteti ne dolaze do izražaja. Verovatno ste sujetni i uobraženi ili uobražavate nešto što nema nikakve veze sa stvarnošću. Ovo je karta kiča, jeftinog uspeha potrebe da postignete slavu ne birajući sredstva. Istinsko poštovanje okoline ne dobijate jer u stvari sami sebe potcenjujete radeći nešto što je ispod vašeg dostojanstva. Niste još uvek uspeli da iz sebe izvučete ono najbolje što možete. Preosteljivi ste i u ljubavi imate probleme jer ste sujetni i tražite panžju koju niste u stanju da uzvratite. Nije moment da nemilice trošite pare na nepotrebne stvari, da se kockate jer možete imati ozbiljnim materijalnih problema.

 

 

 

20. KARTA SUĐENJE

 

 

 

Ovo je jedna od najvažnijih karta Tarota. Predstavlja pobedu duha, dostizanje viskih ciljeva, ostvarenje želja. Ova karta predstavlja odluku koja je od životne važnosti za vas, u vremenskom smislu predstavlja duži period u koji ćete ući nakon te odluke. Ako ste mladi i neiskusni nedovoljno ambiciozni i dobijete ovu kartu, ona vas opominje da je pred vama težak put, ali jedini koji možete izabrati. U stvari sa ovom kartom izbora nema, potrebno je da krenete odlučnim korakom u budućnost. Često ova karta znači rođenje deteta, ozdravljenej, dostignuće, kraj teškog perioda. Ona predstavla Božju volju u najpozitivnijem smislu, zaštitu, i zdovoljstvo. U ljubavi može označavati početak nove značajne veze ili stupanje u brak.

 

 

 

KARTA SUĐENJE – obrnuto postavljena

 

 

 

Plašite se promene, osećate se promašenim, neuspešnim, imate utisak da ste mnogo toga propustili u životu, što je verovatno tačno. Vaši problemi proističu iz vašeg površnog odnosa prema svemu što vas okružuje, pa i prema samom sebi. Nemate mnogo razumevanja za druge, teško praštate, i stalno vam se čini da su drugi uspešniji od vas. Vaša nesposobnost da se suočite sa istinom je ono što vas čini neuspešnim. O sebi imate potpuno pogrešnu predstavu. Kršite pravila, moguće da ste nemoralni da ste skloni ste ombanjivanju i sebe i drugih. Ova karta ne sadrži u sebi ništa što se odnosi na materijalnu sferu života. Čak i ako imate mnogo novca, vi ste u stvari siromašni, jer ste nesrećni i uvek vam se čini da drugi imaju više. Novcem pokušavate da nadomestite prazninu u sebi.

 

 

 

21. KARTA SVET

 

 

 

Ova karta predstavlja dovršenje jednog ciklusa, vaše zadovoljstvo postignutim rezultatima, , predstavlja nov početak i mogućnost promene mesta boravka. Otvaraju vam se mnoga vrata i mnog prilike su pred vama. Vi ćete znati da ih iskoristite. Osećate se kao građanin sveta svugde i na svakom mestu jer ste postigli mir unutar sebe. Uspeli ste da naučite mnogo iz svojih grešaka. Ma koliko da imate godina, vi ste zreli i tako se ponašate. Vaša zrelost je poseledica prihvatanja odgovornosti i brojnih iskušenja kroz koja ste prošli. Ako ste postavili pitanje u vezi sa poslom, budite uvereni da će sve biti u redu, predstoji vam uspeh i finansijski i društveni. Ova karta često znači zasluženo društveno priznanje. Ako ste postavili pitanje koje se odnosi na ljubav, odgovor je takođe povoljan, moguća je veza sa strancem, poznanstvo na putu, promena mesta boravka.

 

 

 

KARTA SVET – obrnuto postavljena

 

 

 

Ova karta je dobra, ali govori o kašnjenju i ispunjenju želja i planova. Zbog nečega dolazi do odlaganja u realizaciji vaših planova. Nemojte strahovati od promena, pred vama su mogućnosti preseljenja, putovanja u drugi grad ili zemlju, ili promena posla. Ova karta je dobra u svakom pogledu, i za posao i za ljubav. Ona znači da će se dogoditi ono što vi želite, ma šta to bilo. I to što će se dogoditi je ono što je vama sudbina zacrtala i što vi osećate kao tako. Sve ide svojim tokom. Mlade nestrpljive osobe često dobijaju ovu kartu u obrnutom položaju, što govori o njihovom neisukustvu i potrebi da žive u ovom momentu, jer im budućnost izlgeda daleka. Ne budte tvrdoglavi, privhatite savete starijih.. Pred vama je društveni uspeh koji ćete zasluženo steći.

Facebooktwitterpinterest