Dnevni Astro Zenit Magazin za 11.8.2020.godine

Pozicije planeta

Poslednja Mesečeva četvrt u Biku na 19.stepenu u 3.polju Horoskopa poslednje Mesečeve četvrti. Podznak ovog horoskopa je na 28.stpenu Jarca, na stepenu Marsove egzaltacije sa izuzetno naglašenim 12.poljem tajni, sa Jupiterom koji je na 19.stepenu Jarca u retrogradnom hodu, Pluton na 23.stepenu Jarca, takođe u retrogradnom hodu i Saturn na 27. stepenu Jarca što govori o tajnim aranžmanima i tajnim dogovorima, posebno sa Ribama jer je Neptun na 20.stepenu Riba u dobrom aspektu sa ovim planetama. Konfiguracija jod koja govori o potrebi za prilagođavanjem između Sunca na 19.stepenu Lava u konjunkciji sa Merkurom s jedne strane i u 150 stepeni sa Neptunom u Ribama i s druge strane sa stelijumom Jupiter-Pluton- Saturn.

 

Mars, planeta akcije na 22.stepenu Ovna je nad fiksnom zvezdom Baten Kaitos

Baten Kaitos donosi probleme sa sluhom, starijim ljudima.Moguči su gubiti u novcu, naročito kod bavljenja trgovinom. Povezuje se sa Saturnom. Naročito su pogođene osobe koje imaju Saturn u Ovnu, posebno u poslednjoj dekadi jer njima predstoji neku vrstu problema saturnovske prirode zbog čega su mnogi skloni nekim potezima koji donose osećanje poniženja i promašaja.Američki predsednik koji je ubijen novembra 1963.ima ovu fiksnu zvezdu Baten Kaitos na DC- osi sedme astrološke kuće ( simbol drugih ljudi, javnosti, partnerskih odnosa) i pevačica Bjonse ( popularnost), glumica Merlin Monro koja je bila izuzetno popularna ali i ubijena ima tačku Fortune uz ovu fiksnu zvezdu.

Dnevni horoskop, Dnevni ljubavni horoskop

SVAKI DAN- Na youtube- Dnevni horoskop


 Kineska astrologija

Crveni vatreni Pas

Dan je dobar za putovanja, poslovne aranžmane ali ne za ljubav. Pas je zemljani znak i vatra mu pomaže da se zemlja stvori ali kada je Pas u vatrenom obliku on mora da se osloni ili na jak vatreni znak tj. Konja ili na osobe rođene u godini koja je završava na Šesticu. Kako je ovo godina metala a vara topi metal i kako je mesec drveta, vatra gori drvo, to znači da je ovo dan u toku koga velika energija mora da se uloži u sve što inače zahteva napor. Kako ljubav ne bi trebalo da bude “napor”, dan je nepovoljan za ljubavne odnose jer može doneti probleme u komunikaciji, sklonost ka svađama

Dnevni kineski horoskop


Numerologija

11.8.2020.- Petica

Dan pogodan tza poslovne aranžmane.

U današnjoj kombinaciji brojeva imamo dvostruku pojavu Jedinice I dvostruku pojavu Dvojke.Jedinica je muški princip a Dvojka ženski. Kada ih saberemo dobijamo 1+1= 2 opet Dvojku a 20+20= 40; 4+0= 4- Četvorku. Ovo su tzv. ženski brojvi koji simbolizuju majku, stariju ženu, dom, pretke, babe, nekretnine, zemljište, ishranu, autoritet starijih žena. U celokupnu kombinaciju kada dodamo Osmicu kao broj meseca dobijamo  Peticu koja je pod uticajem Merkura, planete dovitljvosti i snalažljivosti.

Ovde takođe imamo skrivenu snagu Urana preko broja Jedanaest koji je mističan broj genijalnih ljudi.

11+8+2020= 2039; 2+3+9= 14; 1+4= pet

 Poznati Lavovi

Kris Hemsvort, u glavnoj ulozi u filmu “Thor- mračni svet”

Australijanski glumac Chris Hemsvort, rođen 11.8.1983. u Melburnu nema sjajan horoskop što govori o velikim naporima koje ulaže da svoj život drži pod kontrolom, što mu je verovatno i pošlo za rukom jer je Mars na kraju Raka u dobrom aspektu sa konjunkcijom Jupitera i Urana na kraju Škorpije I početku Strelca. Sunce u Lavu je neaspektovano. S druge strane ima konjunkciju Plutona i Saturna na kraju Vague ( znak braka) ima stariju suprugu kojoj je očigledno veran zbog slabog Marsa na kraju Raka u napetom aspektu sa Saturnom i Plutonom. Pitanje je da li će ovaj brak opstati s obzirom sa je Mars trenutno u opoziciji sa tranzitnim Saturnom, Plutonom I Jupiterom i tokom jeseni i zime 2020/2021 može biti u velikom iskušenju, bilo da se preseli u neku drugu državu ili da uđe u neku drugu vezu. Ipak on se neće tako lako na to odlučiti jer ima Mesec i Veneru tzv. ženske planete koje simbolizuju žene koje mu se dopadaju u Devici, gde se nalazi i Merkur koji mu daje jaku logiku i oslikva njegove partnerke ili partnerku kao stabilnu,praktičnu osobu.

Kris je u principu veran tip muškarca iako spada u najzgodnije glumce današnjice imao je samo dve veze. Jedna je bila sa Isabel Lucas od 2005.-2008. i druga sa sadašnjom suprugom Elsom Pataki, glumicom od 2010.

Kris Hemsvort i Izabel Lukas bili su vezi od 2005.-2008.

Njegova prva ljubav Isabel Lukas je Vodolija ( 29.1.1985). a on ima Crni Mesec Lilit u Vodoliji na 11.stepenu ovog znaka ( erotska privlačnost).Zajedno su igrali u filmu “Crvena zora” iz 2012. kada su već bili razdvojeni. Bili su jedan od najlepših ljubavnih parova svojevremeno.

Elza Pataki i Kris Hemsvort

Njegova supruga Elza Pataki je imala nekoliko veza pre braka sa Krisom. Interesntno je da je njena prva zvanična duža veza bila sa Fonsi Nietom, vozačem trkačkih automobila od 1999.-2003. koji fizički neverovatno liči na Krisa.Posle toga je bila u vezi sa glumcem Adrienom Brodijem od 2006.-2009. I Olivierom Martinezom koji su u fizičkom pogledu potpuno drugačiji, tamnokosi i markantni. Elza je glumica, model i pisac knjiga o zdravom stilu života.

Fonsi Niento, prva ljubav Else Pataki, likom sličan Kris Hemsvortu

Elsa Pataki je špansko-rumunskog porekla   rođena 18.jula 1976. Njen Mars je iznad njegove Venere ( ona je njega osvojila jer je i njeno Sunce iznad njegovog Marsa gde se nalazi i njen Merkur. Na počektu Lava ima konjunkciju Venere i Saturna zbog čega je ona izrazito ambiciozna.Jupiter na 25.stepenu Bika u dobrom aspektu sa Merkurom i Suncem u Raku ( troje dece).Mesec u Ovnu u dobrom aspektu sa njegovim Suncem.

Kris ima dva brata, glumca, Lajama i Luku.Ima u sebi dansko, englesko, škotsko i nemačko poreklo. Njegovi roditelji su se dosta selili u njegovom detinjstvu od severa Australije do juga.

Igrao je u seriji “Home and away” ( Kod kuće i van kuće) a zatim u seriji “Dancing with the Stars” ( Ples sa zvezdama)

Njegova holivudska slava počinje ulogom u “Zvezdanim stazama”(2009) a glavna uloga u filmu “Thor- Tamni svet”(2011) učinila ga je svetski poznatim, zatim u “Osvetnicima” iz 2012.

Završio je studije američkog engleskog na Fakultetu za glumu u Sidneju.Za ulogu u filmu “Thor” morao je da uporno vežba i da stekne mišićnu masu od 10 kg.

Ima ćerku i sinove blizance. Dobar je prijatelj sa glumcima Kris Evansom i Sijenom Miler.Sa Elzom Pataki se venčao decembra 2010. nakon desetomesečnog zabavljanja.Na listi najseksepilnijih muškaraca uvek se visoko rangira ali iza brata Lajam Hemsworta.

Sa Elzom Pataki, suprugom igra u filmu “Thor- mračni svet”.

Kris i njegov mlađi brak Lajam Hemsvort, takođe gluma

 


  Zdravlje

Limun- namirnica za svaku priliku

Nažalost konzumiranje limuna se najviše vezuje za period kada vladaju virusi a naviku uzimanja limuna malo ko ima u kontinentalnom delu Evrope, naročito od kako je tržište preplavljeno raznim pićima poput Coca Cole i drugih gaziranim napitaka. Upravo dodavanje limuna u te napitke ako baš ne možete da se oslobodite te loše navike, smanjiće potrebu za nekontrolisanim uzimanjem veštačkih pića.Uz sve to, svakako su takva pića uz dodatak limuna zdravija. Limun može da se kombinuje sa gotovo svim namirnicama, uključujući mlečne proizvode. Napr. torta od limuna se pravi sa dodatkom limuna u umućenu pavlaku sa buterom.Sok od limuna može da koristi za koktele, čak vrlo jednostavne.Bilo koja domaća rakija uz kašičicu meda, sok od limuna i kiselu vodu predstavlja dobar koktel. Takođe se sok od limuna stavlja u razne sosove, prelive, obavezno ste stavlja na pečenu ribu, jer limun ima antibakterijsko dejstvo.Limun nije samo izvor C vitamina već svih drugih vitamina i minerala zbog kojih  bi trebalo da bude svaki dan na bilo koji način u svakodnevnoj upotrebi. Limun povoljno deluje na jetru i žuč, čak i na želudac. Spolja, se koristi u kozmetici u rastvoru 1:2 kao tonik za lice; može se ukapavati direktno u teme kose, pomaže onima kojima kosa opada jer C vitamin iz limuna direktno podstiče stvaranje kolagena koji učestvuje u stvaranju kose i održavanju zdrave kože. Kora limuna je neporecenjiv izvor hranjlivih sastojaka iz grupe pektina koji doprinose zravlju krvnih sudova tako da koru, nakon što je dobro oprana, treba samlesti i pomešati za istom količinom meda, badema ili oraha i redovno uzimati po kašičicu-dve dnevno za održavanje zdravlja krvnih sudova.