Postoji samo jedan ASTRO ZENIT

Dana 11.septembra NN lice je registrovalo domen www.astrozenit.rs preuzelo kompletan vizuelni sadržaj mog sajta i reklamiraju se kao AstroZenit. Ovim demantujem da nemam ništa sa tim sajtom  jer je ovo url- www.astrozenit.com. Svi koji se reklamiraju na tom sajtu rade za astrofon22. Na sajt www.astrofon22.com- čiji se identitet ne može takođe otkriti se dolazi sa sajta www.astrozenit.rs

Pošto je ovo klasičan cyber kriminal, tako će i proći ko god se krije iza tih sajtova. Jedna gospođa koja pruža usluge mi je rekla da rade za NDH media tako da sam pozvala njih i gle čuda ! Ne možete dobiti nikog osim korisničkog servisa, ni ime vlasnika, ni direktora nego da ja njima ostavim ime, prezime i telefon oni će mene pozvati.

Sve što možete pročitati na www.astrozenit.rs sa mojim preuzetim LOGOM i nazivom sajte nema nikakve veze sa autentičnim, OVIM SAJTOM koji postoji od 8.4.2008. Ne garantujem za kvalitet usluga onih koji će Vam tamo tumačiti bilo šta jer nemam nikakve veze niti organizaciozne niti finansijske sa njima.

Na ovom sajtu se reklamira Tarot centar – plaćena reklama pet godina i oni nemaju nikakve veze sa istim ili sličnim uslugama koje se reklamiraju na POKRADENOM SAJTU www.astrozenit.rs i www.astrofon22.com

Ovde možete pogleadti video o tome

https://youtu.be/VafrV24kTqQ

Drugi video klip

 

Mejl dobijen od www.astrozenit.rs

On Sat, Dec 14, 2019 at 8:15 PM Astrozenit.rs <office@astrozenit.rs> wrote:

Poštovana gospođo Jasminka,

Izazvani i prozvani Vašim javnim saopštenjem u vidu objava na veb-sajtu, društvenim mrežama i video klipova okačenim na Vašem YouTube kanalu, a ceneći Vas lično i Vaš profesionalni rad, smatrali smo potrebnim da Vam se obratimo i pojasnimo stanje stvari.

Naime, Vi u više navrata navodite i ističete da ste prevareni i pokradeni, da Vam je ukraden sajt astrozenit.com itd.

Vi se pozivate u Vašem javnom saopštenju da ste vlasnik i da Vam pripadaju svi domeni pod nazivom “astrozenit”, ali to nije tačno. Vi ste vlasnik domena astrozenit.com, a mi smo vlasnici domena astrozenit.rs, što je očigledna i nedvosmislena razlika.

S obzirom da niste upućeni, bićemo slobodni da Vam pojasnimo kroz par primera:

Srbijadanas.com i srbijadanas.net. I jedan i drugi su informativni portali, sličnog imena, ali ipak različitih domena.

Sledeći primer je “Blic“, dnevne novine i najposećeni portal u Srbiji. Oni svoj posao obavljaju na domenu blic.rs, a u isto vreme imate i portal blic.net.

Takođe, u praksi imate čuveni primer nissan.com domena.

Domeni su privatna svojina i svaki za sebe označava posebno vlasništvo. Vaše nezadovoljstvo što niste kupili domene koji su slični sa Vašim osnovnim domenom je Vaša lična stvar, te je zadržite za sebe, a ne za javnost.

U više navrata navodite da ste pokradeni u smislu dizajna i naziva.

Kažete da je Vaš sajt (konkretno dizajn i naziv) – intelektualna svojina, autorsko delo i slično i da su vam oni povređeni. Koliko smo mi upoznati, a trudimo se da budemo, Vi Vaše „delo“ niste nigde zaštitili, ni kod Zavoda za intelektualnu svojinu, ni kod neke druge relevantne institucije u Srbiji. Vaš sajt se bazira na WordPress platformi i template-u koji je pod GPL licencom, a koji može slobodno da se koristi i kopira, i verovatno u ovom trenutku pokreće pored Vašeg, druge sajtove širom sveta, koji su slični Vašem sajtu. Da li smatrate da su Vas i oni pokrali?

Mi koristimo, na našem veb-sajtu astrozenit.rs – astrozenit, skraćeni naziv od astrozenit.rs koji je naša URL adresa, a vi Astrozenit by Jaminka Holclajtner kao svoje vlastito ime i prezime. Da li smo mi negde upotrebili to, istakli Vaše ime na našem sajtu? Nismo i nećemo, jer to bi bila, kako Vi kažete, i krađa i prevara, a ovako to sigurno nije.

Dostavite nam relevantan dokaz izdat od zvaničnog regulatornog organa Srbije o intelektualnoj zaštiti Astrozenita, pod uslovom da su ime i dizajn bili zaštićeni pre 11.9.2019. godine i istog momenta sajt će biti oboren, a Vama ustupljen domen astrozenit.rs.

Bez dostavljenih gore pomenutih dokaza, sajt astrozenit.rs nastaviće da radi, jer je on naše vlasništvo, naša imovina, koju Vi, svojim javnim saopštenjem pokušavate da urušite, a poslednje nedelje naneli ste nam veliku štetu. Vi od 10. decembra javnim saopštenjima činite štetu urušavajući naš ugled kao i ugled naših saradnika, NTH, astrofona22.com i sl., a vređanje zaposlenih na linijama astro centra je posebna priča i to posebno možemo obrazložiti, ali nećemo.

Poštovana, Vi kažete da Vi besplatno nudite usluge na Vašem sajtu i slično i time obmanjujete svoje korisnike, jer Vi radite isto što i mi, posredno ili neposredno, Vi ste astro centar, jer se u Vašem desnom uglu sajta nalaze astro brojevi gde Vi reklamirate astro usluge kao i mi – ali sa značajnom razlikom, ……( izostavljeno da ne bi bila reklama)

Poštovana, pominjete sud, a Vaši saradnici Vam nisu dali prave informacije, Vi ste u zabludi, jer Vi niste oštećeni. Ali, ako se tako izjašnjavate, ništa protiv toga nemamo, jer Vas nismo pokrali i slično, kako Vi navodite u javnom saopštenju na Vašim javnim kanalima komunikacije na internetu.

Nažalost, mi smo Vašim saopštenjem pretrpeli uvredu i klevetu sa Vaše strane i naša prava su povređena.

1)    Javno ste nas nazvali lopovima, prevarantima i sličnim imenima u više navrata, te Vas upućujemo da pogledate Krivični zakon Republike Srbije, član 170.

2)    Pored spominjanja astrozenit.rs pominjete i, u više navrata, NTH, NTH Media, NTH iz Švajcarske, astro centar astrofon22.com, rušeći javno ugled pomenutih.

3)    U dva navrata, pominjete datum 11.9. u vezi registracije domena, i kažete da ćemo “isto proći” aludirajući na nemili događaj koji se desio 2001. godine usled terorističkog napada. Zaposleni u astrozenit.rs astrofon22.com i NTH, izražavaju zebnju šta može da im se desi, jer to što Vi radite upućuje na krivično delo pretnje iz člana 137. Krivični zakon Republike Srbije kao i krivično delo ugrožavanja sigurnosti iz člana 138.

Vi nedvosmisleno, jasno i precizno, upućujete na nasilje ugrožavajući naše slobode i prava, kao čoveka i građana, kršeči u isto vreme Krivični zakon Republike Srbije, Ustav Republike Srbije, kao i međunarodno priznate i prihvaćene konvencije o zaštiti ljudskih prava.

Sobzirom da ste imali potrebu za javnim eksponiranjem kroz uvrede na naš račun, a iznošenjem iskrivljenog stanja stvari, u cilju zaštite Vašeg saradničkog astro centra, molimo Vas da sa time prestanete, da zaštitu ne bi smo morali da tražimo na sudu.

U cilju rešavanja sukoba, iako ne postoje osnovi za to, izvršili smo promene na sajtu kako bismo Vam izašli u susret, a od Vas očekujemo javno izvinjenje.

U slučaju da ovo obaveštenje želite da objavite javno, to možete učiniti jedino u njegovoj celosti i u izvornom obliku.

Smatramo da u cilju dobre poslovne etike, da dalje produbljivanje konflikta bez konflikta, stvaranje veštačke slike o događajima koji su proizvoljni, nisu potrebni, ni Vama, ni nama, i da svako treba da nastavi sa svojim normalnim i nesmetanim radom.

Želimo Vam ličnu i profesionalnu sreću u 2020. godini,

 

S poštovanjem,

Tim Astrozenit.rs

ODGOVOR Jasminke Holclajtner

Poštovani,
Ja sa vama nemam šta da polemišem jer primere koje navodite sa blicem i srbijadanas nisu adekvatni pošto je tematika i vizuelni efekat potpuno različit. Nigde nisam izjavila da sam vlasnik domena, nego logotipa i naziva, pročitajte Zakon o autorskim pravima,  te ste promenili u Astrozenit tarot centar. Vi ste da UKRALI tj. PLAGIRALI početnu stranu mog sajta 90 % u vizuelnom pogledu,  naravno da piše ko je autor a na sajtu piše copyright i piše sva prava zadržana. Celokupan materijal će biti dostavljen kome treba u Srbiji jer je to što ste vi uradili svesna obmana korisnika vaših usluga da biste imali materijalnu korist po osnovu moje reputacije i reputacije mog sajta koji je registrovan decembra 2007. Ja ću u celosti pročitati Vaš mejl na mom video klipu jer ŽELIM DA JAVNOST BUDE UPOZNATA..Takođe ču pročitati moj odgovor. Jasno sam izjavila da je domen jedno a naziv drugo, što vi pogrešno interpretirate, znači i u vašem mejlu izvrćete istinu kao što to radite u vizuelnom pogledu . Niko ne zaštićuje sajt kod agenicje za autorska prava već se smatra svugde u svetu da kada napišete da su sva prava zadržana da se ne mogu kopirati delovi sajta a Vi ste uzeli u celosti moj tekst. ” Razlika između jakog i slabog astrološkog znaka”, od reči do reči ne pominjući ime autora niti izvor odakle ste uzeli. Ostali tekstovi me ne zanimaju nemam vremena da se sa vama bakćem. Ja sam po struci naučni i stručni prevodilac koji je preveo veliki broj ugovora i veoma sam upućena u pravna pitanja te ostavljam vama da tumačite kako god želite svoj postupak, ja ću potražiti sudskim putem pravdu . Napominjem da je vaša argumentacija loša, naime iskrivljujete činjenice. Jasno sam dala na znanje da ja prihodujem od reklame koja pruža iste usluge kao i vaš sajt i da ste vi time doveli u zabunu kilijente koji se javljaju na telefone na plaćenoj reklami te je ovo bezočno iskoriščavanje neupućenosti posetilaca vašeg sajta čak i sada kada ste promenili dizajn. Kada ste tako jak, moćan tim, ugledna firma zar je moguće da niste mogli da se setite nekog naziva sajta koji nije plagijat mog, što se niko nije drznuo da uradi ne jer je za to potrebna genijalnost nego velika količina drskosti i psihološkog profila koji sam opisala u klipu a vi ovde ponovili. Ja ću poštovati odluke suda a nadam se i Vi.Ne znam o kakvom ugledu može da piše firma koja se bavi ovako prljavim poslovima krađom intelektualne svojine i krije ime autora sajta, saradnika. Nigde nemate impressum, ni do koga ne može da se dopre. To ne rade časni ljudi.
Za razliku od vas koji se krijete iza Tima ja se potpisujem punim imenom i prezimenom. 
 
Rado bih vam napisala 
S poštovanjem ali mislim da ga nimalo ne zaslužujete
 
Jasminka Holclajtner