Pomračenje Meseca 17./18.septembra 2024.

 

Horoskop punog Meseca – pomračenje Meseca 17./18.9.2024.

Mesec tranzitira preko Riba u fazi punjenja i pre faze punog Meseca doći će u konjunkciju sa Saturnom 17.9. i doneće razlitičit uticaj u zavisnosti od pozicije Meseca i Saturna u natalnom horoskopa.

Pun Mesec će se prvo videti na teritoriji polovine SAD- od Misisipija i Misurija ka istočnoj obali 17.9. a nad Evropom i zapadnom Afrikom 18.9.

U horoskopu punog Meseca do koga će doći u 4.33 h nad Beogradom i Balkanom. Podznak horoskopa je na 4.stepenu Device i prva tačka u horoskopu je asteroid Vesta u prvoj kući ličnosti tj. atmosferi punog Meseca koji se naziva Harvest Moon, Super Moon, jer je 15% veći na nebu jer je bliži zemlji i simbolizuje žetvu.

Merkur, planeta logike u konjunkciji sa Suncem u prvoj kući ovog horoskopa nalaže donošenje odluka na osnovu logike i racionalnog načina sagledavanja situacije jer  je Mesec u konjunkciji sa Neptunom ( zablude, zaljubljenost, zanos, optreba za alkoholom, mogući psihički problemi)

Opozicija Sunca i Neptuna i Meseca donosi velike, često nerealne ambicije.

Uran, planeta originalnosti i potrebe za promenom nalazi se u konjunkciji sa asteroidom Gold na samoj osi 10.kuće karijere nad fiksnim zvezdama Plejadama na kraju Bika i obrazuje dobar aspekt i sa Merkurom i Suncem, Neptunom i Mesecom i donosi uspeh u domenu farmacije, medicine, umetnosti, alternativnih oblika lečenja.

Saturn u napetom aspektu sa Jupiterom na relaciji 7.-10. kuća ( javnost, popularnost- karijera) a kada je u pitanju porodični život može doneti mešanje starijih članova porodice u odluke  ukućana  dok na profesionalnom planu donosi mogućnost velikog uspeha zahvaljujući upornosti i opiranju podložnosti tuđem uticaju. Osobe koje maštaju o velikom uspehu mogu biti pod stresom upravo zbog tranzita Saturna i Jupitera koji je u napetom aspektu sa Merkurom.

U drugoj  astrološkoj kući ovog horoskopa koja simbolizuje posao i novac nalaze se asteroidi Eros, Juno (posesivna ljubav) Crni Mesec Lilit ( zavodničke sposobnosti) i može doneti ljubav na poslu ali i mobing, Venera se nalazi na kraju ove kuće u Vagi u napetom aspektu sa Plutonom zbog čega je prisutna ljubomora ali i zavist na poslu.

Venera je izuzeto jaka u drugoj kući posla i novca i mnogima predstoji dobra zarada jer je vladalac i 10.kuće karijere i 9.- inostranstvo, stranci i dobra saradnja sa njima.

U trećoj astrološkoj kući biznisa i intelekta nalazi se asteroid Viktorija u Škorpiji zbog čega će intelektualni poslovi svakako biti povod pohvalama i uspehu. U četvrtoj kući doma i porodice i privatnog života koja je pod uticajem Jupitera, Marsa i Plutona nalazi se astereoid Palada tj. Pallas Atena i govori o dominaciji žena i potrebi da se istaknu, moguće da započnu neki privatni biznis.

U petoj astrološkoj kući je Ceres, asteroid koji predstavlja u stvari Demetru tj. hraniteljicu, i utiče na Devicu a nalazi se u Jarcu gde se nalazi i Pluton i tu je i Harmonija i postoji potreba za stabilnom emotivnom vezom.Moguća je emotivna veza ali svaka veza koja započne u vreme pomračenja bilo Sunca ili Meseca može biti prilično naporna.

Šesta astrološka kuća pod uticajem jakog Urana i Saturna  donosi mogućnost uspeha, tu je asteroid Psiha zbog čega će mnogi biti pod stresom.

U sedmoj astrološkoj kući koja je u Ribama a koja simbolizuje i javnost i popularnost nalaze se retrogradni Saturn i Mesec, a vlada brakom i partnerskim odnosima i donosi vezu sa starijom osobom ili veoma ambicioznom ili veoma odgovornom koja će imati potrebu za dominacijom. Saturn u napetom aspektu sa Amorom i Jupiterom donosi probleme u vezi ako je jedan od partnera poslom vezan za inostranstvo,može nagovestiti rastanak zbog putovanja. Neptun u 8. u konjunkciji sa Mesecom u 7. donosi zanos i erotski naboj ali Mesec će tokom 18. ući u Ovan i žene će biti veoma energične i pokazivaće inicijativu. Tokom 18.19. i 20. postoji mogućnost strastvenih susreta, žene su ambiciozne i posesivne.Kada Mesec bude u Ovnu obrazovaće prvo napet aspekt sa Marsom što donosi manje nerazumevanje članova porodice a zatim obrazuje dobar aspekt sa Jupiterom i mnogi se odlučuju da odu u inostranstvo makar na kratak put.Ulaskom u znak Bika 20. 21. i 22. podstiče upravo ambiciju u vezi sa poslom sa strancima a 22.uveče ulazi u Blizance a pre toga pravi konjunkciju sa Uranom- jake emocije i promena plana zbog ljubavi, ma šta to značilo, dok ne dođe do poslednje Mesečeve četvrti koja će biti na početku Raka preći će preko Jupitera i emocije se pojačavaju,promena plana i mogućnost odlaska u inostranstvo,Mars u 11.kući ovog horoskopa donosi pojačanu društvenu aktivnost a 12.u Lavu, mogućnost tajnih ljubavi.