ŠKORPIJA- Ljubavni horoskop za 2019.

<Godišnji Astro Zenit Magazin

(23.10.- 21.11)

Vaš ljubavni život najviše zavisi od Venere, Meseca i Neptuna, planeta koje vladaju vašim poljem ljubavi, partnerskih odnosa ili su egzaltirani u ovim znacima. Od 8.novembra od kako je Jupiter ušao u znak Strelca u vaše polje posla i novca ali i ono koje određuje sistem vrednosti, počeli ste da sebe mnogo više cenite i ne dozvoljavate nikome da se sa vama poigrava a može vam se povremeno učiniti da se neko prema vama tako ponaša. U stvari vi ste veoma omiljeni kao znak ali pošto je Mars, suvladalac vašeg znaka u Ovnu od 1. januara a u napetom aspektu će biti sve do polovine februara sa planeta iz astrološke kuće nervnog stanja, između ostalog sa Plutonom, vladaocem vašeg znaka možete bitipokolebani i možda nemate jako osećanje sigurnosti nemate toplinu u domu,ukoliko ste u braku, ili vam se to samo čini jer ste od kraja prošle godine zbog Saturna u Jarcu izuzetno subjektivni i možda  se osećate usamljenom moguće da vam je potrebno mnogo više emocija. Previše se vraćate u prošlost, volite da budete samostlni ali se osećate usamljeno.

Neptun u 5. kući romantične ljubavi cele godine donos imnogo više potrebu za analizu emocija kako vašim tako i onih iz vaše okoline, uključujući i partnera Kraj februara i početak marta mogu biti veoma burni zbog iznenadnog događaja u vidu konjunkcije Urana i Marsa koji će od vas zahtevati da staloženo donosite odluke. Moguće je tada, ako ste slobodni, neko iznenadno poznanstvo koje će vam doneti mnogo zadovoljstva, strasti i uzbuđenja. Mars je od sredine februara u Biku u dobrom aspektu sa konfuznim Merkurom koji ide retrogradno preko polja ljubavi i vi ćete dobijati kontradiktorne informacije, izjave ljubavi, SMS poruke o kojima nećete znati šta da mislite. Od 26. marta, Venera u Ribama može doneti neku novu vezu ili neku romansu. Treba da sačekate da merkur uđe u Ovna 17. i Ovan 20. aprila, tada se pokreće nešto u u životu partnera potrebno je da budete strpljivi, jer će on biti u tom periodu konfuzan možda i neiskren u iskazivanju emocija.Partner  ima dosta problema u emotivnoj sferi moguće još od prošle godine i ako ste bili u vezi tada nešto između vas dvoje nije bilo baš definisano jer je Venera bila retrogradna prethodne godine, kada i Mars bude u Biku tokom marta, biće slab i vi ćete biti sentimentalni prema njemu a i on će biti popustljivji.U aprilu možete biti provocirani od strane nekog ko će smatrati da ima prava da vas kontroliše ali i vi možete biti ljubomorni, uvereni da mu se neko udvara.

Mars od 31. marta kada bude u Bizancima donosi nervozu i mogućnost raskida a u maju Venra u Biku i Mars će biti u Raku i Merkur u Biku i dobro je da razmislite o svom odnosu sa partneru..Maj može da bude veoma romantičan i mesec ljubavi i tada bi terbalo negde putovati. Uran je već od 6. marta ušavši u polje partnerskih odnosa donosi velike promene .

Dobar aspekt između planeta u znaku Bika iz vašeg polja partnerskih odnosa sa Saturnom u polju komunikacije donosi mogućnost harmoničnog odnosa ako budete taktični mada Saturn često može doneti sumorno raspoloženje i ako ste strpljivi, kriza može da se prevaziđe.
Uran kod onih koji su pre sedam, tri ili godinu i po dana ušli u emotivnu vezu može doneti  neke probleme.Više nećete sledeti samo sebe naročito ako ste od maja prošle godine imali više sluha za partnera, jer je tada Uran bio jedno vreme u Biku.

Bićete spremni da sagledate vezu iz jednog drugog ugla i vi i partner i on će osećati potrebu za promenom.

U maju je Mars u Raku što donosi mnogo toga povoljnog,putovanja u inostranstvo, potrebno je da promenite sredinu i da nađete neki hobi  ako vam svakodnevnica izgleda sumorno. Tokom jula možete biti zaljubljeni ali i prilično zahtevni, konfuzni kao i u prvoj polovini avgusta ali posle 20.avgusta shvatate da je za vas najbolje da budete skromniji u svojim očekivanjima i da prihvatite život mnogo realnije.

Druga polovina septembra ulazak Merkura i Venere u Vagi moguća je tajna romansa ili neke nepouzdane vesti, razgovori koji neće rezultirati u nečemu  i partner će davati neke nelogične odgovore, ne bi trebalo tada gubiti nerve, partner neće umeti da pokaže svoje emocije imaće osećaj i da bi to moglo voditi ka raskidu.

Venera u Vagi od sredine septembra do 8.oktobra znači da treba da se povučete a 8. oktobra Venera ulazi u Škorpiju a Mars ulazi 4. u Vagu i ona druga strana je zbunjena, vi ste mnogo jači ali ako ste dama Škorpija to ne mora doneti pozitivan rezultat.

U toku novembra trebalo bi da budete mnogo taktičniji  i sve do nove godine, Mars i Venra će često menjati poziciju i dame Škorpije mogu biti nestrpljive a muškarci pomalo pasivni što može doneti probleme u komunikaciji utolik pre jer će Merkur,planeta intriga i nervoze biti u retrogradnom hodu preko vašeg znaka tokom novembra. 

Kada Venera bude u Strelcu a 19.novembra Mars uđe u vaš znak odnosi se mogu srediti ili ste spremni da uđete u strastvenu vezu.

J.Holclajtner

<Godišnji Astro Zenit Magazin