Mlad Mesec u Blizancima 22.5.2020.

Mlad Mesec će se dogoditi na 2.stepenu Blizanaca i obe planete, i Sunce i Mesec biće u napetom aspektu sa Marsom,planetom strasti i agresivnosti u Ribama na 6.stepenu. Sunce je slabo u sedmoj astrološkoj kući ovog horoskopa a Mesec u ovoj astrološkoj kući govori o masovnom izlasku ljudi na ulice, posebno na aktivnost žena,medija, muzičara, mladih.Slabo Sunce govori o slabim autoritetima bilo na nivou države, ustanova, porodice ili o pokušaju da se njihov autoritet dovede u pianje.

Podznak ovog horoskopa događaja je na 27.stepenu Škorpije  i prva astrološka kuća ovog horoskopa pada u Strelca i obuhvata tri stepena Škorpije. Jupiter, vladalac prve kuće govori o velikom uticaju svega što ima veze sa inostranstvom tako da će mnogi želeti da putuju ali to mnogima neće biti moguće jer je Pluton vladalac horoskopa istovremeno i vladalac 12.kuće opasnosti, neprijatelja i opstrukcije. Jupiter suvladalac ovog horoskopa u dobrom aspektu sa Suncem i Mesecom govori o traženju načina za bolju zaradu što će biti moguće realizovati i to najviše pni koji rade u marketinškim službama, koji rade u medijima ili se bave modom, muzikom. Saturn, Pluton i Jupiter u drugoj kući novca i posla u ovom horoskopu govore o poteškoćama kod nalaženja izlaza iz finansijskih problema ili kod realizacije naplate ali će ipak sve to biti moguće uz dovoljno strpljenja.

 

U trećoj astrološkoj kući koja simbolizuje način komunikacije nalazi se Mars na stepenu koji odgovara Devici zbog čega će mnogi biti kritički nastrojeni  i skloni raspravama .Ovo se posebno odnosi na porodični ambijent i moguće je čak i nasilje u porodici.To se vidi i iz Neptuna u četvrtoj astrološkoj kući doma i porodice u Ribama u napetom aspektu sa Venerom i Merkurom u sedmoj kući braka i mnogi će šokirati roditelje,koji će verovatno biti protiv osamostaljivanja mladih ili njihovog braka. Ipak, mnogi će se odlučiti da stupe u brak, nezavisno od finansijske situacije.

U petoj kući ljubavi, erotike i dece nalazi se slab i to dvostruko slab Uran, kako u Biku tako i u petoj kući ali je ipak osmi stepen za Urana dobar zbog čega će se mnoge ljubavi iznenada roditi na nekom manje više neočekivanom mestu. Šesto polje svakodnevnih aktivnosti je prazno a Venera, vladalac ovog polja na 20.stpenu u konjunkciji sa Merkurom na 20.stepenu govori o odličnim mogućnostima kada se radi o nekim novim poslovima.Posebno će biti uspešni pisci,kompozitori, kreatori. O tome govori i sedma astrološka kuća u  Blizancima čiji vrh pada na kraj Bika i donosi mogućnost velike popularnosti umetnicima, kreatorima dizajnerima ali i planove u vezi sa brakom i partnerskim odnosima koji imaju velike šanse da se poprave. Naglašeno sedmo polje stavlja akcent i na ulogu javnosti i javnog mnjenja u kreiranju ličnih stavova. Sve ostale astrološke kuće su prazne tako da lična inicijativa neće biti dovoljna da bi se uspelo, mnogo je važnij odjek okoline od stvarnih i realnih napora.

U centru pažnje biće Blizanci, Ribe, Lavovi, Bikovi, Device i Strelci i oni će imati najviše uticaja na kreiranje mišljenja i stavova u javnosti.


Jasminka Holclajtner