Ne ulazite u rasprave sa partnerom, Merkur prelazi preko Sunca

Retka pojava prelaska Merkura preko Sunca, 11.11.2019.

Merkur je planeta najbliža Suncu i posle Meseca najviše utiče na naše nervno stanje, odluke, način komuikacije.Nikada ne može biti udaljena mnogo od Sunca najviše 45 stepeni a danju temperatura na njoj, zbog blizine Suca dostiže i 400 Celzijusa a noću pada na -130. Da li su vam poznate promene raspoloženja koje ne možete da kontrolišete, možda je zaista razlog za to upravo kretanje Merkura i apsekti koje pravi u natalu i tranzitu.Potrebno mu je 88 zemljanih dana da napravi krug oko Sunca tako da ne treba se čuditi zašto imamo bar tri puta godišnje retrogradni hod ove planete.Kada je pomračenje Sunca od strane Merkura on se nađe direktno između Sunca i Zemlje kao što je to slučaj 11.novembra 2019. To je retka pojava zbog orbite koja pravi haos sa zemljanom orbitom pa se dešavaju periodu retrogradnog hoda, zapravo udaljavanja od Zemlje što znači da se retko dešava da je putanja Zemlje oko Sunca tačno na mestu gde se ukršta sa Merkurovom.U toku tog tranzita koji se naziva pomračenje Sunca od strane Merkura, on se vidi kao tamna tačkica na Suncu koja prelazi preko njega u trajanju od nekoliko sati.

Tranzit neke brze planete poput Merkura preko Sunca dogodio se 5.juna 2012. i u pitanju je bila Venera, 9.5.2016. tranzit Merkura preko Sunca.

Kada se analizira horoskop za vreme ove pojave 11.11.2019. Sunce i Merkur su u konjunkciji a takođe i Mesec, planeta emocija i Uran, planeta uzbuđenja donose mogućnost strastvene i romantične veze sa nekim ko je pomalo ekscentričan.Merkur i Sunce u fazi “pomračenja” prave dobar aspekt sa Saturnom i Plutonom u Jarcu i sa Neptunom u Ribama.

 

Pomračenje Sunca od strane Merkura se  različito odražava na zdoijačke znake:

Ovan (20.3.-19.4.)

Poveći izdaci, planiran, manji problem u vezi sa novcem. Neko će vam predložiti neki posao koji bi mogao biti veoma unosan. Ako ste negde na putu, moguć je flert zbog koga možet kasnije imati dosta problema.

Bik (20.4.-21.5.)

Vodite razgovore o promeni posla i verovatno pravite planove na duži rok, moguće u vezi sa inostranstvom.Nekome je stalo da sa vama ostvari dobru komunikaciju ali vi namećete svoju volju,

Blizanci (22.5.-21.6.)

Poslovi se ne odvijaju kako biste želeli. Moguća rasprava sa Lavom drugim Blizancima, Devicom. Vaga štiti vaše interese, posebno ako ste planirali put u inostranstvo.Ne ulazite u nepotrebne rasprave.

Rak (22.6.-22.7.)

Očekujete rešenje problema preko saradnje sa onima koji su spremni da vam pruže originalne savete ili da vam pomognu da napravite značajnu promenu u svom životu. Računate na faktor sreće kada se radi o ljubavnoj vezi ali neko vas onemogućava. u tome.

Lav (23.7.-22.8.)

Atmosfera u domu vas u velikoj meri opterećuje jer niste u stanju da u nečemu popustite a pokušavate da na svaki način nekom nametnete svoje stavove. Nemate dovoljno novca i ne možete lako da se dogovorite oko finansijskog dela posla.

Devica (23.8.-22.9.)

Neko će vas kritikovati jer niste naročito aktivni ali vi pokušavate da idete preko svojih moći možete imati ozbiljnih problema zbog toga. Pazite se mogućeg pada ili povrede. Ne odgovarajte na provokacije.

Vaga (23.9.-22.10.)

Novac vam lako odlazi na neke nepotrebne kupovine. Pokušavate da se snađete u problemima koji izgledaju nerešivi. Ako treba, pristaćete na sve što vam neko nudi kao rešenje. Dobijate vesti u vezi sa početkom novog posla.

Škorpija (23.10.-21.11.)

Pomračenje Sunca od strane Merkura u vašem znaku može značiti trenutnu popustljivost po onim  pitanjima po kojima ste oduvek bili veoma principijleni. Ne želite da se raspravljate sa Blizancima ili Devicom.

Strelac (22.11.-21.12.)

Nervozni ste i nespokojni jer vas neko iritira svojim ponašanjem, moguće da vas provocira, svesno da biste vi rekli ono što ne želite. Moguće da nekom dugujete mnogo više novca nego što možete trenutno da isplatite. Nesporazum u ljubavi.

Jarac (22.12.-19.1.)

Očekujete poziv od dobrog prijatelja na koga računate ali on verovatno ne misli na vas nego je okupiran svojim problemima. Previše sebe dajete onima koji to ne zaslužuju. Pokušajte da se prilagodite tempu koji vam nameće Lav.

Vodolija (20.1.-19.2.)

Porodica i karijera su u prvom planu i partner vam zbog toga prigovara jer želi da sa vama provede mnogo više zajedničkih momenata. Trebalo bi da se angažujete oko nečega što bi moglo da vam donese uspeh u karijeri. Članovi porodice su veoma zahtevni.

Ribe (20.2.-19.3.)

Uspeva vam da se postavite kako treba u razgovoru sa jednom Vodolijom i verovatno ćete joj dati na znanje da ste spremni na ustupke samo pod određenim uslovia. Nemate mnogo načina kako da izađete iz jedne komplikovane situacije a tiče se odnosa sa strancima.

J.Holclajtner

 

 

 Photoby:ctvnews.ca