Horoskop Prve Mesečeve četvrti 7.8.2019. u 19.32 h

Nad Beogradom u ovo vreme Prva Mesečeva četvrt biće nad fiksnom zvezdom Alfeka- Severna kruna, sazvežđe Korona Borealis i daje popularnost, nešto poput stelijuma Mesec-Neptun- Merkur- Venera i mnogi imaju neki izraziti talenat ako imaju Sunce ili neku od planeta posebno Mesec ili Vener u konjunkciji sa ovom fiksnom zvezdom.Posebno je naglašen umetnički talenat i ljubav prema cveću.Život osoba rođenih između 4.-7. Novembra je prepun prijatnih momenata, moguće bogatstvo i slava ali su moguće i tajne ljubavi. Posebno je ovo naglašeno kod onih koji imaju Ascendent tj. podznak na 13. Ili 14.stepenu Škorpije kao što imaju Mark Tvejn, Sigmund Frojd, Keti Peri, Bil Kosbi. Kada je na DC- osi sedme kuće partnerskih odnosa donosi sramotu. Nalazi se kod Boj Džorža na ovom položaju.Na MC imali su je Neron ima je Megan Fox.

Megan Fox, glumica sa MC u konjunkciji sa fiksnom zvezdom Alfekom.

Sunce u konjunkciji sa Alfekom imala je Marija Antoaneta koja je bila slavna ali i sklona skandaloznom ponašanju.Jupiter u ovom položaju donosi slavu I bogastvo, Mars smisao za pisanje I jaku energiju dok Saturn, Uran, Neptun i Pluton donose agresivnost, lažne prijatelje, probleme sa decom u porodici, opasnosti razne vrstste.Uran je imao na ovom mestu u horoskopu Abraham Linkoln, ubijeni američki predsednik.U konjunkciji sa Neptunom imaju Džim Keri, Džoni Dep, Džordž Kluni i smatra se da ta konjunkcija donosi sdobre psihološke sposobnosti. Na 14.stepenu Lava biće u to vreme Sunce i Acubens fiksna zvezda koja pravu konjunkciju sa Suncem u Lavu koje ipak pravi separacioni aspekt ali se oseća njena snaga koja nije nimalo zanemarljivi jer pripada Saturn- Merkur konjunkcij koju često imaju ili izuzetno intelignetne osobe ili veliki lažovi I manipulansti. Kod nekih osoba koje inače imaju ugrožen ovaj 14. stepen Lava nekim aspektom, donose nesigurnost, mentalnu konfuziju. Ona se nalazi u sazvežđu Raka u klještima Raka. Takve osobe ne podnose da im neko daje naređenja ali same one mogu da se ponašaju zapovednički. To su osobe rođene između 4.- 7.avgusta.

 

Horoskop Prve Mesečeve četvrti je sa podznakom u Vodoliji na 7.stepenu i ova Mesečeva četvrt biće “obojena” uranovskom energijom ali i neptunovskom jer je prva kuća ovog horoskopa u Vodoliji i Ribama. Mnogi će se zaljubiti jer je veoma naglašena sedma kuća partnerskih odnosa sa jakom Venerom u konjunkciji sa Suncem, slabim, romantičnim Marsom i asteroidom Juno.Merkur je jak u šestoj kući i mnogi će se baviti pisanjem,Uran u intelektualnoj  3.kući takođe govori o pisanju i talentima ali je Sunce slabo u 7.kući a Mesec u 9.u neutralnoj poziciji.Mnogi će putovati u inostranstvo I tamo će se zaljubiti. Sjajna pozicija Jupitera u 10. u Strelcu donosi mogućnost slave i zadovoljstva a naglašena 12.kuća sa Saturnom i Plutonom govori o mogućim tajnim ljubavima ali i zaverama i neprijateljima koji ne miruju.

J.Holclajtner