Period zmeđu dva pomračenja, Sunca i Meseca jula 2018.

Između pomračenja Sunca i Meseca uvek prođe dve nedelje. Kako se računa da se pomračenje oseća bar tri dana nakon što se dogodi a uoči sledećeg pomračenja takođe tri dana mogu biti napornija za nervni sistem treba središnji period između dva pomračenja otprilike  čitavih nedelju dana a to bi bila upravo sedmica između 17.i 23.jula  jer je pomračenje Sunca bilo 13. jula a pomračenje Meseca će biti 27.jula, iskoristiti za sređivanje odnosa posebno u ljubavi. Tačka pomračenja Sunca pogađa muški ego preko tačke u horoskopu u zavisnosti od planeta koje prave sa njom konjunkciju ili neke druge aspekte a tačka pomračenja Meseca pogađa ženski ego i upravo je taj period između dva pomračenja povoljan da se neke nejasnoće između ljubavnih partnera razjasne. Tada treba izbegavati rasprave i ako vidite da vam ne ide od ruke razgovor i da partner ne želi da bude iskren ili iz bilo kog razloga izbegava da sa vama uspostavi komunikaciju kakva je vama poterbna odustanite. Ako je bilo koja od ove dve tačke u horoskopu  u napetim aspektima sa agresivnim planetama u horoskopu jednog od partnera, teško da će se lako uspostaviti dobra komunikacija.

To je period kada,kao i kada su sama pomračenja i tri dana nakon pomračenja, uglavnom krizni period jer osobe nemaju realan uvid u utisak koji ostavljaju na druge. Prisutan je jako naglašen ego,preosetljivost, potreba da se odbrani svoj stav ili da se insistira na nečemu što inače ne donosi ništa dobro, možda se otvaraju neke stare teme koje su inače za oba partnera traumatične iz nekog razloga i zato treba odustati iako je upravo to period kada postoji jako naglašena potreba za ljubavlju, pažnjom, razumevanjem .

Između dva pomračenja nije dobro zakazivati veridbe, venčanja, započinjati emotivnu vezu, ali ni razvod mada ako se radi o prijateljskom razvodu, možda i može ako te dve tačke na kojepada pomračenje ne praveloše aspekte sa planetama u natalu ili solaru jednog od partnera. 

Kako je ovogodišnje pomračenje Meseca u konjunkciji sa Marsom, planetom agresivnosti, žene mogu biti posebno sklone da se nameću,da budu uporne u onome što žele ili će pokušati da partnera ubede u ono do čega je njima stalo, možda baš mogu insistirati na nekoj vrsti razgovora i očekivati od partnera da bude otovren i iskren. Kvadrat sa Uranom i tačkom pomračenja Meseca 27.jula može doneti veliku dozu nezadovoljstvi i agresivnosti ali one osobe koje nemaju partnera mogu baš tada započeti vezu koja će početi isključivo fizičkim kontaktom i teško da bi mogla da preraste brzo u nešto više od fizičke privlačnosti.

JH.