Pun Mesec u Vodoliji 15.8.2019.

Jednom godišnje tokom vladavine znaka Lava, pun Mesec je u Vodoliji i uglavnom donosi uzbuđenja razne vrste jer je Mesec u odnosu na znak kojim vlada, na znak Raka, u svojoj osmoj, škorpionskoj kući u kojoj je u padu. Tada obično dolazi do nekakvih skandala, razotrikva se mnogo toga što je bilo prikriveno jer je Mesec u 12. kući od znaka Riba u kojima je egzaltiran i to se obično odnosi na neke osobe na položaju, političare jer je u 10.kući politike i javnosti u odnosu na znak Bika u kome je takođe egzaltiran.

Poziciju Meseca u Vodoliji najteže podnose Bikovi jer je tada u padu tj. u desetoj kući, jarčevskoj zbog čega su oni izuzetno zahtevni, Device jer je u odnosu na ovaj znak u 6. kući analognoj znaku Device, i donosi cepidlačenje i sklonost ka svađama dok u odnosu na Škorpiju može dvojakto delovati, veoma iritantno jer je u neharmoničnom znaku po elementu, u vazdušnoj vodoliji ili previše zaštitnički jer je ovo za Vodoliju četvrta astrološka kuća dom i prodice.

Ovnu odgovara pozicija Meseca u Vodoliji, naročito ako se bavi poslom od javnog interesa, ako planira obnovu nekih prijateljskih odnosa, Blizancima takođe odgovara, posebno ako rade sa strancim ajer je Mesec u dobrom aspektu sa Jupiterom, planetom koja je u sedmom polju partnerskih odnosa i donosi slavu i mogućnost ostvarenja dobrih kontakta, u odnosu na Lava takođe je dobra pozicija jer je u polju partnerskih odnosa sa Jupiterom u polju ljubavi u dobrom aspektu sa Mesecom, posebno ako su u vezi sa umetnicima jer je Mesec uz asteroid Actor ( glumac) na Vagu takođe deluje veoma povoljno jer je u petom polju ljubavi i radosti, dece u odnosu na Strelca je u trećem polju komunikacije i donosi mogućnost ostvarenja dobrih ugovora i dogovora, putovanja, a u odnosu na Jarca je u drugom polju posla i novca i omogućava im da se istaknu u medijima ili da nađu neki nov izvor prihoda.

Kada se pogleda horoskop ovog planetarnog događaja kao horarni horoskop podznak pada na 1.stpen Strelca ako se uzmu koordinate za Beograd sa vremenom u 14.29 h i taj stepen sa celom prvom kućom u Strelcu i Jupiterom u njoj daje neku vrstu pompeznosti zbog čega će mnogi želeti a se istaknu u saradnji sa strancima.Ovo je jedan od boljih horoskopa za ambiciozne jer pun Mesec nudi mogućnost ostvarenja želja hrabrima.Postoji potreba za isticajenje, vatreni znaci će istaći svoju ličnosti, zemljani znaci će biti prilično mrzvoljni ali spemni ipak da zgrabe šansu da reše neke važne probleme. Postoji mogućnost nalaženja rešenja za finasijski problem ali kroz naporan rad što na Jarce može delovati frustrirajuće. Moraju da upotrebe mašktu dok Devicama ovakav Jupiter u polju doma i porodice pruža neku vrstu zaštite i mogućnost nalaženja rešenja za stambeni prostor ili za početak privatnog biznisa Vage sa Jupiterom u 1.kući horoskopa izbijaju u prvi plan a Bikovi mogu istovremeno imati dosta troškova ali i ideja kako da dođu do vanrednog novca.

Kada je ljubavu u pitanju, Ovnovi, Lavovi, Blizanci i Vodolije su u najboljoj poziciji dok su Škorpije i Ribe u nekoj vrsti tajnih pregovora oko nečega što bi moglo da im reši problem na dužei period. Svakako bi svi znaci trebalo da iskorist mogućnost ovako sjajno postavljenog Jupitera koji omgoućava svakom da se oseća pobedonosno ako ima ideje i spreman je da riazikuje. Asteroid Fortuna u 12.kući ovog horoskopa daje nadu da se pronađu neki tajni izvori sreće i zadovoljstva. Psiha i Actor na osi druge i treće kuće izbacuje u prvi plan one koji se bave javnim poslom posebno umetnike i estradu, dok naglašeno deveto polje u Lavu pruža mogućnost za sjajan provod u inostranstvu ili planiranje poslova sa strancima koji će biti dobro plaćeni.

J.Holclajnter