Dve fiksne zvzede aktivirane u vreme mladog Meseca 22.5.2020.

Fiksna zvezda Belatriks iz sazvežđ.a Orion na 20.57. Blizanaca  je veoma značajna simbol je borbenih žena kako to u mitologiji piše žena ratnica, takođe je nazivaju i Amazonska zveza ili Lav. Ima svojstvo Marsa i daje borben duh i Merkura koji daje smisao za biznis ali može biti u svojoj jačini destruktivna. Može dati sposobnost za lako postizanje cilja u profesijama koje zahtevaju borbenost i vojne sposobnosti. Ženama daje hariznatičnost, to su one koje su rođene između 10. i 12.juna. Može međutim dati potrebu za polemisanjem. Žene koje su rođene u to vreme su obično sposobne za muziku, književnost, medije, novinarstvo. Često je povezuju za Dijanom i sa asteroidom Juno koji daje borebn i posesivan stav u ljubavi, često i ljubomoru. Ako postoji aspekt između 20.stepena Blizanaca i Juno- u natalnom horoskopu žene mogu biti uspešne u ljubavi i veoma preduzimljive

Ona može uticati na desnu stranu grudnog koša na pluća pa ako je u konjunkciji sa Marsom ili Saturnom može doneti probleme sa plućima. Međutim ona može dati preteranu sigurnost u sebe i spremnost na svakakve rizike. Povezuje se sa tartot kartom „Mag“ koja može imati povoljna svojstva ali može biti simbol mađioničara onih koji zaluđuju mase.Može dati probleme na putovanjima.Ponekada govori o preteranoj sigurnosti u sebe, bahatosti i nepotrebnom iskušavanju sopstvene snage i hrabrosti.

Merkur u konjunkciji sa Belatriksom daje sposobnost ostvarenja kvalitetnih prijateljskih veza i dobro je za društvene kontakte.

Boris Džonson, britanski premijer je ima u horoskopu u konjunkciji sa Merkurom kao i Anđelina Džoli

Venera u konjunkciji sa Belatriksom daje snažna osećanja, neobuzdanost, Kortni Lav i Dejvid Bekam imaju na ovom mestu Veneru i daje im poseban šarm i privlačnost.

Kapela je fiksna zvezda na 21.51. Blizanaca  uz Belatriks koja je simbol koze iz sazvežđa Auriga. Ona je simbol male koze, jareta.

Kao i Blatriks ima prirodu Marsa i Merkura i daje borben duh, ali može uticati na pojavu nepotrebne autodestruktivne tvrdoglavosti onda kada to nije preporučljivo.Takođe može uticati na pokazivanje nepotrebne znatiželje i radoznalisti, dobro je što utiče na sposobnost učenja , na ugled i reputaciju, zaštitu  od strane uglednih prijatelja.Mitologija je povezuje sa „slavnom krunom“ slomljenim rogom koze.Bila je zvezda zaštitnica Vavilona, cenili su je kao i Sunce u Asiriji.Može dati sklonost ka porocima i ukoliko je u blizni tačke pomračenja Sunca, zemljotrese.

Svakog meseca Mesec pređe preko Kapele i donse naglašnu sklonost ka intrigama, saobraćajnim nesrećanja, može dati nepotrebnu radoznalost a kada je Merkur u tranzitu ili natalu u konjunkiji sa Kapelom može donsti nepotrebne probleme u sudskim procesima ali se oni ipak završavaju srećno.

Venera u konjunkciji sa Kapelom daje ljubaznost i sposobnost dobre komunikacije, optimizam, popularnost, bogatstvo. Mik Džeger ima na ovom mestu Veneru.


JH