Venera u opoziciji sa Neptunom- romantične ljubavi

Venera  u Devici daje uzdržanost, nepoverenje ali i određenu dozu prefinjene seksualnosti. Često ovakva pozicija Venera daje potrebu za dokazivanjem, kada je u napetim aspektima sa AC ili DC, može dati potrebu za egzebicionizmom, želju da se bude u centru pažnje ali često daje i skandale ili neku vrstu ekscentričnosti jer daje ženstvenost koja se teško drži pod kontrolom.

Od poznatih ličnosti ovu poziciju ima

Kim Kardašijan koja osim naglašene seksepilnosti za šta je odgovoran Neptun u 1.kući u strelcu u napetom aspektu sa slabom Venerom na MC daje ženu karikaturu sa prenaglašenim atributima ženstvenosti.Upravo opasnosto od ovakve Venere je da žene nemaju stila ili su izrazite dame, to je pozicija velikog kontrasta.Žena se ne snalazi u ulozi žene i često ima više brakova.

Džulija Roberts je takođe glumica koja nije lepa na klasičan način  ali opšti utisak je da je izuzetno atraktivna i prijtna. Ipak, ona ostavlja utisak obične žene,upravo je to ono što Venera u Devici može da da. Kako je Venera tu u 12.kući u odnosu na znak kojim vlada (Vaga) i u petoj u odnosu na drugi znak kojim vlada “(Bik) možete sresti žene lepotice, tajanstvene i krajnje obične ali simpatične.Džulija Roberts je Škorpija sa podznakom u Raku i prvom kućom u Lavu sa Mesecom u Lavu pa je njena Venera u stvari i nebitna, ona nije planeta koja joj daje harizmatičnost, naprotiv, daje joj izgled obične mlade žene.

Ketrin Zita Džouns je izuzetno atraktivna jer je njena Venera na početku Device u dobrom aspektu sa Marsom u Jarcu a Mesec je na kraju Riba. I u ovom slućaju jak Mars i jak Mesec su doprineli seksepilu a najmanje Venera.

Brižit Bardo, Vaga sa Mesecom  u Blizancima, sa podznakom u Strelcu i sa Venerom u Devici.Njena Venera u konjunkciji sa Neptunom je dala harizmatičnosti ali u stvari njen horoskop nije horoskop srećne žene, ona je bila nesrećna i u 36.godini prestala da snima. Horoskop ne pokazuje samo njenu slavu nego i sve njen emocjia, razočaranja i ljubavi.

Šarliz Teron je Lav sa podznakom u Devici sa Venerom u 12. na Ascendentu – imala je tragediju u detinjstvu,majka je u samoodbrani ubila njenog oca. Njena Venera u kvadratu sa Neptunom. Mars u 9. nad Algolom ( 12. od 10) govori o očevom ubistvu.

Mila Kunis– Venera u kvadratu sa AC u Strelcu, sa Uranom i Jupiterom u 12. u Strelcu- uspela daleko od domovine (  Ukrajina).Venera u sekstilu sa Mesecom u Škorpiji- dve tzv. ženske planete u znacima svog pada. Verovanto je temepramentna i ne može lako da kontroliše reči.

Tranzit Venere preko znaka Device

U julu 2018. od 17. do 30. Venera iz Device bića u dobrom aspektu sa Neptunom u Ribama i doneće mnogima romantične ljubavi.Mnogo glumice ili osobe koje se bave modom, modelingom, rade u medijma mogu biti zapažene i mogu dobiti ponude , sasvim neočekivane tako da će verovatno tada da se rode i mnoge ljubavi na poslu. Kako je Devica simbol svakodnevnih obaveza i posla, upravo na poslu može da dođe do poznanstva i to sa osobama koje su na neki način ekscentriče, umetnici li su preko svog posla vezane za inostranstvo.

J.Holclajtenr