Ima li ljubavi pod uticajem Saturna

Mnogi su osetili veliku tenziju u odnosima od kraja decembra 2017. kada je Saturn koji donosi potrebu za uspostavjanjem reda u onom segmentu života u kome se nalazi a kako je tada ušao u znak Jarca, autoriteti u porodici su postavljali pravila. Moguće da je neko ko je bio diskretan i trpeljiv pokazao i drugu stranu svoje ličnosti, postao zahtevan i nametnuo neka svoja pravila igre. Najviše promena su doživeli Ovnovi, Rakovi, Vage i Jarci ili su se postavili previše rigidno, previše zahtevno i bez obzira da li su oni u suštini bili u pravu po mnogim pitanjima ili ne, njihovi partneri nisu mogli da lako sa njima nađu zajednički jezik. Previše su se postavljali autoritativno i zahtvno. Kao da je ljubavna veza radni odnos u kome mora da se poštuje pravilo poslodavac- zaposleni ili tip roditeljskog odnosa otac-dete. Naravno poslodavac odnosno otac je bio saturnovski tip osobe. To se odnosi na sve one koji imaju Saturn u sedmoj ili desetoj kući horoskopa, nisu ni bili svesni kako ih okolina, posebno ljubavni partner doživljava.

 

Da li se ulaskom Saturna u znak Vodolije od 23.marta nešto promenilo?Moguće da je kod mnogih došlo do popuštanja tenzije ili su , između ostalog i zbog globalnog problema pandemije počeli da na probleme gledaju iz drugog ugla.

Saturn u Vodoliji u ljudskom znaku u stvari nije sjajna pozicija, on je samo druga varijanta Saturna u Jarcu i  dok sa osobom koja ima Saturn u Jarcu znate na čemu ste u vezi sa osobom koja ima Saturn u Vodoliji nikada ne znate na čemu ste jer Vodolija ionako voli da šokira, a uz prisustvo Saturna u njenom znaku ona će još više iskazati tu svoju osobinu samo što će taj šok za druge biti možda prijatniji ako je Vodolja spremna da preuzme na sebe odgovornost za svoje postupke. To je period kada mnogi koji su u znaku ili podznaku Vodolije ili Škorpije oećaju da su spremni da u potpunosti vladaju svojim životom i da pokrenu neka pitanja o kojima su dugo oklevali. Škorpija je znak u kome je Uran, vladalac Vodolje egzaltiran a inače je 10.to astrološko polje u odnosu na Sunce i Saturn u Vodoliji zbog čega će mnogi sa naglašenim znakom Vodolije ili 11.astrološkom kućom biti u prilici da se istaknu, da pokažu svoju adaptibilnu moć. mnoge će šokirati svojim “nomadskim” ili “hipijevskim” stilom života, kao da namerno žele da naprave od svog života neku sasvim drugačiju, manje monotonu priču koja će druge iznenaditi.

Sve dok Mars, planeta strasti bude takođe u Vodoliji sve vreme u dobrom aspektu sa Venerom a do 12.maja će Saturn biti u direktnom hodu mada na 1.stpenu, “ovnovskom” zbog čega će upravo Vodolije i osobe a naglašenim Uranom i Saturnom u horoskopu ( u 7.,10.i 11.kući) ili sa Uranom i Saturnom na Ascendentu ( podznaku) DC- osi sedme kuće partnerskih odnosa a koji imaju i jaku poziciju Venere ( u Biku, Vagi, Raku ili Ribama) ili su u podznaku Bik, Vaga, Rak ili Ribe, biti najaktivniji u ljubavi. To ne mora biti klasičan način iskazivanja ljubavi. Saturn na 1. stepenu je čak i stidljiv i nesiguran u sebe poputn Saturna u Ovnu ili jako naporan, svojeglav ali kontra-produktivan. Mnogi će imati potrebu da se žrtvuju za druge potpuno opsednuti ljubavnim odnosom u kome svoju ličnost stavljaju u prvi plan upravo preterano se žrtvujući za one koji će čak pomalo i manipulisati njima.

Ovog proleća treba biti mudar i ne upadati u zamku “promene po svaku cenu”, “plemenitost i humanost, razumevanje na prvo mesto2” jer mogu upasti u zamku odnosa koji će im se kasnije vratiti kao bumerang. Od 12.maja Saturn kreće retrogradnim hodom i vraća se u stabilnog i realnog Jarca i kada bude ušao u njega 2.jula. mnogi će već biti prilično iscrpljeni zbog angažovanja oko nekog ili na nekom poslu koji će možda smatrati nepotrebnim angažovanjem.

Saturn u Vodoliji često donosi rasipanje enrgije na neke aktivnosti koje se ne sagledavaju sa tačke isplativosti već isključivo sa tačke humanih i plemenitih ciljeva i razloga.

Kako će celo proleće biti pod uticajem Venere iz Blizanaca, sve do kraja juna, upravo će ona uneti dodatnu zabunu i u mnogo većoj “opasnosti” će biti muškarci koji će doživljaati partnerku kao veselu, prijatnu  osobu koja je vredna pažnje i ljubavi čemu će doprineti i dobar aspekt sa Marsom ali kada Mars bude u napetom aspektu sa Venrom od 30.maja do 9. juna, kada će Venera biti u retrogradnom hodu a Mars u Ribama, mnoge ljubavne veze biće u krizi. Muškarci mogu biti preosetljivi, sumnjičavi moguće s razlogom a dame će pokušati da spasu vezu moguće nekim ne tako jakim argumentima. Mars u Ribama često donosi mogućnost donošenja pogrešnog suda, preterane odanosti ili preterane osetljivosti a Venera u Blizancima gde će se nalaziti od 4.aprila do  8.avgusta  ( u retrogradnom hodu od polovine maja do 25.juna) zbog čega će oni koji nisu bili posvećeni samo jednom partneru ili koji su skloni manipulacijama biti uzrok krize u vezi.

Venera će tek 8.avgusta ući u znak Raka obrazujući povremeno, sredinom i krajem juna dobar aspekt sa Saturnom zbog čega će se mnogi miriti posle trzavica i perioda nerazumevanja a ceo jul će biti u dobrom aspektu sa Marsom iz Ovna.Tada će se Saturn već vratiti u Jarca i mnogi će zažaliti što su donosili prenagljene odluke u vezi sa ljubavnim životom, možda bili skloni izletima ili nekim nepotrebnim žrtvama, shvatajuću da bez samopoštovanja nijedna veza ne može da opstane.

Saturn će ući u Vodoliju ponovo 18. decembra gotovo istovremeno kada i Jupiter zbog čega će mnogi imati mnogo jasniji uvid u situaciju u kojoj se nalaze a neke od otežavajućih okolnosti koje je donosila i konjunkcija sa Plutnom onima koji imaju velike ambicije ali su nerealni, biće sada manje naglašene, jer će Pluton u retrogradnom hodu da ih oslobodi svoje snage koja nije uvek lako podnošljiva.

J.Holclajtner