Štapovi

Facebooktwitterpinterest

JEDINICA ŠTAPA

Dobili ste kartu akcije, entuzijazma, početka novog perioda u vašem životu od koga mnogo očekujete. Započinjete nov posao ili planirate saradnju sa osobama sa kojima do skora niste bili u dobrim odnosima. Pravite značajan zaokret u karijeri, i oduševeljeni ste sopostvenom inicijativom i odlučnošću. Donosite značajnu odluku od koje zavisi vaša budućnost. Na ljubavnom planu ova karta znači strast i značajnu vezu. Pred vama je poznanstvo koje može izmeniti vaš život. Spremni ste da reskirate i da se upustite u novu vezu. Privlači vas neko ko je sličan vama i ko će vam se naći pri ruci i pomoći će vam da pređete preko nekih razlika koje postoje među vama. Ovo je karta strasti i burnih osećanja, ali i spremnosti da se borite za ono do čega vam je stalo.

 

JEDINICA ŠTAPA – obrnuto postavljena

Ne bi trebalo da preduzimate neke značajnije akcije, niti da budte pokretač događaja, bilo bi bolje da se držite po strani jer je izuztno pozitivna karta akcije koju ste dobili postavljena obrnuto. Svi vaši potencijali su na najnižem nivou, i vi ste toga svesni. Prilično ste konfuzni, lako vas je pokolebati, nemate samopouzdanja ali ne verujete mnogo ni saradnicima, sumnjate u njihovu pravilnu procenu, pomalo vas od svega hvata panika. Kada je ljubav u pitanju niste najsrećniji. Pazite da ne budete indiskretni, da ne uradite nešto što će vašeg partnera posebno pogoditi ili iznervirati. Moguća je manja rasprava,naročito ako ste vi ili vaš partner u nekom od vatrenih znakova.

 

DVOJKA ŠTAPA

Uspevate da iz saradnje sa drugima izvučete maksimum. Ne dozvoljavate nikome da se meša u vaše odluke, brzi ste i efikasni. Vaša originalnost se pokazuje kao onaj džoker koji ste dugo čuvali u rukavu. Okolinu iznenađujete svojom preduzimljivošću u oblastima za koje do sada niste pokazivali interesovanje. Postajete ekspert za sve čega se latite, a sve radite sa mnogo motivisanosti i sa mnogo entuzijazma. Ne zadovoljavate se prosečnim, i postavljate sebi visoke ciljeve. Oni izgledaju vrlo realni, jer vi duboko verujete da ste na pravom putu. U ljubavi ste vrlo ste odvažni i hrabro nastupate, što je dobro ako nekoga tek treba da osvojite, to će vam poći za rukom. Ali ako ste duže u vezi , ova karta nagoveštava sukob i preterane prohteve koje postavljate partneru.

 

DVOJKA ŠTAPA – obrnuto postavljena

Zbog nečega ste neodlučni i nerapoloženi. utoliko pre ako ste neki zemljani ili vodeni znak. Plašite se da uradite nešto što se od vas očekuje, ne usuđujete se da krenete u nove poslove i ne želite da se suočite sa situaciojom, već pokušavate da odložite rešavanje problema. Niste spremni da preuzmete bilo kakvu inicijativu i nerado se prihvatate odgovornosti. Odgovara vam da ostanete u senci i da ne iznosite svoj stav. Smatrate da tako sebe možete da poštedite raznih neprijatnosti.. Kada je ljubav u pitanju ako ste neki vatreni znak, vi ste osoba na potezu, ali vi se zbog nečega dvoumite. Ovo je karta dalekih putovanja, moguće da je vaš partner negde daleko i da čekate vesti od njega. Morate biti spremni na neprijatna iznenađenja i na manje šokove razne vrste. Zbog nečega strepite i mislite da se situacija neće odvijati povoljno po vas.

 

TROJKA ŠTAPA

U svemu što radite vrlo ste uspešni, naročito ako vaš posao podrazumeva originalnost, sposobnost da idete ispred vremena, ako ste na čelu tima, jer ste neko na koga se svi oslanjaju. Ostavljate vrlo pozitivan utisak na vaše poslovne partnere i verovatno imate više ponuda za posao nego što možete da ih prihvatite. Karta je dobra kada je ljubav u pitanju jer opisuje vašeg partnera kao osobu koja je topla, strastvena, društvena, i vrlo pozitivna. Vaš partner očekuje da mu se pridružite na putu na koji namerava da ide, ili, ako ste razdvojeni, susret koji mu već dugo obećavate. Morate da pokažete više inicijative da biste prebrodili sve nesuglasice, a ova karta vam to omogućava. Ako ste slobodni, imate mogućnost da sretnete nekoga na kraćem putu, ili ćete dobiti vest o osobi koja vas interesuje a koju površno poznjete.

 

TROJKA ŠTAPA – obrnuto postavljena

Preteramp ste sogirmo i sebe o tp vašoj okolini smeta. Način na koji namećete svoju volju druge iritira. Preterano ste arogantni, sujetni i pomalo drski. Ako sebe ne prepoznajete u tim osobinama, razmislite zašto vas drugi tako vide. Ljuti ste i mislite da nekoželi da vam naudi.Nervirate se zbog moguće zavere protiv vas. Neko radi nešto protiv vas, ali tako da vi to ne možete da otkrijete, čak i da hoćete. Morate da se prilagodite okolnostima koje vam ne odgovaraju, posebno u vezi sa poslom na kraćem putu. Obrnut položaj ove karte za pitanje postaljeno u vezi sa ljubavlju govori o raspravama, nesuglasicama i mogućem trenutnom raskidu.

 

ČETVORKA ŠTAPA

Ovo je jedna od najlepših karata jer govori o harmoničnom odnosu među sardnicima ali i u okviru porodice. Trebalo bi da ste uspešni ili ta se tako osećate. Ova karta govori o potrebi za slobodnom, tako da ako radite posao koji vas zamara ili koji ne volite, uskoro vam se ukazuje prilika da ga promenite za jedan potpuno drugačiji, u dobrostojećoj privatnoj firmi koji će vam pružiti mnoga zadovoljstva i mogućnost za uspeh. Ona vam pruža uspeh za svaku vrstu prosperiteta, ako tražite posao naći ćete ga, i to vrlo zadovoljavajući, a ako ste na radnom mestu koje vam odgovara, predstoji vam povišica ili neka druga vrsta unapređenja. Izlazite iz krize i možete očekivati povoljno rešavanje svih problema.

 

ČETVORKA ŠTAPA – obrnuto postavljena

Ova karta označava stabilnost, sigurnost i dobar društveni status. Možda ste preuzeli na sebe velike obaveze i ne vidite način da ih se oslobodite. Vi ste osoba koja od svojih saradnika očekuje maksimum, delujete vrlo stimulativno na njih. Mogući su neočekivani dobitci u novcu. Kada je ljubav u pitanju, obrnut položaj ove karte je čak povoljniji za one koji su slobodni, jer znači da ćete negde na nekom slavlju sresti nekoga ko će vam se dopasti. To će biti neko veliko društvo u okviru nečije porodične proslave, moguće na nekoj svadbi. Ako ste dugo u vezi ili u braku, između vas dvoje postoji manja tenzija jer nemate vremena jedno za drugo i to vas, u priličnoj meri, deprimira.

 

PETICA ŠTAPA

Spremno preuzimate rizik i u konfliktnoj situaciji u kojoj je vaše strpljenje na probi. Za poslove ovo je srećna karta. Uspešno ćete savladati prepreke. Imate utisak da su svi protiv vas, skloni ste svađi, ali vas ništa ne može iznenaditi niti izbaciti iz takta. Za one koji u poslu imaju jaku konkurenciju karta je dobra. Nemojte dozvoliti da vas sitnice izbace iz takta. Imate utisak da ste rođeni baksuz i da vam nišTa ne ide od ruke. Ako se bavite sportom, možete očekivati uspeh. U ljubavi ste strastveni, topli, nepredvidivi. Neočekivano se možete zaljubiti. Moguće je da ste već zaljuljeni i da prema nekome osećate veliku strast.

 

PETICA ŠTAPA – obrnuto postavljena

Na nekoga ste ljuti ali ne činte ništa da biste vaš odnos izlgadili. Vaša ljutnja je više ogorčenost i osećanje nemoći, jer ste se našli u situaciji u kojoj mislite da nema svrhe reagovati. Unapred gubite bitku, ponašate se malodušno i sumnjate u svoje snage. Skloni ste nervozi, pod stresom ste i patite od straha od neuspeha. Zbog nečega se ne usuđujete da krenete dalje, da radite na ostvarenju vaših planova. Ako ste mladi, vaši roditelji su u priličnoj meri uticali na vašu nesigurnost. Potrebno je da se osamostalite i da se oslobodite negativnog uticaja sa strane. Prilično ste bezvoljni i gubite dragoceno vreme u dokolici. Imate mnogo nezavršenih poslova, nemojte odlagati njihovo izvršenje. Kada je ljubav u pitanju verovatno ste ljuti na partnera, ili sumnjičavi, ali o tome nerado pričate.

 

ŠESTICA ŠTAPA

Imate priliku da izađete iz anonimnosti, da se ostete zadovoljnim postignutim rezultatom. Pomalo ste drski, oholi i ne mislite na sutrašnjicu. Izbijate u prvi plan i to vam je važno, imate potrebu za pohvalama i priznanjima i ona stižu sa svih strana. Nemojte se ponašati arogantno i nadmeno, jer možete ostati usamljeni. Ako se bavite umetnošću, karta je posebno dobra, naročito ako ste glumac. Ovu kartu dobijaju oni koji su mnogo uložili u svoju karijeru i koji dobijaju zasluženu nagradu. Nešto će se dogoditi što će podići vaše samopouzdanje. Ako ste postavili pitanje u vezi sa ljubavlju, može se dogoditi da imate dominantnog partnera, ali da vam to ne smeta, naprotiv, da vam se dopada upravo zato što je takav.

 

ŠESTICA ŠTAPA – obrnuto postavljena

Verovatno odlično materijalno stojite i smatrate da možete da drugima komandujete zbog toga. Vaša superiornost bazira na lažnim vrednostima. Čak iako ste zaista osoba velikog kalibra, je slava vas je učinila pretencioznim i više sebe ne vidite u pravom svetlu. U ljubavi ova karta nije dobra jer vas opisuje kao snoba koji želi pored sebe glamuroznu ličnost, nekoga koga zanima spoljni sjaj i lepota i ugled partnera a ne njegova priroda. Pazite, predstoji vam razočarenje, možete doživeti neko neočekivano poniženje ili se neko može ismejavati na vaš račun.

 

SEDMICA ŠTAPA

Ovo je karta hrabrosti, pobede, ali ne u neki velikim stvarima, već isterivanje pravde u sitnicama koje su vama međutim vrlo bitne. Karta takođe govori o angažovanosti o velikom naporu koji ulažete da biste uspeli, i uglavnom imate dobre odnose sa osobama suprotnog pola, kako na poslu tako i privatno. Predstoji vam zaslužen napredak na poslu. Imate više fizičke nego psihičke energije, ne volite da vam se suprotstavljaju, idete tvrdoglavo i uporno za onim do čega je vama stalo, zauzimate ofanzivni stav, lako vas je uvrediti ali ne i pokolebati. Ova karta je mnogo bolja za muškarce, i govori o vašoj muževnoj i dominantnoj ličnosti, a ako je dobiju žene, znači da su one te koje vode glavnu reč kako u kući tako i na poslu.

 

SEDMICA ŠTAPA – obrnuto postavljena

Nemojte gubiti vreme na poslove koji vam ne donose dobit, ni materijalnu ni moralnu. Trenutno ste suočeni sa preprekama koje vam izgledaju nepremostive, i vi gubite strpljenje. Poslovi koje obavljate verovatno su ispod vašeg nivoa, vi biste mogli mnogo više da zaradite, ako biste se odlučili da samostalno krenete u neke nove poslove. Bavite se više sobom a manje drugima, ne bi trebalo da držite do tuđeg mišljenja. Vaš partner je verovano ljut na vas, a vi ne znate kako da reagujete. Neodlučni ste i uvereni da on neće prihvatiti vaše izvinjenje. Pitanje je dali ste vi uopšte spremni da se izvinite. Obratite pažnju na moguće probleme sa srcem.

 

OSMICA ŠTAPA

Potrebno je da brzo reagujete i da budete spremni na promenu koja će vrlo brzo uslediti. Najverovatnije da ćete dobiti poziv ili će vam se ukazati prilika da putujete u stranu zemlju. Nešto će se dogoditi što će vam razjasniti mnogo što šta u vezi sa vašim trenutnim statusom. Ako ste u poslovnoj ili ljubavnoj vezi sa Blizancima, Devicom ili Strelcom, oni su vrlo značajni u vašem životu. Vrlo vam je važno da znate na čemu ste. Spremni ste da mnogo što šta učinite da biste došli do istine. Vodite mnogobrojne svrshishodne razgovore sa osobama koje vas uvažavaju i imaju o vama visoko mišljenje. Dobićete ponudu da radite za strance. Ova karta je dobra za one koji se bave trgovinom, sportom ili rade u sredstvima informisanja. Za pitanje postavljeno u vezi sa ljubavlju karta nagoveštava strastvenu vezu, moguće sa osobom koja je rođena ili koja živi u inostranstvu.

 

OSMICA ŠTAPA – obrnuto postavljena

Nećete biti u stanju da nikakvom brzom akcijom privedete kraju ono što ste započeli. Ova karta od vas zahteva pravilnu reakciju, makar to bilo i čekanje, ali morate da budete načisto zašto to radite. Pazite da ne budete pokradeni naročito ako idete na duži put. Možete imati probleme sa strancima, naročito u vezi sa papirima, dokumentima. Brzopleti ste i to je vaša glavna mana. Imate utisak da neko od vas nešto krije. Da biste ispravno postupili morate znati o čemu se radi. Nemojte gubiti vreme na društvo koje nije vredno vaše pažnje. Za pitanje postavljeno u vezi sa ljubavlju karta može značti nagli, iznenadni rastanak jer jedno od vas dvoje mora na put. Može značiti i dužu odvojenost, koju nećete lako podneti.

 

DEVETKA ŠTAPA

Imate bezgranično strpljenje ali ne i nerve. Uspevate da sačuvate prisustvo duha u svakoj situaciji. Prvo želite da dobro o svemu razmislite pa onda da reagujete. Vaš stav je u stvari odbrameni, često imate o ljudima loše mišljenje ali to ne pokazujete. Očekujete najgore, pomalo ste paranoični i želite da po svaku cenu budete sigurni da nećete biti prevareni. Vas je teško izbaciti iz takta i pokolebati, vi brzo povratite snagu, i idete dalje. Uslovi rada su verovatno prilično teški, možda imate neredovne prihode, ali vas je teško pokolebati. Za ljubavni život ova karta nije sjajna, govori o nerazumevanju, ili prividnom skladu, oboje ste isuviše veliki individualisti da bi vaša veza zaista bila uspešna.

 

DEVETKA ŠTAPA – obrnuto postavljena

Izuzetno ste tvrdoglavi i neprilagodljivi. Zbog toga možete imati ozbiljnih problema sa saradncima i sa partnerom. Očekujete razumevanje, ali vaša okolina u stvari ne zna šta je to što treba da shvate i u čemu je vaš problem. Vaše zanimanje nije naročito uzbudljivo niti vas zadovoljava. Čeznete za nekim drugim poslom u kome biste mogli da u potpunosti pokažete sve što znate. Ipak, vi malo toga činite da bi se to i dogodilo. Niste još uvek spoznali sve svoje vrednosti i talenete. U ljubavi ste u zavisnom položaju. Previše se oslanjate na partnera u svemu, prilično ste naivni i lako vas je pokolebati. Vaš partner moraće da otputuje negde na duže što će vas prilično deprimirati. Ova karta bi mogla značiti usamljenost jer ste nedavno raskinuli vezu sa osobom koju ne možete da prebolite.

 

DESETKA ŠTAPA

Ovo je karta ograničenja, inhibiranosti, premora i traženja greške u sebi, preispitavanje dosadašnjih rezltata. U suštini, malo se osećate prevareni. Nešto na vašem radnom mestu izmaklo vam je kontroli i to vas izuzetno nervira. Pretpostavljate da neki od saradnika nisu prema vama iskreni i, ne samo to, nego da vam svesno podmeću lažne informacije i poigravaju se vašim strpljenjem. Niste zadovoljni saradnjom sa nekim saradnicima koji vam postavljaju preterane zahteve. Ovo je karta velikih napora koji se ulažu da bi se uspelo, i bez obzira što biste najradije sadašnji posao napustili, vi ste vrlo lojalni i odani sadašnjem poslodavcu. Ovo je karta velike požrtvovanosti i truda koji ne donose odgovarajuće prihode. U suštini osećate se kao da vas neko ugnjetava.

 

DESETKA ŠTAPA – obrnuto postavljena

Niste svesni izvesne opasnosti u kojoj se nalzite. Bezazleni ste i negirate stvarnost koja vam ne odgovara. Prilično ste površni, pokušavate da na sve gledate s vedrije strane, ali to vam neće još dugo polaziti za rukom. Obrnut položaj ove karte opominje vas da ćete kad tad morati da se suočite sa stvarnošću. Ne bi trebalo da idete po svaku cenu u inostranstvo, naročito ako imate informacije da tamo gde idete vladaju nemiri. Niste u stanju da se ozbiljno pozabavite svojim bračnim problemima i sami sebe zavaravate da je sve u redu, iako znate da to nije slučaj. Partner je u priličnoj meri ljut na vas, a vi se pravite kao da to ne primećujete.

 

PAŽ ŠTAPA

Ova karta opisuje vas kao osobu koja je hrabra, često originalna. Imate potrebu da izrazite svoju kreativnost, vrlo ste direktni, ne podnosite konkurnciju. Veliki ste entuzijasta, strastveni, volite izazove, samouvereni i hrabri. Karta može značiti da ste pod jakim uticajem neke osobe ili ste nedavno doživeli nešto izuzetno uzbudljivo. Uskoro će se dogoditi nešto što će vašu sudbinu izmeniti, možda potpuno, bićete izloženi određenom iskušenju na koje ćete odgovoriti sa hrabrošću i odvažnošću. Ako ste u zrelim godinama po svoj prilici zaljubićete se kao kada ste bili mladi. Dobijate poziv od osobe koja će biti vrlo značajna u vašem životu.

 

PAŽ ŠTAPA – obrnuto postavljena

Površni ste, nepozudani, ali ipak želite da dominirate. Vaša samouverenost je na staklenim nogama, teško vas je ubediti da je nešto u vašem interesu, ma šta to bilo.Možete imati neprijatnosti na putu, naročito ako idete u inostranstvo. Ovo je karta ljubavnih intriga, ako ste žena, razmislite koliko ste iskreni prema partneru, možda ste usled sumnjičavosti preterano zainteresovani da znate sve o njemu. Izrazito ste samouvereni iako za to ne postoje realne osnove. Nemojte po svaku cenu želeti da dominirate nad partnerom.

 

VITEZ ŠTAPA

Ako ste slobodni, možete očekivati da će se u vašem životu pojaviti osoba koja živi u inostranstvu i koja će želeti da vas po svaku cenu zainteresuje za sebe. Šarmantni ste iako možda pomalo površni. Vaša fizička privlačnost je ono što na ljude ostavlja impresivan utisak. Držite do stila i izgleda, uspevate da šarmirate osmehom, zavodnički ste nastrojeni i vrlo seksi. Ostavljate utisak glamura i uzbuđenja. Slatkorečivi set, samouvereni i spremni da rizikujete. Opasnost za vas leži u vašoj brzopletosti, u stanju ste da idete glavom kroz zid i da krenete u akciju ne razmišljajući.

 

VITEZ ŠTAPA – obrnuto postavljena

Preterano ste impulsivni, ali na svoju štetu. Ljuti ste na nekoga ko vas je prevario, nije održao obećanje. Vaša strastvena priroda ne može da se kontroliše i zbog toga dolazite u sukob sa okolinom. Neka vrlo povoljna situacija iskrsnuće a vi se verovatno u njoj nećete snaći. Nemojte propuštati priliku, jer strepite da biste mogli napraviti pogrešan potez. Prema mnogima ste neprijateljski raspoloženi jer ste sumnjičavi i ubeđeni da vam ne žele dobro. Kada je ljubav u pitanju ova krata može značiti ljubavno razočarenje, moguće da je partner otišao na put, i nema nameru skoro da se vrati.

 

KRALJICA ŠTAPA

Teško vas je pokolebati u vezi sa onim u šta ste potpuno sigurni. Ovo je karta kreativnog života, i spremnosti da se od života uzme maksimum. Trebalo bi da što više izlazite u društvo, jer lako sklapate poznanstva i ona vam mogu biti od velike koristi. Vi ste jaki, zdravi, a ako ste postavili pitanje u vezi sa zdravljem, ozdravljenje je na vidiku. Posedujete snažnu intuiciju ali i zdravu logiku, vas je teško prevariti. Ljubazni ste prema svima i trudite se da se previše ne namećete u društvu. Karta je podjednako povoljna za pitanja koja se odnose na posao i ljubav, ali ovo je ipak karta strasti i govori o tome da osoba koja je izvuče ne može da radi ono što ne voli, niti može da pravi kompromise u ljubavi.

 

KRALJICA ŠTAPA – obrnuto postavljena

Dobili ste povoljnu kartu u obrnutom položaju što znači da su njena svojstva znatno umanjena. Pokušajte da izbegnite scene ili nametljivo ponašanje, jer ćete ostati kratkih rukava. Ne pokazujete dovoljno strpljenja za partnera, ili niste u stanju da mu pomognete ni savetom niti nečim konkretnim. On je prilično neraspoložen a vi svojim kriticizmom samo mu otežavate situaciju. Svakodnevne trzavice između vas dvoje mogu da se pretvore u nešto mnogo ozbiljnije sa mogućnošću nepovoljnog ishoda vaše veze. Ma kog pola da ste pokušavate da budete ono što niste, a sve sa ciljem da biste privukli nečiju pažnju. Možete biti lakoverni i osetoljubivi prema onima za koje mislite da vam nisu naklonjeni.

 

KRALJ ŠTAPA

Ovo je karta energičnosti, hrabrosti i snage. Ona može simolizovati vašeg partnera ako je on rođen u vatrenom znaku ili partnera uopšte, kako poslovnog tako i ljubavnog. Govori o snažnoj ličnosti koja ima veliki uticaj na vas i vi ste toga svesni. Radi se os osobi koja poseduje širinu duha, smisao za humor i iznad svega je velikodušna. Ako ste postavili pitanje u vezi sa vašom karijerom, Tarot vam poručuje da budete uporni i izdržljivi, da iskoristite svoje kapacitete i svoju radnu sposobnost, da ne idete linijom manjeg otpora, jer vam se pruža izvrsna šansa za uspeh. Pokažite razumevanje za druge, nemojte biti isklkjučivo opsednuti svojim ambicijama. Za pitanje koje se odnosi na ljubavni život, karta za žene znači da su u vezi sa izuzetno dominantnim muškarcem koji uglavnom sprovodi svoju volju. Ako muškarac dobije ovu kartu, on je u podređenom položaju i svestan je toga, ali ništa ne čini da bi se situacija izmenila nabolje.

 

KRALJ ŠTAPA – obrnuto postavljena

Znate biti surovo istiniti, previše zaokupirani sobom i egocentrični. Zbog ovih osobina dolazite sa okolinom u sukob, ali vama kao da to mnogo ne smeta. Prilično sebično idete za svojim ciljem. Ne vodite ni približno onako aktivan život kako biste mogli, previše ste egocentrični i verovatno niste tako rado viđeni u svakom društvu, jer volite ljude da kritikujete. Malo je potrebno da biste se oslobodili svojih mana i postali mnogo pristupačniji i srdačniji. Ova karta može značiti razočarenje u osobu u koju ste imali poverenje, bez obzira da li se radi o poslovnom ili ljubavnom životu. Na zdravstvenom planu može značiti probleme sa krvnim pritskom i srcem.

J.H.

Facebooktwitterpinterest